Şimdi Ara

HP PAVILION POWER KULLANICI KULÜBÜ (YENİ SERİ) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
834
Cevap
18
Favori
51.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler programları yönetici olarak çalıştırabilirim . Atıyorım oyuna normal tıkladıgım zaman hic tepki göremiyorum . Yönetici olarak calıstır diyince açılıyor sadece . YRdımcı olacak var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihaza içindeki 8 Gb rami çıkarıp 16 Gb kingston Ram ve 256 gb samsung 960 evo ssd taktım. Herşey iyi çok güzel ama bu cihaz neden bilmiyorum inatla içindeki hddyi 1.cil depolama olarak görüyor. Cihazın içini açıp ssd'yi taktıktan sonra. Windowsu ssdye kurdum her açılışta mavi ekran alıyorum biosa girip çıkınca ise ikinci açılmada normal açılıyor ve herşey çok güzel ama şu lanet diski hala birincil disk gördüğü için dizüstünü her açısımda bu sorunu yaşıyorum.

Netten baktığımda harddiski tamamen cihazdan söküp kurulum yapmamızı söylüyorlar ama bu cihazın içini açmak tam eziyet olduğundan bir türlü cesaret edemiyorum.

Bu saçmalığın dışında makinemden inanılmaz derecede memnunum. Ssd ve Ram takviyesi ardından makine adeta uçuyor muhteşem bir deneyim. Birde bana 2500 liraya geldiğini düşünürsek kullanmak tam bir keyif makineyi oyun laptobu gibi kullanıyorum benimki beyaz ışıklandırmalı model.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Bu cihaza içindeki 8 Gb rami çıkarıp 16 Gb kingston Ram ve 256 gb samsung 960 evo ssd taktım. Herşey iyi çok güzel ama bu cihaz neden bilmiyorum inatla içindeki hddyi 1.cil depolama olarak görüyor. Cihazın içini açıp ssd'yi taktıktan sonra. Windowsu ssdye kurdum her açılışta mavi ekran alıyorum biosa girip çıkınca ise ikinci açılmada normal açılıyor ve herşey çok güzel ama şu lanet diski hala birincil disk gördüğü için dizüstünü her açısımda bu sorunu yaşıyorum.

Netten baktığımda harddiski tamamen cihazdan söküp kurulum yapmamızı söylüyorlar ama bu cihazın içini açmak tam eziyet olduğundan bir türlü cesaret edemiyorum.

Bu saçmalığın dışında makinemden inanılmaz derecede memnunum. Ssd ve Ram takviyesi ardından makine adeta uçuyor muhteşem bir deneyim. Birde bana 2500 liraya geldiğini düşünürsek kullanmak tam bir keyif makineyi oyun laptobu gibi kullanıyorum benimki beyaz ışıklandırmalı model.
    windowsu kurarken disk seçme yerinde önce diski sıfırladığınızdan ve doğru depolama birimini seçtiğinizden emin misiniz?

• musq kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 defa format attım. Herşeyi doğru yaptığımdan eminim. Zaten yabancı forumlarda da aynı sorun yaşanmış. Bu cihaz inatla ilk diskin takılı olduğu slotu 1. depolama olarak görme eğiliminde ve bunu bios'tan değiştiremiyorsunuz. Cihaza ssd takınca makine ssdyi görmesine karşın bios'da bu ssdyi primary yapmanın bir yolunu açıkça bulamadım. Çünkü primary yapmaya kalktığımda sadece harddiski görebiliyorum ve bir tek o çıkıyor. Sanırım bu makinelerde korsan windows kullanımını engellemek için makinenin donanımını biosda sabitlemişler ve siz değişiklik yaptığınızda bu problemle karşılaşıyorsunuz.

İşin garip yanı dediğim gibi şu an bu mesajı bu laptopdan yazıyorum ve herşey mükemmel bir şekilde çalışıyor. hem ssd hem harddisk bilgisayarda görünüyor.ç Saatlerce oyun oynayıp yazı işlerimi yapıyorum. Hiçbir sorun yok.

Ama makineyi kapattığımda tekrar açınca maki ekran verip onarım gerekiyor diyor. Bu anda biosa girip çıkınca bilgisayar normal bir biçimde hiçbir sorun olmadan 3 saniyede açılıyor ve herşey tamamen normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Hocam 3 defa format attım. Herşeyi doğru yaptığımdan eminim. Zaten yabancı forumlarda da aynı sorun yaşanmış. Bu cihaz inatla ilk diskin takılı olduğu slotu 1. depolama olarak görme eğiliminde ve bunu bios'tan değiştiremiyorsunuz. Cihaza ssd takınca makine ssdyi görmesine karşın bios'da bu ssdyi primary yapmanın bir yolunu açıkça bulamadım. Çünkü primary yapmaya kalktığımda sadece harddiski görebiliyorum ve bir tek o çıkıyor. Sanırım bu makinelerde korsan windows kullanımını engellemek için makinenin donanımını biosda sabitlemişler ve siz değişiklik yaptığınızda bu problemle karşılaşıyorsunuz.

İşin garip yanı dediğim gibi şu an bu mesajı bu laptopdan yazıyorum ve herşey mükemmel bir şekilde çalışıyor. hem ssd hem harddisk bilgisayarda görünüyor.ç Saatlerce oyun oynayıp yazı işlerimi yapıyorum. Hiçbir sorun yok.

Ama makineyi kapattığımda tekrar açınca maki ekran verip onarım gerekiyor diyor. Bu anda biosa girip çıkınca bilgisayar normal bir biçimde hiçbir sorun olmadan 3 saniyede açılıyor ve herşey tamamen normal.
    Geçmiş olsun hocam. Ben eski kasasından bc202nt modelini kullanıyorum. Samsung 960 evo 250 gb var. Bende böyle bir sorun gözlenmedi. Kullandığım windows türü de oem windows 10 pro.

• Periah kullanıcısına yanıt
    disk silme den hdd yi silin. sonra hdd yi söküp yeniden takın.
  • Hocalarım hp'nin müşteri hizmetler ve garantisinden memnun olduğum için hp aldım.Şuan memnunum driver,bios,yazılım güncellemelerini,SSD'yi hallettim. Şöyle bir sıkıntı var.

CS:GO ya giriyorum sessiz, önemsenmeyecek düzeyde bir ısınma ama laptobu şarja takınca laptop bir an coşuyor, fan çok sesli bir şekilde çalışıyor sıcaklık artıyor,hafif bir kasma oluyor bu durumu anlayamıyorum.
    Bunun nedeni nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jevreyzist

Hocalarım hp'nin müşteri hizmetler ve garantisinden memnun olduğum için hp aldım.Şuan memnunum driver,bios,yazılım güncellemelerini,SSD'yi hallettim. Şöyle bir sıkıntı var.

CS:GO ya giriyorum sessiz, önemsenmeyecek düzeyde bir ısınma ama laptobu şarja takınca laptop bir an coşuyor, fan çok sesli bir şekilde çalışıyor sıcaklık artıyor,hafif bir kasma oluyor bu durumu anlayamıyorum.
    Bunun nedeni nedir?
    Bunun sebebi cihaz pil kullanımındayken işlemciyi ekran kartını ve fanları aynı anda besleyememesidir. Sen değerlerine bakarsan işlemci ghz olarak 2.5 ghz civarlarında çalışıyordur ve ekran kartından da maksimum performansı alamazsın. Böylece cihaz daha az ısınır ve bu da fanların daha az dönmesini gerektirmektedir. Cihazı şarja takarsan fps artışını göreceksin ve pil kullanımında meydana gelen anlık droplarla karşılaşmayacaksın.

• musq kullanıcısına yanıt
    Bu durumun oluşmasını engellemedin bir yolu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jevreyzist

Bu durumun oluşmasını engellemedin bir yolu var mı?
    Bu normal bir olay. Engelleyemezsin. Senin istediğin değerlere uygun batarya bulamazsın. Laptoplar pilde oyun için tasarlanmadı maalesef. Eğer varsa da senin bütçen yetmez gibi. :D
  • Touchpadle çoklu parmak hareketlerini yapamayan var mı? Ne iki parmakla sayfa kaydırmayı ne de diğer hareketleri yapamıyorum.
  • Jevreyzist J kullanıcısına yanıt
    pil ayarlarında işlemciyi 90 yap.
  • Galiba hata bu ürünü alarak hata yaptım :( CS:GO da fps olayını hallettim ama assassin's creed origins'da oyun şarjdaysa 30 dk sonra atıyor işletimci en fazla 78 C oluyor.Şarjda değilse herhangi bir sıkıntı çıkmadan oynatıyor hayır görüntü ayarları ultrada değil lowda bir haftalık cihaz beni üzüyor, anlayamıyorum anlatabiliyor muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihrali Bey

Touchpadle çoklu parmak hareketlerini yapamayan var mı? Ne iki parmakla sayfa kaydırmayı ne de diğer hareketleri yapamıyorum.
    Son günlerde bende de olan bir şey. Sebebini tam olarak anlamış değilim. Benim model bc202nt. Bu arada size windows update üzerinden HP'nin güncellemesi geldi mi yeniden başlatma gerektiren?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihrali Bey

Touchpadle çoklu parmak hareketlerini yapamayan var mı? Ne iki parmakla sayfa kaydırmayı ne de diğer hareketleri yapamıyorum.
    Fonksiyonları kullanamıyorum. Touchpad driveri arka planda çalışmıyor hatta. Usb işaretleme aygıtı takıldığında touchpadi etkisizleştir modu açık. Fareyi taktığım halde touchpad çalışıyor. Fareye girip ek fare ayarlarına tıklayınca touchpad uygulamasına giriyor ve fonksiyonları devreye sokuyor ve usb takıldığını algılayıp touchpadi devre dışı bırakıyor. Ama önceden her şey kendiliğinden olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musq

Son günlerde bende de olan bir şey. Sebebini tam olarak anlamış değilim. Benim model bc202nt. Bu arada size windows update üzerinden HP'nin güncellemesi geldi mi yeniden başlatma gerektiren?

Alıntıları Göster
    Geldi hocam bana da. Fare takınca touchpadi kapatmayı hiç denemedim ama çoklu parmak hareketlerini algılamaması çok can sıkıcı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luke Cage

Gözüm gibi baktığım,çok sık ekranını bile açıp kapatmadığım laptop,şuan ekranı oynatınca görüntü bozuluyor.Onca işimin arasında bunu nasıl servise verip beklicem bakalım bende merak içindeyim.Ekran,soğutma tasarımı beş para etmez.Kendilerinde bir şey yapmaya çalışmışlar 1.olarak fan çıkışlarını ekrana vermeleri ahmaklıkların başında(dükkandaki 10 yıllık laptop daha serin çalışıyor) 2. Çift fan diye koydukları göz boyama,bir tanesi aşırı yavaş çalışıyor her zaman. 3. olarak ekranı kaldırınca yekpare olarak kasa da geriye çekiliyor ve bütün yükü ekran çekiyor.Tahminimce bu durumdan dolayı ekran bozulmaya müsait,dikkatli olun.Keşke omen alsaydım diyorum.
    EDIT:İzmir HP 1 hafta içerisinde jelatini üzerinde sıfır ekran ile değişim sağladı :)

• Gençler ben bu bilgisayarı sürekli şarjda kullanıyorum bataryadan yemesin diye ama direkt bataryayı öldürmeden elektrikten yiyordur değil mi? Kimi bilgisayrda bunu belirtiyor bataryadan yemiyor, prizden güç sağlanıyor falan diye de ben de öyle bi ibare çıkmayınca bi tereddütte kaldım. ''Tamamen şarj edildi.'' yazıyor sadece.
  • Merhaba dostlae

Ben de hp cb005nt aldim katildim araniza. Bf1 oynuyorum lowda 30 40 fps aliyorum siz de nasil ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psycho1905

Merhaba dostlae

Ben de hp cb005nt aldim katildim araniza. Bf1 oynuyorum lowda 30 40 fps aliyorum siz de nasil ?
    Bir sıkıntı var. O kadar düşük olmaması lazım. Özellikle lowda.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.