Dün akşam dosyalarımı transfer ettikten sonra framework 4.0 hatası aldım firma ile konuşup sucumunun 4.0 ayarlarını yaptırdım. Sonra tekrar dosyalarımı trasfer ettim.~/Site.Master uzantılı bir hata aldım projemin içinde default olarak gelen default.aspx sayfası vardı, sanırım root kısmında onu okuyordu o dosyayı sildikten sonra;
"HTTP Error 403.14 - Forbidden The Web server is configured to not list the contents of this directory."
diye bir hata aldım. Sorunu akşamdan beri çözemiyorum IIS ayarlını yapılandırdım sorun aynı.
domain adı: sezginkulcu.com
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
sanki gönderdiğin dosyalarda bir sorun olmasın ISS de dsya uzantılarını ekldinmi ? index.aspx gibi default.asp gibi sunuc bariz okuyamıyor dosyları
Ana sayfam homepage.aspx.IIS'da bunu ekledim denedim yine aynı sorun. IIS in c de oluşturduğu klasöre paylaşım veremiyorum bir türlü ondan olabilir acaba ? access denied hatası alıyorum. Ek olarak vhost diye bir klasör adı geçiyor Inetpub klasöründe öyle bir dosya yok...Bu sorunu çözmek için IIS ı baya kurcaladım geri eski haline aldım (ne kadar aldım bilmiyorum) IIS ı temiz bir şekilde ilk haline döndürebilirmiyiz ?
Sorun kısmen çözüldü...homepage.aspx sayfamda ki kodları asp.net projesi açtığımzda default olarak gelen default.aspx sayfasına taşıdım ve dafault.aspx sayfamın bağlantılı olduğu master bağlantısını kendi açtığım master sayfama uygun hale getirdim.
Şimdilik kısmen sorun yok gibi...homepage.aspx hala çalışmıyor fakat uğraşlarım devam ediyor :)
Arkadaşım 403 HTTP Talep hatalarından biridir ve dizin listelemeyi, yani herhangi bir dosyanın yolunu vermeksizin o dizine erişip içinde ne var ne yok görmeyi engeller. Bunun için öncelikle bir dizin indeksin olmalı. Apache'de DirectoryIndex olarak geçer bu. Yani dosya yolu göstermeksizin bir dizine gittiğinde varsayılan olarak açılacak bir sayfanın belirlenmesi lazım.
Bu alanda biraz yeniyim ayrıntılı olarak açabilirmisin vaktin varsa...veya bir kaynak çünkü nette baya aradım bulamadım. Pm atıcaktım lakin bu sorunu nette yaşayan baya insan var çözüm olması amaçlı. Transfer programı olarak filezilla kullanıyorum.