Şimdi Ara

HP Jornada 680-720 kullananlar- program-aksesuar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zaman ne kadar geçse de bakıyorum ki bu iki cihazın hala aranırlılığı fiatının çok ucuzlamamış olması ve hala internette refurbished olmasına rağmensatıcı-olması bu aleti incelememe fırsat verdi. Laptop windows gibi şeylerle günlük hayatta boğuşmadan ofisini yazımını mp3 ünü yanında taşıyıp uygun yerde açıp yazmasına devam etmek isteyenlerin aleti. İstediğin yerde wi-fi internete gir. İstediğin yerden e-mail al yolla, faks al yolla. Çift kart slotu. usb.

Yani düşünüyorum da bu cihaz erken dünyaya gelmiş. O zamanın gerçekten üstünde hayata gelmiş. İster wi-fi PCNCIA kartını tak wireless nete gir. İster bluetooth PCMCIA kartı tak bluetooth kullan. İstersen microdrive hard disk CF kart tak onlarca GB bilgiyi taşı. Ne kadar maharetli anlatılmaz.

CF kartı 2 gb takıyorsun alet ben sınır tanımam der gibi daha yok mu diyor? İlginç.

En yalın haliyle PC ile aracısız iletişim kurması office yasal programları içinde olması yazıların gerçek office doküman olarak saklanması gibi unsurlar bunu laptop yerine kullanmayı helal kılıyor dostlar.

Geniş yatay ekran ile netten daha sağlıklı bilgiler alabilirsiniz.

Ayrıca sıkıldığınız yerde film izleyin mp3 stereo dinleyin bu da kadayıf üstü kaymak olmuş gerçekten.

Tabii bunu telefonlu pda lar ile kıyaslamayalım bu laptopu günlük hayatta geçici devre dışı birakacak bir araç. Akşam ofiste evde bilgilerinizi olduğu gibi pc ye nakledin ordan devam edin hiçbir aracı olmadan rahat biçimde. Çünkü pc nin aynı familya.

Bu nedenle bu topicte bu aletlerle ilgili tecrübeleri program önerilerini aksesurları çalışma koşulları paylaşırsak binlerce kişiye bilgimizin zekatını vermiş misal oluruz.

• ''refurbished''

bu terimide öğrenmiş olduk

yeniden piyasaya surulmeden once iyi bir bakimdan gecerilir, sakatliklari tamir edilir. yeni mamulden tek farkinin kutusunun acilmış olmasi haline getirilir

peki bu ürünler ne zaman piyasaya sürüldü teknik özellikleri ne idi !!! ağırlığı ne kadardı Pili ne kadar dayanıyordu kaç amperdi ! ?
  • Mesela günümüzde artık adaptör teknolojisi ile istediğimiz kartla iletişim kurabiliriz.

Mesela cep telinizdeki SD kartta olan bir office dökümanı HP jornadaya aktaracaksınız sorun değil sd kartınızı PCMCIA kartın içine koyun onuda HP ye takın değişiklikleri yapın çıkarın.

Aynı şekilde PCMCIA radyolar TVler mevcut onları takarak aleti radyo TV yapabiliriz. (tv desteğini araştırmadım radyo oluyormuş)

Ayrıca bu tür adaptörlerin CF kart ile olanları da var. Yani sd-mmc kartları CF kart içine sokarak bu alette kullanabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: infinite

''refurbished''

bu terimide öğrenmiş olduk

yeniden piyasaya surulmeden once iyi bir bakimdan gecerilir, sakatliklari tamir edilir. yeni mamulden tek farkinin kutusunun acilmış olmasi haline getirilir

peki bu ürünler ne zaman piyasaya sürüldü teknik özellikleri ne idi !!! ağırlığı ne kadardı Pili ne kadar dayanıyordu kaç amperdi ! ?
    Sevgili infinite bu sitede dediğin gibi satışlar yapılıyor.

http://www.usedhandhelds.com/

• teşekkür ediyorum bir göz atalım
  • Mesela bu incelemeyi okuyalım bence. Dili ingilizce ama temel ingilizcesi olanlar kolaylıkla anlar.

http://www.pocketpcmag.com/_archives/Jan01/jornada720.stm?404=was

The HP Jornada 720: Still King of the "Handheld" Hill

Hala Tepedeki handheldin Kral'ı deyimi kullanılmış.
  • ara yüzü çok eski Windows 2000...(7 senelik)

işlemcisi o zamanlar için iyi imiş 206mhz ancak testler ve veriler haziran 2001 yılına ait...!!!

ve sitedeki ürünler ise en son 2002-2004 yılları arasında test edilmiş ve üzerinden 4-5 sene geçmiş....!!!!

ama fiyatlara bakacak olursan 200 dolara güzel makina !!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tabii eski bör dönemin cihazı ama işlev olarak hala geçerli çözümler sunuyor ve laptop görüntüsü ile cazip.

Zaten örneğin benim açımdan kullanırlılığı email alıp göndersem, office yazılarımı yazsam açabilsem, arada nete girip sayfalara baksam yeter. mp3, film izlemek te cabası gerek yok ama koymuşlar. Bir word yazısını gerçek ms office yazarak saklamak bir powerpointi anında izlemek çok cazip geliyor bana. Küçücük telefon ekranları bu iş için uygun değiller. Küçük telefon ekranları bazı resimleri görmek için uygun ama email dışında nete girmek çok saçma. Çünkü incelemek deveye hendek attırmaktan zor. Sayfanın tamamını okumak için kırk takla atıyor insan. Ayrıca word excel çalışmak ta aynı şey. Bence bu şeyler için biçilmiş kaftan bu. Keşke Hp bunu güncelleiyp ortaya çıkarsa. Ama bu da dediğim şeyler için yeter de artar bile sanırım.

Dediğin gibi bu ekran genişliği ve deneyimi olumlu araç ile bu fiata yapmak çok iyi seçim gibi görünüyor.

• Hp Jornada 720 alalı yaklaşık 1 ay oldu ama zar zor buldum cihazı
    Bu cihazın biraz laptopu andırması onu diğer PDAlardan farklı kılıyor
    Bugüne kadar 20yi geçik pda kullandım ama Jornada 720 nin yeri ayrı benim için
    Eski cihaz olabilir ama hızı gayet iyi bence ofis dosyalarını taşımak,internet kullanımı için ideal bir cihaz
    Saygılar
  • Dr.Mobile Gerçekten Hp 720 sahibisin çok güzel. Bize buradan izlenim ve tecrübelerini paylaşırsan memnun oluruz.

Dediğin gibi epey bir süredir bunu inceliyorum gerçekten o zamanın seviyesinin üzerinde imal edilmiş bu. Bu sebeple hala günümüzde işlev olarak yer alabiliyor.

Hatta nette gördüm ki iyice iştahlı arayıcıları var yurt dışı forumlarda hala kullananlar ve hararetle tartışıyorlar. Bu ilgimi çekti ve baktım ki siteler bunları yenileyip yenileyip satıyorlar bile bu konuda ciddi pazar bile oluşmuş. Bu bile ispatlıyor ki işlevsel bir cihaz.

Bir de net ve ofis için karar verdim ki bundan daha uygun (profit) PDA yoktur. Çünkü bir şey isteyince başka özellik kalkıyor. Ekran küçük olsun diyorsun pda da bu sefer sayfa görmek zorun oluyor. Excell çalışmak rezil oluyor. Büyük laptop (küçük ekranlılar bile) lar ise windowsu aç kapa resmen merasim her yerde açmak kurcalamak mümkün değil. Bu açıdan hp720 her yerde her an bu konuda çalışma yapılabilicek nerdeyse tek uygun ve şirin bir çözüm olmuş.

• Jornada 720 de telefon paylaşımı konusunda tecrübesi olan var mı? t68i i ile iyi anlaştığı sitelerde var. Kızılötesini contact gönderme alma için kullanmaya çalışıyoruz başaramıyoruz. Bu konuda bilgisi olan vardır sanıyorum.

Eğer bunu çözer isek bu kızılötesi ile iletişim kurdurduğumuz telefonla GPRS girerek mailler ve internete bağlanmak gerekecek.

Saygılar.
  • Arkadaşlar jornada için bayağı yol kat ettim. Önce faks programı buldum çok güzel çalışıyor. Mükemmel. Kse doftware.

http://www.ksesoftware.com/showarticle.php?id=2

Sonra penreader.com dan türkçeleştirme programı var onu indirin. İster sadece officiniz için türkçe karakter desteği versin. İsterseniz bununla birlikte menüler de türkçe olsun.

http://wince-software.penreader.com/Language_Extender/Language_Extender_Turkish_Download_area_for_LE_Turkish.html

• Bir de bu arad Hp jornada ile ilgili sayısız yardım ve programı da buradan bakarak bulabilirsiniz. Adam üşenmeden herşeyi biraraya toplamış örnek şekil ve bilgiler ile. Ona buradan teşekkürler.

http://www.yetanotherhomepage.com/j7xx/j7xx.html
  • Ayrıca denenmiş bir durumu yansıtayım:

http://www.turanli.com.tr/urundetay.asp?id=79

Sitesinden inceleyip sonra alabilirsinz. Ben aldım sorunsuz çalışıyor. Adeta 2000 yılının jornada 720 si SD, MMC, Memory Stick kullanır oldu. Sd kartı takıyorsun istediğini yazıp oraya kopyalıyorsun. Veya bir mp3 ü oradan sd karta alıyorsunuz veya HP ye CF karta atıyorsunuz. Hemen oradan Sd kartı çıkarıp telefonunuza veya forunuza takın. Ekran büyük olduğu için resimleri oradan izlemek te ayrı zevk doğrusu.

Ayrıca tüm SDIO araçlarını da ilgili sürücülerini bularak çalıştırmak mümkün görünüyor. Wireless sürücüsü zaten var bu nedenle SD wireless alınırsa cihaz wireless olacak. SD bluetooth alırsanız cihaz bluetooth olabiliyor.

Yani çeşit bol. Herkes buradan değişik tat ve renkler çıkaracak.

divk programını da koydum ve klip izledim ancak film izleyemedim. Çünkü bir converter ile film dosyasını bu divx dosyasına çevirmek gerekiyor.

• 820 ve 840 canavardır açıkcası pek kullanışlı değildir 720 ve 680 işlemci hızının düşüklüğü ve program kısırlığı ile hiç bir zaman doğru dürüst divx vs oynatmaz
    en güzel yanı pocet dos olayıdır
    üzerinde eta dahi çalışır (düzenlenmiş haliyle)
    kaldıki bu makinalar halen TSK da BAİEC olarak kullanılır(Batarya ates idare el computeri)
  • Gerekirse wireless için Direkt PCMCIA kart yerine bu tip kartlardan yapılmış adaptörler içine SD wireless den kullanılabilir.
    Henüz denemedim ama olabilceğini kuvvetle sanıyorum.

Gittigidiyorda SD wireless diye yazarak bu ürünlere ulaşabilirsiniz.
  • selam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.