Şimdi Ara

### HUAWEİ IDEOS X5 (U8800) Ana Konu | MIUI - Oxygen - CM7 Rehber & Root & CWM ### (516. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (6 Mobil) - 7 Masaüstü, 6 Mobil
5 sn
41.178
Cevap
58
Favori
1.383.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy

### HUAWEİ IDEOS X5 (U8800) Ana Konu | MIUI - Oxygen - CM7 Rehber & Root & CWM ###

(En Son Oy Tarihi: 3.12.2021)
Giriş

Orijinalden alıntı: ens1252

quote:

Orijinalden alıntı: antibiotic1907

orjinal romu geri yükledim ... indirdiğim uygulamaları tekrar indireceğim ama bunları nasıl yedekleyebilirim ? daha önce sd karta aktar seçeneğini kullandım ama baktımki sd kartta o uygulamalar yok ! telefona sevdiğim uygulamaları yükleyip rom olayından vazgeçiyorum bu uygulamaları paket şeklinde nasıl saklayabilirim sadece onu öğrensem yetecek... ne önerirsiniz ?

biraz 1 sayfadaki yüklenmesi gerekenler kısmındaki uygulamaları okusanız şöyle bir yazı oldugunu görürdünüz.

24) Titanium backup: tüm herşeyin yedeğini alma.http://www.4shared.com/file/KzdtY1uv/Titanium_Backup_Pro_v400.htm

onu gördüm zaten asıl anlatmak istediğim şu : diyelim 50 adet sevdiğim uygulama var, back up larla uğraşmadan bunları sd karta atmak istiyorum (pc de saklayabilirim) daha sonra diyelim rom yüklemeyi becerebildiğimde o paketten istediğim uygulamaları tekrar kurarım... böyle bir şey istiyorum back up almak değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLastViking

beyler mat olan ekran koruyucu dan kullanan varmı ? var sa memnun mu ? sanırım mat olanlar ekran renklerini dağıtıyor gökkuşağı gibi oluyor ekran bunda öyle bir sorun varmı ?

Ben ebay dan almıştım, birini kullandım ve hala elimde birkaç tane var. Ben beğenmedim aslında hiç kir ve iz barındırmaması çok iyi ama ekranı flu yapıyor,renkleri dağıtmıyor.

Edit: bir arkadaş cevaplamış zaten,bu cevap da bulunsun,

Bu arada go keyboard kullanan var mı içinizde, sözlüğe nasıl kelime ekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyunbitti -- 7 Eylül 2011; 21:08:01 >

onu gördüm zaten asıl anlatmak istediğim şu : diyelim 50 adet sevdiğim uygulama var, back up larla uğraşmadan bunları sd karta atmak istiyorum (pc de saklayabilirim) daha sonra diyelim rom yüklemeyi becerebildiğimde o paketten istediğim uygulamaları tekrar kurarım... böyle bir şey istiyorum back up almak değil...

istediğin uygulamaları titanium backup yaparsın. yeni rom yüklediğinde eski romda aldıgında yedek dosyalarını yeni romda sdye atarsın ve titanium backup uygulamasını kurup bütün aldıgın yedek çıkıyor hatta kaydettiğin oyunlardaki levellerde geliyor.Başka türlü senin istediğin şekilde bişey bulacagını sanmıyorum.

Orijinalden alıntı: apalo

quote:

Orijinalden alıntı: centilmen24

quote:

Orijinalden alıntı: 1Ceko

quote:

Orijinalden alıntı: oyunbitti

quote:

Orijinalden alıntı: entrophy

arkadaşlar merhaba,
    ben de bu forumu takip ederek bir tane edindim. çok güzel bir telefon her işimi rahatlıkla kocaman ekranından halledebildim ancak gps ini hiç kullanmadım bir kaç kere kullandım onda da internet bağlantısı vardı. hemen konumumu buldu. Ancak farkettim ki internet bağlatnısı olmadığında uyduyu bulmuyordu. ayrıca sinyal gücü çok hızlı değişiyordu. bir bakıyorum tüm cubuklar dolu bir bakıyorum boş. anlayamadım gitti. 16 agustosta aldığım aleti bugün 07/09/2011 tarihi itibari ile ile kvk ya verdim. eğer yazılımsal birşey ise düzelteceklerini donanımsal ise değiştireceklerini söylediler. bekliyorum bakalım ne olacak. Gelişmeleri buraya yazarım.

Aynı sorun bende de var kardeş gelişmeleri yazmayı unutma sakın :)

Aynen internetsiz çok fazla denemedim ama bulmuyor gerçekten.

quote:

Orijinalden alıntı: oyunbitti

Ya arkadaşlar hız yeterli (2.7mb) olduğu halde youtube izlerken takılıyor, neden olabilir ki?

Youtube'dan kaynaklı olabilir ben bilgisayardan izlerken bile bazen dolmuyor. Farklı bir siteden falan deneyin.

arkadaslar bende bu telefondan almayı dusunuyorum ancak yorumları okuyunca aklım karısıyor hep cunku kim aldıysa hep bir sorundan bahsediyor bu telefonu alıpta hem donanımsal hem de yazılımsal olarak sorunsuz sekilde kullanan yok mu acaba?

hafta sonu lüleburgazdan tekirdaga telefonun navigasyonunu kullanarak çok rahat bir şekilde gittik.Arada kopmalar oldu ama 2 3 sn ye sonra geri buldu hem de yol üstünde ... kullandıgım yazılım igo

igoyu da denemiştim. . hiçbiri fayda etmedi. sanırım gps modülünde problem var. bakalım kvk ne diyecek.

• Ben de yaklaşık 1,5 aydır telefonu kullanmaktayım. Cm7 ve Oxygen romlarını denedim şu ana kadar. Şu an Oxygen R1 kurulu telefonda.

Şu anki en önemli şikayetim kablosuz çekim gücü 2/4'e düştüğünde net ya çok yavaşlıyor ya da hiç kullanılamıyor. 3 veya 4 diş olunca son sürat kullanılabiliyor. Evdeki router'la bir uyuşmazlık olabileceğini düşünüp birkaç farklı kablosuz bağlantıda denedim oralarda da sonuç aynı. Gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan çok. Donanımsal bir sorun değildir diye ümit ederek ileriki sürümleri bekliyorum bakalım. Bu sorun haricinde telefondan gayet memnunum, öteki ufak tefek problemler çok rahatsız etmiyor beni. Franco kernel ile batarya performansı da tatmin edici düzeyde.

quote:

Orijinalden alıntı: bozcan61
    beyler orjinal romdayken arama sonladırmayı güç tuşuna ayarlamıştım şimdi oxygen e geçtim ama bu romda böyle bi ayar mevcut değil!!!
    bu problemi nasıl çözerim bi program falanvar mı?

Ayarlar-Erişilebilirlik kısmında bu ayar mevcut.

• ubgün gene delirtti teelfonum ya ilk aldığımda rahat 2 gün gidiyordu sarjı..

daha sonra kvk ya götürdüm telefon açılmadığı için 2 gün sonra aldım kvk dan yeni isürüm falan yükledim dediler...

daha sonra bi baktım telefonun sarjı azardı.. bazı proğramlardan indirdirmistim market den tuttum onları falan sildim baktım gene olmuyor komp le bugün fabrika ayarlarına geri döndüm yeterki ilk zamanlardaki gibi 2 gün civarına geri dönsün diye ..

ama gidisata baktım aksam 5 gibi telefon kaapandı bir gece önce 12 de sarjdan aldım ertesii gün saat 17,00 de kapandı :) zaten sabah uyandığımda bile yüzde 20 sarj gitmişti.. bilmiyorum ne yapacam gene kvk yolları bize düüşecek gibi ..
  • arkadaslar ayrıca bugün avea dan voda ya geçtim internet paketini aldım sabahdan beri nete bağlanmakda zorluk çekiyorum bizim telefon voda nın listesine daha girememiş sanırım bir türlü modelini bulamadılar internet ayarlarını indirmek için sms atacaklardı atamadılar sizin telefon bizim paketleri desteklemiyor diye :)

neyse daha sonra müs.tem. sizin tel androidili o yüzden teknik kısma yönlendiriyim ordan manuel ayar yapacaksınız dendi...,neyse bağlandılar bana bir iki ayar yapıldı ama gene giremiyorum bu telefonla nete nasıl baplanacam acaba aveadykene böyle bi sorun olmamıstı..ama voda da bağlanamıyorum bilen varmı

Orijinalden alıntı: doganbeyyy

arkadaslar ayrıca bugün avea dan voda ya geçtim internet paketini aldım sabahdan beri nete bağlanmakda zorluk çekiyorum bizim telefon voda nın listesine daha girememiş sanırım bir türlü modelini bulamadılar internet ayarlarını indirmek için sms atacaklardı atamadılar sizin telefon bizim paketleri desteklemiyor diye :)

neyse daha sonra müs.tem. sizin tel androidili o yüzden teknik kısma yönlendiriyim ordan manuel ayar yapacaksınız dendi...,neyse bağlandılar bana bir iki ayar yapıldı ama gene giremiyorum bu telefonla nete nasıl baplanacam acaba aveadykene böyle bi sorun olmamıstı..ama voda da bağlanamıyorum bilen varmı

bende samsung spica kullanıyorum bizim forumda ayarlar var sanırım sizin telede uyar. mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=41535018&p=1

• miui güncellendiğinde tüm oyun ve uygulamaları tekrar mı yüklüyorsunuz ??

Orijinalden alıntı: agemennon

Ben de yaklaşık 1,5 aydır telefonu kullanmaktayım. Cm7 ve Oxygen romlarını denedim şu ana kadar. Şu an Oxygen R1 kurulu telefonda.

Şu anki en önemli şikayetim kablosuz çekim gücü 2/4'e düştüğünde net ya çok yavaşlıyor ya da hiç kullanılamıyor. 3 veya 4 diş olunca son sürat kullanılabiliyor. Evdeki router'la bir uyuşmazlık olabileceğini düşünüp birkaç farklı kablosuz bağlantıda denedim oralarda da sonuç aynı. Gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan çok. Donanımsal bir sorun değildir diye ümit ederek ileriki sürümleri bekliyorum bakalım. Bu sorun haricinde telefondan gayet memnunum, öteki ufak tefek problemler çok rahatsız etmiyor beni. Franco kernel ile batarya performansı da tatmin edici düzeyde.

quote:

Orijinalden alıntı: bozcan61
    beyler orjinal romdayken arama sonladırmayı güç tuşuna ayarlamıştım şimdi oxygen e geçtim ama bu romda böyle bi ayar mevcut değil!!!
    bu problemi nasıl çözerim bi program falanvar mı?

Ayarlar-Erişilebilirlik kısmında bu ayar mevcut.

girince markete bağlanmak istiyor ya erişilebilirliğe hep es geçmişim orayı çok sağol :)

Xbox Oyuncu Topluluğu

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmtdzdr

miui güncellendiğinde tüm oyun ve uygulamaları tekrar mı yüklüyorsunuz ??

dostum titanyum backupla uygulama yedeği alıyoruz yeni kurduğumuz roma restore ediyor

Xbox Oyuncu Topluluğu
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganbeyyy

arkadaslar ayrıca bugün avea dan voda ya geçtim internet paketini aldım sabahdan beri nete bağlanmakda zorluk çekiyorum bizim telefon voda nın listesine daha girememiş sanırım bir türlü modelini bulamadılar internet ayarlarını indirmek için sms atacaklardı atamadılar sizin telefon bizim paketleri desteklemiyor diye :)

https://market.android.com/details?id=net.mustafaozcan.apnturkey&feature=search_result

apn ayarlarını bu uygulamayla yapıp denermisin belki olur garanti vermiyorum

Xbox Oyuncu Topluluğu

• quote:

Clockworldmod'la aldığımız backup'tan "advanced restore" ile sadece data'ları restore ediyoruz, hepsi geri geliyor...

ben sandımki bütün işletim sistemini yedek alacak ama program program alıyormuş.... mesela oxtgen kursam telefona yinede uygulamaları geri getirebilir miyim ?

bozcan61

sağolun

Orijinalden alıntı: CoOLMuSTi

quote:

Clockworldmod'la aldığımız backup'tan "advanced restore" ile sadece data'ları restore ediyoruz, hepsi geri geliyor...

Güncellemelerde backup alıp restore etmenize gerek yokki. Farklı romdan farklı roma geçiyorsanız o zaman backup yapabilirsiniz. Ben 28 ağustos olan MIUI romu kullanıyordum. Yeni güncelleme çıkınca indirip üstüne yükledim. Sorun olmadan açıldı. Normali de bu zaten.

Hatta kurulumunda da yazar;

quote:

Installation
    1) Copy miui zip to your external sdcard
    2) Boot to clockworkmod recovery
    3) (Optional) Perform a backup. After backing up reboot recovery (in the advanced menu)
    4) Install zip from sdcard
    5) Important for first install Wipe data/cache.
    6) Reboot to system and enjoy. Be patient the first boot as it takes a while to build the dalvik cache and will just show a black screen for ~15 seconds.

İlk kurulum için önemli diyor, yani güncelleme yaparken silip tekrar kurmanıza gerek yok. Üstüne kurabilirsiniz aynı rom olduğu için.

• quote:

Orijinalden alıntı: ailkem

quote:

Orijinalden alıntı: buminhan7

bu arada telefonun kendi hafızasını da artırdım 600 mb olan data hafızasını 1.2 gb a yükselttim.
    dolayısıyla 2 gb olan kendi belleğide 1.4gb oldu tabii..

Üstad telefonun dahili hafızasını nasıl arttırabildin

merhabalar
    ben bu işlemi bi arkadaşın anlatımı ile yaptım. hangi siteden bulduğumu hatırlamıyorum ama not almıştım.
    anlatım için tekrardan teşekkür ederim isimsiz arkadaşa :)
    ben bu anlatımdakileri adım adım uyguladım ve anlatıldığı gibi oldu...

*****ALINTIDIR....****
    Uygulamalar için telefonunuzda yer açın.
    İdeos X5'in dahili depolama alanı 600 MB Data ve 2 GB dahili kart olarak gelmektedir.
    Uygulamalar için daha fazla depolama alanı kazanmak isterseniz aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz.
    Bu işlem yeniden partisyon atmaktır. İşlem sonucunda 1.2 GB Data ve 1.46 GB dahili karta sahip olacaksınız.

İşlemler:
    1- (Önemli)Dahili kartınızın yedeğini alın. Ben, daha önce sistem backup yapmıştım. En garantisi bu zaten.
    Telefonumuz işlemler sonunda açılmayabilir, restore yaparak geri döneceğiz.
    2- http://www.mediafire.com/?dyz4uqz5a30cypy adresinden partition.zip dosyasını indirip harici SD kartınıza kopyalayın.
    3- Eğer sisteminizde yüklü ise APP2SD, DATA2EXT, SWAP gibi programları disable hale getirin.
    4- Recovery modunda telefonunuzu açın (ClockWork tavsiye olunur).
    Yüklediğiniz partition dosyasını yükleyin. Herhangi bir clear/wipe işlemi yapmayın.
    5- Yükleme bittikten sonra ClockWork Recovery'nin advanced menüsüne girin ve reboot to recovery'yi seçerek
    telefonunun tekrar recovery modunda açılmasını sağlayın.
    6- Tekrar 4'deki işlemleri tekrarlayın. Yine clear/wipe işlemi yapmıyoruz.
    7- Telefonunuzu tekrar başlatın. hiç bir veri kaybı olmadan telefonunuzda data için geniş bir yer açmış olacaksınız.

NOT: Ben bu işlemleri yaptıktan sonra telefonum açılmadı. ClockWork ile önceki sistem yedeğimi restore yaptım.
    Yedeklediğim dahili kart içeriğini de geri yükledim. Telefonumu açtığımda gördüm ki işlem başarılı.
    Şu anda Dahili kartım 1.46 GB Dahili depolama alanım 920 MB.
    KENDİ NOTUM: bende bu işlemi yaptığımda tekrardan restore yaparak geri yüklemem gerekti..yedeği mutlaka alın işlemden önce

**4. işlem:
    ClockWorkMod içindeki menüden "install zip from sdcard" daha sonra "choose zip from sd card" deyip
    yüklediğimiz dosyayı seçiyoruz. Yükle deyip devam edin.

DAHİLİ HAFIZA: TELEFONUN 2gb olan kendi hafızası
    HARİCİ HAFIZA SD KART: sonradan taktığımız hafıza kartı

umarım yardımcı olabilmişimdir... bu arada sd card speed booster uygulamasınıd harici hafıza kartı performansı için öneririm..

• DEALEXTREM DEN YEDEK PİL ALAN VARMI ...?ALACAK OLAN VARSA BİRLİKTE GETİRTEBİLİRİZ REGİSTERED MAİL BEDAVAYA GELİR

Orijinalden alıntı: ajanblue

DEALEXTREM DEN YEDEK PİL ALAN VARMI ...?ALACAK OLAN VARSA BİRLİKTE GETİRTEBİLİRİZ REGİSTERED MAİL BEDAVAYA GELİR

güvenebilsem alırım ben ama cihazı patlatmasın sonra... bu arada registerede mail ne oluyor, sitede normalde kargo bedava da aydınlatırsanız sevinirim... ben sırf denemek için bile almak istiyorum uzun süredir gözüme kestirdiğim bir site...

quote:

Orijinalden alıntı: ajanblue

DEALEXTREM DEN YEDEK PİL ALAN VARMI ...?ALACAK OLAN VARSA BİRLİKTE GETİRTEBİLİRİZ REGİSTERED MAİL BEDAVAYA GELİR

güvenebilsem alırım ben ama cihazı patlatmasın sonra... bu arada registerede mail ne oluyor, sitede normalde kargo bedava da aydınlatırsanız sevinirim... ben sırf denemek için bile almak istiyorum uzun süredir gözüme kestirdiğim bir site...

registered mail kayıtlı posta demek..barkod ile ürün durumunu ve nerede olduğunu takip edebiliyorsun
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.