Şimdi Ara

HP notebook battaniye sarma :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkdaşlar başlık ilginç gelebilir. Öncellikle hp ye Allah belasını versin diyerek başlamak istiyorum böyle sorunlu notebooklar yaptığı için (compaq ve dv serilerinden bahsediyorum yeni serileri hakkında bilgim yok günahlarını almayayım) İlla ki başına gelenler vardır benim notebook da ekranda titremeler meydana gelmeye başladı ilk olarak geçen sene. Notebook bakım merkezine götürdüm ekran çipinden dediler ve 100 küsür liraya yaptılar eyvallah dedik . 6 ay sonra tak yine aynı sorun götürdüm aynı yere yine ekran çipi garantiyi de 3-4 günle kaçırdım ve yine bir 100 küsür lira verdim. Ve yine bir 6 ay sonra yine ekran gitti dün. Öğrenci adamız aradık garantiyi yine bitmiş. Ne yapayım ne edeyim biraz araştırma yaptım ve bu battaniye-hp olayından haberim oldu hiç umudum olmamasına rağmen sabah battaniyeyi notebooka sarıp kahvaltıya gittim, döndüm bir de ne göreyim ekran canavar gibi .

Şimdi bu duruma göre bilgili arkdaşlara bir kaç sorum olacaktı. Bu bilgisayarcı bana çipi değiştiriyorum diye battaniye veya buna benzer bir tekniği uygulamış olabilir mi? 2. si bunun geçici bir çözüm olduğunu biliyorum beni ne kadar daha götürür? Yine titreme olsa battaniye işe yarar mı ? Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_88 -- 19 Nisan 2013; 20:33:44 >

• Nasıl ya battaniye ? Ekrana battaniyeden bi kılıf filan yapsanız?
  • Anlattığın hikayenin ve yaşadığın problemin tam olarak özeti ve çözümü şudur :

Ekran kartı chipsetinde ısı deformasyonu yüzünden lehim problemi yaşıyorsun , chipset ısındığı anda bacakları tutan lehimler çözülmeye başlıyor bu durumu sana mümkün olduğunca özet olarak yazmaya çalıştım teknik olarak anlatıp kafa karıştırmanın lüzumu yok diye düşünmekteyim . Chipsetinin bga rework istasyonuyla sökülüp reballing işlemi uygulanması lazım . Yani tüm bacaklar yeniden yapılıp anakarta tekrar entegre edilecek . Bu işlem (reballing) doğru uygulanırsa ekran kartın bundan sonraki dönemde çatır çatır yoluna devam eder .

Gel gelelim senden 100 TL alan arkadaşın yaptığı işleme . Bu arkadaş her şehirde bulabileceğimiz uyanık esnaflardan . Laptopını söküyor anakartı masaya koyup airflow cihazıyla chipsete 3-4 dakika ısı tutuyor . Bu işleme reflowing deniyor bu arada. Chipsete belirli bir periyotta belirli bir ısı yüklersen bacaklar anında yerine tutunur ısı etkisiyle lehim çatlağı düzelir ama her zaman geçici bir düzelme yaşarsın . Hatta bu işlemin çıkış noktası tamirat değil arıza tespit etmektir ama bu çakal bilgisayarcı tayfası bu basit işlemi keşfettiler keşfedeli insanların iliğini kemiğini kurutuyorlar . Senin gibi 5-6 ayda bir bu işi yaptıran binlerce insan vardır emin ol . Dünyanın en basit işlemini sanki dünyaları kurtarmışcasına da anlatırlar çok büyük işmiş gibi . Reflowing için 100 TL çok para ayrıca , bu işi istersen ev ortamında sende yapabilirsin fırınlama yöntemi diye araştır eğlenceli birşey ama hiçbir getirisi yok bunu dipnot olarak belirteyim . Ne başkasına yaptır ne de kendin yap , geçici bir arıza tespit yöntemi bu.

Senin uyguladığın işleme gelelim ; battaniye olayı reflowing işleminin birebir kopyasıdır . belirli bir ısının üzerine çıkıldığında chipset yerine oturuyor üzerinden kısa bir zaman geçince de tekrar ayrılıp bozuluyor .

Cihazının tamiratında kullanılması gereken makina bu : (aşağıda)

Senin 100 TL verdiğin adamın kullandığı cihaz bu : (aşağıda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 19 Nisan 2013; 23:30:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: babtheerkin

Anlattığın hikayenin ve yaşadığın problemin tam olarak özeti ve çözümü şudur :

Ekran kartı chipsetinde ısı deformasyonu yüzünden lehim problemi yaşıyorsun , chipset ısındığı anda bacakları tutan lehimler çözülmeye başlıyor bu durumu sana mümkün olduğunca özet olarak yazmaya çalıştım teknik olarak anlatıp kafa karıştırmanın lüzumu yok diye düşünmekteyim . Chipsetinin bga rework istasyonuyla sökülüp reballing işlemi uygulanması lazım . Yani tüm bacaklar yeniden yapılıp anakarta tekrar entegre edilecek . Bu işlem (reballing) doğru uygulanırsa ekran kartın bundan sonraki dönemde çatır çatır yoluna devam eder .

Gel gelelim senden 100 TL alan arkadaşın yaptığı işleme . Bu arkadaş her şehirde bulabileceğimiz uyanık esnaflardan . Laptopını söküyor anakartı masaya koyup airflow cihazıyla chipsete 3-4 dakika ısı tutuyor . Bu işleme reflowing deniyor bu arada. Chipsete belirli bir periyotta belirli bir ısı yüklersen bacaklar anında yerine tutunur ısı etkisiyle lehim çatlağı düzelir ama her zaman geçici bir düzelme yaşarsın . Hatta bu işlemin çıkış noktası tamirat değil arıza tespit etmektir ama bu çakal bilgisayarcı tayfası bu basit işlemi keşfettiler keşfedeli insanların iliğini kemiğini kurutuyorlar . Senin gibi 5-6 ayda bir bu işi yaptıran binlerce insan vardır emin ol . Dünyanın en basit işlemini sanki dünyaları kurtarmışcasına da anlatırlar çok büyük işmiş gibi . Reflowing için 100 TL çok para ayrıca , bu işi istersen ev ortamında sende yapabilirsin fırınlama yöntemi diye araştır eğlenceli birşey ama hiçbir getirisi yok bunu dipnot olarak belirteyim . Ne başkasına yaptır ne de kendin yap , geçici bir arıza tespit yöntemi bu.

Senin uyguladığın işleme gelelim ; battaniye olayı reflowing işleminin birebir kopyasıdır . belirli bir ısının üzerine çıkıldığında chipset yerine oturuyor üzerinden kısa bir zaman geçince de tekrar ayrılıp bozuluyor .

Cihazının tamiratında kullanılması gereken makina bu : (aşağıda)

Senin 100 TL verdiğin adamın kullandığı cihaz bu : (aşağıda)

Hocam vallahi sağolun bu benim için ayrıntılı sayılabilecek cevap için. Bu çakallar yüzde yüz sizin bu ikinci dediğiniz sistemi uyguladı adiler. Bu reballing işlemini Türkiye de yapacak yer çok nadirdir herhalde. Ne yapayım şimdi hocam ben öneriniz var mıdır?

• Türkiye'de gitgide yaygınlaşıyor eskisi gibi değil bga makinası sahibi bilgisayarcı bulabiliyorsun araştırınca . Nerede yaşıyorsun ? Misal İstanbul falansa işin kolay :) internet üzerinde şehrine göre arama yaptır ''laptop reballing'' olarak yap aramanı bga rework makinası sahibi yerleri bulursun hemen . Bu makina biraz tuzlu birşey olduğu için satın alan firmalar anında reklamını yaparlar net ortamında Bu işlemin ücreti de genelde 120 ~ 150 TL arası değişen birşey ama dediğim gibi işinin ehli bir adam yaparsa ekran kartın sıfır alınmış bir kart gibi yepyeni olur önümüzdeki 2-3 yıl çıtını çıkarmaz sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 19 Nisan 2013; 23:46:37 >
  • İlk fotodaki makinadan Çanakkale'de bi arkadaşımda var. Her gittiğimde kendi kendime sorardım bu ne lan diye Şimdi öğrendim
  • quote:

Orijinalden alıntı: babtheerkin

Türkiye'de gitgide yaygınlaşıyor eskisi gibi değil bga makinası sahibi bilgisayarcı bulabiliyorsun araştırınca . Nerede yaşıyorsun ? Misal İstanbul falansa işin kolay :) internet üzerinde şehrine göre arama yaptır ''laptop reballing'' olarak yap aramanı bga rework makinası sahibi yerleri bulursun hemen . Bu makina biraz tuzlu birşey olduğu için satın alan firmalar anında reklamını yaparlar net ortamında Bu işlemin ücreti de genelde 120 ~ 150 TL arası değişen birşey ama dediğim gibi işinin ehli bir adam yaparsa ekran kartın sıfır alınmış bir kart gibi yepyeni olur önümüzdeki 2-3 yıl çıtını çıkarmaz sana

Sağolun hocam Bursa ve Eskişehir denilebilir yaşadığım şehir için. Araştırayım Bursa da bulurum herhalde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu seride ne yaparsanız yapın mutlaka arızalanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mila12 -- 20 Nisan 2013; 12:22:32 >
  • Süper çözüm, neredeyse laptopu çöpe atıyordum. Battaniye sağ olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankara alfa bilgisayarda bu aletten var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.