Yalnız ufak bir sorun var. Ekran kartı yazılım versiyonunu değiştirince videolarda falan karelenmeler başlıyor. Şuan 179.48 ve bu sürümde sorun yok. Fakat 186 falan yüklediğimde bu karelenme meydana geliyor. Bunu halledebilirsek yapıcam sanırım.
Bütün videolarda mı?
quote:
Orijinalden alıntı: aslanemre58
quote:
Orijinalden alıntı: Sah!n
Yalnız ufak bir sorun var. Ekran kartı yazılım versiyonunu değiştirince videolarda falan karelenmeler başlıyor. Şuan 179.48 ve bu sürümde sorun yok. Fakat 186 falan yüklediğimde bu karelenme meydana geliyor. Bunu halledebilirsek yapıcam sanırım.
Bütün videolarda mı?
Evet. Hatta en basitinden flash videolarda bile yapıyor bu sorunu. Win 7 yüklediğimde ilk bu sorunla karşılaştım bir kaç gün üzerinde denemeler yaptım ve ne yaptıysam olmadı en son 179'a dönünce problem çözüldü.
quote:
Biraz önce bütün sürücüleri bitirdim dokunmatik tuşlardan hdd koruma sistemine kadar bütün hepsi tanıtıldı
üstdevrem ya bendede birkaç driver sorunu var bulamadım bi türlü kafayı yedim ya.Nasıl yüklendi bütün driverler?
quote:
Orijinalden alıntı: AtiMX4
quote:
Biraz önce bütün sürücüleri bitirdim dokunmatik tuşlardan hdd koruma sistemine kadar bütün hepsi tanıtıldı
üstdevrem ya bendede birkaç driver sorunu var bulamadım bi türlü kafayı yedim ya.Nasıl yüklendi bütün driverler?
Vista'da C sürücüsünde Hp'nin yüklediği özel bir bölüm var swsetup diye onu flash belleğime attım ondan sonra Win7'yi yükledim.5-6 tanesini tanımadı sürücü güncelleştirme bölümüne bu klasörü hedef gösterdim bütün sürücüleri tanıdı Normalde hp.com.tr sitesinden driver bölümüne girip bilgisayarının modelini,işletim sistemini seçtiğin zaman da hepsini tanıtabilirsin.
Bende HP Protect Smart i gormedi bir tek (swsetup dosyasindan gosterince). O da BIOS versiyonum F21 olmadigi icin.
Bir de fingerprint reader yok suanda.
Mavi ekran sorunum olduğunu daha önce belirtmiştim. Bugün Hp servis değil ama başka bir servise verdim chipset bozukmuş 300 lira fiyt verdiler. Sizce daha ucuz bulabiliceğim bir yer var mıdır? ayrıca bu laptop hollandada arızalı diye toplatılmış türkiye piyasasnına sürülmüş.
quote:
Orijinalden alıntı: asigo9
Mavi ekran sorunum olduğunu daha önce belirtmiştim. Bugün Hp servis değil ama başka bir servise verdim chipset bozukmuş 300 lira fiyt verdiler. Sizce daha ucuz bulabiliceğim bir yer var mıdır? ayrıca bu laptop hollandada arızalı diye toplatılmış türkiye piyasasnına sürülmüş.
Nereden duydunuz bu bilgiyi.Bence doğru olmayan bir bilgi.Çünkü DV5-1170ET'ler arızalı olsaydı diğer tüm DV5'lerde arızalı olurdu.Ayrıca Hollanda'daki ürünlerin sonu ED ya da SD diye biter.Oysa ki Türkiye'dekiler ET ya da ST olarak biter.Bu kodlarda bilgisayarın altında yazar
Güzel kardeşim yalan bile olsa benm durumumda olsan inanırsın :D
Asıl önemli olan tanıdığın bildiğin benm sorunuma çözüm bulabilecek iyi bi bilgi,sayarcı var mı tanıdığın? Açıkçası bilgisayara hiçibişi yapmadan bana o kadar masraf çıkarması koyuyo da biraz
Bence servise vermeden önce temiz bir Win7 ya da Vista kur.Eğer sorunlar yine baş gösterirse verirsin servise.Bence Hp servisine verirsen senin için daha iyi olur
Ya Hp servise verirsem 80 lira + kdv arıza tespit ücreti alıcaklar. onu vermek istemiyorum, ayrıca bundan sonra hp servise de hiç bulaşmak istemiyorum açıkçası
Selam arkadaşlar ben 10 aydan beri DV5 1170et modelini kullanıyorum. İki hafta önce Fan sorunu olduğundan servise gönderdim ve 10 gün sonra geri teslim aldım. Sorun şu 1170 Dizüstümü servise göndermeden önce fazla ısınıyordu. oyun ve uygulamalarda canavar gibi calışıyordu yalnız sürekli olarak soğutucuyla çalıştırmak gerekiyordu. Servisten geldikten sonra yeni bir sorun hasıl oldu.Bilgisayarı her açtığımda MAVİ ekran zıkkımıyla uğraşıyorum.hemde her defasında sistem onarmayı seçmek zorunda kalıyorum. Hp yardım bölümündeki yönergelerin hepsini takip ettim (Donanım sıfırlama, Driver ve bios ,güncelleme vs.....) ama sorunun nerden kaynaklandığını cözemedim. Eski vista derecelendirmesine nazaran da Aero masaüstü performansı 5.4 ten 4.8 e düştü. Ben bu işi cözemedim ve de sevmedim valla. kararsız kaldım. Acaba tekrar servise mi göndersem? Şimdilik yapacağınız öneri ve yardımlarınız için hepinize TEŞEKKÜR EDİYORUM. Saygılar...
selam uzun süredir hp dv5 1170 kullanıcısıyım. yakın zamanda sistem geri yüklemesi yaptım. bu işlemi gerçekleştirdikten sonra C sürücüsünde takılmalar meydana gelmekte ayrıca masaüstünde yenile dediğimde yenilme işlemi aşağı yukarı 1 saatten fazla bekletiyor.(ancak beklemeyip bilgisayarı yeniden başlatıyorum) belirtiğim konularda bilgisi olanlar varsa yardımlarını bekliyorum.:-(
quote:
Orijinalden alıntı: Yeniceri_Demirbey
Selam arkadaşlar ben 10 aydan beri DV5 1170et modelini kullanıyorum. İki hafta önce Fan sorunu olduğundan servise gönderdim ve 10 gün sonra geri teslim aldım. Sorun şu 1170 Dizüstümü servise göndermeden önce fazla ısınıyordu. oyun ve uygulamalarda canavar gibi calışıyordu yalnız sürekli olarak soğutucuyla çalıştırmak gerekiyordu. Servisten geldikten sonra yeni bir sorun hasıl oldu.Bilgisayarı her açtığımda MAVİ ekran zıkkımıyla uğraşıyorum.hemde her defasında sistem onarmayı seçmek zorunda kalıyorum. Hp yardım bölümündeki yönergelerin hepsini takip ettim (Donanım sıfırlama, Driver ve bios ,güncelleme vs.....) ama sorunun nerden kaynaklandığını cözemedim. Eski vista derecelendirmesine nazaran da Aero masaüstü performansı 5.4 ten 4.8 e düştü. Ben bu işi cözemedim ve de sevmedim valla. kararsız kaldım. Acaba tekrar servise mi göndersem? Şimdilik yapacağınız öneri ve yardımlarınız için hepinize TEŞEKKÜR EDİYORUM. Saygılar...
Mavi Ekran çıktığında hatanın neden kaynaklandığını yazar.Büyük ihtimal nvlddmkm hatası olabilir.Çünkü bende de bir ara açarken bu hatayı veriyordu.Win7 yükledikten sonra hiç mavi ekran görmedim.Bu sorun ekran kartından kaynaklanır.Temiz bir Win7 ya da Vista kurulumu yapın ve sürücüleri teker teker indirip deneyin(recoveryden değil) Aero performansı sürücüden kaynaklanabilir ama o kadar düşeceğini sanmıyorum.Nvidia'nin 195.62 ya da 186.81 sürücülerini yükleyip deneyin @hkarahan Size de temiz bir Win7 ya da Vista kurulumu öneririm
quote:
Ya Hp servise verirsem 80 lira + kdv arıza tespit ücreti alıcaklar. onu vermek istemiyorum, ayrıca bundan sonra hp servise de hiç bulaşmak istemiyorum açıkçası
Emre hangi bios sürümü var snede? Hp sitesinde F21 bios var onu yüklesem acaba ekrana etki eder mi düzelir mi :) ya da yüklerken bilgisayar hafif kasınca ekranı daha da bozar mı denesem mi sence :D
quote:
Emre hangi bios sürümü var snede? Hp sitesinde F21 bios var onu yüklesem acaba ekrana etki eder mi düzelir mi :) ya da yüklerken bilgisayar hafif kasınca ekranı daha da bozar mı denesem mi sence :D
F21 yüklü ama yüklesen de bir etki yapacağını sanmam
Beyler bişey merak ediyorum. Ben sık sık film download yazpıyorum bu yüzdden bazen geceleeri bile laptopu açık bırakıyorum. 1 günden fazla açık kalması tabi ekran fln kapalı şekilde sorun olur mu 1 günden fazla çalışırsa sistemin ömründen yer mi?
quote:
Beyler bişey merak ediyorum. Ben sık sık film download yazpıyorum bu yüzdden bazen geceleeri bile laptopu açık bırakıyorum. 1 günden fazla açık kalması tabi ekran fln kapalı şekilde sorun olur mu 1 günden fazla çalışırsa sistemin ömründen yer mi?
Bir sorun olacağını sanmıyorum.4 gün açık bıraktığımı bilirim.Soğutma yeterli ise herhangi bir problem çıkarmaz
seninle aynı zamanda rexpo soğutucu almıştık. ben o küçük geliyo diye daha sonra titan aldım. normalde internette fln gezinirken 50 civarında oluyo. o şekilde olsa sorun olmaz heralde. hatta gece açık bırakırken kapak fln kapalı oluyo ısınma dah az oluyo