Şimdi Ara

Honor 200 / 200 Pro Ana Konu (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.251
Cevap
182
Favori
462.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende ıphone 11 den geçtim yeni sipariş verdim bakalım inşallah pişman olamayız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt

Bence senin akıllı telefon kullanmaman lazım. Yani sonuç o çıkıyor :) teknoloji bu yönde ilerliyor. Veri konusunda elimiz kolumuz bağlı hiçbir şey yapamazsın. Play Store'da yazıyorlar yorumlara yazıyorlar ya "T.C numaramın paylaşılması falan vs" sen zaten uygulamayı indirerek buna izin vermiş oluyorsun.

Farklı sarj kafasıyla sarj edince sorun olmaz mı peki bunu gerçekten sormak istiyorum?

• SMS uygulamasından ben de rahatsız oldum ve bu uygulamayı yükledim. Çok basit, hafif ve reklamsız ;

play.google.com
    Fossify SMS Messenger - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.fossify.messages&hl=tr
  • 21:00 - 23:59 arası dört x dört indirimlerinde düz 200 görünüyor. Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buhar Abi -- 29 Ekim 2024; 18:17:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Google Ayarlar / Uygulamalar / Uygulamalar içinde ilgili uygulamayı seçip "Devre Dışı Bırak" diyerek sistem dışı bırakabilirsiniz. Uygulamayı silemeseniz de size sorun olmayacaktır. Ben dediğiniz uygulamaları devre dışı bıraktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENG_civ -- 29 Ekim 2024; 18:28:48 >

Güzel inceleme olmuş emeğinize sağlık.

Kaldıramadığınız uygulamalar için veya swifkey gibi uygulamaları kullanırken rahat hissetmiyorsanız yapacak tek şey sanırım uygulamalar kısmından o uygulamaya girip arka plan internet kullanımını ve gerekli olmayan tüm izinleri iptal etmek olur, Mesela bahsettiğin google mesajlar uygulaması hiç alakası olmayan saçma sapan izinler istiyor bunlar kısıtlanabilir bir nebze olsun engel teşkil edebilir.

Tabi sistem fark etmez her sistem ne yaparsak yapalım her bilgimizi alıyor öyle yada böyle bunu engellemenin yolu yok.

• Neyi kullanıp, neyi kullanmamam gerektiğini sorduğumu hatırlamıyorum. Apple bu konuda ne yazık ki fersah fersah önde. Evet onlarda veri alıyor ama aldıkları verileri senle ilişkilendirip sağa sola satmıyorlar. Onların topladığı verinin büyük kısmı "metadata" şeklinde. Bunu ben söylemiyorum Apple Privacy'nin Privacy Policy kısmında yazan şeyler bunlar. Kaldı ki zaten uygulamalarının da hangi bilgileri aldığı ve ne için kullanılacağı açık.

Ancak Google ve tüm uygulamaları ne Android'te ne de Apple işletim sistemlerinde veri almaktan çekinmediği gibi bir de bu verilerin senin olduğunu belirtiyor karşı tarafa satarken. Yani benim verimi direkt benimle ilişkilendirip satıyor. Üstüne kullandığın uygulama ile alakası olmayan verileri de alıyor. Atıyorum Google Chrome'da "Finansal Bilgiler" şeklinde bir veri alınıyor. Bunu metadata olarakta kullanmıyor. Eğer Google bunlara sebep oluyorsa bende Google'ı yavaş yavaş hayatımdan çıkartmaya bakarım. Elim kolum bağlı diye oturamam kusura bakma.

Tarayıcı olarak Brave kullanmaya başladım ama o bile Chromium tabanlı olduğu için onu bile bırakmak istiyorum. Bu aralar Mullvad Browser ve Mullvad VPN'e sarmış durumdayım bilgisayar tarafında, araştırıyorum.

Google Çeviri kullanmıyorum artık.

Google Maps kullanmıyorum, Apple Haritalar'a geçtim.

Google Fotoğraflar, Google Drive gibi hizmetleri zaten en başından beri kullanmıyorum. Bir tek telefon sıfırlayacaksam Apple tarafında iCloud kullanıyorum o da geçici olarak. Yedeklememi telefona aktardıktan sonra iCloud'tan siliyorum.

Arama motoru olarak DuckDuckGo denemeye başladım. Başlangıç için başarılı.

Kaldı ki benim bahsettiğim şeylerin ana konusu da bu değil.

Ana konu şu. Ben neden mesajlar için Google Mesajlar kullanmak zorundayım? Neden bunun bir alternatifi yok? Ya da neden Honor kendi mesajlar uygulamasını geliştirmemiş? Bana gelen SMS'ler MMS'ler Google tarafından ben bunları silsem bile arka planda yedeklemeye devam ediyor mu? Bu soruların cevapları önemli. Ki ben Google'ın SMS'leri arka planda illaki hesabımla ilişkilendirerek sakladığını ve sattığını düşünüyorum. Aksi ispat edilene kadar da düşüncem bu şekilde kalır.

Yani özetle çözümün varsa dinliyorum. Yoksa elimiz kolumuz bağlı diyerek köşede durabilecek bir yapım yok benim. Çünkü Google'ın yaptığı artık "suistimal" seviyesine gelmiş durumda.

İkinci konu Microsoft Swiftkey. Klavye için Microsoft hesabımla oturum açmadım. Oturum açmadığım halde o klavye ile bir sürü şey yazıyorum. Her şeyi geçtim kredi kartı numaralarımı, IBAN numaraları yazıyorum. Neden Swiftkey kullanmak zorundayım? Honor standart takip edilmeyen bir klavyeyi yazıp MagicOS'a entegre edememiş mi? Ben bunları sorguluyorum.

Farklı şarj aletiyle şarj edince neden sorun olsun? Telefon yani şarj ünitesi 100W'a kadar hızlı şarja destek veriyor. İstersem Apple'ın 5W şarj aletiyle şarj ederim, istersem 20W, istersem 45W ile şarj ederim. Hatta daha sağlıklı olur batarya için. Şarj olurken fazla ısınmayacaktır bu yolla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 29 Ekim 2024; 19:40:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bana epılı övme bana para ver😂

• ENG_civ E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için. Valla bunu kullanırım bende. Ama şunlar yazıyor.

- Üçüncü taraflarla veri paylaşımı yok

- Veri toplanamadı

- Veriler, aktarım sırasında şifreleniyor

- Veriler silinemiyor

Verileri alıyor mu? Almıyor mu? Anlam veremedim. Eğer almıyorsa bende bunu kullanırım o net. Ama babamızın hayrına mı yaptı bu adam bu uygulamayı ve öyleyse, veri toplamıyorsa, satmıyorsa neden uygulamayı ücretsiz veriyor?

Bunu da yapayım. Gerçi uygulamayı açıp, izinlerini verip kullanmaya başlamadıktan sonra sorun olmuyor diye biliyorum ama. Devre dışı bırakmakta bir çözümdür.

• Apple'ın vaad ettiği gibi davrandığını sadece Apple biliyor. Kontrol edebilme şansınız yok, çünkü açık yazılım değil. Huawei üzerine kurulmak istenen taahükümün sebebi de aslında tam olarak veriler meselesi. Çin'de Amerikan yazılımlarının hepsi yasak. Aslında Apple ve Google aynı şeyin farklı renkleri. Hepsi ABD çıkarlarına hizmet etmek için pahalı ve ücretsiz birbirine rakip edilmiş sistemler. Mesele Big Datanın kim için toplandığı...

Bazı uygulamalar açık kaynak kodlu topluluk uygulamaları. Yani geliştirilen yazılım bir çok genç yazılımcının ücretsiz olması için ortak çabası ile yapılıyor, bu sebeple reklam yok. Bu sebeple de minimum veri transferi söz konusu. Ticari ilişki olmadığı için de 3. taraflarla veri paylaşımı yok. Yani olabilecek en masum yazılım grubunda bence...

• Teşekkür ederim.

Dediğiniz de yapılabilir. Mantıklı.

İşte bu uygulamalarda çok göz önünde olmadığı için arayıp bulmak gerekiyor. Tavsiyelerle devam edeceğiz artık.

• iki telefon arasında kalmış olanlar için kamera kıyaslaması.

bu eleman xiaomi 14t ve honor magic 6 ile kıyaslamasını da yapmış ilginizi çekerse bakabilirsiniz.

fotoğraf çekiminde 200 ve pro kaf kafaya hemen hemen hiç fark yok.

video çekiminde ve hız konusunda pro biraz önde.

siz ne düşünüyorsunuz?

Dariusz Techyoutube
    Watch this camera comparison video of the Honor 200 vs Honor 200 pro! See which one comes out on top in terms of camera quality and features. Subscribe to Dariusz Tech for more tech reviews and comparisons! Honor 200 camera is very impressive and definitely one of the best in its price. Honor 200 pro camera is very similar, but the phone is also more expensive thanks to powerful chipset and ip68 rating. I use royalty-free music from Epidemic Sound. Sign up with my link to get the first 30 days free.” https://www.epidemicsound.com/referral/kwfdch If you would like to support my channel and grow your youtube channel use Tubebuddy and get 30 days free trial https://www.tubebuddy.com/DariuszTech All my videos are Made With KineMaster app Please find me on social media https://www.facebook.com/dariusz.bielecki83 https://www.instagram.com/dariusztech https://www.linkedin.com/in/dariusz-bielecki1983 https://www.tiktok.com/@dariusztech Thanks for those that support my Channel If you want to buy me a coffee or beer use link below🙏 https://www.patreon.com/dariusz_bielecki #honor #honor200pro #honor200 #camera #comparison #dariusztech
    https://www.youtube.com/watch?v=5v0jFfaINTc
  • Bir ay oldu nebyazikki telefon fiyati 20 bine sabitlendi Ağustos ayında 30 dan 25 bine Eylül ayında 20 bine düştü Kasım indirimleri eğer düşerse alirim bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu SMS vs bazı şeyler android 14 ile oldu önceden her markanın kendi SMS programı vardı , klavyeyi ben sevmedim Gboard geçtim o daha büyük harfler sunuyor . Çihaz anlattığınız gibi gayet yerinde ama kameraya bi güncelleme gelmesi gerekli denizi çekerken aşırı mavi gösteriyor ha kötü durmuyor ,birde yakın çekimde sorun var netlemiyor tam , eğimli tutulursa alt kısımda balık gözü gibi kayma oluyor. Pil de iyi lakin daha iyi olabilir sanki . Şu an için benimde dikkatimi çeken bunlar.

• tarotan55 kullanıcısına yanıt

11.11 indirimini bekleseydin

• hazin44 H kullanıcısına yanıt
    Ne kadar indirim olurki zaten ineceği kadar inmedi mi millete lansman ayağına kaçtan verdiler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tarotan55 kullanıcısına yanıt

Ne düşerse o kâr tabi ama siz bilirsiniz .Düşermi oda net değil honor 200pro tuttu belki de düşmez fiyat

• 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.