Honeycomb update edenlerden "geri gingerbread'e döneyim" diye düşünen, deneyen var mı?
Merhabalar,
Ben Vodafone'dan 3G'li Flyer almak üzereyim. Ancak birkaç aklıma takılan şey var. Daha önce de Acer-Timelinex alırken sormuştum büyük yardımı olmuştu.
Htc-Flyer Vodafone dan alınca android 2 yüklü olarak mı gelecek? Honeycomb? android 3 vb. birsrü şey dönüyor. Ben bilgisayardan anlıyorum ama android tabanına tamamen yabancıyım. Kalem kullanmayı android 3 ile bağdaştıran bir mesaj geçmiş önceki sayfada. android 2 de kalemi tüm tablette kullanamıyor muyuz? Htc nin resmi sitesindeki videoda android 2 mi android 3 mü yüklü olarak gösteriliyor, ( video için :http://www.htc.com/tr/tablets/htc-flyer/) tableti aldığım zaman bana güncelleme sunacak mı?
ben bu tableti çoğunlukla pdf açmak ve kalemle birkaç not almak dahası da google-docs kullanmak için alacağım. Okulda çok gerekli olmaya başladı. Fizik tedavi okuyorum ve kitaplarım 400-500tl den başlıyor. pdf formatları ile ediniyoruz, sonuç olarak tablet çok iyi olacak andak bu sürümlerie ilgili biraz aydınlatılmaya ihtiyacım var. Bir de şunu sormak istiyorum bilginiz var ise- Amerikan-best-buy da 299$'a satılıyor onda sim kilidi mi var? (3Gli modelden bahsediyorum)(ve kalem dahil değil pazarlama stratejisi elbet kalem de 40$ her halukarda türkiyenin yarısına denk geliyor) Amerikadan almak daha mı doğru?
Son olarak ben tabletlerde telefon olsun diyenlere karşıyım. Yani mantıken tablet, telefon olması için yaratılmış bir alet değildir, mesaj atın o çok iyi olur cidden ama tablette 3G var, google talk var vb. birçok özellik var zaten görüntülü de konuşabiliyorsunuz. google'talk ile kendi numaranızı bile kullanabiliyorsunuz. İlle de telefon gibi kullanacağım demek ne kadar doğru bilemem elbet tercih meselesi.
Neden ipad almadığım ise, hem ipad aşırı derecede savunulup bir çevre bskısı oluşturmaya başladı. gerçekten. Ben karşı değilim ama ipad almayacağım bunu tercih ediyorum diyene de sen şöylesin, neden almıyorsun demek biraz mahalle baskısı demek aslında. Kullanımına hangisi uyarsa onu alırsın. ve şunu da unutmamak gerekir, her teknolojik aletin bir eksiği olacaktır, mükemmel alet yaratılırsa o şirket 2. bir tablet çıkarmak için çok uzun süre beklemek zorunda kalacak beklerken eğer satışları düşerse de şirket tehlikeye girecek demek oluyor biraz da. para akışları ve finansal konular, ipad kapalı bir sistem. Yani düşünün izlemek istediğiniz filme alt yazı bile indiremezsiniz, çünkü ipad yalnızca açabildiği şeyleri indirir, açamadıklarını indirmez. Yazılım kuvvetli olabilir ama ben biraz da şu duruma düşmek için almıyorum; hani vardır ya ipad 1 alırsın 2 çıkar 2 alırsın 3 çıkar falan... iphone alındı 3s çıktı sonra 4 çıktı e 5 çıkacak 4 s çıkacak. bu kötülenecek bir durum değil ama herkesin mali durumu da buna uygun değil, i-apple konsepti tamamen cihaz yenileme-appsler ve donanımlardan para kazanmaya yönelik tasarım cihazları satmak. Tebrik ederim adamlar güel yapıyor ama bu fulyaya katılmak istemiyorum, kapılırsam ben de onlardan olacağım çünkü.
Ve lütfen i-apple yorumları değil htc-flyer tabletle ilgili sorularıma cevaplandrırsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Not: apple ile ilgili birşeyler yazdım ama konu dışı değldir. neden tercih ettiğim biraz da htc ile ilgilidir.)
Selamlar,
Vodafone'dan alacaksanız orjinal 2.3.4 yüklü gelir. Türkiye'de fiyatlar hala yüksek ancak paket içeriği nispeten zengin. Kalem ve kılıf dahil olarak geliyor, Amerika'da kalem ayrıca 80$ satılıyor (40$ civarı fiyat hiç görmedim).
Orjinal halde gelen cihaz ile kalemi çok etkili kullanmak sözkonusu değil. Sadece Notlar kısmını kullanabiliyorsunuz. Ancak notlar da sizin dediğiniz işleri görmek için ziyadesiyle başarılı. Ayrıca Evernote tabanlı olduğu için Evernote üzerinden senkron edebilirsiniz, Google Docs kullanmanıza gerek bile yok.
Kalem kullanımı notlar haricinde ekran görüntüsünü .png olarak kaydedip üzerine işaretleme şeklinde olması nedeniyle sınırlı ancak pdf anotasyonu falan yapacaksanız onları notlara aktararak senkron edebilirsiniz. Ancak Android 3.2 yani Honeycomb ile cihaza gerçek anlamda kalem desteği geliyor ve HTC birden başka bir cihaz haline geliyor. Ama Honeycomb işlemi henüz resmi değil, o yüzden şu anda yüklemek için zor, karmaşık ve geri dönüşümü sıkıntılı bir süreç, HTC de henüz söz verdiği resmi güncellemeyi yapmadı.
Onun dışında 7" cihazlar için bence en işe yarayanı. Şahsen bu cihazı aldığımdan beridir defter, kitap ve mp3 çalar taşımaz oldum.
Yaw Nerdesiniz Arkadaşlar...
Bende Dün Flyer Aldım S2'mi Satıp... Nedenini Bilmiyorum Ama Ben P1000'ni (Galaxy Tab) Çok Severek Kullnamıştım... 7" ve telefon olması benim için önemli idi ve bunları p1000'den başkasında yoktu ama artık p1000 güçsüz kalmaya başlamıştıki istediğim boyutlarda ve çift çekirdek flyer çıkmıştı ki ondada telefon özelliği yoktu... onuda dün xda'da gezerken gördüm şans eseri hemen gidip bir fleyer aldım.. 10 dk. s-off root ve telefon özelliğini devreye sokup kullanmaya başladım...zaten içinde var niye kapatırlarki uyuz oldum bu arada :) bizim forumda acaba kaç kişiyiz...
Arkadaşlar bende Vodafone'un kampanyasından tablet almayı planlıyorum. Aklıma takılan bi kaç soruyu sormak istiyorum. 1-Sizce fiyat olarak Vodafone'un kampanyaları nasıl? Ayrıca satın aldıktan sonra fiyatı birden düşerse, yada aynı fiyata bi üst modeli çıkarsa, bana cidden koyar. Böyle bi ihtimal varmı? Yaşadım biliyorum. 2- Samsung 8.9 la HTC Flyer arasındaki bariz farklar neler 3- Honeycomb'un getirdiği yenilikler tam olarak ne? 4- Usb host olarak kullanabiliyormuyuz. Örn; benim 2,5" 320GB harddiski direk bağlayabiliormuyuz.
bende almayı düşünüyorum, ancak karasızım pilinin 4 saat gittigi söyleniyor. Yardımcı olabilecek var mı ?
artısı, eksisi nelerdir ??
uzun süredir flyer 16 gb kullanıyorum
16 gb almamın sebebi sd kart girişi olması 32gb da yok
cok memnunum özellikle 3.2 güncellemesi ile kalemin heryerde kullanımı çok güzel
harika bir tablet
şimdi kafamda samsung note var deneyicem flayer ile yaptıklarımı not alma defter gibi kullanma vs yapabilrsem flyerı satıp samsunag gecebilirim ama flyerı program güncelleme vs ile optimize etmem de epey bir emek aldı
Arkadaşlar ; Electro world'den aldığım htc flyer 3g için rom arıyorum. Hatta avrupa'daki romlar honeycomb'a update yapabildiğine göre bizde avrupa'ya satınlan cihazların rom'unu yüklesek. Tek dezavantaj ingilizce kullanmak olmaz mı?
Tabiki bu romları nerede ve nasıl buluruz. ?
offical android 3.0 version güncellemesi geldi ))
En sonunda amerikadan htc flyer 3G geldi. Ben onda telefon özelliği var sanıyordum, hayal kırıklığına uğradım. Fakat bu özelliğin aktif yapılabileceğini öğrendim.
Benim Android ile ilgili bilgim olmadığından bu özelliği (phone) açmak için yazılanlar ingilizce.
HTC Flyer ın telefon özelliğini açmak için Android bilmeyenlerin yapabileceği şekilde anlatacak yok mu?
Birde bu tablete yüklenmesi gereken olmazsa olmaz programlar hangileri?
Honeycomb ı cihaz üzerinden (HTC sitesinden) otomatik yükleyebilir miyim?
Teşekkürler
bugün vodafone bayiinde htc flyer tavsiye ettiler hem tablet hem telefon diye ama nette byny doğrulayamadım bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim ben ikinci el samsung galaxy tab p1000 alacaktım arada kaldım fiyat farkıda 2 katı tabin 1gb internet farku çıkarılınca
merhaba arkadaşlar;
bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler gerçekten çok faydalı bir başlık olmuş
benim sorum bu alette kalemi kullanarak gerçekten deftere yazıyor gibi yazılabiliyor mu? en azından kağıda not alır gibi not aldığımız zaman pratik oluyor mu ve sonradan okunabiliyor mu? eğer yapılabiliyorsa ben de alacağım birtane
Kalem (stylus pen) ile birlikte pil geliyor mu? Ne tip bir pil almamız gerekir?
quote:
Orijinalden alıntı: orkundan
En sonunda amerikadan htc flyer 3G geldi. Ben onda telefon özelliği var sanıyordum, hayal kırıklığına uğradım. Fakat bu özelliğin aktif yapılabileceğini öğrendim.
Benim Android ile ilgili bilgim olmadığından bu özelliği (phone) açmak için yazılanlar ingilizce.
HTC Flyer ın telefon özelliğini açmak için Android bilmeyenlerin yapabileceği şekilde anlatacak yok mu?
Birde bu tablete yüklenmesi gereken olmazsa olmaz programlar hangileri?
Honeycomb ı cihaz üzerinden (HTC sitesinden) otomatik yükleyebilir miyim?
Teşekkürler
En sonunda telefon özelliği aktif ettim ve bloutooth kulaklık ve diğer kablolu kulaklıkla da kullanabiliyorum. Performansı iyi, çok memnunum.
Şimdi iyi bir telefon rehberi yöneticisi ve tuş çeviricisi (contact dialer) arıyorum.
Flyer cihazından aynı zamanda telefon olarak faydalanan arkadaşlara uyarı: Aman diyeyim honeycomb update işine girmeyin, zira telefon özelliği honeycomb'da çalışmıyor.
htc flyer ın orijinal contact dialerini kullanıyorum. Benim sorunum şu; tablet çantada ve kulaklık ya da bluetooth kullanıyor iken gelen çağrıların kimden geldiğini bildiren (yani kayıtlı olanların adını söyleyen) bir ayarı var mı?
Arkadaslar Kegonun da yardimlarindan sonar vodafone Dan bir adet flyer aldim 900 tlye data plansiz olarak ve cok memnunum ancak bir sorum var.
Toplam kullanilabilen hafiza sadece 21 gb civari gozukuyor. Kayip olan alan yaklasik 7 gb ki bana isletim sistemiyle falan aciklanamayacak kadar buyukmus gibi geldi. sizde durum nasil acaba bu durum normal mi?
Merhaba
benim sitemde HTC Flyer'ın telefon özelliğini nasıl açabileceğinizi bulabilirsiniz
slm arkadaşlar.desire s i satıp telefon (ve tabiki tablet)niyetine bunu almak mantıklımıdır kullanan arkadaşların yorumlarını merak ediyoruım. yani telefon özelliği kullanışlımı, sms gönderip alınabiliyormu? bide telefon olarak kullanırken elimize alıp konuşabiliyormuyuz iilakibt kulaklıkmı bağlı olmalı?
Arkadaşlar bu cihazla ilgili bir sorum olacak. Örneğin sahibinden com sitesinde arama yaparken araç markalarını veya modellerini kaydirabiliyormuyuz. Ona göre almayı düşünüyorum...