Şimdi Ara

Hp 650 Notebook a Format atmak ve BOOT ayarları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeğenime hediye olarak HP 650 Notebook aldık

Kısaca özellikleri:
    1,8ghz celeron 1000M 2mb işlemci
    2Gb DDR 3 ram
    İntel HD onboard Ekran KARTI
    500GB 16mb cache 5400rpm Seagate HDD
    15.6" 1366*768p ekran
    3 adet 2.0 USB
    HDMI + LAN + WİFİ b/g/n + VGA port
    Optik Okuyucu yazıcı (DVD writer)
    Kart Okuyucu (SD/MMC...)
    UBUNTU OS

Bilgisayar özellikleri.(Bazı test sonuçları)

Şimdi gelelim esas soruna.Ubuntu ile gelen PC ye format attım başta RECOVERY kısmını silmedim ama C-D olarak windows altında part oluşturamadım (hata verdi)
    [100mb win7/1.9gb HP /10gb Rec kısmına ayriyetten C ve D oluşturamadım) Sonra tamamen FDisk attım, direk C ve D yaptım.Sistemde bir sorun yoktu.Driverlarını kurdum
    Yeniden başlatmam gerekti ve işte hazin son

Boot mngr eksik hatası aldım
    CTRL+ALT+DEL ile yeniden başlatın yazıyordu
    Başlattım biostan HDD boot ayarlarını kurcaladım fakat nafile.Değişen birşey olmadı.SADECE REC Tuşu ile açılabiliyor8F11 açılk sıkıntı çıkmıyor ve devam ediyor

Fikirlere açığım.Daha önce HDD bölümlemede HP bilgisayarda bir sıkıntı yaşamıştım.Neler yapabilirim.SOnuçta kullanacak çocuk 8 yaşınad F11 ile açılış yapılıyor ve windows 7 ye girilebiliyor.Ama F11(RECOVERY) tuşu ile uğraşsın istemiyorum.Tşkler şimiden

• Konu güncel +1 Acil yardım alzım arkdaşlar
  • +++++++++ günce konudur
  • XinT kullanıcısına yanıt
    hocam hp biraz karışık müşteri hizmetlerini ara yardım ediyorlar.. garanti belgesini isteyecekler kod.. 444037 idi sanırım.. kontör ün yoksa söyle onlar ara seni..
  • quote:

Orijinalden alıntı: meneter

hocam hp biraz karışık müşteri hizmetlerini ara yardım ediyorlar.. garanti belgesini isteyecekler kod.. 444037 idi sanırım.. kontör ün yoksa söyle onlar ara seni..

EyvAllah

Hp neden bu kadar işi zorlaştırıyor anlamış değilim
    hocam ben o kadar anlıyorum pc den yarım saat benimle uğraştı sanki kasten bu kadar karmaşık yapmışlar.. asus mesela çok kolay..
    bide sen tamam oldu bitti işim demeden seni bırakmıyorlar haberin olsun kardeş
  • Secure erase yapmayı denicem RAM e linux yukleyip deneyem olmadı yeni bootlu CD çekip deneyecem en son çare HP destek hatt :) saolasın hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BIOS'ta secure boot ayarı varmı onu kontrol et. Eğer varsa devre dışı bırak. hp 650 için 444 7171 ilgileniyor. Diagnostic içerisinden HDD testini gerçekleştirebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tremonti

BIOS'ta secure boot ayarı varmı onu kontrol et. Eğer varsa devre dışı bırak. hp 650 için 444 7171 ilgileniyor. Diagnostic içerisinden HDD testini gerçekleştirebilirsin.

ben secure erase yaptım ve artık HDD yi sistem kurarken görmuor biosta felan goruor :D
    linux u ram a yükleyip kurcalasammı daha yada HDD yi diger laptoba 2. olarak takıp orada biçimlendirme yapmayı mı denesem :S
  • Dostum kurulum başlıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tremonti -- 11 Eylül 2013; 16:10:44 >
  • Başlatamadım
    HDD yi halen gösteremedim
  • Şimdi kurulum başlar windows yükle kısmı falan gelir. Orda diskler yoksa SATA sürücüsü eksiktir. Kurulumda disk biçimlendirme ekranında sürücü yükle kısmından deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tremonti -- 11 Eylül 2013; 16:29:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tremonti

Şimdi kurulum başlar windows yükle kısmı falan gelir. Orda diskler yoksa SATA sürücüsü eksiktir. Kurulumda disk biçimlendirme ekranında sürücü yükle kısmından deneyebilirsin.

Sata driver ı nasıl bulabilirim ?
    http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=321957&prodSeriesId=5225011&prodNameId=5225013&swEnvOID=4063&swLang=13&mode=2&taskId=135&swItem=ob-116428-1

Linkteki dosyayı indir.
    Sağ tıkla dosyaları çıkarsın exe halinden.
    Çıkartılan dosyaları bi flashla bahsettiğim yerde sürücü yükleme yapıcaksın.
    Klasörlere tek tek bak ya f6 ya da drivers klasöründeki uyuyor.

• EyvAllah saolasın hocam

Ben dün arkadaştan bi fikir aldım
    gpt mbr olayları olabilir dedi
    w7 kurulum ekranında komuta sisteminde değişimi yaptım kurdum ve bugun akşama gönderdim bilgisayarım :)
    Tşkler
  • arkadaşlar recovery sildim nasıl geri getircem dvd varmı ınternette wındows 8 yuklu ıdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fast-man -- 5 Aralık 2014; 9:42:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fast-man

arkadaşlar recovery sildim nasıl geri getircem dvd varmı ınternette wındows 8 yuklu ıdı

Hocam bizim yegene aldığımız pc de ubuntu yüklü idi :D
    O yüzden rec kısmını bilemeyeceğim ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.