Şimdi Ara

★★★Huawei Mate 8 ANA KONU★★★ (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.811
Cevap
46
Favori
282.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    5-6 saat az bir süre mutlaka bir yerde atladığın birşey var izin sorunu bildirim sorunuda olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke atladığım bir şey olsa.bugün 2 defa telefonu sıfırladım baştan kurulum yaptım. nafile her şeyi denedim. izinlerden konum da etkin hiç bir uygulama yok. kendi kendine de açılmıyor. oyun yüklü değil. sosyal media uygulamaları yüklü. hiç birine konum izni vermedim. sağlıktır saçma sapan higame play flim vs hepsini kaldırdım veya devre dışı bıraktım. Gmail den 2 adet mail adresimi aktif edip otomatik sekronizeyi ayağından kapattım. manuel olarak çalışıyor. senkronizasyonu sistem otomatik yapıyor açma kapama durumu yok sanırım sorun bundan kaynaklanıyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yukselg -- 24 Mart 2017; 1:16:19 >
  • yukselg Y kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı belki orada, bende WhatsApp dışında hiçbir sosyal medya uygulaması yüklü değil ki zaten WhatsApp dışındakiler bataryayı sömürüyor bunlar devamlı açıksa batarya tüketimini ciddi oranda arttırır

• yukselg Y kullanıcısına yanıt
    Saygıdeğer kardeşim,

Ekran açık kalma süresi tek başına pil performansını kanıtlamaz forumda bir çok arkadaş her biri kendine has bir çok oyun uygulama farklı kullanım senaryosuna sahip 5-6 saat olayına bu kadar takılma çünkü mesela ben gün içerisinde çok fazla ekran açık tutsam yani kurcalasam sürekli telefonu ekran süresi olarak 8-10 saati görebiliyorken bazende telefon boşta kalıyor haliyle arka planda senkronizasyon vs şarj gidiyor ekran kapalı olsada hal böyle olunca 2 gün orta yoğunlukta kullanınca bakıyorum şarjım 2 gün gitti çoğu telefonda yapamayacağın bir şey bununla birlikte ekran süresine bakıyorum 5-6.5 saat bu durumda ekran süresi 5 saat diye batarya performansı kötü mu oluyor kesinlikle hayır yani başkasıyla sürekli karşılaştırma güzel kardeşim sürekli pili düşünerek telefonu kullanma keyfinden de mahrum kalma sen gönlünce kullan eğer anarmol şekilde şarj seni yarı yolda bırakıyorsa bunu kendine dert et kıyas yapmak çok doğru değil başkası 10 saat alıyor ben neden alamıyorum o farklı şekilde kullanıyor çünkü kaldı ki şöyle sonlandırayim sözlerimi gece uyku tutmayınca 8 saat falan dizi izledim ekran sürem 8 saat şarjım yüzde elli aynı devam etsem 16 saat ekran süresi alacaktım o zamanda herkes 16 saat ekran süresi almaya mı takılacak böyle yola çıkarsak.. Cok büyük bir kesmin beğendiği oldukça şık kaliteli bir telefon kullanıyoruz herkes keyfine baksın bence saygı ve selamlar hakkınızı helal edin.

• dostum iyi geceler sms mesaj balon rengini degiştirebiliyormuyuz, bilgin varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ailkem

airdroid indir hem pc ye hem android amrketten kur rahatlıkla aktarırsın çözünürlük daha iyi klavye mouse kullanabiliyorsun.

Deneyim bir hocam. Sağolun.

• Arkadaşlar Merhaba.

Huawei Mate 8 telefonumu yazılım problemi sebebiyle Delta servise gönderdim. 02.03.2017 de servise ulaştı ve 123456 form numarası ile arıza kaydım açıldı. Bugün ayın 24 ü telefonum 23 gündür garantide herhangi bi işlem yapılmadı. 20 iş günü kanununa görede pazarları çıkarsak bugünde dahil 20 iş günü olacak. Bugünde arıza giderilmesse nasıl bir yol çizmem gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

• Arkadaşlar,benim room c185b190 idi android 7.0 sürümünü hatasız kurdum,tekrar ediyorum benimki c185b190: Diğer roomlar nasıl olur bilmem ama aynı yolu deneyerek yaparsınız diye düşünüyorum.
    Nasıl yaptığımı adım adım anlatıyorum,kurun buna değer.

1:) Öncelikle altdaki linkten L29C185B200 romunu indirin
    www.ce4arab.com
    # ميت 8 التحديثات الرسمية والتجريبية لهواوي MATE 8 L29 & L10 (متجدد بإذن الله) # [الأرشيف] - الكمبيوتر الكفي
    http://www.ce4arab.com/vb7/archive/index.php/t-629001.html

2:) Hafıza kartında dload adı altında klasör açın.
    3:) indirdiğiniz zipli dosya içindeki UPDATE.APP dosyasını hafıza kartında açtığın klasörün içine kopyala.
    4:)Telefonu kapat ve 3 tuş sistemiyle aç ( sesaçma+seskısma+power tuşu) üçüne birden basılı tut önce huawei logoso ve ardından yükleme ekranı gelecek o anda tuşları bırak.

Hepsi bukadar yükleme bitene kadar bekleyin,bitince telefonunuz kapanıp açılacak ve telefonunuz c185b200 roomlu olmuş olacak.
    Ardından güncellemeye bakınca android 7.0 gelmiş olacağını göreceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: akınAK

Arkadaşlar NXT-L29C185B321 den NXT-L29C185B560 geçmiş bulunmaktayım. yöntem çok basit.

ÖNCELİKLE:
    2 dosyayı bilgisayarınıza yükleyin

Rockbox :

B200 :
    XDA Developers
    How to install NXT-L29C185B560 (Official) Firmware. (Guide with download links)
    https://forum.xda-developers.com/mate-8/general/how-to-install-nxt-l29c185b560-official-t3556789/page8
    ''80 postaki (http://update.hicloud.com:8180/TDS/d...ull/update.zip)

İlk önce sdcard dload içine ilk rockbox dosyasını kopyalıyıp (233mb) ardından *#*#2846579#*#* tuşlayıp Çıkan menüden 4. software upgrade i seçin ve yüklemeye başlıyacaktır.

Tekrar telefonunuz açıldıktan sonra; sdcard dload içine b200 ü kopyalıyıp yine aynı şekilde *#*#2846579#*#* tuşlayıp Çıkan menüden 4. software upgrade i seçin ve yüklemeye başlıyacaktır.

Açılışta dili ingilizce, bölgeyi de south africa seçip. Sonra güncelleyiciye gittiginizde ve b560 full sürümün geldiğini göreceksiniz.

Not: bende huawei logosunda takıldı videodaki ( 8. dakikadan sonraki )yöntemleri yaptıktan sonrasında açıldı https://www.youtube.com/watch?v=NB1CSheVDH0

NXT-L29C185B200
    NXT-L09C185B200

Dosyaları aşağıdaki linkten indirilebilir.

http://www.carbontesla.com/2016/11/download-huawei-mate-8-b200-marshmallow-update-middle-east/

--------------------

ÖNCELİKLE:

2 dosyayı bilgisayarıma yükledim

Rockbox :

Burada dosyayı unzip edince dosya ismi -update.app oluyor bunu yeniden isimlendirim update.app olarak sdcard içerisinde dload klasörüne yükledim, ardından *#*#2846579#*#* tuşlayıp çıkan menüden 4. software upgrade'i seçtim ve yüklemeye başladı.

NXT-L29C185B200 dosyasınıhttp://www.carbontesla.com/2016/11/download-huawei-mate-8-b200-marshmallow-update-middle-east/ adresinden indirdim.

tekrar telefonunuz açıldıktan sonra; sdcard dload içine download ettiğim b200'ü unzip edip kopyalıyıp yine aynı şekilde *#*#2846579#*#* tuşlayıp çıkan menüden 4. software upgrade'i seçip ve yüklemeye başlattım. Yükleme sorunsuz bitti ancak sizinde belirttiğiniz gibi telefon yeniden açılırken HUAWEI logosunda kilitlendi.

Telefonu kapatma tuşundan kapattım, sonra yukarı ses tuşuna basarak yeniden açtım (power ve volume up tuşuna aynı anda basılıyor, açılmaya başlayınca power tuşu bırakılıyor, Powerup tuşuna basmaya devam ediliyor.)

Çıkan menüden Wipe data / factory reseti seçtim cihaz sorunsuz açıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon79 -- 24 Mart 2017; 11:50:7 >

• akınAK A kullanıcısına yanıt
    Maalesef bilgim yok hocam kusura bakmayın netten de araştırdım biraz lakin bir yöntem bulamadım.

• Öncelikle bu işlemler sırasında Wipe data / factory reset gerekebileceği için tüm datalarınızın uçabileceğini hatırlatmak isterim, yedek almanızı öneririm.

Tekrar konuyu özetlemek gerekirse.

2 dosyayı bilgisayarıma yükledim

Rockbox :

Burada dosyayı unzip edince dosya ismi -update.app oluyor bunu yeniden isimlendirip update.app olarak sdcard içerisinde dload klasörüne yükledim, ardından *#*#2846579#*#* tuşlayıp çıkan menüden 4. software upgrade'i seçtim ve yüklemeye başladı. (Cihaz yükleme sonrası sorunsuz açıldı.)

NXT-L29C185B200 dosyasını adresinden indirdim.

tekrar telefonunuz açıldıktan sonra; sdcard dload içine download ettiğim b200'ü unzip edip kopyalıyıp yine aynı şekilde *#*#2846579#*#* tuşlayıp çıkan menüden 4. software upgrade'i seçip ve yüklemeye başlattım. Yükleme sorunsuz bitti ancak önceki mesajlarda belirtildiği gibi telefon yeniden açılırken HUAWEI logosunda kilitlendi.

(Yükleme sonrası Huawei logosunda takılan telefon videodaki ( 8. dakikadan sonraki ) yöntemleri yaptıktan sonrasında açıldı
    SOOKyoutube
    [Mate8] How to rollback from EMUI 4.1 to EMUI 4.0 (ง่ายๆกับการทำกลับไป EMUI4.0)
    https://www.youtube.com/watch?v=NB1CSheVDH0
    - Videoda yapılanları aşağıdaki satırda tarif etmeye çalıştım.)

Telefonu kapatma tuşundan kapattım, sonra yukarı ses tuşuna basarak yeniden açtım (power ve volume up tuşuna aynı anda basılıyor, açılmaya başlayınca power tuşu bırakılıyor, Volume up tuşuna basmaya devam ediliyor.)

Çıkan menüden Wipe data / factory reseti seçtim cihaz sorunsuz açıldı.

*Yukarıdaki mesajları kendi tecrübem ile birleştirerek özetlemek istedim, umarım yardımcı olabilmişimdir, bu derlemeleri ulaştıran ve paylaşan arkadaşlarımıza teşekkürler.

★★★Huawei Mate 8 ANA KONU★★★
     ★★★Huawei Mate 8 ANA KONU★★★ ★★★Huawei Mate 8 ANA KONU★★★ ★★★Huawei Mate 8 ANA KONU★★★ ★★★Huawei Mate 8 ANA KONU★★★ ★★★Huawei Mate 8 ANA KONU★★★ ★★★Huawei Mate 8 ANA KONU★★★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon79 -- 25 Mart 2017; 16:8:43 >

• Arkadaşlar merhaba hep c185 serisi üzerine mesajlar gelmiş c636b193 serisi için nasıl nougot yükleyeceğiz bilen birisi aydınlatırsa sevinirim. Ayrıca benim seri önceden c636b180 idi bir dosya indirip dload a yükleyince sürüm 193 olmaktan başka bir şey değişmedi. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
  • iyi günler arkadaşlar. android 7 ye geçtikten sonra tema sıkıntısı yaşadım. xda da bayağı araştırdım ama emui 5 uyumlu göze hoş gelen tema bulamadım. emui 5 uyumlu tema kullanan bilen varsa paylaşabilir mi. teşekkürler

• Telefon dustu ve cami catladi. Fonksiyonlar yerinde. Dokunmayikte herhangi bir priblem yok. Benzer sorunla karsilasan oldu mu ne kadar tutar acaba cam degisimi. İzmirdeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tucker2

quote:

Orijinalden alıntı: umitlik

quote:

Orijinalden alıntı: tucker2

Geçmiş olsun dilekleriniz ve detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. @Undersis'in de dediği gibi sizin anlatımınız C185 için olmuş ama sebebinin sizin de dediğiniz gibi ortak noktamızın B320 olduğunun farkındayım.Tarif ettiğiniz yöntem için sağolun kenara not aldım.Ayrıca linkler C636 için mi ?

Şimdi pc'ye geçince Hisuite'den kurtarma seçeneğini gördüm, eğer cihaz bu haldeyken ( Bootloader açık - root'lu - Kang Vip yüklü) Hisuite üzerinden kurtarma yaparsam benim mantığıma göre en son yüklediğim resmi sürün L29C636B320 olduğu için beni bu sürüme geçirecek diye tahmin ediyorum, bu tahminim doğru mudur bilginiz var mı bu konu hakkında ? Doğru değilse ne olacak ?

verdiğim linkler c185 içindi.. c636 için XDA da bir araştırma yapmak lazım
    bahsettiğiniz hisuit ile hiç kurtarma yapmadım . daha doğrusu Hisuit hiç kullanmadım tecrübem yok desem yeridir.

ben telefonu çok defa soft brich olayına sokmuşluğum vardır. erecovery girmediği zamanları bilirim . girdiğim zamanlarda bile wifi üzerinde orj recovery çekememişimdir. çok defa farklı kombinasyonlar denemişimdir . hatta telefonu aldığımda c185 değildi. belki size gönderdiğim dosyalar sizede olur ama bunlar risk . mate 8 maddi kısıtlı bütçelerle edindiğim halde riskden hiç çekinmedim. hatta cihazı tanıma aşamasında soft brich halde 2 gün açamadığım zamanlar oldu bu dönemde hurda telefonlarla idare ettiğim olmuştur . geçmişde s3 yanlış kernel yüklediğim cihazın dokunmatiği bozuldu . yani çöp oldu . neyse mate 8 ne yaptıysam en kötü halde fastboot modunda açıldı .. yani.

usb kablo bağlıyken (burası önemli kablo PC ye bağlı değilse fastbt modda başlatamazsın ). güç+volume down ..

fastboot da giriyorsunuz içiniz rahat olsun telefonunuzu kurtarırsınız ..

en büyük yardımcı program .PC de

https://www.youtube.com/watch?v=w0PTFij34ck

indirme linki :

programı indirin kurun yeni versiyonunu sizden update isteyecek . ...

tabi öncesinde PC nizin telefonal iletişiminde sıkınıtı olmasın diye USB driverları kurmanız lazım bunu içinde

Hisuiti kurarsanız driverlarınızda kurulacaktır..

telefonunuz fastboot da açık ve PC de toolbox ile birliklte ( BT lock kapalıysa yine bu programlar açmak kolay arayüzde göreceksiniz BTlock açma vardır. tabi elinizde cihazın kendine özgü BTlock passwordu olmalı..)

telefonunuza twrp yüklersiniz.

toolbox üzerinden

manuel room yükleme > yükleme klasörü aç > ilgili TWrp*.img dosyasını kopyala (tavsiyem twrp3.0.2 yükleyin)> flash recovery.

cihazı kablodan ayırın güç+volume down basılı tutun ..

Twrp ye girdiyseniz .artık ister kang vip flashlarsınız ister benim gönderdiğim dosyaları yada Twrp üzerinizden yedeğiniz varsa ona dönersiniz. yada daha ilerisi cihazınızda sd ve Extsd niz silindi. hiç bir şey yok . TWrp üzerinde :

advace >file manager düşerseniz usb ile PC bağlayın Sd kartınıza yada EXTsd ye ilgili rom dosyalarını kopyalayabilirsiniz.

sonrada Twrp den flashlarsınız ..

size bir tecrübende daha bahsedeyim. twrp file manager üzerinden cihaza extsd ne dload klasörü açıp orj update.app dosyanısını kopyaladım. dload methodu ile (güç+volume down+ volume up) cihazı kutudan ilk çıktığı güne çevirirsiniz. (twrp gider BT lock olur vs..)

normalde dload klasörünü sd ye açmanız lazım fakat twrp de cihazın kendi SD sinize update.app yükleyemedim..
    sonrada birde extsd ye kopyama denedim.. oldu .. aslında extsd olan dload klasörünün içeriğini görmez demiştim. fakat kuruluma yapmıştı cihaz. çünkü normalde dload methodunda tavsiye edilen dload klasörünün cihazın kendi SD de olması yönündedir..

neyse lafı çok uzatmış oldum ..inş yazdıklarımın faydası olur .. hisuit gibi programlar kullanmak hiç içimden gelmiyor. zira bana kısır döngü geliyor. resmi yazılımlar herşeyi yapmanıza izin vermezler.ve size servis yolu görünür. hatta şimdi hatırladım telefonumum açılmadığı dönemde Hisuit ile kurmaya çalışmışlığım oldu galiba... bu kadar silik hatırladığıma göre başarısız olmuşum ..

kolay gelsin

Yine detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.Bu programdan haberim yoktu, önerdiğiniz çok iyi oldu.Gerçekten işlevsel bir programa benziyor.Hisuite ile kurtarma kısmının haricinde verdiğiniz cevaptan anladığım kadarıyla şuan telefonda ne kurulu olduğu önemli değil, ben sadece ne kurmak istiyorsam (official android 7 veya başka bir rom vs) tarif ettiğiniz adımları uygulayıp kurabilirim, doğru mu anlamışım ?

aynen ben kötü senaryolar üzerinden yürüdüm . cihazınız fastboot da açılıyor onun dışında hiç bir şekilde açılmıyorsa geri dönüş mümkündür. ister custom rom ister resmi romlar ..

• quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

quote:

Orijinalden alıntı: umitlik

quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

USB kablo ile cihazın ekranını pcye en kolay hangi yöntemle aktarabilirim arkadaşlar?

crome kendi vysor diye bir ekltentisi var işinize yarar.

Onu denedim bir türlü olmadı.

olmalı ... adb denen driver ları falan yükleyin . telefonda da vysor yüklenecek. farklı Pc lerde ve işletim sistemlerinde deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megalomanyag

orijinal şarj aletini çaldırdım. satan varsa alabilirim. sitelerde bulamadim. orijinal ürün kullanma sevdasi işte.

bende burada aldım .bende ki orj US tipdi ucuna adaptör takınca alet hacimli oluyor . o yüzden burada EU tip adlım ..

aliexpress.com
    US $6.84 11% OFF|Cep telefonları ve Telekomünikasyon Ürünleri'ten Cep Telefonu Şarj Cihazları'de Orijinal Huawei p20 lite şarj QC 2.0 Hızlı Hızlı şarj adaptörü ve USB kablosu Için P10 P9 P8 Lite Onur 9 8 mate 10 nova 4 2i 3 3i AliExpress'da - 11.11Bekarlar Günü
    https://tr.aliexpress.com/item/100-18W-5V-OR-9V-2A-QC2-0-Fast-Quick-USB-WALL-Charger-adapter-for-Huawei/32668184405.html?spm=2114.13010208.99999999.264.FeVt7u

orj ve fastcharge yapıyor ..

• Android 7 ile gelen "ikiz uygulama" özelliği özellikle çift hat kullananlara whatsapp'ta büyük rahatlık olmuş. İki ayrı whatsapp açabiliyorsunuz.
  • umitlik U kullanıcısına yanıt
    tsk ederim. aliexpreste satilanlarin hepsini inceledim. kutulu bandrollu olanlar orijinal ama senin yolladiginda dahil eu tipi olanlarin malesef hepsi orijinal degil eu olanlaedan kutulu satan yok zaten orijanelle kiyasladim degiller. ha hizli sarj ediyordur ama orijinal değil. ordasinda tutma yeri gibi parmak ucu gibu bir girinti var oraya bakarsan orijanelde sinirlari keskin bunlarda ise daha yumuşak o çukur. ve aldiginda switchin charge adapter yazarken orijinalde etiket olarak degil yazidada quick charge yazar. benimde orijinali uk idi kabaydi evet ama iyiydi çalındı is yerimde hemde salak adaptorunu cikarip almis neresine takacaksa o şekilde.

bende ikilemde kaldim ya eu isteteyim orijinal olmasada hizli şarj ediyor ve kibar nasil olsa. yada diyorum linklerdeki gibi orijinal ama eu olmayan alip adaptorle kullanayim. kaba ama orijinal. bilemedim. gerci yanimda tasimayacam evde prize takılı kalacak. kabaligi cok onemli degil.

Orijinal huawei hızlı şarj qc 2.0 usb duvar hızlı şarj adaptörü mikro usb veri kablosu honor 6 mate 8 7 6 için 5x 4a p8 lite

s.aliexpress.com
    Page Not Found - Aliexpress.com
    http://s.aliexpress.com/MjeMreay

(from AliExpress Android)

Orijinal huawei hızlı şarj 9 v 2a usb duvar şarj adaptörü tipi ascend honor için c kablo 8/v8/not 8 g9/p9 artı 6x6 s 4x 5c

s.aliexpress.com
    Page Not Found - Aliexpress.com
    http://s.aliexpress.com/IVZZVbUV

(from AliExpress Android)

• umitlik U kullanıcısına yanıt

bak bu iki resimden anlayabilirsin orinalle olmayan farkini.

• 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.