Şimdi Ara

HTPC Projem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Kendime HTPC yapmaya karar verdim ve bu işe ilk başlayanlara rehber olması açısından paylaşımda bulunacağım.

    Neden?
    -Pioneer BDP150 BD cihazım, 5.09 FW yüklemiş olmama rağmen VLC ve XBMC rahatlığında kullanım imkanı vermiyor.
    -Panasonic 65VT60 Smart Televizyonum içinde bulunan media player MKV, MP4 vb. dosyalara altyazı ekleme seçeneği sunmuyor.
    -Panasonic 65VT60 Smart Televizyonum içinde bulunan internet explorer Tivio ve KanalD dizi sayfalarında paylaşılan videoları güzel oynatamıyor.

    Projem;
    -Küçük, sessiz ve performanslı bir HTPC kurmak, windows veya xbmcbuntu kurararak medyaları sorunsuz oynatmak, internette flash ve diğer sorunları yaşamadan gezinmek.
    -HDMI ve SPDIF çıkışlı bir sistem kurmak, bu sayede 15 yaşındaki 5.1 HT AV'yi ses açısından besleyebilmek.

    Deneyimler;
    -Intel NUC hakkında pek çok test, video ve karşılaştırma inceledim. Bilhassa i3, i5 ve i7 ile gelen HD4?00 performanslarına baktım.
    -Gigabyte BRIX inceledim. SPDIF çıkışlı i54200U modelini beğendim.
    -Alibaba yardımıyla NUC ve BRIX muadili pekçok cihaz buldum.
    -TR'de Slim Bluray player almanın zorluğuna şahit oldum, bulabildiklerim ya Laptop'dan sökülmüş Slot cihazlar, ya Asus Slim BD (ödüllü ama 489 TL - Link) , ya da 5,25 Drive'lar.
    -Almışken 100 ve 128 GB destekli BD XL almak istedim, bu konuda Pioneer ve Panasonic kolay bulunan ucuz markalar. Bu yüzden Ebay yardımıyla Pioneer TD05 BD-XL aldım, 10 günde geldi ve süper çalışıyor.
    -Ne XBMC, ne de VLC yeni aldığım Orjinal BD'leri oynatmadı. Biraz araştırınca AACS kütüphane problemlerine ulaştım ama okununca yine döndük başa! Para verip PowerDVD veya muadili bir yazılım alınmazsa (45$+) HTPC üzerinde orjinal BD medya çalmak hayal.
    -Yaptığım denemelerde Panasonic 65VT60'ın SPDIF çıkışında Passthrough yapabildiğini keşfettim. Yani HDMI ile TV'ye ulaşan görüntü ve sesi Panasonic SPDIF üzerinden dışarıya FHD, DTS vb verebiliyor. Bu sayede HTPC'nin SPDIF çıkışına gerek olmadığını farkettim, HDMI ile TV'ye aktarılan filmden geriye sesi TV yolluyor.
    -X265 ve 4K video konularında i7 altındaki işlemcilerin zorlanacağını düşünmeye başladım. Bu nedenle aslında en basitinden bile bir VGA desteği ile son derece performanslı bir HTPC yapılabildiğine kanaat getirdim. Elimde Low Profile HD 4350 var, olmadı 175 TL civarına Low Profile R7 240 alınabiliyor.

    Bütçe;
    -Pioneer BDR-TD05 (Ebay ile Çin'den geldi 169 TL)
    -Kumanda ve IR algılayıcı (Ebay ile Çin'den geldi 52 TL)
    -2,5 HDD 0 TL (Elimde var)
    -2x2 GB 0 TL (Elimde var)
    -i3 4150 1150 (DH Forumdan 2.el 240 TL)
    -MSI H81I ITX (DH Forumdan 2.el 175 TL)
    -Dark Modern Kasa (n11 üzerinden indirim kuponlu 94 TL)


    Intel Nuc BOXD54250WYKH2 toplamı 1458 TL
    Gigayte Brix GB-BXI5H-4200U toplamı 1487 TL
    Toplama HTPC toplamı 730 TL

    Sonuç;
    -Orjinal BD ve DVD'leri Pioneer BDP150 FW 5.09C ile seyretmeye karar verdim.
    -Diğer tüm Medya ve HDD bazlı medyayı HTPC üzerinden seyredeceğim, ayrıca internet gezmek için kullanacağım.
    Toplama HTPC hem daha performanslı, hem de genişleme imkanı sebebiyle tercih ettiğim yön oldu.
    Şimdilik elimde Kasa ve anakart eksik, haftaya onları da ekleyip kurulumlara başlayacağım.
    Muhtemelen Logitech K400 alıp sisteme ilave edeceğim.

    Projeme katkı sağlayan racerant, Yazıcıoğlu ve turuncu55'e teşekkür ederim.

    Resimler;

     HTPC Projem HTPC Projem
     HTPC Projem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 13 Şubat 2015; 21:59:53 >







  • Hayırlısı olsun mete.
    Elinde olan radeon la dts hd hesleri pass edebiliyor isen elindeki avr de destekliyor ise ekran kartına elleşme bence.
    Tek tavsiyem almadıysan iyi bir kasa tavsiyem olur silverstone gibiii....
  • Kasa konusu ile ilgili pek detay vermemiştim ama o da beni çok uğraştırdı.
    İhtiyacım 430 mm enli aluminyum ön yüzeyli slim odd takılabilen ve vga genişleme slotu olan bir kasa idi.
    Buna en yakın uyan Silverstone Milo ML03 var.
    Sorunları;
    -Milo ml3 265 TL
    -en az 350 w psu 165 TL
    -ODD 5.25", bunu slim ODD takmak için dönüştürücü 100 TL
    Etti mi sana 530 TL, en sonunda bezdim 94TL'ye Dark Modern alıp geçtim.
    Bizim Ülkemizde Kasa da sorunlu, bu Dark beni memnun etmez ise veya VGA takmak istersem yurtdışından bir kasa alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meke kullanıcısına yanıt
    Efendim hayırlı olsun ve güle güle kullanınız. Gayet mantıklı bir sistemi çok da ucuza kurmuşsunuz. Bu anlamda tebrik etmek lazım.

    Umarım kasadan da memnun kalırsınız. Çünkü insan dark vs denilince tereddüt ediyor. Özellikle kasanın ses durumu hakkında biraz kullandıktan sonra bilgi verebilirseniz, daha sonra bu kasayı kullanacaklar açısından bilgi olmuş olur. Çünkü 8cm'lik fanlar ile çok sessiz olacağını düşünmüyorum, umarım yanılıyorumdur.

    Bunun dışında uzaktan kumanda hakkında küçük bir paylaşım yaparsanız sevinirim. Misal ben de geçenlerde Amazon'dan alttaki HAMA kumandayı aldım, oldukça iyi fakat bir türlü pc'yi kumandadan direkt açamadım. Pc'yi kumandadan kapat deyince de uyku moduna alıyor. Sizinkinde durum nasıl?
    http://www.amazon.de/Hama-Remote-Control-PC-Fernbedienung-andere/dp/B000X1EL4W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1423868898&sr=8-1&keywords=hama+pc+remote

    EK: Ses sistemi 15 yıllık olduğuna muhtemelen hdmi girişi yoktur. Anakartta hem hdmi hem de spdif çıkış olması sizin için avantaj olmuş. Optik ile sesleri doğrudan aktarabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 14 Şubat 2015; 1:12:36 >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, parçalar geldikçe paylaşımlara devam edeceğim.

    Evet Amfi'de hdmi desteği yok ama zaten Pana passthrough yapabiliyor, bunu keşfettiğimden beri SPDIF elzem değil. Ama anakartta geliyor, o da bir avantaj.
    Kumandanın bir farkı yok, aynı protokolü kullanıyorlar. Ama Windows'un kumandadan açılabileceğini düşünmüyorum, usb üzerinden gelen komutu işleyip bir işe yaratan bir yazılım arabirimi.
    Ancak anakart wake on lan gibi wake on IR vb bir özelliğe sahip ise olabilir, denemedim ama belki Intel Nuc / Zotac Zbox vb kapalı sistemler açılıyordur.
    Kapatırken ki ayarları Windows/power seçeneklerinden ayarlayabilirsiniz. Hangi tuşa basınca windows ne yapsın? Şeklinde bir bölüm var, orada kumandadaki power tuşu muhtemelen sleep vb bir komuta denk geliyordur-o komutu "pc'yi kapat" olarak ayarlarsanız sorun çözülür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 14 Şubat 2015; 10:05:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne mantıklı olduğuna ne de ucuz olduğuna katılabiliyorum. 730 tl ikinci el toplama bir cihaz için çok fazla. Artı belirttiğinize göre orijinal Bluray Diskleri halen Pioneer ile çalıştırıyorsunuz.

    Bu durumda elinizdeki cihazı sadece hdd üzerindeki mkv benzeri dosyalar + internet için kullanıyorsunuz. İnternete birşey diyemem ama sadece mkv gösterimi işini güncel media player'ler çok daha sorunsuz

    ve hızlı hallediyor. Değil i3, i7 taksanız bile 4k HEVC fimleri ağız tadıyla izleyemezsiniz. Ancak güncel tüm media player'lar h264 donanımsal desteğin yanında h265 desteği de sunuyorlar.

    Bu işi intel tabanlı halletmek sandığınızdan daha sorunlu. Sadece internete sorunsuz ve hızlı bir şekilde girmiş olacaksınız. Tv'den internete girmekte ne kadar keyifli tartışılır. Ha geçmiş dizi+ spor vs. yayınlarını

    online izlerim diyorsanız zaten halihazırda android tabanlı cihazlara her türlü tv kanalının uygulaması ve digiturkplay gibi maç yayınları için ektra uygulamalar kurulabiliyor.

    İntel mobil cihazların trenini çoktan kaçırdı. 20 dolarlık media player için özelleştirilmiş bir çip donanımsal h265 vaat ederken, 500 dolarlık bilmem kaç bin mhz'de çalışan, şu kadar çekirdekli bir İ7 işlemci h265 çözerken ağlıyor.


    Sonuç olarak illk amacınız filme izlemek ise ilk aklınza gelen htpc olmamalı.




  • Yorumlar için teşekkürler.
    Ekonomik olması gibi bir önceliğim yok aslında, ama 1500 bandından 750 bandına inince %50 daha ucuz olduğu bir gerçek.
    Benim en büyük önceliğim aslında altyazı ve ses. Bana altyazı ve ses dosya eklenebilecek bir media playerönerebilir misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünün sıfırı veya muadilleriyle karılaştırınca 2. el fiyatı gayet uygun. Ağız tadıyla bu işi yapan media playerlar da bu fiyatlara çıkabiliyor. H.265 olayında ise henüz piyasada hdmi2.0 özellikli media player yok diye biliyorum. Piyasadakiler 4K yı 30fps ile şanslıysan 1080p olarak ekrana veriyor. (Himedia Q3 ün 720p olarak ekrana verdiği söyleniyor).

    Hevc kodeklerinin gelişmesiyle beraber donanımsal çözümler gpu larda yer aldığında htpc sahipleri, ucuz bir ekran kartıyla işlemciye hiç yüklenmeden bu işi halledecekler.

    Son olarak tüm bunlar bütçe meselesi.
  • Htpc nedir bilmiyorum da ben odama şöyle güzel bi müzik ve film izleyebileceğim sistem kurmak istiyorum.

    1000 tl civarı bi tv alıp, 5+1 veya 2(büyük kolon)+1 ses sistemi+ Media player almak istiyorum. Tv'yi duvara asacam kolonlar ve media player aşağıda duracak. Ama hiç anlamıyorum hangi markalar iyidir ? Varsa yardımcı olabilecek sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cehili C kullanıcısına yanıt
    HTPC = Home Theatre Personal Computer

    1000 TL civarı bir TV önerileri; (Tavsiye değil, sadece öneridir)
    O bütçeye ya Toshiba/Samsung/LG 32" alınabiliyor,
    veya 1100 TL civarına 40" Vestel/Samsung alınabiliyor.

    Ses sistemi için bütçe yazmamışsınız, ama uygun fiyatlı bir çözüm aradığınızı ve aynı zamanda USB'den film oynatabilen ve DVD Medya oynatabilen bir cihaz olması gerektiğini varsayarak öneriler;
    500 TL bütçe ile;
    LG DH6430P Link
    Samsung HT5500 Link

    Bütçeye göre çok seçenek var,
    Media Player ayrı, HT AV sistemi ayrı, Hoparlörler ayrı vs almak da çözüm olabilir ama pahalı olacaktır.




  • HTPC sistemine WD My Cloud 4 TB ekledim.
    TSOL 100 Mbit Huawei 253S cihazla gayet akıcı HD Video aktarabiliyorum, HTPC cihazı veya Panasonic Plazma takılmadan oynatabiliyor.
    Şimdilik 2 sorun var;
    1)TV'ye veya HTPC'ye direkt bağlı USB diskte 1 saate kadar ileri sardığımda film devam edebiliyor, ama WD My CLoud üzerinden 15-20 dk ileriye sarınca hata verip donuyor. Bu muhtemelen network hızı ile ilgili.
    2)WD My Cloud'a film aktarmak 100 Mbit network'de tam bir eziyet. 10-11 MB/s ile 4 TB arşiv kabaca 111 saat = 4,5 gün
    Bu nedenle bugün gidip bir TP Link 8 port Gigabit switch aldım, ama gel gelelim bir sorun var ve Gigabit network'te aktarım hızı 500 KB/s indi. Ne yaptıysan çözemedim ve şimdi TPlink destek ile görüşüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meke

    HTPC = Home Theatre Personal Computer

    1000 TL civarı bir TV önerileri; (Tavsiye değil, sadece öneridir)
    O bütçeye ya Toshiba/Samsung/LG 32" alınabiliyor,
    veya 1100 TL civarına 40" Vestel/Samsung alınabiliyor.

    Ses sistemi için bütçe yazmamışsınız, ama uygun fiyatlı bir çözüm aradığınızı ve aynı zamanda USB'den film oynatabilen ve DVD Medya oynatabilen bir cihaz olması gerektiğini varsayarak öneriler;
    500 TL bütçe ile;
    LG DH6430P Link
    Samsung HT5500 Link

    Bütçeye göre çok seçenek var,
    Media Player ayrı, HT AV sistemi ayrı, Hoparlörler ayrı vs almak da çözüm olabilir ama pahalı olacaktır.

    Öneriler için sağ ol hocam. 32" tv bana yeter. Bahsettiğiniz markalarda önerebileceginiz bi tv var mi ? Birde ses sistemi için 500tl ayırmistim tam isabetli seçimler önermişsiniz. Bu önerdiklerinizde optik çıkış var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu fena gözükmüyorhttp://www.hepsiburada.com/m/lg-32lb582v-32-wifi-uydu-alicili-usbmovie-smart-full-hd-led-tv-p-EVLG32LB582V

    Optik çıkış ne için gerekli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meke

    Şu fena gözükmüyorhttp://www.hepsiburada.com/m/lg-32lb582v-32-wifi-uydu-alicili-usbmovie-smart-full-hd-led-tv-p-EVLG32LB582V

    Optik çıkış ne için gerekli?

    Almışken herkes optik çıkışli al diyor. Benim yapacağım film izlemek müzik dinlemek belki birde ps4 bağlarım gerekli mi sizce ? Bu arada linke mobilden tıklayınca anasayfaya atıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Optik çıkış gerekli değil, hdmi üzerinden bağlanır.
    Tv modelini hepsiburada, n11, teknosa vb sitelerde arayıp uygun fiyata alabilirsiniz.
    Sıcak satış çek bölümlerinde indirim kuponu da alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 2 Mart 2015; 21:55:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Lg32LB58V ile Samsung UE-32H5373 arasında kaldım ?
    Ses sistemi içinde sizin verdiğiniz Samsung ile şu linkteki Samsung arasında kaldım:http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-ht-h4550r-500w-3d-blu-ray-ev-sinema-sistemi/productDetails.aspx?productId=evsamht-h4550r&categoryId=152492&SKU=EVSAMHT-H4550R

    Sizce hangi ikiliyi almalıyım ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cehili C kullanıcısına yanıt
    Her iki TV'de güzel, bu konuda en iyisi TV tavsiyeleri kısmına yeni konu aç daha çok yorum alabilirsin.

    Ses sisteminde beğendiğin H4550R'yi inceledim iyi gözüküyor.
    Optik çıkış var, ayrıca USB üzerinden MKV vs oynatabiliyor.

    Eğer bunu almaya karar verdiysen TV'de Samsung al, aralarında akıllı bağlantı vs oluşacaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meke

    Her iki TV'de güzel, bu konuda en iyisi TV tavsiyeleri kısmına yeni konu aç daha çok yorum alabilirsin.

    Ses sisteminde beğendiğin H4550R'yi inceledim iyi gözüküyor.
    Optik çıkış var, ayrıca USB üzerinden MKV vs oynatabiliyor.

    Eğer bunu almaya karar verdiysen TV'de Samsung al, aralarında akıllı bağlantı vs oluşacaktır

    Sağ ol hocam çok teşekkürler yardımların için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel konu. Ben de esasinda boyle bir HTPC kurmak istedim ama bir turlu sloat loading bluray driver bulamadim. Sonunda Alienware X51 modelinde oldugunu farkettim. Sanirim oyle bir makine siparis edicem ben de. Amac buyuk kasalar kadar yer kaplamayan hem bir PC hem de bluray player.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slot bd hem sahibinden sitesinde çıkma bulunuyor, hem de benim gibi ebay den getirtebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.