Şimdi Ara

HP dv6-3320et (Bugün alacağım.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler. Bugün Bimeks'ten laptop siparişi vereceğim. Tabiki buradan yorum, tavsiye, eleştiri almadan olmaz. Ürün: HP dv6-3320et

Intel®Core™ i5 480M,
    İşlemci Hızı 2,66 GHz İşlemci Hızı-Hızlandırılmış 2.93 GHz
    Bellek 4 GB
    Disk Kapasitesi 640 GB
    Disk Dönüş Hızı 5400 rpm
    Ekran Boyutu 15,6"
    Ekran Kartı Belleği 1 GB
    Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768 px
    Ekran Kartı AMD Radeon HD 6550M
    İşletim Sistemi Windows 7 Home Premium
    Ağırlık 2,49 kg
    Ön Bellek (L2 Cache) 3 MB
    Veri yolu Hızı 1066 MHz ... Diğer özellikler biliniyor zaten. Ekran kartı incelemeleri yok ama sıralamada iyi bi yere sahip. Sıkıntı çıkar mı?

Fiyatı ise 1364 TL + Kargo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portofino -- 26 Mart 2011; 18:21:29 >

• fena değil dostum iş görür yani güle güle kullan
  • işini görür görmesinede hp ler özellikle dv5 çok ısınıyor bunun yerine dell 5010 alsan daha iyi olur
  • Benim de aklımda var, bimekste.. DV6 larda ekranda karıncalanma ve benzeri hatalardan bahsediliyordu, var mı acaba öyle bir sıkıntısı? Kullanan, seven ya da şikayetçi olan kim varsa yorum yaparsa bana da çok yardımcı olacak. Teşekkürler.
  • Dv6-3340et veya Dv6-3320et almayı düşünüyorum.

Aldınızmı Acaba?

Aldı iseniz Tavsiye edermisiniz?
    Karıncalanma varmı?
  • Bu ürünü yaklaşık bir hafta önce aldım. (Eski ürünüm hp serviside 30 günden fazla kaldı ve bunu gönderdiler.) Şu ana kadar herhangibir sıkıntı yaşamadım eski hp bilgisayarıma göre birazdaha fazla ısınıyor fakat sorun yaratcak kadar fazla değil. Bilgisyarın tasarımı oldukça hoş. Ben herhangibir ekran hatası yaşamadım. Ama tabiki hp bu sıfır aldığınız bilgisayar fabrika hatalı olabilir. Herhangibir sorusu olan varsa cevaplandırabilirim.
  • Merhaba, yeni bilgisayariniz hayirli olsun, bende ayni modelden almayi dusunuyorum. birkac sorum olacak
    1) Ekran karti paylasimsiz 1 gb'mi? Radeon HD 6550M ile crysis, gta4 gibi oyunlari rahat oynayabilirmiyiz? en cok merak ettigim konu ekran karti, bu konudaki fikirleriniz yazarsaniz cok sevinirim.
    2) Klavye alttan aydinlatmalimi ve istenirse eger kapatilabiliyormu?
    3) Yanilmiyorsam bu HP modelinde kapaktada bir HP logo isigi vardi. O kapak uzerindeki isik kapatilabiliyormu?
    4) HDMI ve e-sata varmi? (bazi sitelerde var yaziyor bazi sitelerde yok yaziyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayatgezi -- 10 Nisan 2011; 21:55:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • heyecanınızı kırmak istemem ama hpnin yeni dv6 serileri genelde ekran karıncalanması yapıyor şanslı iseniz size denk gelmeyebilir ama yinede siz bileceksiniz.
    ekran kartı incelemesine buradan ulaşabilirsinizhttp://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6550M.41143.0.html alacak arkadaşlara hayırlı olsun
  • 2-3 güne kadar bana gelecek bu laptopdan bence almayın bekleyin inceleme koyarım
  • laptop geldimi??
  • Yaklaşık 6 ay önce electroworlden hp 13.3 '' dv3 i7 işlemcili notebook almıştım. Eşim kullanıyor ve genelde internet, facebook ve müzik dinleme amaçlı kullanıyor. Oyun oynanmamasına rağmen aşırı ısınma, müzik dinlerken takılma felan yapıyordu.

10 gün evvel EW a götürüp servise yollanmasını mümkünse model değişimi veya para iadesi yapılmasını istedim.

Reyon görevlisini çağırdılar hemen yok tozdandır yok bilmemnedir demeye başladı. Bende maalesef ürünü çok incelemeden ve EW çalışanının bu seriler yeni ve sorunsuz tavsiyesiyle aldığımı, ev ortamında biriki ay kullanımda hemen nasıl tozlanabildiğini sordum kehem kühüm cevaplar.

Ben yeterince incelemeden aldığım için hatalıyım ama sizin satış görevlinizde yanlış yönlendirdi felan dedim ama boş. Öncelikli tavsiyem satış görevlilerinin tavsiyelerinden mümkün olduğunca uzak durun, ellerinde kalan sorunlu ürünleri satmaya çalışıyolar sanki.

Kartal EW den almıştım. Müşteri hizmetlerinin ve çağırdıkları reyon görevlisinin tavırları çok hoş olmadığı için uyardım. Satış yaparken Bimeksi kötülüyodunuz ürünün arkasında durmazlar, sizi servisle yüzyüze bırakırlar demiştiniz. Biz sizi servisle yüzyüze bırakmayız demiştiniz ama maşallahınız var satış yaparkenki nazik tavrınızdan eser yok nooluyonuz gibi sözler söyledim ama yüzleri pek kızarmadı.

Neyse birkaç kez takip sonucu bugün notebook geri geldi. Isınma sorununu kabul etmişler, fan temizlendi ve yeni işletim sistemi yüklendi diye yazmışlar ve iadeyi kabul etmemişler. Isınma olduğu an tekrar tekrar servise yollayıp gereken neyse yapacam, bunu yanlarına bırakmam.

Her gittiğimde de Kartal EW personeli ve müşteri hizmetlerinin tavırları da hiç hoş değildi. EW den ürün alırken daha dikkatli davranın ve reyon görevlilerinin yanlış yönlendirmelerine kanmayın sakın.

• 2 gün evvel Bimeks'ten 3320et model hp laptop satın aldım. Satın almadan oradaki aynı kasa diğer modelleri de inceledim. Karıncalanma çok can sıkıcı bir şey değil .Saece gri fonda çok yakından bakınca(normalde kullanamayacağınız kadar yakın) hafif oluyor. Ben de buna razı gelerek satın aldım. Eve geldim denedim ve hiç bir karıncalanma olmadı. Şanlıyım baya :) Acaba bana mı öyle denk geldi yoksa tüm 3320et modellerinde bu problem giderildi mi?

Bu arada bilgisayar ısınmıyor diyebilirim. Masaüstü işlemlerinde yok denecek kadar az, oyun vs ekran kartını kullanan uygulamalarda ise çok az ısınma oluyor. Fakat masaüstünde çalışırken tamamen sessiz bir ortamda bulunduğumda fan sesi biraz fazla çıkıyor. İnce bir uğultu var normalden fazla. Oyun oynarke epey yükseliyor bu ses. Belki biosta veya başka bir yerden kontrol edilebilir.

Tüm HP notebook satın almak isteyen arkadaşların dikkatine;

3320et model HP kısaca

1 - En ufak karıncalanma problemi yok.
    2 - Isınma normal olması gerektiği kadardan fazla değil(her notebook gibi).
    3 - Fan sesi normalden fazla. Tek canımı sıkan nokta da bu.

İyi günler.

Edit : Space tuşu garip şekilde ortası içeri basık kenarları da dışa çıkıntılı şekilde. ")" bu parantezin yatık hali gibi. Çalışmasında problem yok ama sürekli ortasına basılacağı için sanki basılmamış gibi his veriyor fakat çalışıyor. Acaba tuş kolay sökülüp takılabiliyor mu? Yoksa bunun için değişim lüzumsuz mu olur bilmiyorum açıkcası. Sizin düşünceniz nedir ?

Bu arada boş bir vaktimde kendi incelememi yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GORGEOUS -- 14 Nisan 2011; 13:55:26 >

• ekran kartı ve oyun deneyimzle ilgili bir denemeniz olduysa paylasabilirmisiniz haftasonu cihazdan almayı düşünüyorum
  • Ciaz bugün elime geçti.Ses kasa klavye konularında sıkıntı yaşatmaz.Normal kullanımda fan sessiz.Ekranı bayağı kaliteli.Harddisk markası samsung.Karıncalanma sorunu azda olsa devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: P-MaN

bende 1 hafta önce satın aldım.şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.crysis 2,assassin creed 2 gibi oyunları rahatlıkla oynayabiliyorum.sadece oyun esnasında makine biraz ısınıyor ve fanlardan ses geliyor.oyun oynamadığım zamanlarda çok az bir ısınma ve çok az da fan sesi oluyor.genel olarak güzel laptop.

birde diğer 3320et kullanıcılarına bir sorum olucak.bu aletin klavye ışıklandırması var mı arkadaşlar? kullanım klavuzunda sadece bazı dv6 modellerinde var yazıyor. fakat ben bu modelde bulamadım. acaba ben mi beceremedim yoksa bu modelde klavye ışıklandırması yok mu?

yok hocam
  • Klavyesinde ışık malesef yok. Kitapçığında quickweb ile ilgili anlatım da var ama malesef bu cihazda o da yok.
    Yukarıdaki yazımı dair bir iki düzeltme yapmak istiyorum. Bu laptopı tercih edecek arkadaşlar içinde yardımcı olur. Genelde bu seri için çok kafa karıştırıcı yorumlar mevcut. Ben de buna rağmen bu cihazı satın aldım ve pişman da olmadım.

Yukarıdaki mesajımda;

1 - Karıncalanma yok yazmıştım, evet var ama benim gibi çok titiz de olsanız kafaya takılacak bir şey olmayacağını bilmenizi isterim. Şöyleki bu sistem masaüstünde intel kartla da çok iyi performans veriyor ve karıncalanma bu kartta hiç yok. Karıncalanma deneyimini tatmak istiyorsanız(:)) sırayla;
    - Grafik kartını ati 6550 olarak seçin,
    - Ekran parlaklığını full yapın,
    - Gözünüzü ekranla 10cm mesafa kalacak kadar yaklaştırın :S,
    - Ve karıncalanmayı gösterecek gri rengin istisna tonunu seçin(http://wallbase.cc/start sitesinde var)
    - Dikkatli baktığınızda göreceksiniz amahttp://w3mag.com/wp-content/uploads/2009/09/Windows-7-ultimate-collection-of-wallpapers.72.jpg
    - linkindeki benzer gri tonunda ben aynı şartlarda bir şey göremedim.

Değerli arkadaşlar kısacası kafaya takılacak bir durum değil bu ve hp'den kaynaklanan problem de değil kigerçekten bana göre problem de değil.

2 - Sessiz ortamda fandan gelen hava uğultusu normalden biraz fazla demiştim. Evet öyle gerçekten çünkü bios ayarlarında "system configuration" sekmesine bakarsanız orada seçeneklerde fanla ilgili seçenek var onu enabled ise disabled veya disabled ise enabled yaparsanız artık fan sürekli aktif çalışmıyor olacak. Arada bir çalışarak ısısını koruyacaktır. Böylelikle çok sessiz ortamda problem yaratmayacaktır.

Bu cihaz alacak arkadaşlar iki tavsiyem

- Biostan fanla ilgili seçeneği değiştirin ve sabit şekilde diz üstü bilgisayarınız soğuk olsa bile fan devrede olmamış olsun ve
    - eğer bilgisayarı teknik amaçlar için de kullanıyorsanız en üstteki ses arttırma veya parlaklık ayarlarını direk olarakt değilde fn + action olacak şekilde
    ayarlayın. Bu seçenek de üstteki seçeneğin hemen altında yer alıyor.

Need For Speed Hot Pursuiti ful ayarlarda oynadım ve hiç bir kasılma olmadan problemsiz çalıştırdı. Isınma az da olsa hissediliyor. Ama bu tamamen kasa mataryelinden kaynaklanıyor. Kasa aliminyum olduğu için çalıştırmadan önce aksine çok soğuk hissediliyor, çalıştırdıktan sonra zorladığınızda ise biraz ısınıyor olduğunu anlarsınız. Bu tamamen o maddenin ısıyı depoluyor olmasından kaynaklanıyor. Yoksa sistem parçaları ekstra ısınmıyor.

Hoparlörlerden gelen ses konusunda ise ben fazlasıyla tatmin edici buldum. Gayet tok, anlaşılır ve yüksek seviyede oyunlar oynanabiliyor veya müzik dinlenebiliyor. Bass konusunda yeterli olmadığını belirteyim ama duyduğunuz zaman ortalama bir kulağı tatmin edecektir.

Klavyeye gelecek olursak ben yıllarca birbirine yapışık tuşlar kullandığımdan epey yabancılık hissediyorum aralıklı olmalarından dolayı fakat bu akdar ön yargılı olmaya gerek yok insan neye alışmıyor ki:) Tuşlarımda kabarma vs yok sadece space tuşunda biraz eğiklik var.

Touchpad ile ilgili şunu söyleyebilirim ki sunduğu geniş alan ve parmağınızın çok rahat şekilde takılmadan kayabileceği yüzey yapısı sayesinde hiç bir notebookumda hissetmediği rahatlığı hissettim. Beni tek üzen nokta ben normalde sol elimin bir parmağını touchpad düğmeleri üzerinde , diğer elimin bir parmağını da cursorı sürüklemek için olan yüzeyde tutardım bu tamamen alışkanlık fakat bu touchpadde düğmelerin yüzeyi de dokunmatik olduğundan iki parmağımı da dokunuyor algılıyor ve lag oluyormuş gibi mouse titreyerek hareket ediyor. Kısacası tek elle kullanıldığı takdirde benim için çok çok iyi sonuçlar veriyor.

Şarj konusuna gelelim. Ben normal kullanımda(masaüstünde dolaşma,internette haber okuma bir kaç oyun oynama gibi) 3 saat civarı dayandığını söyleyebilirim.

Dizaynı göreceli tabi ama bunu bir çok arkadaşımız da belirtti çok tatmin edici. Üzerindeki motifler çok iyi işlenmiş ve materyeli sayesinde kolay olay çizilmez, parmak izi tutmaz veya toz göstermez. Elinizin altında olan bir cihaz için bu durumun çok çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Şimdilik bu kadar. Umarım almaya niyetli arkadaşlar için işe yarar bir yazı olmuştur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.