Şimdi Ara

HTC Wildfire (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.848
Cevap
9
Favori
379.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • wildfire da mesajlarımıza şifre koyabiliyormuyuz
  • Benim anladığım kadarıyla telefonda en çok şarj yiyen şey wireless üzerinden browser ile nette gezmek. Çünkü 2 gündür Ndrive ile baya oynuyorum. Hem Ndrive açık hem Mobil şebeke ile GPS devamlı kullanımda olmasına rağmen pil ne olur diye düşünmeden kullanabildim. İnterenette gezerken çok daha hızlı bitiyor.

Geçenlerde Adana İstanbul uçakla yolculuk yaptım, telefonu almamın 2. günüydü. Uçak rötar yaptı. Sabah 9'dan öğleden sonra 3'e kadar havaalında mahsur kaldım. Bende habire wireless dan internete girdim radyo dinledim falan. Sabiha gökçene indiğimde şarj tek diş kalmış %10 un altında telefonu şarj edin diye uyarı verip duruyordu. Evim Cerrahpaşa çevresinde yani 2 saatlik bi yolculuk yaparken telefonu da zorlamak adına 2 saat boyu bu halde kesintisiz radyo dinledim ve telefon eve geldiğimde şarj%5in altında diye uyarı veriyordu fakat açıktı halen.

Açıkçası yolda bırakmadı beni :)

• quote:

Orijinalden alıntı: isosonsuz

quote:

Orijinalden alıntı: e.n.3.s

Batarya büyük sorun gibi gözüküyor. Dün şarj ettikten sonra teli, 10 saat kadar kullanabildim bu sürede baya kurcalamıştım. Pil ayrıntısına pek bakmamıştım.
    Dün gece şarj ettikten sonra, yani gece 12'den sabah 11'e kadar pil durumu %20'ye indi. Pil kullanımına baktığımda %34 şebeke beklemede, %30 telefon boşta olarak gösteriyor. Yani %64 ü hiçbir şey yapmadan gitmiş. Bunlar çok yüksek yüzdeler değil mi? Kaba bir hesapla teli hiç kullanmadan beklersek en fazla 20 saat falan dayanabileceği gözüküyor pilin. Sizde durumlar nasıl acaba?

Forumlarda gezerken HTC servisine pil sorunuyla ilgili atılan maile alınan cevap:

"Merhaba ,

Müşteri Destek Merkezi ile irtibata geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Size en kaliteli hizmeti vermek ve her türlü soru ve isteğinize cevap vermek için çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde sorunuz hakkında bize yazmıştınız. Asagidaki batarya testini yapmanizi rica ederiz. 1.Pili %100 şarj edin. 2. Çalışan ya da yüklenmemiş tüm yabancı uygulamaları devre dışı bırakın. 3. Bluetooth�u devre dışı bırakın. 4. WiFi�yi devre dışı bırakın. 5. Uçuş modunu etkinleştirin. 6. Arka ışığı maksimuma ayarlayın. 7. Güç Yönetimi ayarlarında arka ışığı kapatabilecek tüm seçeneklerin işaretlerini kaldırın. (Ayarla> Ses ve ekran> Ekran zaman aşımı> Asla kapatma) 8. Telefonu 1 saat bırakın ve pil kapasitesini kontrol edin. 9. %40 ya da daha fazla kayıp varsa bu pilin arızalı ve onarıma ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Musteri hizmetleri numaramiz : 081-128-800-12 (kod: 3115) Pazartesi- Cuma 09:00 am - 6:00 pm Ucrestiz Hat İlginiz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla"

Ben denedim % 100 de kaldı 1 saat sonunda.:)

Deneyeceğim ben de, ama uçuş modunda kullanmak istemiyorum sürekli telefonu :D

• quote:

Benim anladığım kadarıyla telefonda en çok şarj yiyen şey wireless üzerinden browser ile nette gezmek. Çünkü 2 gündür Ndrive ile baya oynuyorum. Hem Ndrive açık hem Mobil şebeke ile GPS devamlı kullanımda olmasına rağmen pil ne olur diye düşünmeden kullanabildim. İnterenette gezerken çok daha hızlı bitiyor.

Geçenlerde Adana İstanbul uçakla yolculuk yaptım, telefonu almamın 2. günüydü. Uçak rötar yaptı. Sabah 9'dan öğleden sonra 3'e kadar havaalında mahsur kaldım. Bende habire wireless dan internete girdim radyo dinledim falan. Sabiha gökçene indiğimde şarj tek diş kalmış %10 un altında telefonu şarj edin diye uyarı verip duruyordu. Evim Cerrahpaşa çevresinde yani 2 saatlik bi yolculuk yaparken telefonu da zorlamak adına 2 saat boyu bu halde kesintisiz radyo dinledim ve telefon eve geldiğimde şarj%5in altında diye uyarı veriyordu fakat açıktı halen.

Açıkçası yolda bırakmadı beni :)

Wifi'ın çok fazla yediğini düşünmüyorum. 3g kullanınca çok fena yiyor :D şöyle günlük 1 saat falan wifi kullanımıyla 2 gün civarı gitse şarjı çok güzel olur.

• quote:

quote:

quote:

Batarya büyük sorun gibi gözüküyor. Dün şarj ettikten sonra teli, 10 saat kadar kullanabildim bu sürede baya kurcalamıştım. Pil ayrıntısına pek bakmamıştım.
    Dün gece şarj ettikten sonra, yani gece 12'den sabah 11'e kadar pil durumu %20'ye indi. Pil kullanımına baktığımda %34 şebeke beklemede, %30 telefon boşta olarak gösteriyor. Yani %64 ü hiçbir şey yapmadan gitmiş. Bunlar çok yüksek yüzdeler değil mi? Kaba bir hesapla teli hiç kullanmadan beklersek en fazla 20 saat falan dayanabileceği gözüküyor pilin. Sizde durumlar nasıl acaba?

Forumlarda gezerken HTC servisine pil sorunuyla ilgili atılan maile alınan cevap:

"Merhaba ,

Müşteri Destek Merkezi ile irtibata geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Size en kaliteli hizmeti vermek ve her türlü soru ve isteğinize cevap vermek için çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde sorunuz hakkında bize yazmıştınız. Asagidaki batarya testini yapmanizi rica ederiz. 1.Pili %100 şarj edin. 2. Çalışan ya da yüklenmemiş tüm yabancı uygulamaları devre dışı bırakın. 3. Bluetooth�u devre dışı bırakın. 4. WiFi�yi devre dışı bırakın. 5. Uçuş modunu etkinleştirin. 6. Arka ışığı maksimuma ayarlayın. 7. Güç Yönetimi ayarlarında arka ışığı kapatabilecek tüm seçeneklerin işaretlerini kaldırın. (Ayarla> Ses ve ekran> Ekran zaman aşımı> Asla kapatma) 8. Telefonu 1 saat bırakın ve pil kapasitesini kontrol edin. 9. %40 ya da daha fazla kayıp varsa bu pilin arızalı ve onarıma ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Musteri hizmetleri numaramiz : 081-128-800-12 (kod: 3115) Pazartesi- Cuma 09:00 am - 6:00 pm Ucrestiz Hat İlginiz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla"

Sürekli kullanmak gerekmiyor zaten. Sadece 1 saatlik test boyunca uçuş modunda kalacak.

Task Killer kullanmıyorum. Task Manager yükledim. Baktım ana ekranda bir simge olarak belirdi. Anlayacağınız task killer sürekli arka planda çalışacak. istemem kardeşim dedim sildim. Şimdi bir programı kapatmak istediğimde. Ayarlar=Uygulamalar=Uygulamaları yönet'e girip istediğim uygulamayı zorla kapat'ıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: GAYRI

Sürekli kullanmak gerekmiyor zaten. Sadece 1 saatlik test boyunca uçuş modunda kalacak.

Task Killer kullanmıyorum. Task Manager yükledim. Baktım ana ekranda bir simge olarak belirdi. Anlayacağınız task killer sürekli arka planda çalışacak. istemem kardeşim dedim sildim. Şimdi bir programı kapatmak istediğimde. Ayarlar=Uygulamalar=Uygulamaları yönet'e girip istediğim uygulamayı zorla kapat'ıyorum.

Esprisine demiştim sürekli uçuş modunda kullanmak zorunda kalmayalım diye =) Şimdi deneyeceğim 1 saat olayını.
    Teşekkürler yardımın için
  • quote:

quote:

quote:

quote:

"Merhaba ,

Bende ordan kapatıyorum. Hatta masaüstüne kısayol attım. Telefon masaüstünde artıya basınca> Kısayol> Ayarlar>"Uygulamaları Yönet"

• quote:

quote:

Esprisine demiştim sürekli uçuş modunda kullanmak zorunda kalmayalım diye =) Şimdi deneyeceğim 1 saat olayını.
    Teşekkürler yardımın için

Şöyle bir ünlem koysaydınız bari

• @isosonsuz Denedim bekleme olayını şarjım azalmadı benim de. Güzel bir şekilde optimizasyon yapmam gerek, gereksiz uygulamalar falan =)

@GAYRI Yazdığımı tekrar okudum. Biraz sert çıkmış gibi olmuş :) Öyle bir niyetim yoktu. Yanlış anlaşılmak istemem :)
  • arkadaşlar ben telefona navigasyon yükleyemedim yüklediklerim çalışmadı diye neredeyse kıracaktım.

taaaki isosonsuz un pm den yazdığı yolu izleyene kadar. şlimdi görüyorum ki foruma da atılmış o yolu takip edin navigasyon işi hallolmuştur. hemde çok güzel çalışıyor. türkiye haritasını nasıl ekleyeceğinize dair herşey mevcut. yeterli ve güzel bi pqaylaşım. kendisine çok teşekkür ederim.

başka yerlerden navigasyon aramayın derim. ndrive için konuşuyorum tabi. birisi derse ki "ben bi navigasyon yükledim ndrive neymiş" o zaman tekrar foruma bu konu açılır:) konuşuruz. ilk defa yükleyeceklere tavsiye takrar söylüyorum 7. sayfada isosonsuz açıklamış nasıl yükleneceğini.

• beyler acil cevap bekliyorum telefonu yeni aldım açayımmı yoksa ilk olarak şarjdamı bekletmeliyim
  • Bu arada GAYRİ kardeşimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum herkesin işine yarayacağı şeyler anlatmış paylaşmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman sasa

beyler acil cevap bekliyorum telefonu yeni aldım açayımmı yoksa ilk olarak şarjdamı bekletmeliyim

İçindeki şarjı tamamen bitir , sonra ilk şarjını yap istersen. Ben öyle yapmıştım. Belki yanlıştır ama, teknosadan da öyle önerdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman sasa

beyler acil cevap bekliyorum telefonu yeni aldım açayımmı yoksa ilk olarak şarjdamı bekletmeliyim

Ben aldığımda Teknosa da şarjını komple bitir sonra şarj et demişlerdi. Ama ilk şarjda telefon kapalı 12 saat falan mı takılı tutsam prize yoksa şarj olur olmaz hemen açıp kullanmaya mı başlasam kararsız kalmıştım.

Şarjını bitirdim, kapattım, taktım şarja. 3 saat sonra full şarj olunca çektim prizden açtım kullandım. Ama bilmiyorum doğru mu yaptım. :) Yalnız şarjı şu an genel olarak herkesinki gibi gidiyor heralde bi yanlışlık yokmuş demek.
  • açtım gitti ama bu telefonu açmakta ölüm vallaha :) bunlar t atlı zorluklar telefon çok hoş
  • delete

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeonarT` -- 3 Eylül 2010; 14:59:01 >
  • GAYRI kardeş senden yardım bekliyorum nedir bu bir google map diye bir yere gireyim dedim 5 tl vardı 1 dakıkada bakıye 0 dedı konunun en başına şöyle güzelce yeni alan arkadaşlar ilk şunları yüklemeli gibisinden detaylı anlatım birşeyler yapsan senden çok şey bekliyorum hocam
  • osmansasa kardeş aç gitsin ne olacak eskidenmiş onlar yokşu kadar şarj edin sonra kullanmaya başlayyın diye bir şehir efsanesi dolaşırdı. oraya takıldık kaldık hepberaber. ben çok dikkat etmem şarj işine ben alır almaz şarjı bitene kadar kullandım sonra bikaç saat lşarz ettim tekrara bitirdim gece oluncada sabaha kadar şarjda kalmıştı vs vs takma kafana göre kullan.

leonart hemen isosonsuzun yazdıklarını kopyala yapıştır yapacağım. sorunun çözülecektir.
  • Arkadaşlar ayarlar->kablosuz özelliği ve ağlar ->mobil şebekeler ->şebeke modunda ne seçili sizde?
    GSM/WCDMA otomatik seçiliymiş bende. Onu sadece GSM olarak seçtim şu an. WCDMA 3G ile alakalı sanırım. Gereksiz yere duruyo olabilir bilmiyorum. 3G kullanılacağı zaman açılabilir. Bilgisi olan var mı?
  • Teşekkürler.Şunu eklemek istiyorum.

4shhared, rapid gibi paylaşım sitelerinden "appsinstaller" programını direk telefona yükleyebiliriz.Bu program sd kart üzerindeki uygulamaları direk görüyor ve tıkladıgınızda telefona kurabiliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: akay635

quote:

Orijinalden alıntı: skykhanone

arkadaşlar selamlar. hem htc wildfire telefonu yeni aldım hemde foruma yeni üye oldum. benim sormak istediğim soru telefona programları nasıl ve nerelerden yukleyebileceğimiz. daha önce iphone kullanmıştım ve itunes storeden hallediyordum. bunda ne yapacağımı bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirm

Uygulamaları telefona kurabilmek için;
    Birinci yol:
    Markete girip istediğiniz programı kurabilirsiniz.

İkinci yol:
    Pc Synch programını indirip bilgisayara kurun. Bilgisayarı kapatıp-açın. (Pc Synch programı bilgisayar ile telefon arasında bağlantı kurmak ve veri alış verişi yapmak için kullanılan bir programdır. HTC' nin sitesinden indirebilirsiniz.)
    Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın.
    İnternete girip bilgisayarınıza istediğiniz uygulamaları indirin (araştırırsanız uygulama indirebileceğiniz çeşitli siteler bulabilirsiniz. Biraz sonra ben de bir kaç site adı veririm).
    İndirdiğiniz uygulama sıkıştırılmış dosya ise açın. Kısacası apk uzantılı dosyaya ulaşın.
    Apk uzantılı dosyaya bilgisayarda çift tıklayın. Bilgisayarda ve telefonda kurulumu onaylayın.

Üçüncü yol:
    İkinci yoldaki işlemleri uygulayarak telefona herhangi bir dosya yöneticisi uygulamasını kurun (örneğin ''Astro File Manager'' uygulamasını kurabilirsiniz).
    Bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz apk uzantılı uygulamayı telefona kopyalayın. Telefondaki dosya yöneticisi programını çalıştırın ve apk uzantılı uygulamayı bulup çalıştırın.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.