Merhaba bu sene üniversiteye başlayacağım yazılım mühendisliğine bir ultrabook ihtiyacım var ama biraz kararsız kaldım yardımcı olurmusunuz. bütçem en fazla m1 işlemcili 16 gb ramli macbook air e yetiyor m2 nin 8gb lik modelinide almak istemiyorum.ikisindede 256 gb ssd versiyonunu alacağım.(taşınabilir harici diskim var) macbook u beğenme sebebim dayanıklı ve uzun ömürlü olması(en azından intetnette okuduğum kadarıyla) ihtiyacım uzun süre kullanmak ,iyi batarya performansı ve okuldaki eğitiminde kullanmak belki amatör olarak unityde basit oyun yapımını öğrenmek. matebook d16 i7 12700 işlemci 16 gb ram ve 512 ssd ile geliyor ekran boyunun benim için pek bir önemi yok küçük olsada net olsun yeter harici monitörüm ve masaüstü windows pcm(gücsüz ama gündelik 1050 ti ekran kartli)mevcut en büyük korkum daha önce macos ve ios hiç kullanmamam direkt apple cihaz kullanmamam,sizce aradaki fiyat farkına değermi ve macosa ne kadar sürede alışırım ? bu fiyata başka öneriniz varmı m2 8 gb alman daha mantıklı,şu model bu fiyata daha iyi gibi ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NovaSertan -- 6 Eylül 2022; 19:0:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Huawei Matebook D16 vs Macbook Air M1

-
-
Öncelikle hayırlı olsun. Ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum. Daha yeni base model M1 aldım. İşimi fazlasıyla görüyor. Hemen alışırsın. Ancak hem okulda işime yarar hem de boş vakitlerimde oyun oynarım diyorsan Macbook doğru seçim değil. Gerçi D16 da doğru seçim olmaz o zaman. Macbook neden doğru seçim onu anlatayım kendimce:
- Tam bir mobil cihaz. Şarjı inanılmaz uzun gidiyor. Ve en önemlisi M1 sayesinde prize takılı olsun olmasın performans kaybına neden olmuyor. Okulda sürekli yanında olur. Kütüphanede, kantinde, sınıfta rahatça ders çalışabilirsin.
- Yazılım geliştiricilere çok güçlü bilgisayar gerekmiyor. Çok düşük seviye bilgisayar bile okul projelerini yapmakta iş görür. Ne yazık ki bilgisayar mühendisliği kazanan öğrenciler bu yanılgıya düşüp en top modellerden alıyorlar. Okulda C, C++, Java, C# dillerinden bazılarını göreceksin. Hadi kendi başına web ve mobil geliştirme çalışsan da bilgisayarı zorlayacak ortada bir şey yok. O zaman yapman gereken şey diğer özelliklere bakmak olacak. Mesela saatlerce ekrana bakacaksın. Kaliteli ekran olmalı. Mesela klavyesi aydınlatmalı, trackpad'i kaliteli olmalı ki konforlu zaman geçir cihazla. Macbook bunları karşılıyor.
- Macbook yine UNIX bazlı olması nedeniyle CLI öğrenmeni de kolaylaştırır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X