Şimdi Ara

Hp 6115st - İ7 2630QM turbo boost var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende hp 6115st var . Vatan bilgisayarın internet sitesine girdim 1 kaç yoruma bakayım dedim . Eksilerde sürekli turbo boost olmaması yazmışlar . Fakat benim bildiğim 2630QM lerde turbo boostun olması . Acaba benim işlemci turbo boostlu mudur ? Yardımlarınızı bekliyorum üstadlar :)

• olsa ne olur olmasa ne olur turbo boost ile oc yapmak sağlıklı değil
    Onu geçtim leptopa oc yapmak sağlıklı değil
  • Normal çalışma hızı 2ghz iken 2.9 ghz e kadar turbo boost özelliği vardır benim bildiğim.Aynı işlemciyi laptopumda kullanıyorum ve 2.8 ghz e kadar çıktığını gördüm...
  • @josicosta;

Cihazınızda Turbo Boost özelliği bulunmaktadır, HP CoolSense yazılımı üzerinden "en iyi hale getirilmiş performans modu"na geçtiğinizde Turbo Boost aktif olacaktır.

Aşağıdaki linkten Intel Turbo Boost Technology Monitor'ü indirip işlemcinin Turbo çalışma durumunu görebilirsiniz.

http://downloadmirror.intel.com/19105/eng/Setup.exe

quote:

Orijinalden alıntı: saasc

olsa ne olur olmasa ne olur turbo boost ile oc yapmak sağlıklı değil

Turbo Boost teknolojisi Intel'in kendi sunduğu bir özelliktir ve BIOS üzerinden overclock işlemi gerektiren bir şey değildir.

• biliyorum turbo boostn bios uzerinden olmadigini ancak stok hizdan ileriye gidilmis oc yapilmis oluyor sonucta?
  • turbobost özelliği olanişlemciler yapısı gereği hız artşında sıkıntı yapmaz ama normal bir işlemciye oc yaparsanız en iyi ihtimalle ısınma hissedersiniz ekran kartıda aynı şekilde.yaptığınız işin durumuna göre otomatik kendi turboyu çalıştırıyor sıkıntı oluşturacak bir durum değil güzel bir özellik,kullanıcının hız aşırtmasına gerek yok.
  • Şu anda işlemcim ile ilgili bir sıkıntım yok oyunlarda gayet iyi performans alıyorum bu nedenle 2.8ghz'e hiç çıkarmadım artık ileride kullanırız şimdilerde pek ihtiyaç duymuyorum zaten. Bu arada yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josicosta -- 8 Mart 2012; 17:22:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

@josicosta;

Cihazınızda Turbo Boost özelliği bulunmaktadır, HP CoolSense yazılımı üzerinden "en iyi hale getirilmiş performans modu"na geçtiğinizde Turbo Boost aktif olacaktır.

Aşağıdaki linkten Intel Turbo Boost Technology Monitor'ü indirip işlemcinin Turbo çalışma durumunu görebilirsiniz.

quote:

Turbo Boost teknolojisi Intel'in kendi sunduğu bir özelliktir ve BIOS üzerinden overclock işlemi gerektiren bir şey değildir.

Bir sorum daha olacak. Acaba turbo boostu kendi isteğime göre mi kullanabiliyorum yoksa işlemci otomatik mi atıyor kendisini 2.8'e çünkü ben genellikle "en iyi hale getirilmiş performans modu" seçeneğiyle kullanıyorum. Yani bu seçeneği seçince bilgisayar direk 2.8ghz mi geçiyor yoksa aktif olup bilgisayarın durumuna göre mi kendisini 2.8ghz'e atıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: josicosta

quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

@josicosta;

quote:

Bir sorum daha olacak. Acaba turbo boostu kendi isteğime göre mi kullanabiliyorum yoksa işlemci otomatik mi atıyor kendisini 2.8'e çünkü ben genellikle "en iyi hale getirilmiş performans modu" seçeneğiyle kullanıyorum. Yani bu seçeneği seçince bilgisayar direk 2.8ghz mi geçiyor yoksa aktif olup bilgisayarın durumuna göre mi kendisini 2.8ghz'e atıyor ?

işlemci kendi ayarlıyor...
    coolsense ile alakası yok...
    bende coolsense yok zaten yinede çalışıyor...

• merhaba benimde 6115st var ve recovery dvd'si yapabilirmisin bana fdisk atinca silindi benim yardımcı olurmusun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.