Şimdi Ara

HP 301 Kartuş dolum ikilemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
19.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hp deskjet 2050 lerde kullanılan, hp 301 serisi siyah ve renkli kartuşların gittigidiyor.com'da
    http://urun.gittigidiyor.com/HP-301-KARTUS-MUREKKEP-DOLUM-SETI_W0QQidZZ31497460
    http://urun.gittigidiyor.com/HP301-SIYAH-VE-HP301-RENKLI-DOLUM-SETI-EKO_W0QQidZZ31476407
    veya
    http://www.prinkjet.com/?ol=products&prdc=printer_select&deger=0&deger1=1&deger2=0&printer=2043

bu sitede yazdığı gibi dolum yapılabildiği ile ilgili bilgi var. Fakat bikaç başlıkta 301 lerin daha yeni olduklarını doldurulamadıklarını okudum. Şimdi son durum nedir mesela bu dolum setlerinden alsak en itinalı şekilde dolum yaptığımızı varsaysak kaç kez doldururuz yazıcının üstünde gelen kartuşları?

Bu arada media markt son kataloğunda hp deskjet 2050, 59 tl olduğu için böyle bir araştırma içine girdim.

• Dolmaz diye birşey olmaz bence ama ben aldım. Orj. kartuşu 65 e geliyormuş yazıcı kullan at 59
  • Kartuşunu üstündeki etiketi çıkardım,zaten dolum delikleri açık süngerdeki havayı aldım;çünkü yanılmıyorsam mürekkeb yokken yazıcı kartuştan mürekkeb çekdiğinde sünger havayla doluyor,süngerin havasını aldıktan sonra 4cc mürekkep doldurdum.(Altında sünger olmayan deliğin altındaki haznede fazla mürekkeb birikiyor oradaki mürekkebi çekmezseniz akıntı yapar,zannedersem xl kartuşlarda bu kısımda da sünger oluyor,demo kartuşun 4 cc civarında mürekkeb aldığını tecrübeledim)Daha sonra delikleri izola bantla yapıştırdım;fakat orjinal etiketteki gibi kartuşun hava alacağı küçük açıklığı kapatmayın.Ağzından da havayı aldıktan sonra(Mürekkeb gelene kadar vakumlayın)kartuşu ilk günkü gibi kullanmaya başladım.Kartuşun yukarısından dolum yapmadan önce ağızdan dolum tavsiye edildiği için ilk dolumu ağızdan yapmıştım;fakat ağızdan dolumda hem mürekkep zayiatı oluyor hem dolum çok zor hemde kartuş bir iki çıktı verdikten sonra ağzına gelen mürekkep tıkama yapıyor,tekrar çıktı almanız gerektiğinde de solüsyonla ağızdaki mürekkebi silmeniz gerekiyor.

• bende 3050 aldım bugun ama 301 190 syfa cıktı verıyomus bende kendım doldurmayı dusunuyorum dolduruldugunda bu ısıkların yanmaması ıcın ne yapmak lazım orjınal almaktan baska yazıcı nası anlıyo doldurulma oldugunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbpgks

bende 3050 aldım bugun ama 301 190 syfa cıktı verıyomus bende kendım doldurmayı dusunuyorum dolduruldugunda bu ısıkların yanmaması ıcın ne yapmak lazım orjınal almaktan baska yazıcı nası anlıyo doldurulma oldugunu?

Bende de ışıklar yanıyor,ben herhangi bir rahatsızlık duymuyorum;zannedersem yazıcı kartuştan anlıyor,bazen yazıcıdan çip sesi geliyor,hp bu yazıcılarda sadece doldurmaya izin veriyor.
  • Ben az önce bilgisayarcıya verdim dolum yapıyorlar hp 301 kartuşa.
    10tl de fiyat verdiler.
  • dolum yaptırdım 50 sf da bitti
    kartuşlar bitik değil diğe sanıyorum ama...
    hizala diye uyarı veriyor
    kendim alıp dolduracaktım uğraşmayayım dedim var mı acaba bir ayarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanklı yazıcıda HP vs EPSON
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benimki olmadı bi türlü silik yazdı orjinal gibi olmadı verim alamadım gittim 32 tl ye orjinalini aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Benimki olmadı bi türlü silik yazdı orjinal gibi olmadı verim alamadım gittim 32 tl ye orjinalini aldım

bana da yol görünüyor
  • Yazıcı 70tl kartuşu 32tl
  • elimde 4 adet hp 300 kartuş var. Bende kartuş dolum seti ve her renkten 1'er litre var.
    daha önce her bir kartuşa yaklaşık 10 dolum yaptım. akıtma sorunu ve çıktı alamama sorunu oldu. Bu sorunları nasıl giderebilirim ?
    bir de bakır iletken levhasının üst kısmında hafif bir kalkma var. Bu bir problem çıkarır mı bana ? yollar kopmamış, sadece levha kalkmış biraz.
    bu kartuşları doldurduktan sonra bitmeyen kartuş sistemi takmayı düşünüyorum. ama öncelikle kartuşlarımın sağlama binmesi lazım. ne yapabilirm bu konuda
  • HP 301 KARTUŞ
    Baskı kapasitesi : 190 Sayfa 25 lira
    http://www.teknotrend.net/urun/hp-301-kartus---hp-301-siyah-kartus---hp-ch561ee-kartus.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEKTUPLA -- 26 Mayıs 2012; 11:13:16 >
  • HP 301XL KARTUŞ
    Baskı kapasitesi : 480 Sayfa 50 TL
    http://www.buromalzeme.com/urun/hp-301xl-kartus-hp-301xl-siyah-kartus-hp-ch563ee-kartus.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEKTUPLA -- 26 Mayıs 2012; 11:16:19 >
  • 301 nolu kartuşa dolum yaptığınız halde kartuş boş gözüküyor ve yazıcı yazmıyor boş kağıt veriyorsa kartuşun çipinin olduğu yere bantla bir kağıt yapıştırarak çipin önünü kapatırsanız yazıyor.

bende bugün keşfettim. yazıcım hp 2050A ... benim gibi mağdur olan arkadaşlara faydam olsun diye yazdım. yanlız bantın yapışkan tarafını direkt çipin üzerine yapıştırmayın. bozulur falan sonra sövmeyin bana. önce çipi tamamen kapatacak boyutta bir kağıt parçası ile örtün çipi. sonra kağıt düşmesin diye bantlayın kartuşa...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.