Şimdi Ara

Hoparlörün patlamış olduğu nasıl anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
51.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Laptopumdan müzik dinlerken basslı müziklerde seste bozulma oluyor.Yani ses berrak değil.Yoksa bana mı öyle geliyor?Aynı şarkıyı kulaklıktan dinlerken normal ama laptoptan dinleyince ses bozuluyor gibi geliyor?Sizce patlamış mıdır bunun hoparlörleri?Nasıl anlarım patlamış olduğunu?

Hoparlörün Patladığı Nasıl Anlaşılır?

Hoparlörlerde oluşan patlamalar çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bir hoparlörün patladığını anlamanın birkaç yolu mevcuttur:

• Ses Kalitesinde Bozulma: Patlak bir hoparlör genellikle ses kalitesinde bozulmalara neden olur. Sesin çarpık, çatlak veya kısık çıkması gibi sorunlar yaşayabilirsin.

• Gürültü veya Cızırtı: Patlayan hoparlörler genellikle yüksek sesli gürültü veya cızırtılı sesler çıkarır. Bu sesler, hoparlörün hasar görmüş diyaframından veya ses bobininden kaynaklanabilir.

• Düşük Ses Seviyesi: Patlayan bir hoparlörün ses seviyesi genellikle önemli ölçüde düşer. Hoparlörden gelen sesin normalden çok daha düşük olması, bir patlama belirtisi olabilir.

• Görsel Hasar: Bazı durumlarda, patlayan bir hoparlörde görsel hasarlar görülebilir. Hoparlörün diyaframı yırtık olabilir veya hasar görmüş olabilir.

• Duman Kokusu: Nadir durumlarda, patlayan bir hoparlörden duman kokusu gelebilir. Bu, hoparlörün aşırı ısınması sonucu elektrik bileşenlerinin hasar görmesinden kaynaklanır.

Eğer yukarıdaki belirtilerden birini veya birkaçını hoparlöründe gözlemlersen, muhtemelen hoparlörün patlamış olması gerekir. Bu durumda, hoparlörü kullanmayı bırakmalı ve derhal değiştirmelisin.

Ek olarak, aşağıdaki anahtar kelimeler de hoparlör patlamalarıyla ilgili içeriklerde sıklıkla kullanılır:

• Laptop hoparlör patlaması nasıl anlaşılır
    • Patlak hoparlör nasıl anlaşılır
    • Arabada patlak hoparlör nasıl anlaşılır
    • Hoparlör patlak mı
    • Yanık hoparlör nasıl anlaşılır
    • Patlak hoparlör testi
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ses suruculurelınızı yenıledınız mı ... guncel bır surucu ıle ..eger guncelse sılıp tekrar kurmayı deneyın .. sorun yıne duzelmesse belkı patlak degılde baglantısında bır temassızlık gıbı bır durum olabılr ..bunun ıcınde kasayı acmanız gerkeır ..garntısı varmı bılmıyorum .. ayrıca daha once tecrubenız yoksa bılen bırısınden yardım almanız daha saglıklı olur ..
  • Eger normal bir muzik dinlerken (ses duzeyi %90 larda iken) cızırtı yoksa sorun yoktur. Yuksek basslarda cızırtı duyabilirsiniz hatta bu yuzden patlamısta olabilirsiniz. Durumu soyle degerlendirilebilir kısaca; sizin hoparlorunuzun verebilecegi bass degeri 50 olsun. Muzikteki bas degeri 80-90 civarlarındaysa seste bozulmalar baslar. Eger sadece yuksek basslı yerlerde problem varsa patlak degildir diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulmicort -- 21 Nisan 2012; 9:45:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

profeyşınıl re(n)klam fotografikçisi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRangulity

Garantisi var kasayı açamam.Ses sürücülerini güncellemedim.
    Hocam ses %20 olsa bile cızırtı var.şarkılar kalitesiz desem değil ama sürekli bir cızırtı ve bozulma var :(

suruculerı guncelleyın muhtemeln sorun duzelecekdır..

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

Hocam ses %20 olsa bile cızırtı var.şarkılar kalitesiz desem değil ama sürekli bir cızırtı ve bozulma var :(

Ses driverını bulamadım.Nasıl bulurum ve güncellerim?

YAĞMURLU BİR GÜNDE GÖRMÜŞtÜM SENİ
  • quote:

quote:

marka model yazarsanız bakıyım

quote:

quote:

marka model yazarsanız bakıyım

Panelimdeki sistem.Laptop olan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.