Şimdi Ara

HUAWEİ HG 521'i Router Olarak Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
12.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle router, access point, gibi teknik ifadeleri yanlış kullanabilirim, kusura bakmayın.

Benim sorunum şu: TTnet yalın internet kapmanyasından Huawei HG 521 verdiler ancak adil kota nedeniyle hızım 1e düştü. Ben sözleşmeyi iptal edeceğim yaklaşık 165 TL ceza ödeyeceğim. Modem bende kalıyor.

Uydunete geçeceğim. Uydunetin kendi kablosuz modemi 175 TL. Ancak şu uydunet modemi ucuz ancak tek port. alsam http://www.hepsiburada.com/Liste/netmaster-cxc-150-1-ethernet1-usb-port-kablo-uydunet-modem/productDetails.aspx?productId=bd99012&categoryId=3009802 Bu modem 10 Mbps hızında.

Daha kaliteli ise http://www.hepsiburada.com/Liste/netmaster-cxc-700v-1-ethernet-port-voip-kablouydunet-modem/productDetails.aspx?productId=bd999881&categoryId=3009802 Bu modem ise 48 Mbps hızında.

sonra bu modemi huwaiye bağlasam ve huawei ile interneti kablosuz olarak paylaşabilir miyim? Yani diğer bir deyişle uydunet modemden ethernetle çıkış yapacağım ve huaweiye "giriş" yapabilmem lazım ve huaweinin bunu paylaşması lazım. Mümkün müdür?

Amacım 175 TL yerine 75 TL (daha iyisi 100 TL) bu modemi almak böylece huawei değerlendirmiş oluyorum. Zaten 165 TL ceza ödeyeceğim üstüne bir de 175 TL uydune modemi almak istemiyorum.

Bu arada performans çok düşer mi? 10Mbps uydunet almayı düşünüyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: voldemort1923

Arkadaşlar öncelikle router, access point, gibi teknik ifadeleri yanlış kullanabilirim, kusura bakmayın.

Benim sorunum şu: TTnet yalın internet kapmanyasından Huawei HG 521 verdiler ancak adil kota nedeniyle hızım 1e düştü. Ben sözleşmeyi iptal edeceğim yaklaşık 165 TL ceza ödeyeceğim. Modem bende kalıyor.

Uydunete geçeceğim. Uydunetin kendi kablosuz modemi 175 TL. Ancak şu uydunet modemi ucuz ancak tek port. alsam http://www.hepsiburada.com/Liste/netmaster-cxc-150-1-ethernet1-usb-port-kablo-uydunet-modem/productDetails.aspx?productId=bd99012&categoryId=3009802 Bu modem 10 Mbps hızında.

Daha kaliteli ise http://www.hepsiburada.com/Liste/netmaster-cxc-700v-1-ethernet-port-voip-kablouydunet-modem/productDetails.aspx?productId=bd999881&categoryId=3009802 Bu modem ise 48 Mbps hızında.

sonra bu modemi huwaiye bağlasam ve huawei ile interneti kablosuz olarak paylaşabilir miyim? Yani diğer bir deyişle uydunet modemden ethernetle çıkış yapacağım ve huaweiye "giriş" yapabilmem lazım ve huaweinin bunu paylaşması lazım. Mümkün müdür?

Amacım 175 TL yerine 75 TL (daha iyisi 100 TL) bu modemi almak böylece huawei değerlendirmiş oluyorum. Zaten 165 TL ceza ödeyeceğim üstüne bir de 175 TL uydune modemi almak istemiyorum.

Bu arada performans çok düşer mi? 10Mbps uydunet almayı düşünüyoruz.

evet huawei modemi kablosuz olarak paylaştırabilirsin.Uydunet modem için 2.el forumuna bakmanı öneririm fiyatlar uygun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pvp_headshot -- 19 Mart 2012; 14:55:31 >

• Yani huawei'deki ethernet çıkışını "ethernet girişi" olarak kullanabileceğim. Ancak kullanım kılavuzunda bunla ilgili bir şey göremedim. Nasıl yapacağım?

Şöyle bir şey de varhttp://forum.donanimhaber.com/m_54924377/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voldemort1923 -- 19 Mart 2012; 15:20:18 >
  • slm. düşündüğün bağlantı oluyor fakat tek bir cihaz bağlanabiliyor huwai modem üzerinden.
    bunun yerine 38 tl. ile tp-link 740n router al. istediğin kadar cihaz hem kablolu hem kablosuz bağlanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

slm. düşündüğün bağlantı oluyor fakat tek bir cihaz bağlanabiliyor huwai modem üzerinden.
    bunun yerine 38 tl. ile tp-link 740n router al. istediğin kadar cihaz hem kablolu hem kablosuz bağlanabilir.
    Huawei kablosuz router değil mi? Neden tek cihaz bağlansın ki?
  • quote:

quote:

slm. düşündüğün bağlantı oluyor fakat tek bir cihaz bağlanabiliyor huwai modem üzerinden.

kablosuz olarak birden fazla cihaz bağlayabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

quote:

Evet haklısınız. Zaten ethernet portu kablo modemden gelecek kablo ile kullanılacak. Orayı kullanamayacağım. Bu arada DHCP'yi kapatmam yeterli olacak mı Huawei'nin kurulum sayfasından?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Evet haklısınız. Zaten ethernet portu kablo modemden gelecek kablo ile kullanılacak. Orayı kullanamayacağım. Bu arada DHCP'yi kapatmam yeterli olacak mı Huawei'nin kurulum sayfasından?

Dhcp yi kapatmanızı öneririm ve 192.168.1.1 lütfen değiştirin kuracağınız apda aynı ip bloğu içine alınız..

• bazen illa denemek gerekir. Bağlayınca anlıyacaksın olmıyacağını. Cihaz adsl modem ve routerdir lakin diğer modemden ip alıp o ip üzerinden dağıtım yapamaz. Adsl üzerinden aldığı ip den dağıtım yapabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bazen illa denemek gerekir. Bağlayınca anlıyacaksın olmıyacağını. Cihaz adsl modem ve routerdir lakin diğer modemden ip alıp o ip üzerinden dağıtım yapamaz. Adsl üzerinden aldığı ip den dağıtım yapabilir.

Bu dediğiniz bu modelle ilgili bir durum mu? Mesela Airties RT 204 (205 de olabilir emin değilim) de ADSL modem ancak diğer modemden ip alıp dağıtım yapıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voldemort1923 -- 21 Mart 2012; 9:45:14 >
  • Bu da başka bir arkadaşın yorumu:
    quote:

HG521 modem, ethernet kablosu ile bir modeme bağlandığında ( AP ) kablosuz olarak interneti dağıtabiliyor.

WDS özelliği modemde yok. Kablosuz modemden aldığı sinyali, kablosuz olarak uzak noktalara dağıtamıyor. İki cihaz arasına ethernet kablosu takman lazım. Kolay gelsin

Bu da başka bir forumdan

quote:

WAN bölümünden bağlantı modunu Köprü yapacaksınız
    LAN bölümünden ip adresini ana modemin ip adresinin bulunduğu networkten vereceksiniz yani ana modem 192.168.1.1 ise a.p. 192.168.1.99 gibi yapabilirsiniz, ayrıca bu bölümde ana modemde DHSP açık olacağı için DHCP yi kapatacaksınız.

Bir cihaza nasıl ip veriyorum onu anlamadım işte. Bunu Huawei sayfasından mı yoksa kablonet modeminden mi yapacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voldemort1923 -- 21 Mart 2012; 9:49:36 >

• quote:

Bu da başka bir arkadaşın yorumu:
    quote:

HG521 modem, ethernet kablosu ile bir modeme bağlandığında ( AP ) kablosuz olarak interneti dağıtabiliyor.

WDS özelliği modemde yok. Kablosuz modemden aldığı sinyali, kablosuz olarak uzak noktalara dağıtamıyor. İki cihaz arasına ethernet kablosu takman lazım. Kolay gelsin

Bu da başka bir forumdan

quote:

LAN bölümünden ip adresini ana modemin ip adresinin bulunduğu networkten vereceksiniz yani ana modem 192.168.1.1 ise a.p. 192.168.1.99 gibi yapabilirsiniz, ayrıca bu bölümde ana modemde DHSP açık olacağı için DHCP yi kapatacaksınız.

Bir cihaza nasıl ip veriyorum onu anlamadım işte. Bunu Huawei sayfasından mı yoksa kablonet modeminden mi yapacağız?

huawei modemden kapatıcaksın dhcp yi..

• quote:

quote:

quote:

Bu da başka bir forumdan

quote:

Öncelikle teşekkürler hocam. DHCP'yi Huaweiden kapatacağımı biliyorum. Sorun şu:

Mesela örnek verelim.

Benim kablo modem 192.168.2.x diye ip veriyor diyelim. Huawei ise normalde 192.168.1.x diye veriyor. Ve Huawei modem ipsi 192.168.1.1 ve kablonet ise 192.168.2.1. Ben Huawei modemin modem ipsini mi değiştireceğim (Örneğin 192.168.1.2 ). Ya da kablo modemin sayfasından huaweiyi bağladıktan sonra huaweye sabit ip mi vereceğim (Örneğin 192.168.2.x)?

Ya da Huawenin modem ipsini 192.168.2.x mi yapacağım?

Normalde ben kablonet modemine laptop bağlasam 192.168.2.2 verecektir. Huaweiyi bağlayınca otomatik olarak 192.168.2.2 mi verecek?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu da başka bir forumdan

quote:

Öncelikle teşekkürler hocam. DHCP'yi Huaweiden kapatacağımı biliyorum. Sorun şu:

Mesela örnek verelim.

Benim kablo modem 192.168.2.x diye ip veriyor diyelim. Huawei ise normalde 192.168.1.x diye veriyor. Ve Huawei modem ipsi 192.168.1.1 ve kablonet ise 192.168.2.1. Ben Huawei modemin modem ipsini mi değiştireceğim (Örneğin 192.168.1.2 ). Ya da kablo modemin sayfasından huaweiyi bağladıktan sonra huaweye sabit ip mi vereceğim (Örneğin 192.168.2.x)?

Normalde ben kablonet modemine laptop bağlasam 192.168.2.2 verecektir. Huaweiyi bağlayınca otomatik olarak 192.168.2.2 mi verecek?

huawei modeme 192.168.2.100 tarzı birşeyler ver...aynı ip bloğu içinde olsun ki istediğin zaman ip değiştirmeden huawei modemin ayarlarına ulaşabilmen için...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu da başka bir forumdan

quote:

Mesela örnek verelim.

huawei modeme 192.168.2.100 tarzı birşeyler ver...aynı ip bloğu içinde olsun ki istediğin zaman ip değiştirmeden huawei modemin ayarlarına ulaşabilmen için...

Son durumda başarısız oldum ancak olaylar biraz karıştı. Kablonet modemin anasayfasına 192.168.100.1 ile giriliyor.

Ethernet ile kablonete bağlandım ve pcime şu ipleri verdi
    IP4: 46.197.204.180
    IP4 Subnet Mask: 255.255.248.0
    IP4 Default Gateaway: 46.197.200.1
    IP4 DHCP 62.248.80.55

IP4 DNS 62.248.80.163 ve 164

Şimdi Huawei'nin ayarlarını nasıl yapmalıyım?

• Huawei modemin ip sini de 192.168.100.100 yap mesela ...
  • Özel Bir Firmada Fiber İnternet Teknik Servisiyim ve Sizlere Bir Modemi Nasıl Access point Raunter Yapımı Hakkında Bilgi Vericem..

İlk Önce Access point Yapılacak Modemi Bilgisayarımıza Bağlıyoruz. ( öbür Modemle İşimiz yok Onu Bi Kenera Kaldırın En Son Kullanılacak O )

Modemin Arayüzüne Giriş Yapın. ( Ben Huawei Modeme göre Anlatıcam)

İnternet Tarayıcınızın Adres Bölümüne 192.168.1.1 Yazıp Modeminizin Yönetim Paneline Giriniz. Yönetici Şifre Genelde (ID: admin Şifre: admin)

(Turkcell Superonline Modemi İse ID: admin Şifre : superonline )Prelli Modemlerde (ID:admin Şifre : admin)

Modemin Arayüzüne Girdikten Sonra Şu Adımları İzleyin ( Temel > LAN > DHCP ) Sizde Farklı Yerlerde Olabilir. Sizde Modeminizin Menüsünde( DHCP )

Parantez İçerisinde Belirtiğim Bölümü Bulun ve Şunların Aynısını Yapın ;

IP adresi : 192.168.1.251

Ağ Maskesi : 255.255.255.0

İkincil IP adresi : 192.168.2.251

İkincil Ağ Maskesi : 255.255.255.0

DHCP Sunucu Etkisiz Hale Getirin Kapatın.

Sonra Modemin Kablosuz Ağ Adını Değiştirin ( ilk Önce Test İçin Farklı Bir Kablosuz Ağ Adı Verin Yaptıktan Sonra Diğer Modeminizle Aynı Ağ Adını

verirsiniz. Çünkü Evin İçerisinde Kullanırken Direk Geçiş Yaparlar Birbirlerine Öbür türlü Kopmalar Yaşanır.)

Yukardaki Yapılan İşlemler Tüm modemlerde Aynıdır Ama Yazım Değişikliği vs. Şeylerden Dolayı Aklınızı Karıştıra Bilir. Onun İçin Biraz Mantıklı Davranıp

DHCP Girdiğinizde İp adresi Olan Kısımları Değiştirin Benim Verdiğim İp Adreslerini Yazın. Zaten Ağ Maskesi Her zaman Aynıdır Değişmez.

Bu İşlemleri Yaptıktan Sonra İlk Modeminizi Yanı Normal Olarak Kullandığınız Modemi Tekrar Bilgisayarınıza Bağlayın. Sonra Modeminizin Arkasındaki

Ethernet Çıkışlarının Birinden Kablo İle Ayar Yaptıgımız Modemin Ethernet Çıkışlarından Birine Bağlayın.

İşlem Bu Kadar..

• quote:

Orijinalden alıntı: WilmS

Özel Bir Firmada Fiber İnternet Teknik Servisiyim ve Sizlere Bir Modemi Nasıl Access point Raunter Yapımı Hakkında Bilgi Vericem..

İlk Önce Access point Yapılacak Modemi Bilgisayarımıza Bağlıyoruz. ( öbür Modemle İşimiz yok Onu Bi Kenera Kaldırın En Son Kullanılacak O )

Modemin Arayüzüne Giriş Yapın. ( Ben Huawei Modeme göre Anlatıcam)

İnternet Tarayıcınızın Adres Bölümüne 192.168.1.1 Yazıp Modeminizin Yönetim Paneline Giriniz. Yönetici Şifre Genelde (ID: admin Şifre: admin)

(Turkcell Superonline Modemi İse ID: admin Şifre : superonline )Prelli Modemlerde (ID:admin Şifre : admin)

Modemin Arayüzüne Girdikten Sonra Şu Adımları İzleyin ( Temel > LAN > DHCP ) Sizde Farklı Yerlerde Olabilir. Sizde Modeminizin Menüsünde( DHCP )

Parantez İçerisinde Belirtiğim Bölümü Bulun ve Şunların Aynısını Yapın ;

IP adresi : 192.168.1.251

Ağ Maskesi : 255.255.255.0

İkincil IP adresi : 192.168.2.251

İkincil Ağ Maskesi : 255.255.255.0

DHCP Sunucu Etkisiz Hale Getirin Kapatın.

Sonra Modemin Kablosuz Ağ Adını Değiştirin ( ilk Önce Test İçin Farklı Bir Kablosuz Ağ Adı Verin Yaptıktan Sonra Diğer Modeminizle Aynı Ağ Adını

verirsiniz. Çünkü Evin İçerisinde Kullanırken Direk Geçiş Yaparlar Birbirlerine Öbür türlü Kopmalar Yaşanır.)

Yukardaki Yapılan İşlemler Tüm modemlerde Aynıdır Ama Yazım Değişikliği vs. Şeylerden Dolayı Aklınızı Karıştıra Bilir. Onun İçin Biraz Mantıklı Davranıp

DHCP Girdiğinizde İp adresi Olan Kısımları Değiştirin Benim Verdiğim İp Adreslerini Yazın. Zaten Ağ Maskesi Her zaman Aynıdır Değişmez.

Bu İşlemleri Yaptıktan Sonra İlk Modeminizi Yanı Normal Olarak Kullandığınız Modemi Tekrar Bilgisayarınıza Bağlayın. Sonra Modeminizin Arkasındaki

Ethernet Çıkışlarının Birinden Kablo İle Ayar Yaptıgımız Modemin Ethernet Çıkışlarından Birine Bağlayın.

İşlem Bu Kadar..

Sevgili kardeşim bütün dediklerini yaptım ama bir türlü şu kablonet modemin düşük çekim gücünden kurtulamadım.
    Bütün dediklerini harfiyen uyguladım.
    Modemim Huawei HG 521,
    Kablonet Modem İp'si 192.168.0.1

Bir türlü Huawei modemden ip alamıyorum. DHCP kapalı, İp adreslerini 192.168.1.251 yaptım dediğiniz gibi olmadı.
    Sonra 192.168.0.251 yine olmadı.

Nerede yanlış yapıyorum sizce?

• hg251 modelinde ap ozelligi calismiyor bende bir cok.yontem.denedim ama nafile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: savliilker

hg251 modelinde ap ozelligi calismiyor bende bir cok.yontem.denedim ama nafile

Tamamdır kardeşim boşuna zaman harcamayım o zaman. olmadı aynı şeyleri Zyxel modemde deneyim. Sizce faydası olur mu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.