Şimdi Ara

Huawei AX3 (Dual Core) - Xiaomi Mi Router AX1800 tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar, yakın zaman içinde Turk Telekom taahhütüm bitecek ve Türknet'e geçeceğim. Elimde TTNet'in verdiği Tp-link VN020-G2u VDSL modem var ancak Wifi 4 olmasından ötürü 75-100Mbps gibi hızlarda stabil olacağını düşünmüyorum. Keenetic Extra DSL modelini de düşünüyorum ama WiFi 5 olduğundan geleceğe iyi bir yatırım olmayabilir.


    Bu doğrultuda elimdeki modeme bağlayarak kullanabileceğim WiFi 6 desteği olan Huawei AX3 (Dual Core) - Xiaomi Mi Router AX1800 modelleri arasında kaldım. İkisi hakkında detaylı araştırma yaptım ama TR şartları için kapsamlı bir karşılaştırmaya da denk gelemedim. Yardımcı olabilecek varsa çok memnun kalırım. Benim durumda olan bir çok kişi olduğunu da düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiFaKa -- 4 Mayıs 2021; 1:44:1 >



  • Arkadaşlar kullanan var mı bu medemleri Tavsiyeleriniz nelerdir?

  • ben de bu iki cihaz arasında kararsız kaldım. fiyatları da şu n birbirine çok yakın. tavsiyeleri beklemekteyim.

  • AX1800 olanı kullandım tavsiye etmem vadedilen gibi hızlar veremiyor hızımız gigabit metro ethernet kullanıyoruz ofis de denedim ax teknolojisi ile beğenmedim onun yerine mikrotik hap ac3 kullanıyorum şimdi performans harika kablosuz bile 400 500 mbps alabiliyorum oda ac modunda şuan mikrotik da AX wifi 6 yı aktif etmedim yazılım güncellemesi yapmadım wifi 6 ile 1 gbit e yakın alırım diye düşünüyorum.

  • eXcitinG E kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, uzun bir zamandan sonra başka bir yer için modem bakarken bu başlığa yazdığınız mesajı da görmüş oldum :D Mi Router AX1800 modelini satın alalı neredeyse 1 yıl oldu. Modemin 100 megabit portundan gelen 97 megabit internetin 88'ini alabiliyordum. Oldukça fazla dalgalanma söz konusuydu. Buna yönelik çözüm aradım ve cihazın sinyal gücünün avrupa modelinde kısıtlandığını gördüm. Bunun için de orijinal adı olan Redmi AX5 çin yazılımını cihaza yükledim. Sonuç ciddi manada etkileyiciydi. Gigabit internetim olmadığı için sizin bahsettiğiniz cihaz zaten fazla gelir :D Gigabit internet için daha profesyonel çözümlere yönelmek ve paradan da çekinmemek lazım tabi ki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiFaKa -- 16 Temmuz 2022; 20:36:23 >
  • NiFaKa N kullanıcısına yanıt

    Merhaba, Çin yazlımını yüklediğiniz de arayüz Çince mi oluyor, ayarları falan nasıl yapıyorsunuz. Ben Superonline Fiber de kullanıcam, şifreyi buldum superonline ın.

  • Mixenon kullanıcısına yanıt

    Evet arayüz tamamen Çince oluyor. O yüzden yazılımı yüklemeden önce Türkçe arayüze iyice hakim olmanız sizin için iyi olur. Turknet VDSL kullandığım için modemi köprü moduna alıp PPoE bağlantısını routerdan verdim. Ama siz doğrudan superonline fiber bağlayacaksanız arayüzden mac adresi değişikliği gibi ek prosedürlerde yapmanız gerekebilir. Superonline kendi tanımladığı cihazın kullanılması konusunda biraz fazla tutucuydu en son bıraktığımda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.