SORUNSUZ XP KURULUMU (İzlenimlerim sayfanın aşağısında)
Merhaba,
Vatan Bilgisayardan HP Pavillion serisinin DV6296EA modelini aldım. Tek isteğim yüklü gelen Vista işletim sistemini silip, XP Pro kurmaktı. Forumlarda okuduklarıma görede başım çok ağrıyacaktı, uygun sürücüleri bulamayacaktım, bir süre uğraşacaktım.
HP Teknik Servisini aradım (0212 444 03 07), görevliye derdimi anlatınca, beni DV6196EA modelinin XP sürücüleri sayfasına yönlendirdi (DV6296EA modelinin XP sürücüleri ise geliştirilme aşamasında imiş).
Bu adresteki sürücüleri çekip kurdum, ve XP Pro yüklü laptopumu, 1 haftadan beri sorunsuz kullanmaktayım. Ancak Diğer Aygıtlar sekmesi altında “SM Bus Denetleyici” ni tanıtamadım. Bu durumu HP ile görüştüm, bu durumun sebebini başka bir modelin sürücülerini indirmeme bağladılar.
(NOT: **** yerine arada boşluk olmadan rapid share yazmanız gerekiyor.)
Yükleme sıram ve hangi sürücünün ne işe yaradığı ise aşağıdaki listededir.
(Bu arada XP kuracak arkadaşlara şöyle bir notum var, ben SATA sürücülerini kuramadım dolayısı ile XP görmedi HardDisk’i. Bende şöyle birşey yaptım. Laptopu başlatınca ve HP Logosunu görünce F10 a basıp Bios’a girdim. System Configuration sekmesinde SATA Native Support’u Disabled yaptım. Ve XP’mi kurabildim.)
Laptopu alalı 1 hafta oldu. Tek HOŞ OLMAYAN nokta bu resimde beyaza boyadağım bölgenin ısınması. Peki ne kadar ısınıyor? Bu benim ilk laptopum beni başta rahatsız etti hele sol bileğimi bu alana yasladığımda hisettiğim sıcaklık beni rahatsız ediyordu. Uzun süreler laptop kullanmış arkadaşlarım ise bana bunu normal olduğunu söylediler. Özet olarak bu aklınızda bulunsun.
Bunun dışında çok memnunum performansı çok iyi. Dahili kamerası (1.3 MP) ve 2 mikrofonu çok kaliteli. Laptopun kasası çok hoş. Ben kesinlikle çok memnunum. Kablosuz bağlantısı çok iyi çekiyor. En kısa zamanda bir tane 22" WideScreen monitor almak istiyorum, laptopuma onu takacağım, monitörden sonrada 7200 RPM bir HardDisk almak istiyorum. Son olarak keşke laptopun ram'i de maksimum 4 GB olsa idi güzel olurdu.
Her türlü soruları cevaplamaya hazırım.
Sevgi ve Saygılar
DV 6000 serisi için genel başlık mevcut, orayı kullanın lütfen...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme