Arkadaşlar bir telefon almak istiyorum fakat cihaz genelde ülkemizde spot olarak satılıyor ve 2.el almayı düşünüyorum ve kayıtlı diye alınıp yüklü miktarda para verip aldıkları telefonları kapanan bir çok arkadaş oldu bu yüzden şimdi soruyorum eğer telefonun imei numarası telekominikasyon kurumunun imei sorgulama sitesinde sorgulandığı zaman ''kayıtlı'' gözüküyorsa bundan sonra herhangi bir problem olabilir mi kapanma gibi vs. ya da gönül rahatlı ile kulannılabilir mi telefon yani kısacası orda kayıtlı yazıpta telefonu kapanan oldu mu hiç?Şimdiden teşekkürler...
Problem olmaz. Ama sen ikinci el alışverişlerinde mutlaka FATURA al. Malın çalıntı olmadığını nereden bilebilirsin değilmi...
Problem olmaz. Yine de, pek sevdiğim bir söz olmasa da ''burası Türkiye'' demekten alamıyorum kendimi.
quote:
Orjinalden alıntı: ogg
Arkadaşlar bir telefon almak istiyorum fakat cihaz genelde ülkemizde spot olarak satılıyor ve 2.el almayı düşünüyorum ve kayıtlı diye alınıp yüklü miktarda para verip aldıkları telefonları kapanan bir çok arkadaş oldu bu yüzden şimdi soruyorum eğer telefonun imei numarası telekominikasyon kurumunun imei sorgulama sitesinde sorgulandığı zaman ''kayıtlı'' gözüküyorsa bundan sonra herhangi bir problem olabilir mi kapanma gibi vs. ya da gönül rahatlı ile kulannılabilir mi telefon yani kısacası orda kayıtlı yazıpta telefonu kapanan oldu mu hiç?Şimdiden teşekkürler...
haklsın dostum almam gerekir fakat eğer o yurt dışından faturalı gelmişse ancak o faturayı verirler bana ama yeni bir fatura keseeklerini sanmıyorum 2.el telefon için bir de mağaza çalıntı satacak bir yere benzemiyor açıkçası ama dediğinekesnlikle katılıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: Noxco
Problem olmaz. Ama sen ikinci el alışverişlerinde mutlaka FATURA al. Malın çalıntı olmadığını nereden bilebilirsin değilmi...
Açıkçası arkadaşlar şöle yapmayı düşünyorum gidicem telefoncuya rica edicem orda hemen internetten sorgulamalarını eğer kayıtlı gözküyorsa alıcam işte bunu diorum eğer böle olursa bir sorun olmaz heralde adam kayıtlı dior ama nasıl inanayım
Mağazanın görünüşüne hiç aldanma, çünkü bu ülkede her dümen dönüyor. Ankaradaysan, yada ankaralı varsa bilir Mobillium diye bir mağaza, daha doğrusu mağazalar zinciri, heriflerin benim bildiğim 10 tane mağazası var, ama öyle böyle değil. Ama herifler yurt çapında dolandırıcı sahtekar. Geçen ay dayıma aldığımız bir Nokia telefon (şu altı dönen müzik telefonu 650 lirya almıştık) çalıntı çıktı ve kapatıldı. Geri verene kadar işimiz bitti. Faturasıda vardı ama kendilerinin kestiği dükkan faturası. Velhasılı diyeceğim şu ki, fatura olayı çok önemli, her hangi bir problem çıktığında faturan yoksa yanarsın. Mesela biz elimizde o fatura olmasa, asla ama asla onu geri veremezdik..
quote:
Orjinalden alıntı: ogg
haklsın dostum almam gerekir fakat eğer o yurt dışından faturalı gelmişse ancak o faturayı verirler bana ama yeni bir fatura keseeklerini sanmıyorum 2.el telefon için bir de mağaza çalıntı satacak bir yere benzemiyor açıkçası ama dediğinekesnlikle katılıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: Noxco
Ne diyim kesinlikle haklısın işte sağduyulu davranmak lazım o an telefonun büyüsüne kaplıp bir an evvel alıp çıkmak istüyor insan ve böle önemli konular daha sonra insanın işine sıkıntı açıyor ama bir de şunu sorucam eğer çalıntı olsa bir telefon o zman kayıtlı gözkme olanağı var mı yani mesela senin o bahsettiğin telefon faturalı,garantiliydi fakat çalıntıydı yine de kayılı mı gözküyordu?
Evet bizim aldığımız kayıtlıydı ama çalıntı olduğundan sahibi kapattırdı bi süre sonra. Bir cihazın çalıntı olduğuna dair şüphe edeceğimiz bir kaç şey sayayım. 1- Telefon yeni bir model ama kutusu yok! 2- Tabiki kutu içeriğide yok, satıcı eline yan sanayi bir kulaklık ve şarj aleti tutuşturmaya çalışıyor! 3- En önemlisi fatura yok!
Tanımadığın ve güvenmediğin hiç kimseden, yukardaki üç şey yok ise, kesinlikle alma! %50 ihtimal mal sakat.
Bunun dışında, aldığın cihaz nokia ise, pili söktüğünde cihazın arkasında Nokia kom. garantisi altındadır diye türkçe bir ibare yoksa, cihaz %100 yurt dışı, kapanma riski %90.
Yani ikinci el bir cihaz alıyorsak, eğer dükkasa mümkünse fatura, yoksa kartının arkasına imei nosunu ekleyip kaşe. Şahıstan alıyorsak bence mutlaka fatura, ama baktın güvenilir biri, o zaman kimlik fotokopisi üzerine imei numarası ve şu cihazı sattım imza.....
arkadaşın aldığı6680 bu adreste kayıtlı (halen kayıtlı görünüyor) olmasına rağmen kapatıldı.
ya valla çok kafam karıştı ne yapsam b,ilmiyorum telefonun garantilisini de bulamıyorum bulsam da zate neminim çok para olur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme