Şimdi Ara

hoparlor çızırtı sesi yardım[çözülemedi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hoparlorumden çızırtı geliyor bilgisayar boştayken geliyor mouse yi hareket ettirince biraz artıyor sesi arttırınca çızırtıda artıyor driverler guncel işlemci i73770k anakart MSI Z77A-GD65 hoparlor logitech 2artı1 yardımlarınız için şimdiden teşekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quancore -- 25 Ocak 2013; 15:01:18 >

• Hoparlörün kablosu tam yerine otur muş mu? Kontrol ettiniz mi?
  • http://resim.donanimhaber.com/m_70697460/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70697460

heralde problemin bu konudakiyle aynı sanırım birde burdaki çözümlere bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: merhaba80

Hoparlörün kablosu tam yerine otur muş mu? Kontrol ettiniz mi?

ettim bağlantılar tamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoMaLiLiGeNç

http://resim.donanimhaber.com/m_70697460/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70697460

heralde problemin bu konudakiyle aynı sanırım birde burdaki çözümlere bak

hocam benim problem çok değişik ben sesi açınca benim cızırtı acayip duyulabilir oluyor bilgisayar kapalıyken ses yok ama bilgisayar açıkken cızırtı geliyor ayrıca muzik ve benzeri ses dosyalarında hiçbir sorun yok sadece sessizken çızırtıyor

• arkadaşım orta kalitedeki ses sistemlerinde o ses hep vardır.Dip sesi denir.Bende senelerdir böyle kullanıyorum.Alışıyorsun dert etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurgokhan -- 25 Ocak 2013; 3:59:05 >
  • ses çok bariz duyuluyorsa ve aynı model ürünlerin hepsinde varsa üretim hatasıdır muhtemelen hoparlörün ses girişinin aşırı hassas olmasıdan topladığı paraziti artırıyor yapabileceğin çok birşey yok amna eğer ses giriş kablosu ses sisteminden ayrı ise o kabloyu değiştir daha kaliteli bir kablo dene yada ses giriş kablosuna bir nüve tak ve kablonun bir kısmını nüveye sar bu arada topraklaman zayıf veya yok ise buda parazite sebep olabilir genelde ses sistemleri topraksız fişe sahiptir ve buda parazite sebep olabilir
    daha önce yaptığım anfi devrelerinde bu parazit sesi ile çok karşılaşıyordum ve sesi azaltabilmek ve tahammül edilebilir dereceye getirmek için çok şey yapardık devre üzerine fazladan şase kabloları dirençler ve condansatörler eklerdik besleme tırafosuna korumalar filitre devreleri takardık kesilirse ne ala böyle bir şey işte bu bahsettiğin tısssss lama sesi piyasadaki bir çok sistemde var fakat bazıları sesi çok açınca duyulur bazılarıda tahammül edilir derecede azaltılmıştır fazla yapabileceğin bir şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alialtin -- 25 Ocak 2013; 6:22:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Radyo cızırtı sorunu..
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurgokhan

arkadaşım orta kalitedeki ses sistemlerinde o ses hep vardır.Dip sesi denir.Bende senelerdir böyle kullanıyorum.Alışıyorsun dert etme.

dip sesi değil hocam pc kapalıyken açıkkan hafif dip sesi tamam ama açılınca cızırtı baslıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

ses çok bariz duyuluyorsa ve aynı model ürünlerin hepsinde varsa üretim hatasıdır muhtemelen hoparlörün ses girişinin aşırı hassas olmasıdan topladığı paraziti artırıyor yapabileceğin çok birşey yok amna eğer ses giriş kablosu ses sisteminden ayrı ise o kabloyu değiştir daha kaliteli bir kablo dene yada ses giriş kablosuna bir nüve tak ve kablonun bir kısmını nüveye sar bu arada topraklaman zayıf veya yok ise buda parazite sebep olabilir genelde ses sistemleri topraksız fişe sahiptir ve buda parazite sebep olabilir
    daha önce yaptığım anfi devrelerinde bu parazit sesi ile çok karşılaşıyordum ve sesi azaltabilmek ve tahammül edilebilir dereceye getirmek için çok şey yapardık devre üzerine fazladan şase kabloları dirençler ve condansatörler eklerdik besleme tırafosuna korumalar filitre devreleri takardık kesilirse ne ala böyle bir şey işte bu bahsettiğin tısssss lama sesi piyasadaki bir çok sistemde var fakat bazıları sesi çok açınca duyulur bazılarıda tahammül edilir derecede azaltılmıştır fazla yapabileceğin bir şey yok

hocam nuve ne oluyor bide ben topraklamadam veya devreden olduğunu düşüünmüyorum çünkü pc kapalıyken sessizde çokk haffif bir dip sesi v ar değişmeyen ama pc açılınca sesizdeykenn sesi açtıkça çoğalaan bir çızırtı var

• quote:

Orijinalden alıntı: quancore

quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

ses çok bariz duyuluyorsa ve aynı model ürünlerin hepsinde varsa üretim hatasıdır muhtemelen hoparlörün ses girişinin aşırı hassas olmasıdan topladığı paraziti artırıyor yapabileceğin çok birşey yok amna eğer ses giriş kablosu ses sisteminden ayrı ise o kabloyu değiştir daha kaliteli bir kablo dene yada ses giriş kablosuna bir nüve tak ve kablonun bir kısmını nüveye sar bu arada topraklaman zayıf veya yok ise buda parazite sebep olabilir genelde ses sistemleri topraksız fişe sahiptir ve buda parazite sebep olabilir

hocam nuve ne oluyor bide ben topraklamadam veya devreden olduğunu düşüünmüyorum çünkü pc kapalıyken sessizde çokk haffif bir dip sesi v ar değişmeyen ama pc açılınca sesizdeykenn sesi açtıkça çoğalaan bir çızırtı var

http://egemagnet.com/ferrite_cores.htm nüve budur

bazı ses sistemlerinde bu bahsettiğin parazit sesinin yanı sıra radyo kanalları bile karışmaktadır sasdece parazit olması kabul edilebilir bir durum sayılır

şunu söylim benim monitörün üzerinde iki adet hoparlör var dahili olarak fareyi haraket ettirince monitörden cızırtı geliyor

birde mikado marka iki artı bir hoparlörüm var onunda aç kapa tuşuna basınca monitör görüntüsü gidip geliyor monitörde bir sorun yok

cızırtı pek net duyulmuyor cızırtıyı bir şekilde kesim fakat ses sistemini kapatınca monitörün açılıp kapanmasına bir mantık veremedim

monitördeki cızırtıyı seskablosunun artadan kesip filtre devresi ekleyebilirim yüksek değerli direnç condansatör nüve bobin felan herneyse bişekilde azaltılır veya kesilir

• bence kablolardan birisi soyulmuş ısınmadan dolayı erimiş veya ezilmeden dolayı kopukluk olabilir
  • Tek bir soru yukarıyı dikkatle okuyamadım ama kullandığınız hoperlor usb girişlimi ? eğer usb girişli değilse jack giriş yuvasına tam oturuyormu bunu tam olarak kontrol edin jackın üzerinde eğilme bükülme varmı dikkatle gozden geçirin eğer bunlarda yoksa bilgisayarınızın hoperlorleri uzerinde bulunan koruma patlamış olabilir .. bundan tam olarak emin olmak için bir dostunuzun yada komşunuzun hoperlorunu odunc isteyip onuda takın makinaya eğer aynı ses ondada mevcut ise jack girişi anakart üzerinde bulunan jack girişi veya yazılımla alakalı bir sorununuz vardır bir bilgisayarcıya ziyarette bulunun ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sysleus -- 28 Ocak 2013; 0:07:50 >
  • kabloda temaslızlık var fareyi hareket ettirince aşağıda kablolarda hareket ettiğinden çızırtı ondan oluşuyor kablonu değiştirmeni öneririm
  • genelde bu sorunlar zayif topraklamadan olur
  • aynı hoparlörden sıkıntı çeken bir çok kişi varmış sanırım fabrikasyon bir durum açık söylemek gerekirse sistemin devre kalitesinden kaynaklanabilir
  • Metronet mi kullanıyorsun internet sağlayıcı olarak.Elektrik şebekesi üzerinden verildiği için hoparlorlerde cızırtı yapar.Aklıma diğer olasılıklardan bu geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dento35

genelde bu sorunlar zayif topraklamadan olur

• mrb kasanızın ve anakartınızın topraklama sorunu var kasa anakarta vidalama yeri cıplak şeklinde olması gerekir artı güç kaynağınızın topraklama hattını kontrol edin ceyran fişine giden yerde toprak sorunlarının olup olmadığına bakın.
  • daha önce yaptığım anfi devrelerinden biliyorum ses sisteminin trafosundaki besleme devresinde akımı dc çeviren diyotlar nekadar iyi filtre edilirse
    parazit o kardar azalıyordu fabrikanın kullandığı filtre devresinden kaynaklanabilir düşük frekanslı şebeke gerilimlerinde daha fazla parazit yapar hatta parazitler bazen azalır bazen çoğalır gece başka gündüz başka parazit seviyesi duyarsınız bu problemi ses girişine küçük bir filtre devresi takarak halledebilirsiniz internetten biraz araştırın bazı filtre devreleri var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.