Şimdi Ara

Hp Victus 16 Fan Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

"HP Victus 16-d1021nt 6g0e9ea I5-12500h 16gb Ddr5 Ram 4gb 3050tı" marka/model/özelliği olan bir bilgisayar satın aldım.

Tüm güncellemeleri vs. yaptım. Bios'da fan always on enabled olduğunda, fan 1 ortalama 2000 rpm, fan 2 ortalama 200 rpm olarak çalışıyor. Ve işlemci üstünde hiçbir yük yokken (tarayıcı vs açık)

Bios'da fan always on disabled yaptığımda iki fan da 0rpm durumuna geçiyor. Fakat çalışmaya başladıklarında yine fan 1 ortalama 2000 rpm, fan 2 ortalama 200 rpm olarak çalışıyor. Bu da rahatsız edici bir ses oluşturuyor. Ses yüksek değil, fakat "ben burdayım" diyecek kadar var. Hatta durduğunda insan rahatlamış hissediyor. Bunun bir ortası yok mu? Oyun oynarken değil de en azından bilgisayarda standart işler yaparken standart bir rpm'de duramaz mı?

• Yok bendede aynı fan yavastan devreye girmiyor, pat çalışıyor sogutyor geri duruyor. Kaç yıllık eski asusta bile yavaş yavaş devreye giderdi.

Edit. Ben cozumu şöyle buldum win 11 de güç durumu tassaruf a getirdim max işlemci durumunu da kistim işlemci 2ghz gecmiyor pc kolay kolay fan acmiyor, oyuna giricegin zaman da hemen en yüksek performansa aliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 7 Mayıs 2023; 4:7:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogecoin cevap için teşekkür ederim. Belki kullanma alışkanlıklarımız da farklı olabilir, fakat ben nadiren oyun oynarım. Dolayısıyla çalışırken özellikle akşam saatlerinde aniden devreye girip sonra aniden durması oldukça rahatsız edici. Ve her 3-5 dakikada bir gerçekleşiyor bu durum.

Anlamadığım neden ortalama bir devirde çalıştırıp ısıyı ağır ağır tahliye etmek yerine, çok çalışıp çok duruyor. Bunun bir ortalaması olması gerekmez miydi?

• can292 C kullanıcısına yanıt

Evet eski kullandigim laptoplarda öyleydi fan

hafif devreye girer ses yapmazdi. Eğer güç profilini degistirirseniz pc hiç isinmiyor fan acmasina gerek kalmiyor. Demek istediğim bende çok oyun oynamam sadece yuk altına performans dusebiliyor bu yüzden performans gerektiren islerde güç profilini eski halide getirmeniz.

Bu tamamen hp nin absurtlugu, github da register degistirerek mudahale edenler var ama denemeye vaktim olmadı.

Cevap yazarken beni etiketlerseniz bildirim olarak gorurum siz cevap yazinca bende gozukmuyor bu arada sans eseri gordum cevap yazdiginizi.

• Dogecoin kullanıcısına yanıt

@Dogecoin Merhaba iyi günler, tam olarak nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilir misiniz? ''Always fan on'' seçeneğini bios üzerinden devre dışı bıraktım, fakat diğer dediğiniz şeyleri anlayamadım. Bilgisayarım boş kullanımdayken fan sesi açmaması için dediğiniz şeyleri nasıl yapacağım yardımcı olabilir misiniz?

''Ben cozumu şöyle buldum win 11 de güç durumu tassaruf a getirdim max işlemci durumunu da kistim işlemci 2ghz gecmiyor pc kolay kolay fan acmiyor, oyuna giricegin zaman da hemen en yüksek performansa aliyorsun.''

Max işlemci durumunu nasıl kısabilirim? oyuna gireceğim zaman en yüksek performans moduna nasıl alabilirim?

''Oyuna gireceğin zaman da hemen en yüksek performansa alıyorsun'' dediğiniz kısım güç modu olmalı, ben boş kullanımda fan sesi duymak istemediğim için en iyi güç verimliliği modunu seçtim. Sanırım dediğiniz şey bu, geriye işlemcinin 2ghz i geçmesini sınırlamak kaldı. Yardımcı olabilir misiniz ve doğru mu yapıyorum?

• EFEMLGR E kullanıcısına yanıt

Denetim masası > donanim > güç seçenekleri güç tasarrufu nu seç fark edersin zaten isinma durumdan. Oyun felan oynarken geri dengeliye getir.

Not. Ekran görüntüsü attığın ayarlardan hiçbirinin cpu hızına etkisi yok hiç bir işe yaramıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 8 Şubat 2024; 23:20:49 >
  • Dogecoin kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim. Evet CPU hızına etkisi yok biliyorum sadece yukarıda bahsetmiş olduğunuz şeyleri doğru yapabildim mi emin olmak istedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP Victus 15'in Hoparlör testi
    2 yıl önce açıldı
    Hp victus 16 fan sesi
    2 yıl önce açıldı
    HP VİCTUS ISINMA SORUNU
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.