Önsöz Öncelikle bu ikinci incelemem arkadaşlar;1996’dan beri bu telefon sevdambitmedi bakalım ne olacak… Bu incelememde hiçbir marka fanatiği olmadığımı belirtmek isterim,ama karşılaştırmamda yer yer çok sevdiğim iphone ile kıyaslamalar yapacağımı söylememde fayda var.
Kasa Yapısı-Dış Görünüm Evet hero dış görünüş olarak farklı bir yapıya sahip, şahsi görüşüm tasarımın göreceli bir kavram olduğu ve kişiye göre beğeninin değişeceği kanaatindeyim,ama bence cihazın tasarımı harika ve eğimli yapısı nedeniyle ele tam oturmakta.Rengi her ne kadarda kahverengi olarak geçsede şu eski 6600’ların gül kurusu rengine daha yakın ve güneşte rengi değişmekte zaten arka kapak ve alt kısım siyah renkten ve elden kaymayan bir yapıya sahip.Malzeme kalitesine ise mükemmel diyebilirim cihazın hiçbir yerinden ses gelmiyor.
Ekran-Batarya Cihazda 320*480(Iphone’la eşit) 65k kapasitif ve multitouch destekli bir ekranla donaltılmış,Her ne kadar 65k renk size az görünsede orta parlaklıkta bile mükemmel bir görüntüsü var ve güneş ışığında net okunmakta.Kapasitif ekran ne Galaxy ne Omnia HD ve 1 gün Türkçe yüklemek için kullandığım arkadaşım cihazı HD2 ile kıyasladığımda onlardan bariz üstünlüğü olduğu ortaya çıkıyor.Iphone ile kıyas yapmak gerekirse sözlerle anlatamam puan ile örnek vermem gerekecek Iphone:10/9.80 Hero:10/9.79 Şarj süresine gelirsek 8 saat’te yoğun kurcalamama ve cihaz hep online olmasına rağmen(Bütün data servisleri açık) %30’dan %25’e düşmüş. Şarj süresi konusunda bizi üzmeyecek gibi.
GPS-Wifi-Senk Hero’nun gps’i 4x4’lük diyebilirim, 10sn. içinde konumun hazırdı o da hava biraz kapalı olmasına rağmen,Hatta ana ekrandaki hava durumu bilgisi anlık olarak şehir cinsinden değil bulunduğunuz semt veya cadde ismi olarak anlık güncellenmesi gps’in iyi bir iş çıkardığının kanımca göstergesi.Senk’e gelecek olursak tabi ki google hesabınızla tüm veriler senkronize halde push mail htc’nin artık uzmanlık alanı diyebilirim cihaz android olmasına rağmen outlook’çularıda unutmamış htc. Verileriniz outlook’la tam bir senkronize halde.
Kamera-Video-Müzik 5mp’li touch otofokus destekli kamerası beklenin üzerinde video’da ise 352*288 mp4 formatında 15 fps kayıt yapabiliyorki benim ilgi alanımda değil zaten,Dış hoperlor olarak son ses yeterli seviyede iken, kulaklık ile(cx200 steert II) süper bir performans aldım, Çalar ise ara yüz olarak iphone’la neredeyse aynı eksiği yok fazlası var diyebilirim.
Android-HTC Sense Android’i anlatmaya gerek yok zaten,Hızlı.stabil bir yapıya sahip çıktığından beri;Zaten htc bizi yalnız bırakmayacak ve android 2.0(Eclair) yakında bizlerle olur.HTC Sense ise bence pda’ler için harika bir arayüz programı alıştınızmı başka bişe kullanmıyorsunuz. Zaten android’in bütün widgetleri bizleyken bide sense’nkiler eklenince ana ekranı sayız şekilde kişiselleştirebiliyoruz.
Final Evet elimden geldiğince incelemeye çalıştım,inşallah küçük bir fikir verebilmişimdir sizlere,ama 1650tl’lik Iphone ve 1550tl’likHD2 ile bu 1000tl’lik cihaz arasında emin olunki 1,5 katı para ödemenize gerek yok. Saygılarımla…
Not:Resimler GSMArena’dan Alıntıdır.
O paraya HD2 yerine Hero'yu tercih ederim ancak iphone derseniz sadece uygulama ve oyunlar için o farkı vermeye deger bence.
@thehspeed
İnceleme için çok teşekkürler, zaten en çok kafama takılan soru hd2 mi hero mu idi. Bu beni niraz daha aydınlattı. Birde Hd2 bana çok narin-ince ve büyük gibi geliyor, sonuçta hd2 yı yazın çantasız, kot vb. cebinde taşımak çok zor kanımca ve de büyük ekran çok güzel bir özellik gibi ama bir an dikkatsizlikden çatlayacak veya kırılacak gibi korkutuyor.
@thehspeed
Sormayı unuttum; içine türkçe T9 eklemişler mi?
@thehspeed inceleme için teşekkürler. HTC'nin Outlook senkronizasyonu koyması benim için sevindirici. Hatırlatıcıların pc ile senkronizasyonu için nete sürekli bağlı kalmak zorunda değiliz yani. Yanlış mı anladım?
T9 Türkçe Var; Nete Sürekli Bağlı Kalmak Zorunda Değiliz,Bu arada cihaz performansı süper....