Arkadaşlar hep merak ediyorum.Hp bilgisayarların kasaları çok sessiz.Fan sesi falan hiç duyulmuyor nerdeyse.Bunun sebebi nedir.Biz bunu kendi kasamızda yapmak istesek ne yapmamız gerek?Yardımlarınız için çok teşekkür ederim
içleri boş olduğu için olabilir yani performansı yüksek parçalar yok ondan dolayı.
ekran akrtı pasiftir tek bi harddisk vardır 3 tanede fan vardır(kasa+cpu+psu) o yüzden sessizdir.Kendi kasana yapmak istiyosan önce fanları değiştirmelisin kaliteli fanalr kullanmalısın sesi baya zaltıyo
hah hp nın workstatıon larını gormedıysenız bı bakın hayatınızda goremıyecegınız seyler var ıcınde içi boşmuş :D HRMNKY: sole dıım kucuk fan fazla ses egzos cıkısı kasana uyan en buyuk thermaltake ın sessız fanları var turuncu bısıı ıdı ısmını hatrlamıorm guzel bı ekran kartına sessiz fan kıt ı al psu nun zaten kafam kadar fanları oluyor eger ondan ses cıkarsa psu yu degıstırrsen fan ozellıklerınıde dıkkate aarak gayet sessız bı bılgısayarın olur yada hıc ugrasmadan su sogutma sıstemı kullanaraktan fan olayından kurtulursun
HP ve Dell genelde BTX tasarımlı sistemler kullanıyorlar ve bu tip kasaların soğutmaları bizim kullandığımız ATX kasalara göre daha başarılı, o nedenle daha sessiz oluyorlar.
Benim DELL iş istasyonumda, kasa önünde 14cm bir fan, işlemci de dev gibi bir heatsink, abartısız kasanın diğer tarafına kadar geliyor, aynı şekilde anakart köprülerinde de dev gibi bir heatsink var. Tek 14cm lik fan hepsini soğutuyor. Hatta arkada eksoz falan da yok. Ekran kartının ise ayrı soğutması var ufak bişey NVIDIA QUADRO default soğutucu.
3 kat fazla fiyat alıyorlar neredeyse. o kadarınıda yapsınlar..
Walla ben daha önceki iş istasyonum olan HP Workstation Xw4300ü açtım baktım içini 3000$ lık içinde ne var diye, gördüklerimi söyliyim:)
Intel Pentium 4 3.2 HT CPU Foxconn işlemci soğutucusu (pek de afilli bişey değildi) Foxconn 915 çipsetli normal bi anakart Kingston 2x512 MB DDR400 Bellek (ECC yanlız) normalin 2-3 katı fiyatı var Nvidia Quadro FX3500 (normal) Western Digital 80 GB SATA2 HDD Liteon DVD/CDRW Markasını hiç duymadığım bi PSU
O kadar:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme