Şimdi Ara

Hoparlör Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemim şöyle oldu, Universum F-2095 Pikap (Audio Techina at-3401 kartuş var) Akai AA-1030 receiver Anfi, kolonlarım Pioneer CS-585 ama bu kolonların çok da iyi ses verdiklerine inanmıyorum, acaba bana bu sisteme uygun kolon tavsiyesinde bulunabilir misiniz ? Vintage yada yenilerden hesaplı bişeyler olabilir !!! Hesaplı derken, ben sadece evde iyi müzik dinlemek isteyen bir kullanıcıyım, yani illaki evde bütün detayları alayım, süper bi hi-end sistemim olsun gibi bir iddiam yok, ne demek istediğimi sanırım anlamışsınızdır !!!



  • cs-585 leri yabana atma derim zamanında uzun yıllar kullandım o tonu ve tadı hala kulağımdadır ama tabi herkesdeki 4-4lük olacak değil bi kombinasyon hatası olabilir uyumsuzluk olabilir ama kesinle yeni seri hi-fi hoparlörleri tavsiye etmem nekadar iyi olursa olsun vintage aletler herzaman iyidir
  • Evet Satoyama, gerçekten de Vintage aletlerin keyfini yeniler veremiyor, mutlaka ki verenler vardır hatta yeni teknolojilerle daha üstün olanları fakat onların da fiyatları el yakar, ulaşamayız !!!

    CS-585 ler Pioneer'ın dolaplı müzik setlerinin yanlarına verdiği kolonlardır, çok fazla bişey beklememek lazım, lakin benim 30-35 m2 salonumda yeterli oluyor,genel olarak zevkle müzik dinleyebiliyorum fakat basları çok çok zayıf, doyurmuyor ! O yüzden böyle bir arayış içine girdim, açıkçası çok fazla para vermek de istemiyorum !!! Aklımdan geçen 500-750 TL arası bişey !!! MARKA/MOdel Tavsiyelerinde bulunursanız sevinirim !!!
  • dostum istanbulda yenibosnada eskidji yi bi gez derim orda pazarlıkla peşin güzel vintage hoparlörler var marka çeşit zengin deneyerek alabilirsin
  • "Sansui SP -2500A" diye bir kolon buldum, bu kolon hakkında bir bilginiz var mı ?

    http://img507.imageshack.us/i/sp2500a.jpg/]
    [/url]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi accotrading -- 28 Ağustos 2009; 15:06:55 >
  • nekadar buldun? bu orj. fotosumu? bu seri çok güçlü ve kalitelidir uygunsa kaçırma ama çok büyükler benden söylemesi
  • gerçek fotoları değil fakat bu kadar olmasa da buna yakın temizlikte !!! Ben yabancı sitelerde bu kolonlar için yorumları okudum, çok da tavsiye etmiyorlar !!! Bi de bu kolon işi biraz zevk işi, bazısı bas sever bazısı mid ve tiz sesler !!! dinlemeden almamak lazım, bir de bazı arkadaşlarda bir görüş var, bu çok ağır bi kolon, çok güzel, çok ağır demek çok güzel ses verecek olacak anlamına gelmez, yada ampli 20 Kg mış o yüzden çok iyiymiş, yok ööle bişey !!!
  • İstisnasız demiyorum ama genelde bu durum böyledir.Amfilerde ağırlık ; güç faktörünü belirleyici , tonlamayı belirleyici önemli bir kriterdir.Hoparlörlerde ise kullanılan AHŞAP , mdf , sunta vs. malzemenin ağırlığı artı buna sürücülerde kullanılan mıknatıs ağırlığı da eklenir ki güçlü bir ampli ile sürüldüğünde rezonans ve titreşim minimuma insin.Ama burda ağırlıksa amaç ben de çelikten kabin yaparım diyenlere sözüm yok.:)

    Bir hoparlör kabini ne kadar hafifse alacağınız ses o kadar kalitesizdir diyebilmek neredeyse mümkündür.
    İstediğiniz kadar kaliteli sürücü kullanın içinde hiç önemli değil.
    Alt frekanslar kabinde titreşim yaptığı andan itibaren sürücülerde kalite faktörü devredışı kalmıştır zaten.

    Keza yine aynı şekilde bir ampli ne kadar hafifse çıkışları o kadar düşüktür diyebiliriz.Hadi tonlamayı bunun dışında bırakalım.İstisnai durumlar olabilir.Ama trafo değilmidir gücü belirleyen.Hele ki tonlama için ayrı(pre katı) , ses yükselticisi için (power katı) ayrı trafolar kullanılmışsaki monoblok tasarım işte o zaman aletin ağırlığı alır başını gider. Tabiki güçlü ampli demek aranan ses demek değildir tabi ama yine de ağırlık faktörünü yabana atmamak lazım .

    Tavsiye değil.Kişisel görüştür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubersonicx -- 31 Ağustos 2009; 19:30:38 >




  • Eğer hala arıyosan güzel kolon takımı sana Pioneer'ın HPM serisini öneririm fazlasıyla sallıcaktr evini bende Sony STR 2800 VAR CS 585 Le yıkıorm evi ama her kolon her anfide gerçek sesini veremio.Hpm seirisin modelini parana göre ayarla HPM 60-100 arası istedin modellere bak
  • AĞırlık tabii ki önemlidir, buna bir kaşıtlığım yok, hele ki anfi ve özellikle kolonlarda !!! Ama ağır oldu diye, iyi olacak diye bir şey de yok !!! Anlatmak istediğim buydu !!!

    Evet hala bakınıyorum kolonlara !!! Ama malum piyasada 20-30 yıllık kolonlara garip fiyatlar istiyorlar, şimdilik cs-585 ler işimi görüyor, düşeş HPM yada benzer bulursam alıcam !!! En azından ne alacağımı biliyorum artık, teşekkürler yardımlarınıza !!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.