Şimdi Ara

hp recovery sorununa %100 cozum olacak bi adım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
2
Favori
18.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar....F11 e basınca recoveryy manager i calısmayann kullanıcılardan biride benim bu sorunu cozmekk icinn gece gündüz ugrastımm we az once pavilion bilgisayarı olan bi arkadasımın c sürücüsünü inceledmmm windows klasorunun icinde SMINST die bi klasor war.bunun icindeki araclar yedek olusturmayıı we yedege geri donmeyii saglıyor.....benim istegimm recovery cd si olusturmamıs bi arkadasımızın bu SMINST klasorunu zip leyip weya rar layıp bize ulastırması.....hp nin recovery manageri 1 kere cd yazmaya izin weriyor bu yuzden bendeki calısmıyorr....eger bu adımı basarırsakk recovery sorununu cozmus olcaz.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recordset -- 21 Nisan 2008; 19:01:47 >

• Artık benim için Recovery DVD nin bir önemi yok. Zaten Recovery Partitionum yok ama yine de merak ettim bu tezin sonucunu.
  • işe yarayacak gibi duruyoo
    quote:

Orjinalden alıntı: mrtgkce

Artık benim için Recovery DVD nin bir önemi yok. Zaten Recovery Partitionum yok ama yine de merak ettim bu tezin sonucunu.

• ewet arkadaşlar çözümü buldum ....recovery manager cd olusturdugunda icine "HPCD.sys" diye bi dosya olusturuyoo..bu dosya tekrar cd yazdırmayıı engelliyor.bu HPCD.sys yi silerseniz tekrar cd olusturabilirsiniz
    gelelim recovery probleminin çözümüne.eger HP_RECOVERY surucusunu silmediyseniz...windows klasorunun altına SMINST klasorunu kopyalıyoruz.
    icinde cd creator.exe var onu calıstırıyoruz we baslangıc cd mizi olusmus oluyoruzz....
    http://***share.com/files/109476933/SMINST.rar.html
    NOT::::!!!EGER HP_RECOVERY SÜRÜCÜSÜNÜ SİLDİYSENİZ BU İSE YARAMAYACAKTIR

• Eveeeet, deneyenlerden yorum bekliyoruz.

Ben Recovery Partitionu sildim de.
  • sonuç
  • quote:

Orjinalden alıntı: uranus

sonuç

Hadi ya!

Desene bu umut da suya düştü...

En rahatı benim yaptığım gibi Recovery Partitionu silip Acronis gibi 3. parti yazılımları kullanmak.

• neden birdaha yapıyosunuzkı yaptıgınız cd den yedek yapın atın kenara ben ole yaptım :) :) :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: @---B-L-U-K---@

neden birdaha yapıyosunuzkı yaptıgınız cd den yedek yapın atın kenara ben ole yaptım :) :) :)

Arkadaşım çok zekisin ama bu yollara başvuranlar Recovery DVD leri bozuk ya da hatalı oluşturulmuş ya da hiç oluşturmadan C: yi formatlamış kişiler. Yani elinde sağlam bir Recover DVD si olmayan ve birdaha yapma hakkı bulunmayanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgkce -- 27 Nisan 2008; 19:31:37 >
  • yokk hocamm bu umut suya dusmedii.......arkadasım dikkatli okumamıs herhalde..... "HPCD.sys" yukarıda da yazdıgım gibi bu dosyayısminst in icinden silmen gereklii
    quote:

sonuç

• quote:

Orjinalden alıntı: recordset

yokk hocamm bu umut suya dusmedii.......arkadasım dikkatli okumamıs herhalde..... "HPCD.sys" yukarıda da yazdıgım gibi bu dosyayısminst in icinden silmen gereklii
    quote:

sonuç

Peki silmediğinden nasıl emin olabiliyorsun? Belki de sildi. Arkadaşın kendisi silip silmediğini söylemeden suya düşüp düşmediği muallakta o zaman.

NOT: Sakın yanlış anlama, işe yaramasını çok isterim.

• eminim cunku benim basıma geldi onu silince sorun ortadan kalkıyoo we cart diye dvd ni olusturuyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recordset -- 27 Nisan 2008; 23:08:39 >
  • quote:

eminim cunku benim basıma geldi onu silince sorun ortadan kalkıyoo we cart diye dvd ni olusturuyosun

İnşallah..
  • quote:

eminim cunku benim basıma geldi onu silince sorun ortadan kalkıyoo we cart diye dvd ni olusturuyosun

dostum iyi niyetini anlıyorum fakat ben bu dosyayı sildiğim halde yeni dvd oluşturmama izin vermedi hatta sistemi yeniden başlattım denedim olmadı
    başka arkadaşlarda deneyip yapabilirler..
    şimdi senin formule göre c'ye format atıp sistemi yeniden kursam yeni dvd oluşturmak mümkün olacak değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uranus -- 28 Nisan 2008; 20:30:47 >
  • "HPCD.sys" dosyayı bide recovery partitonunda oluşturuyo.....hp_recovery yani d sürücüsünün icinde de olusuyor.ordan da silmeniz gerekiyor....o zaman problem cozulecektir format atmaya gerek yok yani
    quote:

quote:

dostum iyi niyetini anlıyorum fakat ben bu dosyayı sildiğim halde yeni dvd oluşturmama izin vermedi hatta sistemi yeniden başlattım denedim olmadı
    başka arkadaşlarda deneyip yapabilirler..
    şimdi senin formule göre c'ye format atıp sistemi yeniden kursam yeni dvd oluşturmak mümkün olacak değilmi?

• bu arada recovery sürücüsünün icinndeki dosyaları gormeyi biliyormsn?bilmeyen warsa acıklaya bilirim
  • BEN RECOVERY YAPTIM ''D''YİDE FORMATLIYIP ''5'' GB OLAN O ALANI ''DEPO'' ADINDA ADLANDIRDIM İÇİNDE MP3 V.S DOSYALARIMI ACİL DEPOLAMA ALANI OLARAK KULLANMAKTAYIM ŞİMDİ O DEDİĞİNİ DOSYA ALTINDAN SİLSEM BENDE RECOVERY YAPABİLİRMİYİM GEREĞİ YOKTA MERAK ETTİM CVP BEKLİYORUM LAPTOP'U KALDIRDIM ZATEN KULLANMIYOM ÖYLEDE BİR SORUN VAR

• imkansızz keske silmeseydinn.recovery dvdin warsa problem yok o zaman
  • RECOVERY DVD'si yok, oluşturamıyorsunuz, Xp kurdunuz Vista'ya tekrar dönmek istiyorsunuz.
    Benim de başıma geldi. DVD oluşturmadan XP kurdum!!!

Çözüm:
    Bütün datalarınız silinecektir!!! Yedek almayı unutmayın!
    Xp'de iken;
    1.Bilgisayarım'a sağ tıklayın. Yönet'i seçin.
    2.Depolama>Disk Yönetimi'ni genişletin.
    3.HP_RECOVERY üzerine sağ tıklayıp "Bölümü etkin olarak işaretle"yi seçin.
    4.Bilgisayarınızı kapatıp tekrar açtığınızda Recovery bölümünden boot edilecek.
    Buradan Vista'yı tekrar kurabilir ve kurulum bittiğinde de artık RECOVERY DVD'lerini oluşturabilirsiniz.

Fakat diskinizi böldüyseniz Kurtarma YAPAMAZSINIZ!!! Diski tek parça haline tekrar getirin!
    O yüzden bilgisayarı açtığınızda içine XP CD'si koyun.
    Disk bölme ekranı geldiğinde HP_RECOVERY HARİÇ bütün diskleri silin ve devam etmeden mavi ekrandayken CD'yi çıkartın, bilgisayarı yeniden başlatın. Artık Kurtarma yaparken Disk ile ilgili hata ALMAYACAKSINIZ!!

Ben böyle yaptım oldu.

• bunun olma ihtimalide yüksekk ama bazı arkadaşlar sıkıntı yaşamış
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.