Şimdi Ara

HTC Qtek 8500 STRTrK + Imate Smartflip ROM Kurulum Rehberi... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
17.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: aspgirl

merhabalar,
    forumu sürekli takip edemesem bile fırsat buldukça gelmeye çalışıyorum.Öncelikle Elaman paylaştığın bilgiler için teşekkürler çok makbule geçti.Ancak yeni rom kurulumundan önce hamuda ile aynı probleme sahip olduğumu belirtmek istiyorum cihaz bazen sıklıkla ve bazen seyrek olarak kapanıp açılıyor kurduğum tüm programları kaldırdım ama sorun devam ediyor.Donanımsal olduğuna emin olduktan sonra servise göndermeyi düşünüyorum.Konuyla ilgili tecrübesi olanlar paylaşırlarsa sevinirim.

Arka kapağının sağlam olup olmadığını dikkatli bir incele. Benim Smartflip'in arka kapak tırnakları kırıldı, kapak oynadığında kapanıyor. Aynı şekilde sim kart ve Micro SD slotları da %100 sağlam değil. Cihazın tipi ve özellikleri hoşuma gitse de sağlamlık yönünden yüksek not veremiyorum.

• katılıyorum arka kapakta bi sorun var ise onadığı an tel. kendini kapatıyor
  • Hımmm bilmiyorum benim Qtek 8500 neredeyse 1 aylık oldu ama hala arka kapak taş gibi duruyor. Fakat açıklamanız gayet mantıklı orada oluşan bir sorun cihazın reset atmasına neden olabilir. Fakat servise bile ihtiyaç duymadan 2 japon damlasıyla halledilebilecek birşey. Aklımızda bulunsun. Teşekkürler...

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • wm5, wm6 standart, wm6 pro arasında ne gibi farklılıklar var teması değişmesi dışında romu ne için update ediyorsunuz. program içinse hangi programlar oyunsa hangi oyunlar vs. söyleyebilirseniz çok yardımcı olursunuz. wm5 kullanıyorum wm 6 standart yükledim ama o kadar beğenmedim sadece şekli değişti . fake cursorda istemiyorum o yüzden pro yüklemedim. wm6 da türkçe desteğide yok qtek 8500 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigstone -- 15 Nisan 2009; 6:06:51 >
  • Aşağıda verdiğim linkten indirebilirsin. Qtek 8500 orjinal romdur. Açılınca herşey rusça oluyor. ayarlardan türkçeyi default olarak seçmelisin.

TIKLA

Orjinalden alıntı: bigstone

wm5, wm6 standart, wm6 pro arasında ne gibi farklılıklar var teması değişmesi dışında romu ne için update ediyorsunuz. program içinse hangi programlar oyunsa hangi oyunlar vs. söyleyebilirseniz çok yardımcı olursunuz. wm5 kullanıyorum wm 6 standart yükledim ama o kadar beğenmedim sadece şekli değişti . fake cursorda istemiyorum o yüzden pro yüklemedim. wm6 da türkçe desteğide yok qtek 8500 kullanıyorum.

wm6.1 kullanıyorum..görüntü olarak bariz önde wm5.0 dan..hız olarakta sanki wm5.0 dan daha hızlı geldi..ingilizce olması benim için daha avantaj..ayrı bir karizma katıyor bence...hep ingilizcenin software bünyesinde daha karizma olduğunu düşünmüşümdür..belkide software lerin hep ingilizce olmasından dolayıda beynimize işlenmiş olabilir..dediğin gibi pro benimde hoşuma gitmedi..çok karışık ve kullanım kolaylığı berbat..

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse

• bende wm 6.1 standart son çıkan sürüme döndüm biraz uğraştıktan sonra t9 u türkçe yaptım. menüler ingilizce ama bir sorun yaratmıyor. daha önceden kitap okurken türkçe karakterleri göstermiyordu onuda çözdüm. şimdi wm 6.1 daha iyi gibi. herkesin dediği gibi bir ses kısılması sorunuda yok. daha sim hiç sim kart takmadım telefona 1 hafta oldu alalı. bilgisayara bağlayınca telefondan internete girebilmekte çok hoş.

siz hangi internet tarifesini kullanıyorsunuz. telefondan internete bağlanmanın püf noktaları neler. ilk önce sadece telefondan internete girmek için ne kadar para vermek gerekiyor normal bir kullanıcı için. sonra gprs ten bilgisayar ile interneti paylaşırsak ne kadar öderiz. en ucuz tarife hangi operatorde.

şimdi telefondan fazla konuşmayan (hatta hiç) birisi için internet tarifeside uygun olan hangisi.

iyice karıştırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigstone -- 16 Nisan 2009; 1:05:49 >

• ARKDAŞLAR BUYURUN WM 6.1 İÇİN TÜRKÇE PAKET; (ALINTIDIR)

Hazırlayan: efsane

Konunun linki:http://www.ctrlpda.com/showthread.php?tid=77

Haftalarca uğraşarak hazırladığım WM6.1 Türkçe dil paketini artık birçok SmartPhone cihazda sorunsuzca kullanabilirsiniz.Hem ücretsiz hemde kurulumu basit.Bu dosyalar Microsoft'un wm6 emülatöründen alınarak WM6.1 sistemine uyarlanmıştır.

Öncelikle cihazınıza format atmayı bilmiyorsanız,önemli verilerinizi yedeklemediyseniz lütfen bu paketi kurmayınız.

İndirdiğiniz wm6.1_TUR_SP_ctrlpda paketini doğrudan cihazınıza atın ve dosya gezgini ile kurun.Cihaz reset için onay isteyecektir.Onaylayın ve cihaz kapanıp açılsın.Türkçe cihazınız hayırlı olsun.Kaldırmak için ayarlar sekmesinden kaldırabilirsiniz.

Desteklediği cihazlar:
    (Tüm SmartPhone cihazların iskelet işletim sistemini destekler.)

HTC Qtek 8500 STRTrK + Imate Smartflip ROM Kurulum Rehberi...

Türkçe T9 İNDİR
    WM 6.1 Türkçe Paket İNDİR
    Şifre: ctrlpda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 16 Nisan 2009; 20:06:34 >

• KURULUM NASIL YAPILIR.

Türkçe T9 Kurulumu;

- Linkten indirdiğiniz .cab dosyasını hafıza kartına atıp, telefonun dosya yöneticisi ile çalıştırın.

- Kurulum tamamlanınca telefonu yeniden başlatın.

TÜRKÇE DİL PAKETİ KURULUMU

- Öncelikle Telefona Resco Explorer kurun.

- Klasör içerisinde "WM6-1_TR_SmartPhone.cab" dosyası ve "windows içerisine kopyalanacak dosyalar" adında klasör bulunmakta. İkisini de hafıza kartına atın.

- Resco Explorer'ı çalıştırın ve "windows içerisine kopyalanacak dosyalar" klasörünün içerisine girin. Klasördeki tüm dosyaları seçerek telefon hafızasındaki "Windows" klasörüne atın. Birkaç kez uyarı verecektir, Overwrite diyerek tüm dosyaların kopyalanmasını sağlayın.

- Daha sonra "WM6-1_TR_SmartPhone.cab" dosyasını çalıştırın ve kurulumu tamamlayın.

- Kurulum bittiğinde telefonu yeniden başlatın.

ÖNEMLİ: Telefon %90 Türkçe oluyor, yanlız Başlat menüsü hala İngilizce.

BAŞLAT MENÜSÜNÜ NASIL TÜRKÇE YAPABİLİRİM:

- Resco Explorer'ı çalıştırın

- Menu / Options / General / Files seçeneklerini tıklayın.

- Karşınıza çıkan 5 kutudan sadece en alttakinde işaret olsun, diğerlerinin işaretini kaldırın. Done / Done tıklayın.

- Resco Explorer ile My device / Windows / Start Menu klasörüne girin.

- Artık Başlat menüsü kısayolları karşınızda, İngilizce olan isimleri Türkçesi ile çevirerek Başlat menüsünü de Türkçe yapabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 16 Nisan 2009; 20:03:15 >

• evet güzel denedim türkçe oluyor. ama ben türkçe olmayan yerleri söyleyeyim. kamera menüleri ve bazı programların menuleri, ayarlarda bazı özellikler. Açıklamasında zaten iskelet işletim sistemini türkçeleştiriyor. 10 üzerinden 9.5 hakediyor.

benim ingilizce sorunum yok ingilizce olunca daha hoş oluyor. türkçe denemek isteyen denesin.
  • ben hp 514 voice msn. kullanıyorum. üzerinde yüklü ie ile internete bağlandığımda sürekli donuyor. Örnek bi gazete sayfasını açtığımda, güncel; yazarlar; arşiv; siyaset; vs. gibi herhangi bi linki tikladığımda orda donup kalıyor. Opera mini, 4.0, 7, 8, 9 gibi çeşitli sürümlerini yükledim,
    aynı donma sorunu gene oluyor. Şimdi reset atıp cihazı başlangıç ayarlarına
    döndürdüm. ie gene aynı . Ama farklı bi browser tavsiye edebilirmisiniz. teşekürler

Orjinalden alıntı: Elaman

*Bu ROM'da benim de denk geldiğim ufak bir sorun var. O da Contacts listenizde bulunan kullanıcıların birini seçerek üzerine tıkladığınız da "Summary" penceresinde açılan kontak bilgilerinin görünmüyor olması. Bu sorunu aşmak için. ROM yükleme işleminden sonra cihazınızı ActiveSync ile bilgisayara bağlayarak "Windows" klasörünün içine buradan indireceğiniz:
    http://rapid share.com/files/211105605/pimstore.zip
    isimli sıkıştırılmış zip klasörünün içindeki "pimstore.dll" dosyasını atarak cihazının Windows klasöründeki orijinalinin üzerine yazdırıp cihazınızı kapatıp açmak. Cihazınızı yeniden açtığınız da bu sorun da ortadan kalkmış oluyor. Bu ROM'un dahilinde bir overclock(hız aşırtma) işlemi uygulandığı için hızlı ama bu işlem bataryanızın belki 2 saat daha az dayanmasına neden olabilir. Dilerseniz bu overclock işlemini kapatarak daha uzun batarya ömrü elde edebilirsiniz.

iyi günler paylaşımınız için çok teşekkür ederim

Fakat bu contacs görüntüleme sorununu halledemedım
    activesync ile bağlandıgımda windows dosyasını göremiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Acaba bilgisayarında gizli dosyaların görüntülenmesi vs kapalı da o yüzden mi görünmüyor. Eğer telefonunu activesync ile sağlıklı bir şekilde bilgisayarına bağlayabiliyorsan mutlaka Cihazının içinde Windows klasörünü de görebilmelisiniz. Bence tekrar okuyarak bir daha deneyin.

Artı olarak dosyayı SD kartınıza yükleyip sonra cihazınızdaki File manager yardımıyla da SD kartınızdaki dosyayı telefonunuzun WINDOWS klasörü altına atıp diğerinin üzerine yazdırabilirsiniz.

Artı olarak dosyayı SD kartınıza yükleyip sonra cihazınızdaki File manager yardımıyla da SD kartınızdaki dosyayı telefonunuzun WINDOWS klasörü altına atıp diğerinin üzerine yazdırabilirsiniz.

bunu denedim ama taşımada yazdırılamaz dıye uyarı werdı.

quote:

Acaba bilgisayarında gizli dosyaların görüntülenmesi vs kapalı da o yüzden mi görünmüyor. Eğer telefonunu activesync ile sağlıklı bir şekilde bilgisayarına bağlayabiliyorsan mutlaka Cihazının içinde Windows klasörünü de görebilmelisiniz. Bence tekrar okuyarak bir daha deneyin.

başka bır bılgısayarda denediğimde acıldı benım bılgısayardakı vırus gizli klasörleri gösterilmesini önlüyormuş.

Eleman kardeş peki bu telefonun tepesınde bazen E harfı war bazende x war sağa sola ok gösteriyor bunların anlamlarını ne şarja olan etkılerı hakkında bir fikrin varmı ?

• E harfinin şarja bir etkisi olmaz. O anda bağlı olduğun yerde Edge ile internete bağlanabilirsin demek oluyor. Oklar genelde veri transferi sırasında görünür. Msn vs açıyorsan. Çarpı da bağlanamadın ya da bağlanamıyorsun demek oluyo internet olayları yani...

Bu arada dandik bir virüs kapmışsın. KasperSky'dan şaşma...
  • merhabalar yeni qtek 8500 aldım ama rusça karakter hatası veriyordu düzeltemedim uyarılarınıza rağmen wm6'yı yükleyeyim dedim,format atmayı bilmiyordum.neyse telefona tarif ettiğiniz şekilde romu yüklerken telefon hata verdi kapandı daha açılmıyor,ekrana bir ışıklı htc logosu çıkıp kalıyor.yapabileceğim birşey varsa yardımınızı beklerim,yada telefonu çöpe mi atmam gerekiyor.yardım edebilirseniz çok teşekkür ederim,herkese teşekkürler
  • tamam hallettim galiba telefon kapalı konumdayken kapağın sol alt tarafında bulunan tuşa basılı halde açma tuşuna 1 sn kadar basınca boot menüsü çıkıyor ve bilgisayar telefonu tanıyor,böylelikle yukarıda paylaşıma sunduğunuz romu yükledim:) fakat telefon rusça oldu,türkçe ayarlara döndüğümde de mesaj karakterleri yine rusça duruyor.paylaşım yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.