Şimdi Ara

hp pavilion g6 2212et c6g54ea notebook ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hp pavilion g6 2212et c6g54eat model bir notebook a sahibim.
    özelliklerinde 2 Gb amd radeon hd 7670m model ekran kartı bulunuyor.
    fakat bilgisayar ekran kartı işlevini işlemci üzerinden (intel hd graphic 400) kullanıyor ayriyetten ekran kartı oldugu halde
    radeon hd 7670m model ekran kartını aktif etmemde yardım edebilecek veya bilgisi olan arkadaş varsa yardım edebilirmi

ilginize teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Eren9556

Arkadaşlar hp pavilion g6 2212et c6g54eat model bir notebook a sahibim.
    fakat bilgisayar ekran kartı işlevini işlemci üzerinden (intel hd graphic 400) kullanıyor ayriyetten ekran kartı oldugu halde
    radeon hd 7670m model ekran kartını aktif etmemde yardım edebilecek veya bilgisi olan arkadaş varsa yardım edebilirmi

ilginize teşekkürler

Win 7 64 bit için bunu;

http://leshcatlabs.net/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=11

Win 8 64 bit için bunu;

http://leshcatlabs.net/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=10

• kardeşm kurmama rağmen yine olmadı tüm dosyalar yükleniyor tek yüklenmesi gereken driver yüklenmiyor
  • Bildiğim kadarıyla intel hd grafikli kartlar fazla bir grafik yüklemesi durumunda ekran kartını kullanmaya başlıyor. Grafik yüklenmesi yok ise işlemcide bulunan hd grafik modülünü kullanıyor. Eğer aygıt yöneticisinde ekran bağdaşlaştırıcısı bölümünde 2 grafik kartıda gözüküyorsa sıkıntı yoktur.
  • Kardeşim tüm pclerde intelin grafik programı yüklüdür. Çünkü bütün bilgisayarlarda bi ekran kartı oldugu gıbı birde normal on board vardır. Bilgisayarın fazla ısınmaması ıcın bu tür birşey yapmışlardır. ekran kartı sadece oyunlarda vsayre programlarda calısır zaten ozaman bılgısayarın sıcaklıgından anlarsın. Sımdı senın yapman gereken atı nın en sonra driverini yuklemek
    ve oyun felan calıstırdıgında sag tıklayıp atı ekran kartı ıle calıstırmak. Ekran kartın suan aktıf panıge gerek yok pc nın ısınmaması ıcın yapılmıs bır sıstem on board ..

• Öncelikle Win 7 mi Win 8'de mi bu sorunu yaşıyorsun?

Win 8 de yaşıyorsan Bu Linkten HP'nin ekran kartın için çıkardığı imzalı sürücüyü yükleyebilirsin.

İntel işlemci - AMD ekran kartlı modellerde AMD ekran kartları switchable grafik kartı olarak adlandırılmakta ve AMD kendi resmi sürücülerinde destek vermemektedir. Bu sebepten kendi firmanın sürücüsünü kullanman gerekiyor.

Sürücüyü yükledikten sonra masaüstünde sağ tıklayıp "değiştirilebilir grafik" seçeneğine gelip hangi uygulamada AMD hangi uygulamada İntelin kartını kullanmasını ayarlayabilirsin. Yada her program için sana hangi kartı kullanacağını sormasını sağlayabilirsin. Sonrasında yüksek performans gerektiğinde bilgisayar otomatik olarak hd4000'den amd 7670e geçiş yapacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdrsrsln -- 7 Ocak 2013; 16:12:26 >

• http://imageshack.us/photo/my-images/571/atakan1.png/

resmi göremeyenlere anlatayım ; masaüstünde boş yere sağ tıkla en üstteki atinin centerı olan grafik özelliklerine basın oradan güç menüsünün altında değiştireblilir grafiklere tıklayın yüklü olan oyun veya programlara yüksek performans ataması yaparsanız ati yi kullanmaya başlar oyunlarda pc.

beyler bunu yapın düzeliyor bende bgun aldın makneyi fifa 13te test ettim 4x fullde açıyor akıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer_y_o_g_u_n -- 6 Şubat 2013; 1:33:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP G62 Ekran Kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    HP PAVİLİON G6 fan sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyler aynı notebooka sahibim şimdi böyle bir sorun var mı yok mu bilgisayarı servise falan göndermeyi düşünüyorum çünkü left 4 dead bile açınca bilgisayar kapanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren9556

Arkadaşlar hp pavilion g6 2212et c6g54eat model bir notebook a sahibim.

ilginize teşekkürler

Optimus teknolojisi olabilir mi?
  • Masaüstüne gel sağ tık yap oradan açmak istediğin programı bul ve Yüksek Performanslı GPU'yu seç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.