Şimdi Ara

Huawei Mate 80 sonrası Kirin 9030 serisinin detayları paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei Mate 80 sonrası Kirin 9030 serisinin detayları paylaşıldı
    Huawei'nin Mate 80 lansmanı yalnızca yeni cihazları değil, aynı zamanda Kirin 9030 serisi işlemcileri de görünür hâle getirdi. Seride iki farklı yonga bulunuyor. Mate 80 ve bazı Mate 80 Pro standart Kirin 9030 ile üst segment için ayrılan Kirin 9030 Pro'dan güç alıyor. Huawei ise resmi ayrıntıları paylaşmasa da iki yonganın yapısal farkları netleşmeye başladı.

Kirin 9030 serisi netleşmeye başladı

Paylaşılan detaylara göre Kirin 9030 Pro, 9 çekirdekli CPU'nun yanında toplam 14 iş parçacığı sunuyor. Yapı önceki sızıntılarla uyumlu şekilde 2.75 GHz hızında bir ana çekirdek, 2.27 GHz’de çalışan dört performans çekirdeği ve 1.72 GHz hızında dört verimlilik çekirdeğinden oluşuyor. Standart Kirin 9030 ise yine 9 çekirdeğe sahip ancak 12 iş parçacığıyla geliyor.

Her iki yonga aynı ARMv8 CPU mimarisini kullanıyor ve grafik tarafında Maleoon 935 GPU’dan güç alıyor. Bu durum, aradaki farkın frekans ya da GPU tarafında değil, iş parçacığı mimarisinin düzeninde yoğunlaştığını doğruladı. Serinin üretim süreci tarafında da dikkat çekici bilgiler gündemde. Paylaşılan söylentiler, Kirin 9030 ailesinin SMIC'in N+3 (6nm) üretim süreciyle geliyor.

Ayrıca Bkz.Huawei Mate 80 ve Mate 80 Pro tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatları

İş parçacığı sayısındaki artışın çoklu çekirdek performansını nasıl etkileyeceği ise önümüzdeki haftalarda yapılacak ek kıyaslamalarla daha net anlaşılacak. 

Kaynak:https://www.gsmarena.com/key_differences_between_kirin_9030_and_9030_pro_revealed_-news-70449.php

• Yarbay gene çok bilmişlik yapıyor. Rakipleri 2-3nm bla bla. Adamların önünü kestiler ve kendi imkanları 10 sonra 8 şimdi de 6nm ye düşürdüler işlemcilerini. Bir kaç sene sonra senin çok bildiğin rakiplerini egale ediceklerdir. Kamera da zaten üstüne rakip yok da. İşlemci ile fark atıyor senin o rakip dediğin g.tü b.klu firmalar.
  • 6nm mi ? Masaüstlerinde bile zor görülüyor. Eskimiş ... Rakipleri 3nm 2 nm . Pardon rakip bile olamıyor sadece fiyatındaki fahişliğinde rakip oluyor ...

Performansına hiç girmeyelim Kirin filan gözü kapalı alınmaz ... Net.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Yarbay gene çok bilmişlik yapıyor. Rakipleri 2-3nm bla bla. Adamların önünü kestiler ve kendi imkanları 10 sonra 8 şimdi de 6nm ye düşürdüler işlemcilerini. Bir kaç sene sonra senin çok bildiğin rakiplerini egale ediceklerdir. Kamera da zaten üstüne rakip yok da. İşlemci ile fark atıyor senin o rakip dediğin g.tü b.klu firmalar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yarbaylığa takılma bence . Ben takılmıyorum.

Sana ödev şuradakilere özenle seçtim izle özet çıkar gel :

Huawei Mate 80 sonrası Kirin 9030 serisinin detayları paylaşıldı
    Huawei Mate 80 sonrası Kirin 9030 serisinin detayları paylaşıldıyoutube
    This channel brings the audience first-hand news from China and exclusive analysis. For business cooperation, please contact us: business@chinaobserver.co
    https://www.youtube.com/@ChinaObserver0/search?query=huawei

önünü kestiler ise bize ne biz tüketiciyiz işimize geleni alırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 27 Kasım 2025; 20:4:36 >
    propaganda amacli bir hesap oldugu belli iken sizin kirin islemcileri boyle mantiksizca elestirmeniz sacma olmus.
    kirin 9000 cihazim var. arkadasimda da s gen 2. tabletimi kullandiginda senin cihazin neden daha hizli diyor. hani onun cihazi daha bir guclu ya, oysa yaptigimiz sey slayt acip ustune yuazi cizmek muzoik dinlemek ve video izlemek. oyun oynanir mi dersin, ben mobil yuksek grafik isteyen oyunlarin sacma oldugunua inanaraktan gerek bulmuyorum.

hani sizin bir islemciden beklentiniz nedir bilmiyorum, elinize alirsiniz A18 pro lu cihaz, yapacaginiz en iyi sey instagramda reels izlemek.

bu kirin islemciler hayli hayli yeterli guce sahipler.

dersiniz ki rakiplerinden gerideler, amiral gemisi model oldugu icin daha fazla calismalari lazim, anlarim. ama koru korune, bu soyledikeriniz sacmalik.

• jiletosman kullanıcısına yanıt
    Al, babacım sorun yok keşke her telefon inovasyon da kamera kalitesinde Huawei gibi olsa bizde alsak

• Verdiği linkin china observer kanalından olduğunu görünce tıklama gereği bile duymadım. Chinaobserver kanalı falun gong denilen tarikat tarafından yönetilen youtube kanallarından biri. Merkezi Amerika'da bulunan, Çin'de terör örgütü olarak tanımlanmış bir tarikat bu falun gong, bir nevi Çin'in fetösü yani. Bu kanalda yayınlanan zırvaları ciddiye alan insanın zekasına şüpheyle bakarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.