Şimdi Ara

House of the rising sun, Ne anlatılmak isteniyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sözlükteki yazıları okuduktan sonra 280 adet coverının bulundugunu ve şarkının orjinalinin bi oduncunun kızı tarafından yazıldıgını ögrendim. şarkıda genç bir kızın geneleve düşmesi anlatılıyor. bakınız ;
    Yoksul bir ailenin kızı, annesinin sözünü dinlemeyip, bir nevi 'özgür kız' olma hayalleriyle, kumarbaz ve hayta sevgilisinin peşinden yollara düşmüş ve sonuçta kendini New Orleans'ta bir genelevde sermaye olarak bulmuştur. (alıntıdır)

tabii animals versiyonunda ise dangerful'un yazdığı anlam var. bu versiyonda ise serseri babasını örnek almış bir gencin pişmanlıgı söz konusu. şurada da geçtiği gibi ; " Oh mother, tell your children,Not to do what I have done ".. gelmiş geçmiş en güzel şarkı budur bana göre. o kadar hüzünlendirici ki, duygulanmamak mümkün değil.

ayrıca eagles'tan tutun led zeppelin'e, the white buffalo,bob dylan'a kadar onlarca nünlü sanatçı yorumlamış. tabiibana sorulursa en güzel versiyonu Animals. aşağıda türkçe altyazılı video yer almakta.

Evet arkadaşlar, Animals'in House of the rising sun parçasına hayranımdır. Birçok kere dinlemişimdir fakat şarkıda anlatılmak isteenen nedir çözemedim. Şarkının sözleri atıyorum aşağıda, ingilizcesi iyii arkadaşlar da sözlere bakarsa iyi olur belki kelime oyunları vardır (pek sanmıyorum ama.).

ŞARKI :https://www.youtube.com/watch?v=5A-4VGfx5lU

There is a house in New Orleans
    They call the Rising Sun
    And it's been the ruin of many a poor boy
    And God, I know I'm one

My mother was a tailor
    She sewed my new blue jeans
    My father was a gamblin' man
    Down in New Orleans

Now the only thing a gambler needs
    Is a suitcase and trunk
    And the only time he's satisfied
    Is when he's on a drunk

[Organ Solo]

Oh mother, tell your children
    Not to do what I have done
    Spend your lives in sin and misery
    In the House of the Rising Sun

Well, I got one foot on the platform
    The other foot on the train
    I'm goin' back to New Orleans
    To wear that ball and chain

Well, there is a house in New Orleans
    They call the Rising Sun
    And it's been the ruin of many a poor boy
    And God, I know I'm one

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alakurt79 -- 10 Haziran 2015; 18:42:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• New Orleans'ta çocukluğunu kötü geçirmiş ve bir süre sonra tekrar dönmek durumunda kalan birini anlatıyor.
  • danGerfuLL kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam şarkı sözlerini baya kez okudum ama ne anlatılmak istedigini anlamamıstım. 'And it's been the ruin of many poor boy, Dear God I know I was one' derken de onu kastediyormuş.

• Ve birçok zavallı çocuğun yıkımı olmuştur. Onlardan biri olduğumu biliyorum sevgili Tanrım.

I'm one, i was one değil. I was one olursa biriydim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 8 Haziran 2015; 22:49:12 >
  • danGerfuLL kullanıcısına yanıt
    biliyorum hocam o kadar ingilizce var. lyrics sitesinde yanlış yazıyor o zaman.

• http://songmeanings.com/

Bu site sağlamdır, sözler konusunda da baya iddialıdırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

http://songmeanings.com/

Bu site sağlamdır, sözler konusunda da baya iddialıdırlar.

Güzel siteye benziyor, kullanıcıların fikrini yazması felan güzel olmuş. Bilgisayara geçince incelerim hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sözlükteki yazıları okuduktan sonra 280 adet coverının bulundugunu ve şarkının orjinalinin bi oduncunun kızı tarafından yazıldıgını ögrendim. şarkıda genç bir kızın geneleve düşmesi anlatılıyor. bakınız ;
    Yoksul bir ailenin kızı, annesinin sözünü dinlemeyip, bir nevi 'özgür kız' olma hayalleriyle, kumarbaz ve hayta sevgilisinin peşinden yollara düşmüş ve sonuçta kendini New Orleans'ta bir genelevde sermaye olarak bulmuştur. (alıntıdır)

tabii animals versiyonunda ise dangerful'un yazdığı anlam var. bu versiyonda ise serseri babasını örnek almış bir gencin pişmanlıgı söz konusu. şurada da geçtiği gibi ; " Oh mother, tell your children,Not to do what I have done ".. gelmiş geçmiş en güzel şarkı budur bana göre. o kadar hüzünlendirici ki, duygulanmamak mümkün değil.

ayrıca eagles'tan tutun led zeppelin'e, the white buffalo,bob dylan'a kadar onlarca nünlü sanatçı yorumlamış. tabiibana sorulursa en güzel versiyonu Animals. aşağıda türkçe altyazılı video yer almakta.

• şarkı o kadar mükemmel ki her cover yapan mükemmel yapıyor, benim en beğendiğim şu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • WISDOM kullanıcısına yanıt
    kesinlikle. bu versiyonu da sons of anarchy'e özel olarak bestelemiş grup sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.