Şimdi Ara

HSBC REKLAMI (Bu kadar da olur mu??)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HSBC'nin son dönemde TVlerde dönen İhtiyaç Kredisi reklamındaki hatayı fark ettiniz mi bilmiyorum...Reklamde HSBC'den süper rakamlar ile kredi %1.49 diyor...Yahu anlayamadığım bu reklamları hazırlayanlar Üniversite mezunu değil mi....Rakam kavramını daha bilmiyorlar...Olacak iş değil...Aynı hatayı sitelerinde de yapmışlar;

HSBC REKLAMI (Bu kadar da olur mu??)

Bu reklamcıların 4 yıllık Üniversite eğitimi aldıklarına inanamıyorum...

• Sanırım 1.49 sayısını değil de,bağımsız olarak 1-4-9 rakamlarını kastediyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

Sanırım 1.49 sayısını değil de,bağımsız olarak 1-4-9 rakamlarını kastediyorlar.

evet
  • Peki o zaman süper rakamlar demenin ne mantığı var ???
  • Bana 1.49 kastetmek istemişler gibi geldi ama
  • Bir hata yok ki ortada 'süper rakam' denseydi olabilirdi burda rakamlar denilince direk 1-4-9 rakamlarından bahsettiği anlaşılıyor...
  • Zaten doğrusu bu.Çünkü 'Süper rakam' deseydi 1,49 sayısını rakam olarak tabir etmiş olacaktı ki bu yanlış(sende sanırım başlıkta bunu kastediyorsun).Ama rakamlar diyerek 1-4-9 rakamlarına dikkat çekmek istemiş.Farkettiysen her bir rakam bir birey gibi gösteriliyor(gözleri ağızları vs. var) Dikkati buraya çekmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tilkea.

Bir hata yok ki ortada 'süper rakam' denseydi olabilirdi burda rakamlar denilince direk 1-4-9 rakamlarından bahsettiği anlaşılıyor...

+1
  • bilindiği gibi sayıları oluşturan her basamağa rakam denir

HSBC de her basamağa bir karakter vermiş ve bu karakterin birleşmesi ile ihtiyaç kredisinin oranını oluşturuyorlar.

tüme varım yani

yani reklamda bir hata yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

Zaten doğrusu bu.Çünkü 'Süper rakam' deseydi 1,49 sayısını rakam olarak tabir etmiş olacaktı ki bu yanlış(sende sanırım başlıkta bunu kastediyorsun).Ama rakamlar diyerek 1-4-9 rakamlarına dikkat çekmek istemiş.Farkettiysen her bir rakam bir birey gibi gösteriliyor(gözleri ağızları vs. var) Dikkati buraya çekmiş.

Bence de dikkat maskotlara çekilmek istendiğinden rakamlar vurgulanmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tilkea.

Bir hata yok ki ortada 'süper rakam' denseydi olabilirdi burda rakamlar denilince direk 1-4-9 rakamlarından bahsettiği anlaşılıyor...

+1
  • Ben bir sorun göremedim
  • Hayır TVdeki reklamda süper rakamlar 1,49 ve 1,69 ile diyo....Yani sadece 1,49 demiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 2 Eylül 2007; 19:12:58 >
  • 1.49 yazıyo
  • Reklamda hata dediğiniz kısım neresi ben anlayamadım?
  • bir hata yok

TDK sözlük

rakam:

1 . Sayıları göstermek için kullanılan işaretlerden her biri:
    "0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, I, II, III ..."- .

2 . Bu işaretlerle yazılmış sayı
  • HSBC yerel bankacılık ve dolayısıyla yerel yaşamı en güzel uygulayan bankadır.
    Böyle basit bir hataya düşmezler. Anladığım kadarıyla süper rakamlar derken oradaki o ün yumağı şirin rakamları kastediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.