Şimdi Ara

HSK: 'Zekeriya Öz FETÖ'cü değil, FETÖ ile irtibatı da yok'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HSK: "Zekeriya Öz FETÖ'cü değil, FETÖ ile irtibatı da yok"



    HSK’dan Nedim Şener’e rezalet yanıt: "Zekeriya Öz FETÖ'cü değil, FETÖ ile irtibatı da yok"
    Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK), firari Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün FETÖ üyesi olmadığına ve hatta FETÖ ile irtibatının bulunmadığına dair bir resmi yazısı ortaya çıktı.

    Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK), firari Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün FETÖ üyesi olmadığına ve hatta FETÖ ile irtibatının bulunmadığına dair bir resmi yazısı ortaya çıktı. Posta Gazetesi yazarı Nedim Şener, Zekeriya Öz’den şikayeti üzerine verilen ilgili resmi yanıtı bugünkü köşesinde yayımladı.

    Gazeteci Şener köşesini “Biliyorum birileri yine bana gülecek, ‘Sen hâlâ FETÖ ile mücadele edildiğini zannet’ diyecek. Evet, bin defa haksızlığa uğrasam da ülkem için, 15 Temmuz’da şehit olanlar için bu millet için hiç kimse etmese ben yine mücadele edeceğim” diye bitirdi.

    Nedim Şener’in ilgili yazısı şöyle:

    “Bundan 5 yıl önce, 15 Temmuz 2013 tarihinde avukatımız Köksal Bayraktar ve Nurcan Bayraktar, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na benim adıma bir dilekçe vermişti. 2009 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında ev ve cep telefonumun dinlenmesi için karar çıkartan FETÖ üyesi savcı Zekeriya Öz hakkında şikayette bulunmuştuk. Gerekçe, Zekeriya Öz'ün usulsüz telefon dinlemesi, altı ay sonra 'suç unsuru bulunmaması' nedeniyle kesilen dinleme kayıtlarını yasa gereği yok etmemesi ve sonuçları hakkında tarafıma bilgilendirme yapılmamasıydı.

    Şikayetimize cevap 25 Nisan 2018 tarihinde geldi. Tetkik hakimi Hakan Bulut imzasıyla gönderilen yazı tam bir rezalet.

    HSK: "Zekeriya Öz FETÖ'cü değil, FETÖ ile irtibatı da yok"


    HSK: "Zekeriya Öz FETÖ'cü değil, FETÖ ile irtibatı da yok"


    Çünkü biz yalnızca Zekeriya Öz hakkında soruşturma açılmasını isterken, dilekçemizde yer almayan bir çok hakimin adı geçirilerek sulandırma yoluna gidilmiş. Ama asıl skandal bu değil.

    Şimdi sıkı durun; Zekeriya Öz ile ilgili şikayet dilekçemize HSK Tetkik Hakimi Hakan Bulut imzasıyla verilen cevapta aynen şu ifadeler kullanılmış; 'Bir kısım ileri sürülen iddiada adı geçenlerin FETÖ/PDY ile üyelik, mensubiyet, iltisak veya irtibat şeklinde bağlantılarının bulunduğu yönünde delile ulaşılamadığı, haklarında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2.Dairesi ya da Genel Kurul tarafından verilmiş herhangi bir disiplin cezası yahut meslekten çıkarılma kararı bulunmaması, verilen kararların sayısı bütün olarak nazara alındığında FETÖ/PDY yapılanmasının içine girerek örgüt hiyerarşisi ve ideolojik bağlılık duygularıyla hareket ettiklerinin sabit olmadığı...' Bu nedenle soruşturma izni verilmediği bildirildi.

    Evet okudunuz, Zekeriya Öz, HSK Tetkik Hakimi Hakan Bulut imzasıyla gönderilen yazıya göre FETÖ üyesi değil. Hatta FETÖ ile irtibat ya da ilişkisi de yok. Güler misin ağlar mısın?

    Yalnız o mu, Zekeriya Öz’ü kurtarmak için, usulsüz dinleme talep yazısının altındaki imzanın da ona değil, bir başka FETÖ üyesi firari savcı Celal Kara’ya ait olduğu sonucuna varılmış. Oysa bizim dilekçemizde ne Celal Kara’nın ne başka bir hakim ve savcının adı geçiyor.

    Dilekçemize verilen 'soruşturmaya gerek yoktur' yönündeki cevap yazısında birçok hakim ve savcının 'tutukluluğun devamına dair' talep ve kararlarına atıf yapılıyor. Dediğim gibi bunların şikayetimizle hiçbir ilgisi yok. Ayrıca atıf yapılan kararlar benim Silivri’den tahliye olduğum 12 Mart 2012’den sonraki tarihi kapsıyor.

    Biliyorum birileri yine bana gülecek, 'Sen hâlâ FETÖ ile mücadele edildiğini zannet' diyecek. Evet, bin defa haksızlığa uğrasam da ülkem için, 15 Temmuz’da şehit olanlar için bu millet için hiç kimse etmese ben yine mücadele edeceğim.”

    odatv.com
    HSK’dan Nedim Şener’e rezalet yanıt: "Zekeriya Öz FETÖ'cü değil, FETÖ ile irtibatı da yok"
    https://odatv.com/zekeriya-oz-fetocu-degil-feto-ile-irtibati-da-yok-12101853.html







  • Haydaaaaa

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekleri söyleyen herkes terörist,asıl hainleri savunanlar ise milliyetçi oluyor.
  • quote:

    Bir gün bir uyanmışsınız kumpasçılar görevde!
    Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU
    4-5 dakika

    Dün kaldığımız yerden devam edelim.

    HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, "HSK 1. Dairesi'nin, gazeteci Merdan Yanardağ'ın, 'Ergenekon' etiketli kumpas davası hâkimleri hakkındaki şikayetini, 'görevi kötüye kullandıklarına dair somut delil olmadığı ve yargılamanın hâkimlerin takdir hakkı kapsamında yapıldığı' gerekçesiyle reddetmesinin yanlış anlaşılmaya sebep olmaması için" yaptığı açıklamada, davanın başından itibaren yapılan itiraz ve şikâyetlerin akıbetini paylaştıktan sonra, "Ergenekon soruşturmasında görev yapan hâkim ve savcılar hakkında hali hazırda farklı konuları içeren 41 ayrı disiplin soruşturması"nın devam ettiğini bildiriyor ama Yanardağ'ın "verdikleri kararın geçersiz sayılmasını" talep ettiği hâkimler üzerinden gidersek;

    - Hasan Hüseyin Özese, meslekten ihraç edildi ve FETÖ'den tutuklu.

    - Hüsnü Çalmuk, meslekten ihraç edildi ve FETÖ'den tutuklu.

    - Sedat Sami Haşıloğlu, meslekten ihraç edildi ve firari.

    - Fatih Mehmet Uslu, meslekten ihraç edildi ve FETÖ'den tutuklu.

    - Ercan Fırat, meslekten ihraç edildi, tutuklandı şimdi tutuksuz yargılanıyor.

    Bu kişiler zaten meslekten ihraç edilmişler, ne disiplin soruşturması?

    Kaldı ki, mağdurların talebi "tescilli" durumdaki hukuksuzlukların bir kere daha tescillenmesi değil; bu "hukuksuzluklar"ı yaptıkları davadaki kararlarının geçersiz sayılması!

    ***

    Kendisi de Balyoz kumpası mağduru olan Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'la da konuştuk konuyu. En çok sorulması gereken soruyu sordu:

    "HSK, zaten kumpas davalarında 'özel yetkiyle' görev almış bu hâkim ve savcıları meslekten atmadı mı?

    Bunu yaparken de, başta 'Çatı Davası' olmak üzere FETÖ davalarında ortaya konan argümanları temel almadı mı?

    Şimdi nasıl oluyor da, "hâkim" olarak tanımadığın için meslekten attığın bu kişilerin "hâkim olarak yetkileri"ni tanıyorsun?"

    "Kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar" diyen Yavuz, bu kişilerin yargılandıkları davaların hiçbiri "kumpas"taki paylarından dolayı açılmadığı için hayli kaygılı:

    "Bakın bir yandan FETÖ'yle mücadele ediyorsunuz, diğer yandan Yargıtay hâlâ Balyoz mağduru 7 kişi hakkındaki kararı onaylamıyor; neyi bekliyor? Hâlâ Balyoz ve diğer davaların hâkim, savcı ve medya uzantılarıyla ilgili dava açılmadı. Bir Bakırköy'de Ergenekon'la ilgili yazılmış iddianame var, onun da devamı gelmedi. Ergenekon Davası hâlâ sonuçlandırılmadı. İlker Başbuğ'un dosyası ayrıldı, Cumhurbaşkanlığında; hâlâ AYM'ye gidip gitmeyeceği belli değil. Bu ikircikli tutumların tamamı FETÖ'ye yarıyor. Kumpas davalarının duruşma savcılarından Savaş Kırbaş, bunlara dayanarak, yargılandığı davada "daha Balyoz'un ne olduğu belli değil, Yargıtay onaylamadı" diye savunuyor kendisini. Balyoz'un mahkeme başkanı hâlâ "Biz o davada haklıyız" diye savunuyor kendini yargılandığı FETÖ davasında! Haklarında kumpastan dolayı açılmış dava olmadığı için söyleyebiliyorlar bunları! Bu kişilerin önce kumpastaki suçlarından yargılanıp cezalandırılmaları; ondan sonra da bunun örgüte bağlanması gerekiyordu. Bu yapılsaydı, BM Keyfi Tutuklamalar Komisyonu gibi uluslararası alanda da bu davaların "sahte" olduğunu kabul etmiş birçok otorite varken oradan çok daha kolay yürüyebilirdiniz. Şimdi, bunların hiçbiriyle suçlanmayıp,"soyut" iddialarla yargılandıkları için ileride bir gün mesleğe geri dönmeleri bile söz konusu olabilir!"

    ***

    Yavuz, bu kaygılarında yalnız da değil.

    Önceki gün TBMM'de CHP Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Utku Çakırözer ve Teoman Sancar ile birlikte basın toplantısı düzenleyen kumpas mağdurlarının tamamında hasıl olmuş durumda aynı kanı. "FETÖ'cü savcı ve hâkimler hakkında bizzat mahkeme kararlarına yansıyan suç duyurularının gereğinin henüz yerine getirilmediğinden, çoğu suç duyurusunun sümen altında bekletildiğinden, hiçbirinin yaşam haklarını çaldıkları insanlara karşı işledikleri suçlarla yargılanmadığından ve başta Yargıtay 9. Ceza Dairesi ve Ağır Ceza Mahkemeleri olmak üzere bu şahıslar hakkında örgüt suçlaması içerenler dışındaki iddianamelerin kabul edilmediğinden yakınan mağdurlar "Bu iddianameler ve bu yöntemlerle devam ettirilen yargılamalardan çıkacak sonuç, yargıdaki FETÖ tetikçilerinin muhtemelen kısa sürede serbest kalmaları olacaktır" diyorlar.

    ***

    Ki aslen, en iyi HSK Başkanvekili Yılmaz anlamalı ve en çok o gidermeye çalışmalı bu endişeleri. Zira, "Yargıda FETÖ bitti diyemem" itirafının sahibi kendisi değil mi?


    Yeni Çağ Gazetesi
    Bir gün bir uyanmışsınız kumpasçılar görevde! - Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU
    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/bir-gun-bir-uyanmissiniz-kumpascilar-gorevde-49213yy.htm




  • Buzlar eriyor gibi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce arınçın açıklamaları ve buna kimseden ses çıkmaması, sonra bu geldi. Sırada ne var acaba

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ar yu redi ümmet?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birinin fetöcü olup olmadığı nasıl anlaşılıyor? Mahkeme hangi delillere dayanarak kişiyi terör örgütü üyesi ilan ediyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garibansan fetocusun, feto ile foton varsa milletvekilisin, zenginsen hemencecik tahliyesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarkat

    Garibansan fetocusun, feto ile foton varsa milletvekilisin, zenginsen hemencecik tahliyesin.
    Zekeriya Öz çıkıp "talimatları tayyip erdoğan'dan aldım" dese aksini ispat edecek biri var mı? Ona buna fetöcü diyorlar ama ortada kanıt yok.

    Aaa dur bi dakika, bir kanıt var. Fetöcünün biri "ben bu davanın savcısıyım demişti."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sonraki haber Fettullah Gülen FETÖ'cü değil olacak sanırım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedim Şener'inde bunlardan farkı yok zaten... Perinçek



    Öcalan feto hepsi derin devletin karşıt görüşlü



    düşmanları.



    Hepsi zaman zaman Erdoğancı olmuşlardır, bazen



    bunlar Erdoğan'ı kullanmaya çalışmışlar bazende tersi



    olmuştur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.