Şimdi Ara

Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
2.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Honor 90, sektör lideri PWM karartma, gözü yormayan titreşimsiz mükemmel ekranı, harika pil ömrü ile etkileyici bir orta üst seviye akıllı telefon.



    Kavisli gelen şık tasarım



    Honor 90 tasarımı
    Honor 90, 6.7 inç ekrana sahip. Bu, çoğu insanın “büyük telefon” olarak etiketleyeceği büyüklük ancak artık üst düzey Android telefonların birçoğu bu ekran boyutunda. Ancak, Honor, telefonun tek elle rahat kullanılabilmesi için birkaç değişiklik yapmış. Birincisi, diğer 6.7 inç panellere kıyasla daha uzun en boy oranı (20:9) kullanıyor. Telefon, ayrıca dört taraftan kavisli gelen OLED panele sahip.



    İnce ve hafif profil



    Honor, kendi tasarladığı daha ince bileşenleri kullanarak telefonu rakiplerine kıyasla daha ince ve hafif hale getirmeyi başarmış. Honor 90, 7.8mm inceliğinde, 183g ağırlığında. Telefonun hafif olmasının nedenlerinden biri; plastik arka panel. Aslında, bu orta seviye telefonlarda görmeye alışkın olduğumuz bir şey. Kılıfsız kullanacaklar için, arka panel mat, kavramayı kolaylaştıran bir dokuya sahip. Baklava biçiminde dokuların olduğu çift ton arka panel de oldukça şık.



    Sektörün lideri PWM karartma



    Honor 90 ekran özellikleri
    Honor 90’un 6.7 inçlik LTPO OLED paneli, 1200x2664 çözünürlük, 120Hz yenileme hızı, 1600 nit tepe parlaklık sunuyor. Ekran, popüler video akış platformlarındaki HDR 10+ içerikleri oynatabiliyor. Honor, bu modelde ultra hızlı PWM karartma kullanıyor. Telefon ekranları genelde düşük parlaklık seviyelerinde çok yüksek frekanslarda titremeye başlar. Bu, çok kısa bir sürede gerçekleştiğinden algılamanız zor. Bu durum bazı insanlarda aşırı göz yorgunluğuna neden olabiliyor. Honor, bu sorunu çözmek için PWM karartma frekansını 3840Hz’e kadar çıkarmış.



    200MP ana kamera, 50MP selfie kamera



    Honor 90 kamerası
    Honor 90, göz alıcı gövdesi dışında kamerasıyla da dikkat çekici bir telefon. Bu modelde 200MP ana kamera, 50MP selfie kamera kullanılmış. Elbette daha fazla megapiksel her zaman daha iyi kamera anlamına gelmiyor. Aslında daha fazla megapikselin olması ışık alma yeteneğini etkiliyor, bu nedenle en iyi kameralı telefonların çoğunda 48MP ya da 50MP sensörler kullanılıyor. 200MP kameranın yazılım görüntü işleme için daha fazla alan sağlıyor. Honor’un 200MP ana kamerası, aslında 16-in-1 piksel gruplu fotoğraflar çekmek için kullanılıyor. Renkler etkileyici ancak biraz fazla işlendiğinden yapay gelebilir. 200 MP sensör, tam 200MP çözünürlükte de çekim yapabiliyor ancak bunun artıları ve eksileri var. Örneğin; fotoğrafa normalden daha fazla yakınlaşıp kırpma işlemi yapabiliyorsunuz. Ancak, hem fotoğrafı çekmek uzun sürüyor hem de piksel gruplama avantajlarını kaybediyorsunuz. Ön kameraya gelince, 50MP selfie kamera, ultra geniş açısıyla oldukça iyi iş çıkarıyor. Objelerle arka planı ayırma konusunda da son derece başarılı.



    Honor 90 modelinde 200MP ana kameraya 12MP ultra geniş kamera eşlik ediyor. Ultra geniş kameranın kalitesi aynı segmentteki diğer telefonlar gibi gün ışığında iyi, düşük ışık koşullarında detaylarda biraz bozulma fark ediliyor. Arka kamera kurulumunda bir de 2MP derinlik sensörü var. Telefonun video çekim (kayıt) performansına gelecek olursak, OIS yok ancak EIS iyi ve renkler keskin. Bu arada aynı anda iki kamera kullanarak video kaydı yapmanıza olanak tanıyan çoklu kamera modu var.



    İşlemci ve bellek



    Honor 90 işlemci ve ram
    Honor 90, bir orta sınıf akıllı telefonda kullanılabilecek en iyi işlemciye sahip. 4nm üretim sürecinden geçen Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Güçlendirilmiş Sürüm işlemciden güç alan telefonun üst modeli 12GB RAM 512GB depolama alanı ile geliyor. Telefon, 66w hızlı şarjı destekleyen 5000 mAh bataryadan güç alıyor. Bu segmentteki çoğu cihaz gibi kablosuz şarj desteği yok. USB-C, WiFi 6, NFC, çift SIM 5G destekli. Yazılım tarafında, Honor 90, kutusundan Android 13 tabanlı MagicOS 7.1 ile çıkıyor. Honor, bu model için iki büyük Android güncellemesi, üç yıl güvenlik yaması vermeyi planlıyor.



    Honor 90, belli özellikleri arayan kullanıcıların tercih edebileceği güçlü bir orta sınıf akıllı telefon. Göz yorgunluğunu azaltan yüksek PWM karartma oranı, kavisli kenarları, ince profiline rağmen yüksek kapasiteli bataryası, piksel değerlerine önem verenlerin ilgisini çekecek birincil ve selfie kamerası ile birinci sınıf orta segment bir telefon. Honor 90, 8GB ve 12GB RAM, 256GB ve 512GB depolama seçeneğiyle geliyor.



    Hepsiburada güvencesi ile satışta



    Honor 90, 22 Ağustos'ta yalnızca Hepsiburada’da satışta olacak. Hızlı ve kusursuz teslimat ile Honor 90 sahiplerini bulacak.



    1 Eylül’e kadar stoklarla sınırlı fırsatlar da sunuluyor. Honor Choice Earbuds X3 Bluetooth kulaklık hediyesi ve 1000 TL sepette indirim fırsatı sunulacak.



    Honor 90 akıllı telefonu Honor Türkiye garantili olarak Hepsiburada üzerinden satın alabilirsiniz.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım









  • 512 gb hafıza olduktan sonra sd karta gerek yok zaten sd kartları kaldırıyorlar artık. Telefonda stereo olsa nolur olmasa nolur müzik seti gibi gümbür gümbür ses verecek değil ya. Segmentine göre dolu dolu cihaz olmuş gaza gelip almam an meselesi. Tek sıkıntı güncelleme bana göre inşallah 2 güncelleme verip bırakmazlar.
    bir tane eksiği yok kusursuz şahane telefon,yemekte yapıyor mu !! hani övülürde bu kadar da olmaz ya, mono hoparlör bitti daha neyi savunuyorsunuz, 7gen1 kusura bakma kötü işlemci, en komiğide yazıda daha hafif olsun diye arka kapağı plastik yapmasını maharet ve süper özellik diye belirtmiş :) işlemcide sınıfının en iyisiymiş , evet evet biz de yedik.



    eksik taraflarını yazıp söylemiyorlar ben buna tepki koyuyorum aslında.

    Öyle bir anlatıyorlar ki sanırsın süper eksiksiz telefon.

    sen ürünün artılarını ve eksilerini belirt kararı tüketici versin.

    Mono hoparlör ama işte zaten yeterli, vay efendim 7gen1 ama hiç takılmıyor süper akıcı oynatıyor.

    o zaman 8gen2 li 8gen1 li 7gen2li tel alanlar gereksiz boşuna almış kazıklanmışlar , herkes bu telefonu alsın

    Güncelleme yetersiz, sadece 2 büyük güncelleme alacak mesela ama samsung a54 için 4 büyük güncelleme verecek.

    O kadar muhteşem bir firmaysa önce çıkardığı ürünlerine 2 yıl değil daha uzun süre destek versin.

    Bu arada telefonu sırf ekranı için bile alabilirim, ekranını çok beğendim, ama böyle antipatik iğrelti oluyorlar ,abartmayın abi gerçekleri eksilerini belirtin, bırakın biz karar verelim kendi tercihlerimize göre

  • stereo hoparlör yok, sd kart girişi yok, 4 yıl android yazılım güncelleme sözü yok, OIS yok (güya kamerasıyla ön plana çıkmak isteyen bir cihaz), işlemcisi Samsung dökümü olduğu için ısınma ve verimlilik kısmı piyango

    Kalsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonw -- 22 Ağustos 2023; 23:16:14 >
  • jasonw kullanıcısına yanıt
    Git iPhone 14 pro Max 1 TB al o zaman

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaç nesildir Mono hoparlör kullanılıyor, saçmalık. SoC zaten Samsung'tan çıkma, bi'de OverClock uygulamışlar :D!?... Ekrana sözüm yok, teknik olarak iyi görünüyor. Ana kamera sensörü Samsung ISOCELL HP3 (S23 Ultra'daki HP2'nin güncellenmiş versiyonu), ama OIS desteği sunmayarak sensörü 'çöp' etmişler :/. En büyük eksiği arkadaşın da belirttiği gibi = yazılım. Max. 2 Android sürüm güncellemesi alacak, daha sonra esamesi okunmayacak bir model. 3 yıl güvenlik güncelleme desteği var, o bile berbat. Abi bi' tane mi Çinli üretici güncelleme konusuna dikkat etmeyecek ya!? 2 sürüm desteği nedir!? Bunlar hep Huawei'den miras kalan davranışlar Honor için :). Kısacası bu fiyata S21 FE varken, ben almazdım şahsen...

  • Aslında fiyatı güzel 7gen1 de güzel işlemci bir de accelerated edition. Türkiye'de 7+ gen2 li yalnız poco f5 olduğunu düşündüğümüzde rakipsiz bir işlem gücü var fiyat skalasında.



    7+ gen2 rakibi dimensity 8200 piyasada yok anca heryer 778g ve helio99 çöpü ile dolu forumdakiler niye beğenmemiş anlamadım. Bu telefon poco f5 den 3000 TL daha ucuz. O 3 bin TL sadece işlemciye verilen para bence alınabilir bir cihaz olmuş.

  • javaprof kullanıcısına yanıt

    Hocam "Accelerated Edition" dediğiniz SoC, normal 7 Gen 1'in birincil çekirdeğinin 2.4GHz'den 2.5GHz'e çıkarılmış hali. 100MHz için böyle bir ad vermelerinin tamamen pazarlama hilesi olduğunu düşünüyorum. Bunu Root ile normal bir kullanıcı da yapabilir... Ayrıca sentetik testlerde 7 Gen 1; 778G - 778G Plus - 782G gibi SoC'lar ile benzer sonuca sahip. Bazen verimlilikten dolayı geride kaldığı da oluyor...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın 4 rengi var ama ikisi getirilmiş. Yahu dünyanın parasını alıyorsunuz zaten, tüm renkler ve tüm varyasyonları getirin işte. Açıkçası bu cihazı alacak olsaydım sırf siyah rengi getirilmediği için almazdım.



    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım
  • Yorumlarda olumsuz bulunan özellikler falan yazılmış hep. Markanın ekranla ilgili söyledikleri sektörde ilk herhalde. Detaylara baktım da söylenildiği gibiyse bu ekranın bazı özellikleri şu anda en pahalı iPhone modelinde bile yok. Pek çok tüketiciler arka plandaki teknik terimleri bilmediği için bu olayı anlamamış olabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir tane eksiği yok kusursuz şahane telefon,yemekte yapıyor mu !! hani övülürde bu kadar da olmaz ya, mono hoparlör bitti daha neyi savunuyorsunuz, 7gen1 kusura bakma kötü işlemci, en komiğide yazıda daha hafif olsun diye arka kapağı plastik yapmasını maharet ve süper özellik diye belirtmiş :) işlemcide sınıfının en iyisiymiş , evet evet biz de yedik.



    Honor 90: Sınıfının en güçlüsü, ince ve şık tasarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH-HANDERE -- 23 Ağustos 2023; 5:48:33 >




  • Stereo artık fix olmalı yani hoparlörden bile kısıyorsan eline geçen her imkanda malzemeden kısmışsındır diye düşünürüm ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 mp ile ilgili anlayamadığım şekilde kötüleme oluyor her telefonda. Bir telefon 200 mp çıkınca hemen kandırmaca ve çöp oluyor. Evet mp önemli değil ama bir telefon hem yüksek mp olup hem de kaliteli çekemez mi? Galaxy s23 ultra 200 mp çöp mü oluyor? Kaç telefon var öyle foto video çekebilen? Bu telefonda da gayet iyi lensler kullanılmış. Detay isteyen de 200 mp modunda çeker. Ayrıca OIS yok deniliyor ama DxOmark testinde A54 ile karşılaştırma yapılmış onda OIS var ama honor 90 EIS ile daha iyi performans vermiş. Eğer böyleyse OIS bir eksi değil benim için. Mono olayı bir eksi evet ama sd girişi yok diyenleri anlamıyorum. Yeni çıkan kaç telefonun sd girişi var? Zaten 512 GB hafıza var bence fazlasıyla yeterli. Fiyat olarak kampanya ve kulaklık hediyesi düşünülünce bence mantıklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmuro312 -- 23 Ağustos 2023; 10:52:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ekran sağlamlığı hakkında bilgi bulamadım ? gorillaglass 5 - v vs ?

    kızılötesi yok, şayomi halen koyuyor telefonlarına bunu.

    mono hoparlör gerçekten bir video izlerken bile baş ağrısı yapabiliyor.


    bir de hafızanın sürümü nedir ? ufs 3.1 ve 4 var çoğu güncel modelde, bunun belli değil!

  • On numara cihaz . Ekran ozellıkleri bile yeter almaya. Mono hoporlor kotu değil Samsung a53 deki strereo hoporlerın sesi cıkmıyor neden bahsediyorsunuz.

  • eksik taraflarını yazıp söylemiyorlar ben buna tepki koyuyorum aslında.

    Öyle bir anlatıyorlar ki sanırsın süper eksiksiz telefon.

    sen ürünün artılarını ve eksilerini belirt kararı tüketici versin.

    Mono hoparlör ama işte zaten yeterli, vay efendim 7gen1 ama hiç takılmıyor süper akıcı oynatıyor.

    o zaman 8gen2 li 8gen1 li 7gen2li tel alanlar gereksiz boşuna almış kazıklanmışlar , herkes bu telefonu alsın

    Güncelleme yetersiz, sadece 2 büyük güncelleme alacak mesela ama samsung a54 için 4 büyük güncelleme verecek.

    O kadar muhteşem bir firmaysa önce çıkardığı ürünlerine 2 yıl değil daha uzun süre destek versin.

    Bu arada telefonu sırf ekranı için bile alabilirim, ekranını çok beğendim, ama böyle antipatik iğrelti oluyorlar ,abartmayın abi gerçekleri eksilerini belirtin, bırakın biz karar verelim kendi tercihlerimize göre


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafıza kartı, stereo hoparlör vs vs yok denmişte telefonda 512 GB hafıza var farkındasınız değil mi ? 16 GB hafızası yok. 512 GB hafızada günümüz için gayet yeterli bir hafıza. Telefon orta seviye bir telefon. Yok stereo hoparlör bunları aramak baştan yanlış o yüzden. Ne kadar ekmek o kadar köfte.


    Ha bu telefon tek bir yönden eleştirilebilir oda güncelleme. Android güncellemeleri belirsiz. Huawei telefonlara kilit yüzünde root ve rom atmak imkansız. O yüzden firmaya bağımlısınız.

  • telefona 1.000TL zam gelmiş sanırım. daha 24 saat geçmeden...


    ipini koparan saldırmış yine.. sahibindende ilanlar açılmaya başlamış..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 23 Ağustos 2023; 13:9:47 >
  • 512 gb hafıza olduktan sonra sd karta gerek yok zaten sd kartları kaldırıyorlar artık. Telefonda stereo olsa nolur olmasa nolur müzik seti gibi gümbür gümbür ses verecek değil ya. Segmentine göre dolu dolu cihaz olmuş gaza gelip almam an meselesi. Tek sıkıntı güncelleme bana göre inşallah 2 güncelleme verip bırakmazlar.

  • Bu telefon çıktıktan sonra poco f5 18300 TL ye düştü. Sektöre hareket getireceği kesin.

  • Günümüzdeki çoğu telefonda çift hoparlör var artık. Elimdeki çift hoparlörlü telefondan sonra, tek hoparlörlü telefonlar (özellikle müzikte) ses olarak tat vermiyor artık. Honor bu konuda çok cimri.

    İşlemci olarak da bu cihaz fiyasko. Samsung üretimli 7 gen 1 yerine 7 gen 2 kullansalar daha iyi olurmuş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba size sormak istediğim bir şey var honor 90 aldım ama içinde kendi müzik uygulaması yok sorun bende mi yoksa herkesin mi böyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.