|
Honor, MagicOS 10'u tanıttı: İşte yenilikler ve güncelleme alacak modeller
-
-
Bu açıklanan tarihler Çin'de verilmeye başlanacak güncellemelerin tarihleri. Bizim için önemli olan globalde ne zaman dağıtılmaya başlanacak
-
Honor severim ama iğrenç olmuş bu sefer.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
honor 90 kullanicilari üzüldü :(
Eh bir zahmet yani adamlar zaten uyguna telefon satıyor biri 6-7 sene güncelleme veremez ki.
Yoyo'yu alamayacak honor 90 kullanıcıları kan ağlıyor şu an (!)
-
samsung orta segmende en az 4 yil veriyor hocam kaldiki realme oppo xiomu 3 yil veriyor
vay arkadaş biraz bakayım dedim ne konular varmış. Reddit e üye olmayıp hiç bakmamanın cahilliği
redditFrom the Honor community on Reddithttps://www.reddit.com/r/Honor/comments/1mmen58/magicos_9un_eksiklikleri_magicos_10da_gelmesi•2 ay önce
Paylaşımlarıyla İlk 1%'lik Dilimde
MagicOs 9'un eksiklikleri. MagicOs 10'da gelmesi gereken özellikler. (Paylaşmayı Unutmayın)
Honor 400 kullanıcısıyım. Gerçekten hem kaliteli hem de akıcı bir telefon lakin çok büyük eksiklikleri var.
1- Google Mesajlar problemi Google mesajlar uygulamasına mesaj gelmiyor. Bir sorun var ve mesajlar gelmiyor. Telefonu sıfırladım ama olmadı. Başka bir SMS uygulaması indirdim sorun çözüldü. Telefonun ana mesaj uygulaması sorunlu gelmesi çok kötü bir durum. Bazı forumlarda da aynı sorunu yaşayan kişileri gördüm. Daha kötüsü markanın kendine ait SMS uygulaması bile bulunmaması.
2- Şarjı %80de durdurma yok. Telefonu çok fazla aktif kullanan biri değilim. Sosyal medya ve iletişim amacıyla kullanıyorum ve şarjım hiç bitmiyor. Samsung kullanmıştım bataryanın ömrünü uzatmak için şarjı 80e sabitleme özelliğini kullanıyordum ama Honor 400de bu özellik yok. İstediğimiz yüzdeye sabitleyebilmeliyiz. Acil gelmesi gerek.
3- Modlar ve Rutinler benzeri uygulama yok. Samsung'dan alıştığım Wi-Fi mobil veri vb. İşlemleri otomatik kendi halleden bir uygulamaydı çok güzeldi. Fakat benzer bir uygulama yok. Üzücü.
4-Kilit ekranı özelleştirme yetersiz Kilit ekranında saatin sadece yazı tipi değiştiriliyor fakat ne şekli ne büyüklüğü ne yeri değiştiriliyor. Çok kısıtlı. Ayrıca kilit ekranında bildirim paneline erişim özelliği yok. Bu AP ayrı bir eksiklik.
5- İkon değiştirme yetersiz 3. Parti ikonları temaya uygulayamıyoruz sadece kendi koydukları var ve beğenmedim ama hepsi kötü arkadaş. Sade bir ikon paketi bile yükleyemiyoruz.
6- Swiftkey klavye... Bu klavye çok kötü gerçekten kaldırılmıyor da. Google klavye kurdum idare eder ama Honor kendine ait bir klavye uygulaması geliştirmeli.
7- Tema renkleri değişmiyor Samsung telefonumda bildirim panelindeki hızlı ayarlar butonlarınin renkleri değiştirilebiliyordu. Fakat bu özellik gözükmüyor.
8- Hızlı şarj özelliği kapatılmıyor Telefonun bataryasının uzun ömürlü olması için dikkat eden biriyim. Zaten gece şarja takar uyurum ki herkes böyle yapıyor hızli şarja hiç ihtiyacım olmadı fakat hızlı şarjı kapatamıyorum. Hızlı şarj bataryayı ısıtır ve ömrünü azaltır diye biliyorum. Hızlı şarj açılıp kapatılmalı.
9- Açılır pencere / çoklu pencere / bölünmüş ekran Bu özelliği de kapatmak istiyorum ama kapatılmıyor. E posta uygulamasına giriyorum linklere basınca küçük bir pencere olarak açılıyor. Ayrıca son kullanılan uygulamalar ekranına hızlıca girmeye çalışınca uygulama yine sağ üst köşede pencere şekline giriyor. Bu özelliği kapatmak istiyorum. Kullanımı zorlaştırıyor.
10- Yan tuşla kapatma ekranı? Şuana kadar kullandığım tüm telefonlarda güç tuşuna basılı tutunca kapatma ekranı geliyordu veya bu seçenek aktif ediliyordu. Ama nedense bu seçeneği göremedim aktif edemedim.
11- Sanal ram kapatamama Sanal ram kullanacak kadar işlem yapmıyorum bu özellik manuel şekilde kontrol edilebilse çok iyi olurdu.
12- Sihirli kapsül küçülüyor Müzik açıyorum dinlerken bi bakıyorum sihirli kapsül daire şekline gelmiş ve ikinci kamera gibi küçülmüş. Kendi kendine neden oluyor anlamıyorum.
13- Kamera 4k 60 FPS çekim oynatırken ve çekerken akıcı değil sanki görüntü seke seke kayıyor.
14- Uygulama simgeleri boyutu Simgelerin boyutları büyütülüyor fakat yeterli değil en büyük hali bile küçük duruyor.
15- Ana ekranda basılı tutma Ana ekranda simgelere basılı tutunca kaldırma seçeneği veya uygulama bilgisi butonu gelmiyor. Uygulama çekmecesine girmek zorunda kalıyorsunuz.
16- Bildirim Paneli Bildirim panelini hızlı ayarlar/bildirimler olarak ikiye ayırarak kullanmak çok yorucu. Tek bir ekranda OneUI'da olduğu gibi üstte hızlı ayarlar alt kısım bildirimler olmalı. Tek ekranda ikisini de görmeliyiz.
17- Detaylı araç widgeti Ram ve depolamanın anlık ne kadar kullanıldığını gösteren geniş bir widget yok. Sadece 1 tane ikonla temizleyebiliyorsunuz ama geri kalan detaylar için uygulamaya girmeniz gerekiyor
18- Ayrı uygulama sesi Samsung telefonumda youtubeu Bluetooth cihazından, instagramı telefon hoparlöründen sesleri ayrı ayrı şekilde çıkartabiliyordum. Ama honorda maalesef yok.
Sevgili diğer Honor kullanıcıları. Bu özelliklerin gelmesi için sesimizi duyurmak için bol bol paylaşırsanız sizin de gelecek güncellemelerde etkiniz olabilir ve başarabiliriz. Üste çıkması için yardım edin. Eğer bu özellikleri görmek istiyorsanız lütfen paylaşım yapalım. ♥️♥️
•
Yorumlarıyla İlk 1%'lik Dilimde
merhaba hocam Bi sonraki postunda ingilizce yazsan güzel olur diğer insanlar da anlar bence :D
- Ben hiç böyle bir sorun yaşamadım honor 400 pro ile bütün sms'ler geliyor, belki google mesajların ayarlarına bak, birşey kapalı fln olabilir. honorun kendi mesaj uygulaması demişsin böyle birşey yapamıyorlar google mesajları zorla tüm android telefonlara koydurtuyor.
- Şarjı %80de durdurma galiba sadece avrupa modellerinde var, ben hiç %80de durduğunu görmedim benim telefonda biraz kötü birşey
- Bunun için MacroDroid veya tasker uygulamalarını kullanabilirsin
- Kilit ekranı özelleştirme magicos 10'da eklenecek bir özellik diye biliyorum.
- peafowl theme maker diye bir uygulama var. Bu uygulamadan kendi ikonları veya bir yerden indirdiğin ikonları koyup tema yapabiliyorsun
- Swiftkey gerçekten kötü ama gboard işi çözüyor evet. ama mesela ben swiftkey'i sildim hiç kullanmadım gboard'dan devam.
- Yine peafowl uygulamasından bunun için istediğin rengi koyabiliyorsun.
- Hızlı şarjı kapamak için kutudan gelen 100w'ı kullanma normal bir şarj adaptörü kullan. 200 tlye falan var 15w 20w şarj aletleri.
- Bilmiyorum.
- bu özellik vardı kaldırdılar. ama kontrol merkezindeki güç düğmesinden veya güç tuşu ve ses açma tuşuna aynı anda basılı tutunca kapatabilirsin.
- Böyle bir özellik yok galiba.
- Bu böyle daha fazla sembol görünsün diye oluyor. Galiba tıklayıp büyütmekten başka çözüm yok.
- Bilmiyorum hiç yaşamadım
- Peafowl uygulamasından yine istediğin simgeyi seçip boyutunu ayarlayabilirsin.
- Bilmiyorum.
- Bu özellik yok Samsung'da da ayrı olarak geliyor yeni sürümlerde. çoğu android buna geçti galiba.
- (^^ゞ
play.google.com
Peafowl Theme Maker for EMUI - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=h7.hamzio.emuithemeotg&hl=ensevgili dostum öncelikle tavsiyelerin için teşekkür ederim fakat bu çözümlerin hepsini ben de biliyorum. Para verip satın aldığım bir üründe istediklerimi yapmak için ekstra çaba neden harcayayım? Samsungda çaba harcamadan yapabildiğim şeyler için neden uğraşayım ki? Bunlar çok basit yazılım güncellemeleriyle çözùlebilir şeyler. Avrupada çoğu özellik bulunuyor ülkemizde neden olmasın? Ama yine de teşekkürler hocam uzun uzun tek tek öneri yapmişsin. Bu arada tavsiyene uydum ve ingilizce halini yayinladım. ♥️
_____________________________ Saygı ve Sevgilerimle ...
A.Einstein der ki “problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz!” yani zihniyet değişmeden problemleri çözmek imkansızdır.
"Aklı olan her aptal bir şeyleri daha büyük, daha karmaşık ya da daha zarar verici yapabilir. Ama bunun tersini yapmak büyük bir cesaret ve bir dahinin dokunuşunu gerektirir." E.F. Schumacher’in makalesinden
.
..
...
-
1 google mesajlar hatasini bilmiyorum. Altta biri demis sade onda biyle hata var. Ama bir fikrim yok. Markanin kendine ait sms uygulamasi var. Xiaomi nin de var. Ama politikalar getegi giogle sms olacak.
2 sarji %80 de durdurma ozelligini bilmiyorum. Cok da gerekli mi tartisilir. Batarya teknolojileri vok gelisti. Uzun kullanimda asinmalar aryik beredeyse hic yok. Ondan folayi firmalar hizli sarja yonelmis durumdalar. Takim vasat modelli telwfonlar bile 67w gizli sarjla gelirken, samsung ve apple da hala geceden sarja koyayim sabah cikatirim mantigi hakimse, valla bence bu bit eksikliktir.
3 uygulama hakkinda bilhim yok. Samsungun kendi arayuzunde kullandigi ozel bir uygulamadir. Evet benzer bir sey olsaydi guzel olurdu, bir eksiklik midir, olabilir.
4 kilit ekrani ozellestirmesini bilemem, xiaomi de huawei de, google da son guncellemelerle bu ozelligi getirdi cihazlara ama ne kadar faydali bilmiyorum. Tabi ozelletsyirme ozellestirmesir buna imkan vermesi guzel olurdu. Ama bildiim paneline erisim konusunu ayarlardan, guvenlik kismindan falan bir bakilabilinir. Guveblik getekceleri geregi kapatmis olabilirler. Xiaomi de varsayilan olarak açık ben kapatiyorum.
5 matkanin kendi ikon tasarimi, bir sey diyemem. Sonra da bebzeyince de kopyala yapistir yapmislar diyorlar. Bu zevk meselesidir. Izelleestirmeye imkan vermesi iyi olurudr.
6 klavye konusunda neye alismissaniz artik onu seviyorsunuz. Yillardir hemen hemen her turlusunu denedim. Gbiar, swiftkey, yandex, kika, vs, en son tekrar swiftkey e dondum cunku ona alisigim.
7 tema renklerinin degisebilirligini bilmiyorum. Samsung vunu degustirtebiliyorsa samsunga arti verilir. Su ana kadar bir suru model deneyimledim boyle bir ozellestirme giremedim...
Verhasil bu kullanicinin belirttigi tek kronik sorun, ilk hatadir. O da onda tek de olabilir. Diverlerinin hepsi, alisik oldugu samsungdaki ozelliklerin olmayisidir. Burda da insan sorar, hocam siz beden samsunga geri donmuyorsunuz, diye :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Hızlı şarjı durdurma diye bişey yok çünkü ilk taktığında yavaş şarj oluyor baloncuğa basılı tutunca hızlanıyor.
Ayrıca %80 de şarj durması olayı bu cihazda var ama bu özellik tüm cihazlar için kandırmacadan ibaret. Kapitalist düzende her sene yeni model çıkaran firmalar sizin batarya sağlığınızı düşünmez. Bataryaların belli bir şarj döngüsü vardır. Binlerce tl verip 3310 kullanır gibi onu kapatayım, bunu kısayım, bataryayı %20-80 arası kullanayım diye anca kendini kandırır insanlar. Bataryayı sürekli %60 kullanmak demek daha kısa süredw biteceği için daha fazla şarja takmak demek.
Bu Çinlilerin devamlı zorOs, ZırtOS diye isim verdiği bu işletim sistemleri özünde modifiye edilmiş birer Android sürümü değil mi yahu? Ne OS'u o zaman?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı