Şimdi Ara

Horoz'dan Şakacı Gangplank Rehberi [AP BÖLÜMÜ AÇILDI !!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
3
Favori
7.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İsmine aldanmayın şakacıklıyla alakası yok.
    hiçte şakacıklı değilmiş

Şakacı Shaco, Şakacı ryze, Şakacı Sivir, Şakacı Brand vs. rehberlerinden sonra bende bir tane şakacı rehber açıyım dedim

Forumdan aldığımız son bilgilere göre kimler tarafındanyapılacağı tam kesinleşmemiş ancak yapılacağı kesin olan Rehberler.Detaylar için forumu takip edin..
    Coming Soon... Şakacı Jayce
    Coming Soon... Şakacı Xin
    Coming Soon... Şakacı Vi
    Editor : IcyTea Lemon

Kimdir bu gangplank ??

Bu vatandaş Mavi Alev adasında dünyaya geldi. Bunun babası kaptan Gölge Vincent oraların en korkulan ve en varlıklı korsanı. İşte gangplank ailenin şımarık çocuğu..., demek isterdim ama hikayesi maalesef çok acıklı :( Kaptan Gölge Vincent Oğlununda kendisi gibi acımasız bir korsan olması için acılar çektirdi ve onu çok sert bir şekilde yetiştirdi.Kısaca acıların çocuğu diyebiliriz. Ee haliyle gangplank babasından nefret eder oldu. Bu arkadaş çocukken bile çok hainmiş. Vay yüce kostok. Neyse gangplank büyüdükçe işte çok korkulan bir korsan oldu ve babasını 18. yaş gününde arkadan bıçaklayıp öldürdü. Vay çakal.. Üstüne babasının ünlü gemisi siyah inciyi,.. pardon Ölü Havuz'u ele geçirdi. Ancak öte yandan Valoran kıtası korsanlar için tehlikeli bir halindeydi ve Gangplank bunu bildiği için League of Legends ' e kendi şampiyonunu göndermek istiyordu. Tabi onları en azılı korsanlarından daha iyi kim temsil edebilirdi ki ? gangplank korsanlar kıralı ünvanına sahip olabilecek kadar gücü olduğu halde, o ününü ve şöhretini arttırmak için kendisini bizim maharetli ellerimize teslim etti. Ee bari bu çabasını boşa çıkartmayalım da birde bu vatandaşın özelliklerine bakalım.

Şimdi de artıları ve eksilerine bakalım.(Kendi gözlemlerime göre)

+Q'su ile kritik vuruşları yapabilmemiz
    +W ile stun ve yavaşlatma etkilerinden kaçabiliriz
    +E 'si ile takıma buff kazandırarak asist alabiliriz.
    +Ultisini haritadan istediğimiz yere atabiliyoruz

-Kırılgan bir şampiyon, bir warmog şart
    -mana sorunu var
    -Ultisi Late'de useless

Gangplank Skilleri

Spell seçimleri, Flash ve Bitkinlik

Pasifimiz(Zehirli Kılıç) = Gangplank normal saldırılarıyla yada çakaralmaz (bizim korsanın meşhur silahı) ile yaptığımız bir saldırıda 3 saniye boyunca levelimize bağlı olarak büyü hasarı verir. Ve karşıdaki gangplank görmüş masum köylünün hareket hızını azaltır. Ayrıca bu özelliğimizi ard arda 3 defaya kadar kullanabiliriz. Kısaca tutuştur gibi birşey.

Q(Çakaralmaz) = Çakaralmaz 20/45/70/95/120 (+saldırı gücü) kadar rakibe vurur ve 4/5/6/7/8 fazladan altın verir. Bu skill'imizin en güzel yanı normal vuruşlar gibi kritik dalabiliriz. Ayrıca çakaralmaz ölümcül darbe vurduğu zaman mana değerinin yarısını geri kazanır.

W(İskorbite Çare) = Sadece 65 mana karşılığında Portakal yiyerek üzerindeki kitle kontrol özelliklerini kaldırıyor. Nedir bu kitle kontrol etkileri, yavaşlatma, kitleme, susturulma gibi etkilerden kurtulabiliyor. Ancak tutuştur dan ve darius gibi pasifi olanlardan kurtulamıyor maalesef. Ayrıca 80/150/220/290/360(+%100 ap değeri) can dolduruyor. Kısaca bu bizim can damarımız. Ve asla gereksiz yere kullanmayın, jungle tarafından baskın yediğinizde kaçmanız için en gerekli olan özellik.Emin olun Bekleme süresine girmişken baskın yemek istemezsiniz.

E(Moral Ver) = Gangplank havaya ateş ederek, dost şampiyonların saldırı gücünü ve hareket hızlarını arttırır.
    Genelde saldırı esnasında kullanmaya gereksinim duyacağınız bu yetenek aslında çok işe yarıyor. Bu yeteneğe fulledikten sonra verdiği hasar hayli artıyor ve hareket hızı da yeterince yardımcı oluyor. Bu yeteneği team fightlar da veya koridorda kapışırken vs. kullanılırsa, savaşın gidişatında büyük rol oynar. Bunun dışında uzakta olunan bir savaşta yeterli mesafeye girerek, takım arkadaşın üzerinde bu yetenek kullanılırsa, asist kazanabilirsiniz.Bir de bu yetenek kaçma sahnelerinde kendisini gösterecektir. İkinci fullenmesi gereken skill'imiz bu.

R(Top Saldırısı) = "Hemen hemen USELESS" bakın hemen hemen diyorum. Adamın canı 200-300 ve kule altına mı kaçtı, bas abicim ultiye gebersin. Adamın canı 500 üzerindeyken kullanmanızı tavsiye etmem zira muhtemelen ölmeyecektir. Çünkü bu topların vuruşu çok düşük. 7 saniye boyunca bir alana rastgele toplar gönderiyor ve rakiplerin hızını %25 azaltıyor. Ayrı ulti açıldıktan sonra artık sadece kendi koridorunuzu değil tüm koridorlara odaklanmalısınız. Early de ve oyunun orta sıralarında en çok işine yarayacak skillerden birisidir. Adamı hiç beklemedi bir anda öldürebiliriz. Ancak late game'de maalesef kullanışsız. Bununla sadece adam kaçarken yavaşlatırsınız okadar. Yada tf lerde asist alabilirsiniz belki. Çakaralmazın yanına bile yaklaşamaz.

Edit : Ap kasarsanız, ulti baya kullanışlı.

Skill açma sırasımız böyle olacak: Q-E-Q-W-Q-R-Q-E-Q-E-R-E-E-W-W-R-W-W

ŞİMDİ SIRA GELDİ BUİLD'E

Başlangıç eşyası olarak bir bot 2 mavi ve 2 kırmızı pot ile başlamayı tercih ediyorum. Bunun sebebi 4 tane kırmızı aldığımız zaman gangplank aşırı bir mana sorunu çekiyor. Onun yerine daha az agresif oynayıp 2 adet mavi pot almayı tercih ediyorum.

Sonra daha az agresif oynucaz ancak daha çok farm yapıcaz. İşi minyonlara bırakıyoruz ve son vuruşu çakaralmaz ile yapıyoruz.İlk base çekeceğimiz zaman ben mutlaka 1300 olduğu zaman giderim.Tabi bu biraz karşıdaki rakipe de bağlı birazdan karşımızdaki güçlü ve güçsüz rakipleri tanıtacağım.

Ve evet ilk base çektiğimiz zaman gördüldüğü gibi Avarice blade, ve mana sorunu yaşamamamız için Sapphire alıcaz. Yanına 2 kırmızı 1 mavi pot ta alabilirsiniz.

Sonra Ultimiz açılacak işte can alıcı nokta bu. Artık koridora değil tüm haritaya odaklanıcaz. Bu saatten sonra kill alması daha kolay ve aynı zamanda daha zor olucak. Sürekli gözünüz haritada olucak çatışma çıkabilecek yerleri iyi takip etmelisiniz böyle bir durum sezdiğiniz zaman direk oraya odaklanın ve kaçan rakiplere ulti atın. Ve evet sonra yeteri kadar levelimiz olunca gidip ejderhayı alıcaz. Sonra farm yapmaya devam.

Oyunun ortalarına doğru aşğıda gördüğünüz buildi tamamlıyoruz.

Eveet geldik en gerekli eşyalara, statik bizim can damarımız. O olmadan q ' da olmaz. Kısaca biz olmayız. Neyse Statikten sonra 2. olarak IE çıkıyoruz. İsterseni hydra ' da çıkabilirsiniz. Sadece yakın dövüş dediğine aldanmayın Q muzda da işe yarıyor.

Ve oyun sonunda Trinity, Hydra , Warmog ve iona'nın ayakkabılarına ek alıp buildi bitiriyoruz. Warmog almamızın sebebi gangplank çok kırılgan bir champ ve biraz sağlamlaştırmak amaçlı. İsteyenler karşıdaki rakiplere göre hydra yerine kara balta çıkabilir.

Önemli not : Iceborn Gaunlet'e takan çok oldu onun için Trinity yerine alternatif olarak Iceborn çıkabilirsiniz.

Eğer isterseniz ben kodummu oturtmak istiyorum bizim full critic change var.Wall hack açmış gibi headshoot atıp atıp dolanırsınız artık. Onu verelim abi.

Her ne kadar tavsiye etmesek te,sonuçta hile yav yazıktır günahtır tek atmaya utanmıyonuzmu ama illa kullanıcam diyorsanız, arkadaşlarınıza Qharda$hıM th3K ath1y0ruM diyebilirsiniz. Ama bu build öl-öldür hesabına geliyor kısaca.

Şimdi birde kabiliyet sayfamıza ve rün page bakalım,

Evet mana yenilemeyi tercih etmemizin sebebi, gangplank'ın manaya çok ihtiyaç duymasından dolayıdır.

Önemli Bilgi : Mana resist ile Mana Regen Karıştırmışım onun için kusura bakmayın, O rünler Mana regen olacak. hepinet kardeşim sağolsun. Valla ilk ne diyo bu falan dedim ama kusura bakma.

Sıra geldi güçlü güçsüz rakiplerimize. İlk olarak güçlülerden başlayalım.

GANGPLANK GÜÇLÜ RAKİPLERİ
    Xin Zhao = Gördüğünüz yerde kaçın. (Tabii feeder değilse...)
    Darius = Statik ve Sheen alırsak problem yok.
    Lee sin = Defansif kasıyorsa dalmasanızda olur, saldırı ağırlıklı gidiyorsa dalın gitsin.
    İrelia = Early'de sorun yaratıyor, halt etmenin tek yolu jungle 'ın gang atmasını istemek. Yada başka lane geçin. Ancak orta oyunda ve late de sıkıntı yok.
    Cho'gath = W'süne dikkat etmek gerekiyor.
    Shen = Tank olduğu için öldürmesi bayaa zor, karşınıza gelirse farm odaklı oynayın ve jungle ' dan gang atmasını isteyerek öldürebilirsiniz. Ama tek başınıza dalmayın.
    Jax = Aslında o kadar da sorun yaratmıyor, Sersemlettiği zaman W ile kurtulabiliriz.

GANGPLANK GÜÇSÜZ RAKİPLERİ
    Tryndamere = Ultisini falan bırakın, spell olarak tutuştur almayacağımız için ultisini açtıktan sonra 4'e kadar sayıp q atarsanız problem çözülecektir(pasif), yada önüne doğru ulti atıp ölmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca düzenlemek istedim : Bitkinlik yerine tutuştur alırsanız, 3 e kadar sayıp ignite atın. Tabi tercih etmem pasif dururken. ama bazen pasifin yetmediği yerlerde olabiliyor, ben yinede her türlü almanızı çok tavsiye etmem.
    Master Yi = En güçsüz'lerden birisi, Eğer statik ve IE çıkmışsanız zaten Çakaralmaz(Q) ile vurmanız canının %75'ini götürecektir. Bu durum ashe,cait,shaco veya adc'lerin hepsinde diyebiliriz aynıdır.
    Nasus = Pata küte dalın.
    Wukong = Sizi havaya zıplatıp 1-2 saniye sersemlettiği zaman zaman W-E-Q yapın. Öldü işte..
    Amumu = Ulti bastığı zaman W yetecektir.

Ayrıca Karşısınızda BlitzCrank varsa yapmanız gerekenler: O lane'den uzaklaşın..

Saldırı komboları..;

Sadece bir tane kombosu var : Adı "hedınşat" -- E-Q

AP GP OP Bölümü [Eypi Cipi Opi]

Evet istek oldu Birde Ap Gangplank Rehberi hazırlarsa iyi olur diye.. Bende son maçlarımda Ap GP denedim, güzel olduğuu keşfettim. İnternette uzun araştırmalar yaptım ve bir kaç buildi, değiştip size sunuyorum..

Öncelikle Ap Kasmanın getirdiği + lar ve - ler.

[+] Özellikler
    + Ultimiz İlk Rehberdeki gibi Late'de ve Mid'de Useless değil. Daha etkili.
    + Manamune gibi itemler sayesinde Ap kasarken Ad de kazanıyoruz. Ancak Kritik Bakımından yetersiz kalıcaz. [Bu rehbere göre oynarsak]
    + Portakallarımız bir nevi HESOYAM görevi yapacak.
    [-] Özellikler
    - Q ile kritik vurmucaz.
    - Early'de ad bakımından biraz yetersiz kalabiliriz.

Spell Seçimleri -- "Flash , Bitkinlik"

Skill açma Sırası; Q-W-W-E-Q-R-W-W-W-E-R-E-E-E-Q-R-Q-Q

Zaten önceden Skilleri Tanıttığımız İçin Direk Builde Geçicem.

Evet şimdi başlangıç eşyalarına geçelim

Size 3 seçenek sunuyorum..,

1.İsterseniz Ampliflying Tome +1pot ile başlarsanız. Ancak can sıkıntısıve mana sıkıntısı çekeceğinizden eminim. Tavsiye etmiyorum.

2.Seçenek olarak Bot +2kırmızı +2mavi ile başlayabilirsiniz. Bizim için en uygun başlangıç şekli. Lane'de daha uzun süre kalırsınız. Buda daha çok farm demek.

3.Sapphire Crystal ve +2pot Eğer lane'de uzun süre ölmeden kalıp iyi farm yapabileceğinizden eminseniz, tavsiye ediyoruz.

Sonra yeterince farm yaptktan sonra ilk base çekmemizde (tabi rakip şampiyonlarada bağlı, üstünlük kurmalarına izin vermeyin.unutmayın Siz rambosunuz.)

Evet konuya gelelim ilk base çekmemizde gördüğünüz gibi "Blasting Wand" (uzun çubuk sanırsam) ve + olarak "Tear of the Goddess" alıyoruz. ve +1pot

Early sonlarında bilmiyorum Lich Bane'e paranız yeticek mi ama, bana oynadığım 5 maçtan 4'ünde yettiği için, onu bu sıraya koydum. Evet Earlysonlarında Lich Bane tamamlıyoruz..

Orta oyuna girdiğimiz zaman ise NLR ve yanına Glacial alıp partiye geri dönüyoruz.

Oyun sonlarına doğru Iceborn Gaunlet tamamladık.Iceborn almamızın sebebi manamure var ve Iceborn tammaladığımızda 60 ad veriyor.. yanına da alttaki gördüğümüz bot'u alıyoruz.

Sonra alttaki buildi tamamlıyoruz. Ve "AP GP OP"

BU ALAN RAKİP TAKIMDA AKALİ OLANLAR İÇİNDİR

Ve eğer karşıda akali gibi AP kasan şampiyonlar varsa (türkiye serverinde bir çok kişinin yapmadığı olay.) Büyü direnci veren itemler almalısınız. Yani kısaca

Alternatif olarak Death Fire grasp yerine Spirit Visage veya Banshee'nin dubağı'ndan alabilirsiniz. Ayrıca bota ek olarak, büyü direnci için Mercury Shoes, yada Yeteri kadar büyü direnciniz varsa, Büyü nüfuzu veren Sorcerer Shoes alabilirsiniz.

AYRICA SİZİN İÇİN OYUN HİLESİ VERİYORUM %100 ÇALIŞIYOR [SADECE AP GP'DE ÇALIŞIR]

HESOYAM[W] = PORTAKAL YİYEREK CANI FULLER!

EDİT : AP GP İÇİN RÜn PAGE ve KABİLİYET SAYFASI GELİCEKTİR..

Edit 2 = AP Bölümü biraz kötü olmuş olabilir çünkü sadece 5-6 maç attım ap ile birde bu bölümü netten araştırarak düzenlediğim için tam düşüncelerimi yansıtamadım, kulaktan duyma gibi oldu biraz. Eğer kötü olduysa bir kaçhafta sonra tecrübe edinip tekrar yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil Coulson -- 21 Ağustos 2013; 22:42:03 >

• Böyle giderse Google'la '' ŞAKACI '' Yazınca DH - LOL Bölümü çıkıcak demedi demeyin.

Rehber başarılı eline sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hydrogena -- 16 Ağustos 2013; 14:46:33 >
  • boşuna uğraşmışsın
    pasif yavaşlatır
    q ateş eder
    w portakal yer can doldurur
    e ad ve ms verir
    r tepeden toplar düşer
    botumuzu alıyoruz gerisi kritik
    rünler hepsi critic damage
    mastery 30-0-0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basit atak en önemli şey gpde bence skilleri utility gibi kullanılmalı. Basit atak basit atak damage over time>win

Iceborn yok

gpde bilmemiz gereken püf noktalar varsa bunlardan da bahsedebilirsin. Güzel rehber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 16 Ağustos 2013; 15:04:51 >
  • Baştaki resim ilgimi çekti,okuyorum.
    Güzeldir umarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

basit atak en önemli şey gpde bence

kritik olmazsa da olmuyor ama hocam.

@floopper Dikkat çeksin diye yaptım hocam zaten Şakacı Ryze sağolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil Coulson -- 16 Ağustos 2013; 14:50:43 >
  • Gangplank cosplayi koymamışsın.Sana puanım 9 kankam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ap build de yazsan çok hoş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HorozTufan

quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

basit atak en önemli şey gpde bence

kritik olmazsa da olmuyor ama hocam.

@floopper Dikkat çeksin diye yaptım hocam zaten Şakacı Ryze sağolsun.

Trinity Force yerine Iceborn Gauntlet'de önerebilirim,ability'den çok yararlanamıyoruz ama (W ve R hariç ki comboyu E-Q üzerine kurmuşsun) slow gerçekten iyi olabiliyor.
    Tabi rehber güzel,ap versiyonu da yazabilirsin.
  • İyiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueSquirrel -- 16 Ağustos 2013; 15:03:22 >
  • @hydrogena Akımı başlatan düşünsün hocam kimdi o şakacı shaco rehberini yapan.? Bu arada teşekkür ederim beğendiniz için.

@LoL Misafiri Ben seni engelleyemiyormuyum ? Block falanda işlemiyor atma hocam mesaj benim konularıma. Hayatımda senin kadar kimseye gıcık olmadım.
    Edit : Şu an yaptığın bile yetiyor. Hala gereksiz mesaj atıp konuyu kirletiyorsun. Birşey soracaksan pm'den sorulur. Ha pm kapalı diyorsan senin gibilerden mesaj almak istemediğim için.

@SilverQuasar O püf noktaları yazarım bir ara Rehber sevilirse bu arada beğendiğine sevindim..

@Floopper Daha önce hiç AP oynamadım burada yazdıklarımı kendi oynadıklarıma göre yazdığım için bir şey yazamam o konuda kusura bakmayın hocam, bu arada ben şimdiye kadar hep Trinity ile tamamladım, bi ara denerim. Eğer daha iyi gelirse Iceborn'a değiştiririm hocam. bu arada beğendiğine sevindim

@Polydos Buradaki rehberi hazırlarken kendi tecrübelerime göre yazdığım için hepsini, Ap buildde bir şey yazamam. Çünkü hiç AP oynamadım. Bu saaten sonra da oynayacağımı sanmıyorum..

@Jackal1905 sağol hocam

@Drug Free Uğraştık işte biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil Coulson -- 16 Ağustos 2013; 15:16:01 >

• Bunları sen mi yazdın. İşsiz.

• ben sana ne yaptım da sinirlendin bu kadar?

• quote:

Orijinalden alıntı: LoL Misafiri

boşuna uğraşmışsın
    pasif yavaşlatır
    q ateş eder
    w portakal yer can doldurur
    e ad ve ms verir
    r tepeden toplar düşer
    botumuzu alıyoruz gerisi kritik
    rünler hepsi critic damage
    mastery 30-0-0

Bunu demeye gelmistim

EDIT: Rehber guzel evde tamamini okurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pgilx -- 16 Ağustos 2013; 15:18:18 >
  • @SilverQuasar ; hocam ben Iceborn Gaunlet yerini Trinity ile dolduruyorum ama madem bu kadar çok takan var bu işe alternatif olarak koyarım rehbere.

@pgilx ; hocam onları yazıcaktınız da şimdi biraz değiştiriyim şunları..,

1-)Pasif sadece yavaşlatmaz, level bağlı olarak 3 saniye boyunca zehirler.(Darius'un kanaması yani)
    2-)W sadece can doldurmaz stun,yavaşlatma ve sersemletme etkilerinden de kurtarır
    3-)Ayakkabı'dan sonra full kritik dizersek ad bakımından ve can bakımından zayıf oluruz. Ki gp dediğim gibi kırılgan bir champ
    4-)Sadece kritik rün dizersek mana sorunu ortadan kalkmış olmayacak, o yüzden hep mavi pot'a ihtiyaç duyacağız
    5-)Mastery'ler 21-9-0, saldırıya olduğu kadar can ve zırha'da ihtiyacımız var.

şimdi niye bunları bana yazıyosrun diyorsan onunla muhattap olmak istemiyorum. Ondan dolayı yani yanlış anlama hocam kusurumuz varsa hoş gör.
  • gpnin pasifinin stackleniyor olması çok iyi bir olay. 1v1de üstün kılıyor bu özellik onu. Combat ne kadar devam ediyorsa o kadar güçlü gp, bu yüzden basit ataklar önemli.

3 kere stacklenmiş pasif 189 vuruyor + %21 slow veriyor.
  • Hoş olmuş lan

• Adam Ireliaya latede sıkıntı yok demiş

• Güzel rehber +rep
  • Bu çok iyi olmuş ama. Ben de Şakacı Jayce yapim bari
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.