< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Honor Magic 6 Pro ANA KONU (28. sayfa)

-
-
Haklısınız .. süreç yönetiminde sınıfta kaldılar. Cihazı Hb üzerinden satın alan arkadaşlar için bu belirsizliğin bir an önce giderilmesi lazım. Şahsen ben cihazı sipariş geçsem ve 1500 TL'lik kılıfı göndermeseler ürünü olduğu gibi iadeye gönderirdim.Bu cihazı alan insanlar hediyesiyle indirimiyle cazip bulup alıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dostlar, ben müşteri hizmetleriyle konuştuğumda kılıfın hediye olarak gönderileceği söylendi. Özellikle tekrar tekrar sordum, kutu içeriğinden çıkan kılıftan bahsetmediğimizi değil mi diye. Hayır, ön sipariş kampanyasına özel kılıf hediye olarak gönderilecek dendi bana. Satın almak isteyen varsa almadan önce mutlaka müşteri hizmetleriyle görüşüp yazışmanın bir görüntüsünü mutlaka saklasın derim. Yorumlarda bazılarımıza da gönderilmeyecek denmiş sanırım.
Şu yazışmanın ekran görüntüsünü saklayın önerisi bile Honor ve Hepsiburada'nın süreci ne kadar kötü yönettiğinin bir göstergesi. Honor 90 modeli için de böyle saçma sapan bir süreç yaşatmışlardı insanlara. Uzunca bir süre göndermemişlerdi/gönderememişlerdi insanların satın aldıkları cihazları. Trajikomik.
Bir de konuyu en başından beri takip eden biri olarak, naçizane kendi gözlemlerimi paylaşayım.
Cevahir Teknosa mağazasında ürün gayet güzel konumlandırılmıştı, baştan savma bir durum yoktu. Kendilerine ait iki adet standları vardı. Biri, podyuma çıkmışsınız gibi hissettiriyordu, şahsen biraz yadırgadım ama ilgi çekiciydi ve burada siyah model vardı. Diğeri ise Samsung, Apple gibi yalnızca kendine ait cihazların bulunduğu bir masaydı. Burada da yeşil cihazı deneyimleyebiliyordunuz.
Benim en büyük soru işaretim cihazın ergonomisi ve ağırlığıydı. Şu anda Samsung S24+ kullanan biri olarak yorumluyorum. 229~225 gram ağırlık biraz korkutucu gelse de telefonu elinize aldığınızda (15~20 dakika kadar telefonu kurcaladım) cihaz gayet iyi. Cihazın tutuşu, ağırlık dengesi olması gerektiği gibiydi. Uzun süreli kullanımdaysa cihazı satın alan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa daha iyi olacaktır.
Ekran tarafında evet, gayet güzel bir ekranı var. Renkler, doygunluk, parlaklık her şey çok güzel. Ama kendi adıma söyleyeyim telefonu elime aldığımda "abi bu neymiş böyle ya, adamlar yapmış" demedim. Ekran parlaklığı HDR içeriklerde 5000 nitlere çıkıyor sanırım. Onu da cihazın internet bağlantısı olmadığı için deneyimlemedim. Tek eleştirim böyle bir cihazda bence QHD bir ekran olmalıydı. Onu da göz ne kadar fark ediyor, tartışılır.
Kameradan çok fazla anladığım söylenemez. Standart bir kullanıcıyım. Kamerayı aç, fotoğrafı/videoyu çek, kapat, cebine koy devam et. E test ettiğim ortamda da fazlasıyla ışık var zaten, dolayısıyla çok da yorum yapmam doğru olmaz. Güzel mi? Çok güzel. Özellikle 5x ve 10x zoom'da netlik çok iyiydi. Görüntüde bozulma görmedim. Sonrasında zoom'u ne kadar artırırsanız o kadar bozuyor görüntüyü.
Ses yüksekliği tarafında beni bayağı etkiledi diyebilirim. Cevahir kalabalık bir AVM ve Teknosa da sanırım Türkiye'nin en büyük ve en kalabalık Teknosa mağazalarından biridir. Onca sesin arasında zil sesi açtığınızda tahmin ettiğinizden daha yüksek bir ses çıkarıyor. Baslar, tizler için yine yorum yapamayacağım, o kadar sesin arasında ayırt etmem çok da mümkün değildi.
Çerçevede kullanılan malzeme, S24+ ile karşılaştırdığımda bana biraz daha kötü hissettirdi. Son dönemde çıkan Samsung S serisi ve iPhone 15 serisinde kullanılan alüminyum biraz daha tok ve premium hissettiriyor. Şahsi görüşüm, siz parlak metali daha çok seviyor olabilirsiniz.
Arka kapak tasarımı yine öznel, ancak ben yeşil vegan deri olanı tercih ederdim. Siyah olan malumunuz cam malzeme. Ülkemizde satışa çıkan cihazların zaten neredeyse %90'ının arka kapağı camdan üretilmiş. Vegan deri farklı bir deneyim sunuyor. Uzun dönem kullanımda problem çıkarır mı? Belki, ama atın ölümü arpadan olsun.
Yazılım tarafında zevkler ve renkler. Bana yazılım çok sade ve basit göründü. Samsung ile yapıp bununla yapamadığın ne var derseniz, belki One UI arayüzü daha fazla kişiselleştirilebiliyodur. Genel görünüm bana hitap etmedi. Huawei bir cihaz kullandıysanız ve tekrar aynı deneyimi yaşamak istiyorum diyorsanız ( Honor büyük bir kesim tarafından Huawei'nin Google ambargosu olmayan yan çarı olarak nitelendiriliyor ), o sadeliği ve optimizasyonu seviyorsanız tam size göre. 4 yıl Android, 5 yıl güvenlik güncellemesi sözü var Honor'un. Ama yorumlarda gördüğüm kadarıyla Magic 6 Pro'dan önce çıkardığı hiç bir cihaza henüz Android 14 güncellemesini vermemiş. 4~5 ay sonra Android 15 çıkacak. Güncelleme takıntınız varsa biraz canınız sıkılabilir.
İşlemci, depolama vs. yorum yapacak bir şey yok zaten. 8. Nesil 3, 512 GB/12 GB uzunca bir süre fazlasıyla yeterli olacaktır.
Tüm bunlardan sonra " birader zaten S24+ kullanıyorsun, ne diye bu kadar aktifsin bu konuda? " derseniz, elimdeki cihazda ekran bulutlanması denen problemi yaşıyorum. Amazon'dan satın aldığım için iade edeceğim. O arada farklı cihaz arayışına girdim.
Toparlayacak olursak; üst model diye tabir edilen bir cihazınız varsa bunu alınca çağ atlamıyorsunuz. Telefon 59.999 TL (5.000 TL indirim ile 54.999 TL) fiyatı ile saat ihtiyacınızda varsa veya en kötü kutuyu açmadan bir şekilde satarım ya da birine veririm diyorsanız, kutu içeriği (adaptör-kılıf), ekstra kılıf hediyesini ve değişim kampanyasında +4000 TL takas desteğini de göz önünde bulundurursak bazı kişiler bulunmaz nimet tadında. Ama indirim ve hediyeler olmadan bu fiyatı mutlaka düşüreceklerini düşünüyorum. O zamanki duruma göre de pusuda bekleyen arkadaşlar nasiplenir umarım :)
Biraz uzun bir yazı oldu, sürç-i lisan ettiysek affola. Bir nebze kafanızdaki soru işaretlerini yanıtlamaya çalıştım. Siz iyisi mi satın almadan önce gidip bir görün telefonu :).
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hepsiburada inşallah herkese kutu içeriğinde hıyar göndermez. Arkadaş Honor 90 alıyor, hediye kulaklığı göndermiyorlar, görüşme yapıldıktan sonra videoya çekip gönderin diyorlar, uln olmayan kulaklığın nesini çekecek mal mısınız siz, sonra stoklarda yokmuş da göndereceğiz de bilmemne.
Diyeceğim şudur ki kargo gelince kutuyu mutlaka açmadan videoya çekerek açın, teli herşeyi elinize alana kadar videoya çekin.
Bana Honor 90 geldiğinde evet kulaklıkla beraber eksiksiz gelmişti ama telefonun kutusunda delik vardı tamam dedim şimdi boku yedik. Gökte yıldız kaysa hatayı bize kitleyecekler, allahtan kutunun içine kadar delik açılmamıştı.İlk bakışta kutu bıçaklanmış gibiydi yani..
Neyse video'ya çekin arkadaşlar mutlaka..
Hepsiburada bu malum.
-
-
P50 Pro var ama P60 Pro yok değişim için bakayım dedim acaba ne kadar olur diye
-
Satın alanlara bir sorum olacak, aranızda falcon kamerayı deneyen var mı, spor veya hareketli durumlarda aldığı fotoğraflar nasıl? İnceleme videolarında hiç göremedim, sadece lansmanda gösterilen eskrim videosu mevcut.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konuyu ve ürünü takip ediyorum. Satın aldığını ve elinde olduğunu söyleyen kimse doğru düzgün örnek foto atmamış. Zoom olayı tamamen mualla. İnternette bazı örneklerde kalitesi çok kötü iken bazı yerlerde çok muazzam gösterilmiş. dxomark puanları gerçekten şüpheli. Fevkaladenin fevki bir puan verilen bir telefonun çok farklı kişiler tarafından çekilen örnek görüntüleri birbirleri ile dahi tutarlı değil. Oysa istikrarlı ve her koşulda başarılı olması gerekir. Örnek testlerin hiç biri beni tatmin edecek kalite ve tutarlılık değil. Ön kamera video ve fps çözünürlüğünün düşük olmasıda bu fiyata kabul edilemez. Bende Honor 90 var. Ucuz diye aldım. Ucuzluğuna göre iyi. Fakat, parlak ışıkta video kaydı güzelken ışık biraz azaldığında görüntü hemen bulanıklaşıp hayalet görüntüler, hayalet dokular oluşturuyor. Tek camlı kuzey cephe ofiste, öğleden sonra lambalar yanmazken elimi çekmek istediğimde netleyememesi, elimdeki tüylerin bulanıklaşması, elimi hareket ettirdiğimde dokuları kayarak gitmesi falan. 15-16 bin TL'lik bu telefon ederinden iyi. İPhone 14 plus var. Mesela asla onla kıyaslanamaz. Video kaydında iphone açık ara hep lider. Magic 6 pro da güçlü ışık altında başarılı ama gölge ve ışığın azalmaya başladığı alanlarda çok kötü örnekler sergilemiş. Tamamen karanlık olmasına gerek yok. Mesela güneşli havada gölgede kalan alanlarda doku ve netlik kaybı çok bariz oluyor.
Yanında gerekli gereksiz "hediye" adı altında ürün satılmasında bence yanlış. Dxomark bu kadar puan vermese kimse dönüp bakmaz. Dxomarkt zaten yıllardır Nikon Canon testlerinde şaibeli ve taraflı puanlamasıyla nam salmış bir yer.
Eğer elinde bulunduğunu iddia eden bir arkadaşımız, evde oturduğumu yerden geniş açı, 1x, 2,5, 5 ve 10x örnek video ve fotosu koyarsa, bizi bilgilendirebilirse konu tartışmaya kapanır ama sanmıyorum. Özellikle zoom puanı göz önüne alınırsa, kendisini rahatça tokatlayacak modeller varken zoom foto ve videosu bekliyoruz.
-
Şuana kadar en detaylı ve geniş çaplı örnekleri Kerem Enginar adlı arkadaş yayınladı izlemeyen varsa izlemesini öneririm, Ağırlıklı olarak kamera odaklı bir inceleme yapmış, Çok fazla fotoğraf çeken yok artık incelemelerde sadece özellikleri anlatıp birde aynı fotoğrafları çekip duruyor çoğunluk ve ofis içinde görünce atlıyorum direkt.
-
Arkadaşlar dünden beri apk kurulum ayar felan yaptim ve baya bir kurcaladim. Görüşüm şu inanılmaz bir ekran ve iphone görünumune en yakın android cihaz. Ama bazi ufak şeyler yok onlarda zamanla düzelir sanırım. Mesela çift tiklama ile ekran kilitleme ve gelen bildirimlere uzun basip engelleme olayi yok. Ayarlara gidip yapmak gerek. Uygulamaya uzun basip ayarlarına gitme olayı yok. İphone gibi ayarlardan gitmek gerekiyor.
Ama inanilmaz akıcı ve güzel bir cihaz
Aynı cihazdan mı bahsediyoruz. Ben inanılmaz bir ekran göremedim, bayağı da inceledim.
Hocam nerden aldınız yanında söylenen hediyeler verildimi
Vatanbilgisayar dan aldım. 3000 tl indirim yapti ve deri kılıf mavi renk saat verdi. Ayrica kutu içinden kılıf dahil hersey çıktı.
Anladım hocam hayırlı olsun bende Hepsiburada sipariş vereyim diyorum ama ön sipariş olarak baya bekletecek gibi,hangi renk aldınız acaba
Aslinda kerizlik yaptim beklemem gerekiyordu. 2000 tl az değil sonuçta ama aldim işte:) yeşil renk aldim kardeşim
Teşekkürler hocam tekrar hayırlı olsun
Sagolasin
İnanılmaz bir ekranı yok zaten hocam millet algı yapmayı çok seviyor. Evet her premium cihazda olduğu gibi üst seviye bir paneli var ama diğer premium cihazlardan ayrılan, bakınca wow dedirten hiç bir yanı yok hatta bu seviyede QHD+ yerine FHD+ kullandığı için eksiği bile var diyebiliriz.
Ayrıca cihaz 5000nit değil 1600nit, millet burayı da çok yanlış anlamış.
-
Yani tamam aldınız beğendiniz zevk sizin eyvallah. Güle güle de kullanın ama cihazın uçup kaçan hiçbir yanı yok. Diğer amiral gemilerine göre bence tek öne çıkan yanı menü geçiş hızı akıcılık vs iPhone düzeyine yaklaşmış.
Ekran ve kamera diğer amiral gemileri seviyesinde. İşlemci zaten 8 gen 3 çoğu amiral gemisindeki işlemci. Tasarım zaten yerlerde.
Özetle ben görüp inceledikten sonra cihazı alma yönündeki tüm hevesim kaçtı. Fiyat politikası da üzerine cila oldu remen..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X