Şimdi Ara

HP PAVILION-DV5-SERİSİ KLÜBÜ (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.253
Cevap
12
Favori
144.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brksmngn

600/1200/550 ye ayarlayabıldım ancak
    shader 1200 gosterıyor maksımum daha oteye cıkmıyor
    1600e nasıl cıkarız? aynen anlatılan sekılde rıvayı ayarladım

saygılar

Rivatuner'i açın, Power User sekmesine gelip aşağıdaki bölümü bulup değerleri çift tıklayarak girin saat hızları yükselecektir
     HP PAVILION-DV5-SERİSİ KLÜBÜ

• Arkadaşlar bu sıcak havada bilmiyorum sogutma durumunuz nasıl ama o.c yapmak cok fazla etkilemiyor ısı olarak herhalde sizi? bu arada 1220ET kullan varmı yada PM45 Cipset kullanan?

saygılar
    LG OLED 55B8 (10 ölü pixelli:)
  • Bendede sogutucu fan var altına koydum o bi nembzede olsa rahatlatiyor aslında öle bi sorun varki o beni korkutuyor ŞARJ Aletim deli gibi ısınıyor batarya üzerinde kullanmiyorum kesinlikle. 1 Kere zaten şarj aletim yandı parayla aldım 1 tanede garantiden yolladilar elimde yedek var ama şarj aleti işte yanacakmıs gibime geliyor. hatta bir keresinde elimi şarj aletine sürdüm neredeyse parmak izim cikiyordu o plastikde:D

İkincisi ben sık sık fanını temizliyen biri olarak su sekilde yapiyorum.. Komp. var fabrikada onla işlemci fanının oraya KESİNLİKLE Basıncı gelmicek sekilde basıyorum havaya ve inanırmısın yerde bile o kadar toz yoktur nereden bulup cekiyor anlamiyorum:) İş+Evde kullanıyorum pc yi. Bu arada donanım paracası değişen olmu hic:) Ve online himachi ile oyun oynayan varmı :p
  • az once laptopun fanını temızlıyeyım dıye vıdalarını soktum ama acamadım tam basbelası bırsey ısın uzmanı olmak gerekli, en ıyısı dısarıdan fan delıklerıne hava puskurtmek ne kadar ıyı olur bılemıyorum ama bunu denıyecegım sımdı..

bu arada aslanemre işyerinde websense oldugu ıcın en son yazdıgın cevaptakı resmı goremedım ...aksam odada wıreless ceker umarımda bakarım...shader 1200 bile yetıor aslında ama 1600 olsa kotumu olur :)

memory clock 600e getırdım ekran sıyah oldu reset cektım duzeldı bılgınıze...hp dv5-1041et 9600m gt
  • Kardeşim bence o.c yapmakdan kacının hem ekran kartınızın ömrünü kısaltmıs olmazsınız hemde ısıdan kacmıs olursunuz diğer donanıma zarar vermekden uzak durmus olursunuz.. Artik garanti kapsamlarımız bitiyor :))... Bu arada icini acmaya kesinlikle ugrasma işlemci ve cevresinde ne kadar delik görüyorsan sadece ya süpürge ile cek yada hava tut ama kesinlikle basınc verme arkadasım zor duruma düsersin:)

Orijinalden alıntı: Ciglik398

Kardeşim bence o.c yapmakdan kacının hem ekran kartınızın ömrünü kısaltmıs olmazsınız hemde ısıdan kacmıs olursunuz diğer donanıma zarar vermekden uzak durmus olursunuz.. Artik garanti kapsamlarımız bitiyor :))... Bu arada icini acmaya kesinlikle ugrasma işlemci ve cevresinde ne kadar delik görüyorsan sadece ya süpürge ile cek yada hava tut ama kesinlikle basınc verme arkadasım zor duruma düsersin:)

işlemci fanının oraya bir kağıt fln koyun fan dönmesn.elektrk süprgesi tutn cillop gibi olur

az once laptopun fanını temızlıyeyım dıye vıdalarını soktum ama acamadım tam basbelası bırsey ısın uzmanı olmak gerekli, en ıyısı dısarıdan fan delıklerıne hava puskurtmek ne kadar ıyı olur bılemıyorum ama bunu denıyecegım sımdı..

bu arada aslanemre işyerinde websense oldugu ıcın en son yazdıgın cevaptakı resmı goremedım ...aksam odada wıreless ceker umarımda bakarım...shader 1200 bile yetıor aslında ama 1600 olsa kotumu olur :)

memory clock 600e getırdım ekran sıyah oldu reset cektım duzeldı bılgınıze...hp dv5-1041et 9600m gt

1600 stabil değil.1550 ideal bir seviye
    Örneğin memory'i 610'a kadar çıkarıp 3dmark06'da biraz uçabiliyor

@Ciglik398
    Overclock yüzünden 2-3 derece oynuyor.Bu da verdiği performansın yanında devede kulak
    Zaten uzun süre kullanım için altına 20 liralık soğutucu aldım en az 10 derece soğutuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

quote:

az once laptopun fanını temızlıyeyım dıye vıdalarını soktum ama acamadım tam basbelası bırsey ısın uzmanı olmak gerekli, en ıyısı dısarıdan fan delıklerıne hava puskurtmek ne kadar ıyı olur bılemıyorum ama bunu denıyecegım sımdı..

1600 stabil değil.1550 ideal bir seviye
    Örneğin memory'i 610'a kadar çıkarıp 3dmark06'da biraz uçabiliyor

@Ciglik398
    Overclock yüzünden 2-3 derece oynuyor.Bu da verdiği performansın yanında devede kulak
    Zaten uzun süre kullanım için altına 20 liralık soğutucu aldım en az 10 derece soğutuyor

Bak ayip oluyor ama aklımı celmeyin bende yapcam yoksa :P Bendede 20 lik fan var onun faydasını dedigin gibi görebilirim.. Bende bi denim benide catlattiniz merakdan simdi :D Bu arada sizin şarj aleti batarya demiyorum şarj aleti ilk 15 dk icinde alev alev yaniomu? :)

• aslanemre dun aksam senın gonderdıgın mesajda shaderı 1600e ayarlamanın yolunu gosterdıgın msjını yıne okuyamadım ne yazıkkı ınternetın yavaslıgndan..mumkunse bır acıklayıcı maıl atabılırmısın?cok memnun olurum.

beyler oc ıcın bence korkmayın eger klımalı bır odanız ve bılgısayarın altında sogutucu fan varsa....oyunlarda maksımum 65 dereceyı gecmedı henuz..bu arada aklıma gelmısken soyluyeyım dun cod5 oynadım ınanılmaz bır grafık degısıklıgı soz konusu oc ile....

bu değişim anlatılmaz yaşanır beyler.....

hp dv5-1041et,,,,,,n79,,,,,,,del optiplex 760,,,,,
  • Arkadaşlar işlemciniz ne sizin? Bendeki T4200 Sizinki ne?

aslanemre dun aksam senın gonderdıgın mesajda shaderı 1600e ayarlamanın yolunu gosterdıgın msjını yıne okuyamadım ne yazıkkı ınternetın yavaslıgndan..mumkunse bır acıklayıcı maıl atabılırmısın?cok memnun olurum.

beyler oc ıcın bence korkmayın eger klımalı bır odanız ve bılgısayarın altında sogutucu fan varsa....oyunlarda maksımum 65 dereceyı gecmedı henuz..bu arada aklıma gelmısken soyluyeyım dun cod5 oynadım ınanılmaz bır grafık degısıklıgı soz konusu oc ile....

bu değişim anlatılmaz yaşanır beyler.....

hp dv5-1041et,,,,,,n79,,,,,,,del optiplex 760,,,,,

Şu şekilde söyleyeyim
    Rivatuner'i açtıktan sonra Power User sekmesini açın
    Çıkan yerde Rivatuner/Overclocking/Global seçeneğini yanındaki + kutucuğu ile genişletin
    MaxClockLimit ve MinClockLimit değerlerini çift tıklarayarak 100 değerini girin ve ayarları uygulayın.

@Ciglik398
    Bilgisayarım 1 saattir şarja takılı şekilde çalışıyor.Çok az bir ısınma var adaptörde.Ama özellikle ağır uygulama ve oyunlarda adaptöre el değmiyor
    Bana forumdan Prudon nickli arkadaşımız söylemişti.İnanmamıştım ama aldıktan sonra bütün sıcaklıklar 40'ın altına düşünce çok şaşırdım.Bendeki model Rexpo FD-711.Hem bilgisayarı yükseltiyor hem usb çoklayıcı hem de soğutucu.Fanlar ise tam gerekli yerlerde duruyor.Biri fanın tam altına, biri ramin tam altına diğer ise hdd'e denk geliyor

• degerlerı 200 yaptım oyle gosterdı 1600 u ....tesekkurler tekrar senıde yorduk.
    saygılarımla
  • Sanırım benımde fanı değişmem gerekecek.. Aslında ısınmada sorun yok nasil yok parcaların ısını kontrol ettigimde 40-50-60 arası dolaşıyor fakat kasa sıcak hanı mause pad kısmı petalik kasa onunda etkisi var sanırım elimdeki fan oyunlarda filan sorun cıkarttırmıyor bana ısı bakımından ama yinede değişmem gerek senınki 3 fanlı bendeki tek fan üm bilgisayarı kapsiyor aslında..

Bu arada o.c denesemmi diyede kararsız kaldım.. Sebep ise daha donan oyun görmedim yani full ayarlar icinde gerek yok diye düsünüyorum.. sepep su..:p

Call OF Duty oynuyorum mesala düsman gördüm dal arasına hemen sıyrıl git hesabi yapiyorum yanı belli takdik icinde oynayan yavas oynayan biri olmadigim icin o kadar yüksek görsellikde seri oynarken bilgisayarı cok yoracagını düsünmemden.. Birde maşallah sizin işlemcilerde iyiymis en dandik işlemci bende var sanırım. T4200-2.0... Nasipse garanti bitimine yakın Extreme serisi işlemci takdırcam:)

• DV5-1014ET İKİNCİ EL SATMAYA CALISSAK GAYET TEMIZ MAKINE NEREDEYSE SIFIS GIBI NE KADARA ALICISI CIKAR ACABA?

2400 TL ALMISTIM ZAMANINDA,2000 EDER SANIRIM SU ANDA :p
  • quote:

DV5-1014ET İKİNCİ EL SATMAYA CALISSAK GAYET TEMIZ MAKINE NEREDEYSE SIFIS GIBI NE KADARA ALICISI CIKAR ACABA?

hocam dv5 ler artık eskisi gibi değil malesef bayağı bir fiyatları düştü belki alıcı bulabilirsen 1.750 eder gibi oda kasadan dolayı yani...

SAMSUNG GALAXY S III
    4.8" Super AMOLED 720p HD Gorilla Glass 2 Ekran | Exynos 4412 Quad Chipset | Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 İşlemci | Mali-400MP GPU | 16/32/64 GB Depolama | 64 GB kadar MicroSD ile Arttırılabilir Hafıza | 1 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 pixels, Autofocus, LED Flash Kamera | 1080p HD Video Kayıt | TV - Out MHL | Android OS, v4.1.1 (Jelly Bean) İşletim Sistemi
  • quote:

DV5-1014ET İKİNCİ EL SATMAYA CALISSAK GAYET TEMIZ MAKINE NEREDEYSE SIFIS GIBI NE KADARA ALICISI CIKAR ACABA?

quote:

Orijinalden alıntı: idris-tolar

hocam dv5 ler artık eskisi gibi değil malesef bayağı bir fiyatları düştü belki alıcı bulabilirsen 1.750 eder gibi oda kasadan dolayı yani...

yok yok 5000-6000 eder aslında
    şaka mı yapıyorsunz ya. 2.el bölümüne girdinz mi hiç.1300 liraya i5 işlemcili,hd5650 li bilgisayarlar var.acer,packard bell.
    vaio i5 işlemci hd5650 ekran kartı 1750 lira.üstelik 0 makine.
    üretimden kalkmış makineye kim 1750 - 2000 verir aklı yerinde olmayan varsa bişi demicem
    abartmayn 1000 - 1300 en fazla gideri.

• quote:

Orijinalden alıntı: idris-tolar

quote:

haklı brksmngn 24 ayar altın kasa var o alette onun hatrına 1750 lira eder ama ben 3000 veriyorum yok mu artıran hadi beyler

• aynen hocam bende zaten belki alıcı bulabilirse dedim ama bu kadarda düştüklerinide senden duydum desene benim laptop 8 ayda 1000tl düşmüş

SAMSUNG GALAXY S III
    4.8" Super AMOLED 720p HD Gorilla Glass 2 Ekran | Exynos 4412 Quad Chipset | Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 İşlemci | Mali-400MP GPU | 16/32/64 GB Depolama | 64 GB kadar MicroSD ile Arttırılabilir Hafıza | 1 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 pixels, Autofocus, LED Flash Kamera | 1080p HD Video Kayıt | TV - Out MHL | Android OS, v4.1.1 (Jelly Bean) İşletim Sistemi
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.