Şimdi Ara

HP IPAQ hw6915 CIHAZ INCELEMESI ve KULLANICILARI BASLIGI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
1
Favori
42.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bir sorum olucak mesela camera calistir tusuna bastigimda calisiyor ancak kapattik sonra tekrar acmak istedigimde calismiyor ve hp nin photo view programida ayni sekilde bir kere kapadiktan sonra calismiyor ancak soft reset attiktan sonra calisiyor ama yine kapadiktan sonra yine calismiyor neden dir ne yapoabilirim bu konuda ?

MASTER RESET = Power tuşu + telefon aç (yeşil) kapa tuşu (kırmızı) tuşlarına aynı anda basılı tut sonra elini kaldırma ve reset tuşuna bas ve bırak
  • Hard Reset yani onuda attim ancak yine ayni birde power tusuna basip kapadigim zaman tekrar actigimda ekran bembeyaz gozukuyo 5 sn. 10 sn. duzeliyo ancak bu nedendir ? ve bir sorum daha olucak bu aletin son cikan ROM unu nerden bulup nasil yuklerim ve AVEA ile TURKCELL GPRS WAP MMS vs vs.. ayarlarini nasil yaparim bir ara i-mate lerde otomatik bir cab dosyasi vardi onu calistirdiginda otomatik olarak butun ayarlari yapiyordu varmi boyle bir sey HP dede ?
    GPRS ayarlarını ben kullanmadığım için bilemiyorum. Ama bahsettiğin gibi bir .cab dosyası varsa herhalde tüm pocket pclere kurulabilir.

nerden almami tavsiye edersiniz? teknsada 899$ +kdv fiyat var. daha uygun bir yer varmi?
  • sariertan ekran meselesini hallettim ancak bir sorun daha var mesela kitlenmeler yasiyorum ornegin bluetooth makineyi resetledikten sonra ilk actigimda calisiyor ancak bluetooth kapayip tekrar actigimda calismiyor yada hp nin fotograf cekmek icin kullandigi program buda ayni sekilde bluetooth gibi ikinci se!ferde calismiyor ayrica telefona mesela reset attim diyelim yeni acildiginda aradan acildiktan sonra 5 dk gecse bile ilk acmaya calistigim program yada menuler baya bir takiliyor neden olabilir ve sunuda belirtiyim hard resetten sonra bunlar yasaniyor yani defalt ayarlar bile bu problemi yasatiyor bana aciba rom mu upgrade etmem laim yada wm5 yenidenmi yuklesem ne yapmaliyim ?? bu arada rom versionumuda yazayim

Memory
    System ROM Size : 128MB
    System RAM Size : 64MB
    ROM Is Flash : Yes
    Flash Chip Type : G4
    Flash Block Size : 256KB
    PSM Driver Version : N/A

Version
    Product Revision Level : 1.0
    ROM Date : 06/12/06
    ROM Revision : 1.21UK.00 ENG
    Extended ROM Version : N/A
    OS Version : Windows CE 5.1
    Bootloader Version : G.39
    XIP Version : 1.0.0.0

• Verdiğin bilgiler bendeki cihazla aynı. Bir fark bile yok. Sistemde bir hata olmalı. Dediğim gibi garantili ise bir servise götür ya yenisini versinler yada düzeltsinler. Mümkünse içini açmadan düzeltsinler. Eğer içi açılacaksa yenisini talep etmende fayda var diye düşünüyorum. Kendin yapmak istersen yeni bir sistem at atabilirsen. Ama bu tip işlemler garantiyi öldürebilir. VE sorunun kesin çözüleceğinide bilemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TurkCA

arkadaslar bu urunu teknosa dan aldigimizda yaninda neler geliyor?

nerden almami tavsiye edersiniz? teknsada 899$ +kdv fiyat var. daha uygun bir yer varmi?

standart kutu içeriği ile gelir,

6915 cep bilgisayarı
    şarj aleti
    cradle
    cradle dan bağımsız şarj için aparat
    bele askı aparatı
    kalem
    kitapçıklar
    ekran koruma kapağı

Orjinalden alıntı: furkan_

reset atınca program kısayollarının silinmemesi için ne yapmak gerekli bilen var mı

bu olay %90 türkçeleştirme paketinden kaynaklanıyor. "/Windows/Start Menu" altındaki kısayolları kontrol etmeni öneririm.
    Muhtemelen türkçe paket "/Windows/Start_menu" diye bir klasör oluşturuyor ve kısayolların bunun içine atılması gerekiyor. Salakça bir şey ama durum böyle. Yani kurduğun programların kısayollarını bu klasörün içine atarsan kaybolmaz diye düşünüyorum.
  • Merhabalar, ilk olarak sırf bu cihaza özel bi forum çok güzel olmuş kesinlikle. Bende 2 haftadır cihazla uğraşıyorum kesinlikle mükemmel bir cihaz. Fotograf makinesi ile ilgili sorunu bende yaşıyorum ama onun dışında hiç bir problemim yok. Sanırsam photo smart yazılımıyla ilgili bir problem. Alternatif bir camera programı aramaya devam ediyorum. Pil ömrü ilk başta banada bir sorun gibi göründü ama gps ve wifinin laptopumun pil süresi üzerindeli etkilerini düşününce cihaza hak verdim.

Birde önerim olacak cihaz için deneyip test ettiğimiz programlar hakkındada kısa kısa bilgi verilirse hepimiz için zaman kazındıracağını düşünüyorum. Örneğin: Ben hw6915 im üzerinde Resco (www.resco.net) ve Spb (www.spbsoftwarehouse.com) firmalarının tüm yazılımlarını test ettim ve çok kaliteli olduklarını söyleyebilirm. Özellikle Spb firması.

Spb Pocket Plus, aşağıdaki tüm programları içerebilien, soft reset v.b. bir çok işlevi içeren çokgüzel bir today programı)
    Spb Weather,(hava durumu, rüzgazr v.b.)
    Spb Diary, (outlook la entegre olan mükemmel bir organizer)
    Spb Insight (rss okuyucu)
    Spb Gprs Monitor (gprs kullanıyorsanız çok işinize yarayacak fiyat istatistik bilgisi tutan program, yalnız bu programda hata akmamak için pin kodu kaldırmanızı tavsiye ederim.)

ve

Resconun Keyboard unu tavsiye ederim türkçe desteğide var.
    Resco nun sudokusu da çok iyi olarak nitelendirebilirim.

Bu iki firmanın reklamcısı gibi hiseetim kendimi ama makineme 10-15 master reset sonunda kullanmaya karar kıldığım programlardır.

Cihazınızı uzaktan kumanda olarak kullanmak içinde novii_delux (nr delux diyede geçiyor) programını şiddetle tavsiye ederim.

http://www.antontomov.com sitesindeki pocket hack master programınıda cihazının gücüne güc katmak isteyenlere tavsiye ederim (over clock programınıdır) HW6915 min 624 Mhz de çalıştığını gördüm arka planda çalıştırıp işlemci yoğunluğuna göre hızını kendisi scale edebiliyor. Örneğin işlemci kullanımı % 30 u geçince overclocka başlaıp %100 kullanımda otomatik olarak hızı sizin ayarladığınız maksimum hıza çıkartıp sonra kullanım düşünce 416 mhz getiriyor. Bilgisayarlarda overlock da meydana gelen sorunlar olabilir.

Şimdilik test ettiklerim bunlar. Tabi bunların dıiında bir sürü programıda denedim ama kullanım ve fayda bakımından en beğendiklerim bunlar. Herkeze kolay gelsin.

• Arkadaslar ayni soruna hp nin resmi sitesindeki forumlarda rastladim yani kisaca sorunum suydu bluetooth resetten attiktan sonra makineye aciliyordu ancak bluetooth u kapayip tekrar acmaya kalktigimda calismiyordu bu sorunu hp nin offical forumlarinda birisi daha yasamis benim gibi kisa alinti asagida linki ise http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?threadId=1062966&prodTypeId=215348&prodSeriesId=1822499

quote:

Hi everybody,

I bought the hw6915 and I can not activate the bluetooth. The message from blutooth settings is as follows: "the bluetooth radio failed to turn on due to insufficient driver memory available. You must perform a normal reset before you can turn on the bluetooth radio"
    So, I did the normal reset but nothing happened. Could you plse help me?
    Thanks

yanit olarak da su verilmis..

quote:

I would try a clean reset first to see if it resolves the problem. To perform a clean reset:

1. Press and hold the ANSWER/SEND, POWER, and END CALL buttons.

2. While holding these buttons, use the stylus to lightly press the RESET button on the bottom of the iPAQ until the device restarts.

3. When the iPAQ restarts, release all of the buttons, and then remove the stylus from the RESET button.

If that does not work, I think you'll be able to reflash your ROM with the ROM update found here:

http://h18000.www1.hp.com/support/files/handheldiPAQ/us/locate/1129_6320.html

But you'll only be able to install the ROM update if your IPAQ's language matches one of the languages that are available.

Yani ingilizcemin yettigi kadariyle diyorki adam hard reset at eger olmassa ROM update et ben hard reseti baya bir attim ama yine problem dewam atti geriye bir tek rom update kaldi onuda yapmaya cekindim acikcasi cunki hic anlamiyorum ROM update isinden bana yardimci olursaniz cok sevinirim

HP nin ROM download yeri http://h18000.www1.hp.com/support/files/handheldiPAQ/us/locate/1129_6320.html Bu adres dogru sanirim sorunu nasil cozucegini anlatan sahis bu linki vermis sanirim bir bakarsaniz sevinirim bu arada benim ROM versionumda su

Rom Version
    Product Revision Level : 1.0
    ROM Date : 06/12/06
    ROM Revision : 1.21UK.00 ENG
    Extended ROM Version : N/A
    OS Version : Windows CE 5.1
    Bootloader Version : G.39
    XIP Version : 1.0.0.0

• bluetooth sorunu benim 6515'imde de oluyordu, nedeni de arkaplanda activesync'in çalışmasıydı, yani reset'ten sonra sync yaparsam ardından bluetooth açılmıyordu, ama direk soft resetten sonra açılıyordu. çözüm olarak activesync'i memory manager'dan kapatıyordum. ama bu her zaman işe yaramıyordu. belki aynı hatadır...
  • Laconf simdi denedim ActiveSync calismadigi halde yine calismiyor Status: Busy diyor bekliyor oyle yarim saat bile bekledim yani :) ne yapmam lazim sastim kaldim su yukarda yazdigim yazida adamin biride benimle ayni problemi yasiyor ROM update yap demisler adama birde yardimci olurmusun bir kac sey sorucam sana 1. benim yukarda yazmis oldugum yazidaki rom versionum son versionmu bakarmisin ben anlamiyorum su ROM isini bir turlu 2. bu alete yeniden kutudan cikan CD ile wm5 yukleyebilirmiyim (manuel olarak istedigim programlar kurulsun acisindan) yukler isem nasil olucak bu ? 3. ROM update nasil yapiliyor? 4. Senin 6915 de soft resetten hemen sonra acilir acilmaz makine start settings e girdiginde tablar Personal System Connections lar yani tikladiginda bekleme yapiyomu kasilma yani ?
  • Simdide ICM.exe hatasi verip duruyo bazi programlari calistirirken ayrica bluetooth actigimda aciliyor kapayip tekrar actigimda calismiyor o calismayinca busy konumuna geciyor buna bagli olarak wi-fi yi calistirdigimda oda calismiyor ne yapmam lazim ?
    I use Arch BTW..
  • Arkadaşlar,

İçinizde hw6915'i Turkcell SIMplus64 kart ile kullanan varsa hücre mesajlarını görüp göremediğini, görebiliyorsa bunu nasıl başardığını söyleyebilir mi? Haftalardır bu sorunun çözümünü arıyorum ama bulamadım.
    dun 6915 aldim .Dil ingilizce 2 AP de denememe ragmen enc yokken super baglanıyor ama wep 64 + wpa-spk yapmama ragmen basit keyler girmeme ragmen baglanmiyor HP destegi aradim AP degistirin diyor boyle birsey olabilirmi.APleri 802.11b yaptim gene olmadi yardimlarinizi bekliyorum.Birde bunun turkce nasil yaparım Tesekkurler
  • Slm digihex ayni sorun bendede var.hem encriptolu wifi lere girmiyor hard reset atmiş olmama ragmen bluetooth cognlukla busy dusuyor calıkıp kalıyor.Bluetooht pc leri baska cepleri gormuyor .Gps kapalı acılmıyor.Senin romla benimki ayni ingilizce.Standart kurulu phone data manager i tıklayınca kilitnelip kaliyor.Acil yardim bekliyorum arkadaslar
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.