Şimdi Ara

HTC Qtek 8500 STRTrK + Imate Smartflip ROM Kurulum Rehberi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
17.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

6.1 pro kesinlikle harika... Rom kurulumunun adımlara dikkat ettikten sonra uzun ve zahmetli birşey olmadığını gördükten sonra 6.1 standart romu da denedim. Fakat pro romu ve spb mobile shell ile smartflip bu fiyata muhteşem birşey haline geliyor..

T9 ve internet için verdiğin linklerdeki paketler sorunsuz çalıştı.

Fakat tek küçük sorun orjinal romundakine göre 6.1 pro'da zil sesleri daha kısık. Eski romda iken daha rahat duyabilmek için yüksek sesli mp3 formatlı zil sesleri yüklemiştim. Buna rağmen 6.1'de aynı sesler ev için olmamakla beraber dış mekanlar için oldukça kısık. :( (mp3 seslerini arttırıcı bir programla sesleri arttırtmama rağmen) Bu durum sende de böyle mi, bir çare bilmekte misin?...

• Hay ben şansıma iyimi bin yılan soksun aklımı. **** XXXX

Arkadaş bir sayfa yazdım bir hatalı tuş ile hepsi silindi iyimi ya ağlıcam şimdi.

Yazmıyorum ya kısa ve öz yazcam. Çok fena sinir oldum.

Evet cm_strider arkadaşım ROM kurmak kolay ve cihazı gerçekten harika özelliklerle donatıyor. Artı sizin yükleyebileceğiniz programlarla 10 kat daha güzel oluyor.

Ses sorunu WM kullanan cihazların genel bir sorunu malesef. Eski PDA'larımda SRSSound vs tarzı programlar kullanarak bu sorunla başedebiliyorduk. Fakat malesef cihazlarımızı bu yazılım desteklemiyor. Ne yapabiliriz bilmiyorum. Biraz araştırdım fakat sonuca ulaşamadım. Belki MP3 seslerini yükseltmek tek çözümümüzdür. Elinde güzel yüksek sesli MP3 var ise ve paylaşırsan bende indirip kullanırım :).

Diğer yönden buraya birkaç resim ekleyeceğim. Cihazımda kullandığım programlar belki başkalarının da PRO ROM kullanmasını sağlar.

HTC Qtek 8500 STRTrK + Imate Smartflip ROM Kurulum Rehberi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 30 Mart 2009; 20:11:54 >

• Sanıyorum resimlere bakanlar telefona birçok program yüklediğimi ve baya özelleştirdiğimi görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 30 Mart 2009; 20:16:49 >

No problem, idare ederiz buluncaya kadar kalıcı bir çözüm..

2 adet sorum olacak sana. Başka bilen yok etrafımda ne yapalım çekeceksin biraz beni.. :P :)

İlki wm5'te rahatıkla bakabildiğim hotmail hesabıma bundan bir türlü bakamıyorum message menüsünden setup e-mail'de kullanıcı adım ve şifreyi girdikten sonra 'help with windows live' başlığı çıkıyor. Fake cursor ile soru işaretine bastığımda anlatığı adımlara hiç gelmiyor. Başka bir menü altında daha temel ayarları mı var bilemedim ve bulamadım bir türlü. Kısacası herhangi bir internet tarayıcısına girmeden (ek olarak pratikliğini sevdiğim opera mini yükledim ama) maillerime bakmak istiyorum. Yolu yordamı nedir?..

İkincisi Fring var ve güzel program, sayesinde skype'a da gerek kalmıyor ama ekranında görünen windows live'ın linkini yazabilirsen sevinirim?..

Ek olarak SKTools işe yaradı mı sende? Daha doğrusu ne kadar alan boşaltabildi hafızadan. Tüm programları da hafıza kartına kurmama rağmen 2 MB civarı kaldı tel hafızasında ne yazıkki. SPB mobile shell çok güzel, vazgeçmek istemiyorum yer kazanmak adına da.. Bir tavsiyen var mıdır?

Şimdiden sağolasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cm_strider -- 30 Mart 2009; 23:53:40 >

• Evet malesef yer sorununu bende yaşıyorum. Bu yüzden de elimden geldiği kadar işe yarayacak ama az yer tutacak olmazsa olmaz programları kurup cihazı da elimden geldiği kadar temiz tuttum. Şu misafirlerim gitsin kullandığım programları vs elimden geldiğince yazacağım.

active sync 4,5 kullanıyorum
    Euskadi Ta Askatasuna
  • Kurulumu takip ettim ve başarıya ulaştım ama türkçe yamasını yükledim ve telefon çöktü Qtek 8500 Şİmdi sadece açılış ekranında kalıyor ne yapmam gerekir yardım cı olurmusunuz çok zor durumdayım
  • Ankuab arkadaşım. Windows versiyonun ne ? Vista kullanıyor olabilir misin ? Vista ile birçok sorun yaşayanlar var öyleyse işlemleri XP yüklü bir PC'de dene. Diğer yandan eğer zaten XP kullanıcısı isen. Telefonunda ve bilgisayardaki ActiveSync profillerini sil temizle(Bunları yaparken dikkat et outlookun da ki ya da cihazındaki contackt listini uçurma.). Daha sonra yeniden bağlantı kurmayı dene. Son olarak aklıma gelen başka bir XP'li PC'de dene belki kullandığın bilgisayarda bir sistem sorunu vardır firewallın vs ayarları aşırıdır ve activesync bağlantılarını engelliyordur. Bu da sonuç vermez ise ya kablon ya da telefonunda ki kablo girişin de bozukluk var servise git. Fakat öncelikle ilk dediklerimi muhakkak denemelisin.

eml1078 arkadaşım hangi versiyonu yükledin PRO'mu standart mı ? Artı hangi TR yamayı yükledin. Chazın kapalıyken ekranın sol altındaki fake cursor (record) butonuna basılı tut ve telefonun açma düğmesine iki saniye basıp bırak. sol düğmeden elini hemen çekme. Cihazın boot ekranı gelecektir. Daha sonra telefonu pc ye bağla ve "ROM" klasörü içinde ki "ROMUpdateUtility.exe" yi çalıştırıp direk kurmayı dene sanırım olacaktır. Sorun olursa da olmazsa da sonucu yaz bizde bilelim. Kolay gelsin...

• w xp services pack 2 kulanıyorum dediklerinin hepsini yapmama rağmen usb kablosunu telefona taktığım an eşleşme olamadı diyor tel donuyor.bu telefonun hard formatı yada başka bir şekilde çözme yolumuz varmı.. yoksa yol servise gitmekten mi geçiyor :)

teşekkür ederim eleman kardeşim sana ayrıca

Buradan "http://ren.redsys.ru/_private/WM6StrTrk/RUU_STAR100_WM61STD_V7b.exe" en son standart ROM'u yükle ardından winrar kullanarak o ROM'u bilgisyarına aç.
    Daha sonra açılan klasörün içinde ki SSPL klasörünü SD kartına kopyala. Ve SD kartı cihazına takıp SSPL klasörününün içindeki dosyaları file maneger ile cihazın kök dizinine kopyala. Ve 4 dosyayı da çalıştırmayı dene doğru olanı çalıştırdığında cihazın boot loader moduna geçecektir. Cihazını PC 'ye bağla ve ROMUpdateUtility.exe yi çalıştırıp kurulum yapmayı dene.

SD kartım yok vs diyorsan cihazının programlarında ki WM5torage isimli programı çalıştırıp telefonun kök dizinini flash disk gibi pc ne göstererek cihazının kök dizinine gerekli dosyaları usb kablo araciliğıyla yükleyebilirsin.

Gelişmelerden haberdar edersin. Kolay gelsin.

• şuan itibariyle makinamı düzelttim kardeşim teşekkür ederim yardımların için..yalnız cihazın içindeki 4 dosya çalışmadı bende standart roomun içindeki bütün dosyaları sd kartıma attım telden kartın içine girip tek tek çalıştırdım.sonunda boot loader oldu makina ve yükleme konumuna aldı...ve başarıyla yüklendi

yardımların için tekrar teşekkür ederim arkadaşım kolay gelsin.

Orjinalden alıntı: Ankuab

şuan itibariyle makinamı düzelttim kardeşim teşekkür ederim yardımların için..yalnız cihazın içindeki 4 dosya çalışmadı bende standart roomun içindeki bütün dosyaları sd kartıma attım telden kartın içine girip tek tek çalıştırdım.sonunda boot loader oldu makina ve yükleme konumuna aldı...ve başarıyla yüklendi

yardımların için tekrar teşekkür ederim arkadaşım kolay gelsin.

Ooo bunu öğrendiğim süper oldu. Gördün mü bak bilgi doğurduk en azından yarın birgün cihazlarımızda bu tür bir sorun oluşacak olursa nasıl başedebileceğimizi öğrenmiş olduk. Süper dediğini bende deneyeceğim bir ara. Ben de teşekkür ederim...

• tekrar merhabalar;
    Elaman arkadaşımızın güzel haberlerinden sonra pro roma geri dönüş yaptım ve,türkçe t9 kurulumunda başarılı oldum..fakat edge/gprs bağlantı sorunum devam ediyor..arkadaşımızın kurulum dosyasını kurdum.fakat nete girerken "turkcell gprs-3g bağlanıyor" diyor ki bu mesajı daha önce hiç görememiştim:)bu iyi bir gelişme ama hemen akabinde eskiden de aşina olduğum bir hata veriyor:"the answering modem has disconnected...." ve baktımki bağlantı ayarlarında hiç bir modem opsiyonu yok,turkcell e dair..hemen turkcell in daha önce de kurduğum ayar dosyasını kurdum ve,modem ayarlarını elde ettim,bunu üstüne arkadaşımızın kurulum dosyasını tekrar kurdum..ama nafile,bu sefer,"turkcell gprs-3g bağlanıyor" ifadesi hiç gelmeden diğer uyarıyı veriyor,eski günlerdeki gibi..şu edge konusunda çok müzdaribim velhasıl.ama olsun türkçe t9 u 'Elaman' arkadaşımız sayesinde aştık,ona tekrardan minnet borcumu ifade etmek isterimm.Esenlikler..

• quote:

Orjinalden alıntı: mygeee

tekrar merhabalar;
    Elaman arkadaşımızın güzel haberlerinden sonra pro roma geri dönüş yaptım ve,türkçe t9 kurulumunda başarılı oldum..fakat edge/gprs bağlantı sorunum devam ediyor..arkadaşımızın kurulum dosyasını kurdum.fakat nete girerken "turkcell gprs-3g bağlanıyor" diyor ki bu mesajı daha önce hiç görememiştim:)bu iyi bir gelişme ama hemen akabinde eskiden de aşina olduğum bir hata veriyor:"the answering modem has disconnected...." ve baktımki bağlantı ayarlarında hiç bir modem opsiyonu yok,turkcell e dair..hemen turkcell in daha önce de kurduğum ayar dosyasını kurdum ve,modem ayarlarını elde ettim,bunu üstüne arkadaşımızın kurulum dosyasını tekrar kurdum..ama nafile,bu sefer,"turkcell gprs-3g bağlanıyor" ifadesi hiç gelmeden diğer uyarıyı veriyor,eski günlerdeki gibi..şu edge konusunda çok müzdaribim velhasıl.ama olsun türkçe t9 u 'Elaman' arkadaşımız sayesinde aştık,ona tekrardan minnet borcumu ifade etmek isterimm.Esenlikler..

Şöyle birşey söz konusu olabilir mi ? Sen GPRS bağlantını türkcellden aktifleştirmemiş olabilir misin ? Bildiğim kadarıyla GPRS bağlantısını türkcell merkezden kapatıp açabiliyorlar. Belki senin bağlantın turkcellden kapalıdır. Müşteri hizmetlerini arayıp konuşmayı denedin mi? Birde hangi arkadaşımızın kurulum dosyasını kurduğunu anlayamadım. Azcık ta olsa yardımım olabildiyse ne mutlu. Saygılar...

• evet haklısınız,şu ana kadar hep aynı şey oldu,belki de hatın gprs bağlantısı aktif değil..deneyecem bunu.sizin kurulum dosyasını kurdum.tşkler tekrar..
    forumu sürekli takip edemesem bile fırsat buldukça gelmeye çalışıyorum.Öncelikle Elaman paylaştığın bilgiler için teşekkürler çok makbule geçti.Ancak yeni rom kurulumundan önce hamuda ile aynı probleme sahip olduğumu belirtmek istiyorum cihaz bazen sıklıkla ve bazen seyrek olarak kapanıp açılıyor kurduğum tüm programları kaldırdım ama sorun devam ediyor.Donanımsal olduğuna emin olduktan sonra servise göndermeyi düşünüyorum.Konuyla ilgili tecrübesi olanlar paylaşırlarsa sevinirim.
    Euskadi Ta Askatasuna
  • merhaba aspgirl valla ben bu kapanıp açılma sorununu hiç yaşamadım. Bu yüzden de bir fikir yürütemiyorum acaba smartfliplere özel bir problem mi oluşuyor. Sende ki cihaz ne qtek mi i-mate mi ? ve hangi rom'u kurdun pro'mu stndrt mı ?

Ankuab Ben MMS ayarlarının çalıştığına eminim. istersen önce yeni bir ROM kur daha sonra sisteme baska mms ayarı vs yapmadan direk dosyayı kurup dene. Hangi operatör dü bu arada ?
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.