merhaba arkadaşlar bilgisayarım iyice şişti eskiye döndürmek istiyorum,pc 1.5 senelik ilk aldığımda bana kurtarma dvdleri vermişlerdi ama malum hergün güncellemeler fln,şuan yeni bir kurtarma cdsi oluşturcam bugün ki güncelikteki pcme ulaşabilrmiyim yoksa eskileriyle aynı mı olur bu cd
Şimdi, kurtarma CD'sini sonuçta siz hazırlamaktasınız, istediğiniz yazılımı ve driver sürümünü kurup o şekilde imajını alırsınız. Recovery ( Kurtarma ) CD'si bir imaj CD'sidir. Şu an Notebook marka ve modeline uygun sürücüleri sitesinden indirin, ancak güncel olmasına dikkat ediniz. Ekran kartı sürücünüzü ise chipsetine göre sitesinden haricen indirin ve bu sürücüleri D:/ birimine veya herhangi bir depolama aygıtına saklayın, temiz bir işletim sistemi kurun, tüm bu indirdiğiniz sürücüleri daha sonra kurun, dilerseniz harici yazılımlarıda kurabilirsiniz. ( MSN, anti-virüs, printer vb. yazılımlar ) Daha sonra Acronis True İmage vb. bir yazılım ile bir imaj oluşturun ve bir CD'ye aktarın, artık Kurtarma CD'niz hazır. Bir sorun oluştuğu takdirde bu CD aracılığı ile geri yükleyebilirsiniz...
Kurtarma konsolu, format işlemi değildir. Ancak benzeri bir işlev görür ve verileriniz kurtarma işlemi ile birlikte silinecektir. ( Format gibi. ) O sebeple verilerinizi yedekleyiniz. Zaten şu anki durumda bir kurtarma CD'si oluşturmanız hiçbir şeyi değiştirmez, ancak format atıp, temiz bir sistem üzerinden kurtarma CD'si oluşturulmalıdır.
gökberg samsundaysan ve sistem pavillion dv serisinden ise benim bilgisayarın yedeği var .. dilersen alabilirisn
nihat teşekkürler gerek yok bende de var zaten benim soruma gelince şimdi recovery managerden bir imaj alsam yüklü programlar yine yüklü mü kalıcak yani,ben yüklü kalmasını istemiyorum sadece driverler ve vista sp2 kalsın istiyorum
Sadece mevcut Recovery CD'si ile yedeği geri yüklemeniz yeterli olacaktır. Tüm harici yazılımlar silinecektir. Bilgisayarınız ilk günkü konumunu alacaktır.