Şimdi Ara

*Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.211
Cevap
129
Favori
243.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba aydemir86 ve sana cevap için teşekkürler.Evdeki tüm peteklerde termostatik vana var.Reglaj işini bir araştırayım

• erkanuzum E kullanıcısına yanıt

Hocam sıcak kombiye yakın peteğe daha çabuk ulaşır ve daha çabucak geri döner. Yakın peteklerin vanasını biraz kısın Yanlışım varsa düzeltin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hepsinde vana varsa reglaj ile yapamazsin 2-3 numaraya getirmelisin.Eeglaj olayi trrmostatik vana olmayan petekler in gecerli

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Peteklerde trv olması reglaj yapılamayacağı anlamına gelmez, trv kendisi ortama göre açıp kapattığı için bir nevi reglaj yapar ancak arkadaşın evi gibi büyük evlerde ayrıca reglaj ayarı yapılmazsa son odalar çok geç ısınır veya ısınmaz, kombinin gönderdiği suyun en kestirme yolda dönme gibi bir durumu vardır, bu da ilk peteklerde vanalar kisilip reglaj yapılarak dengelenmesi gereken bir durumdur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

Çıkarttığım vrt35f’de köprü vardı buna da yaptım. 😃

üç kablo geliyor kombiden, birinde güçlü elektrik var faz sanırım. diğerinde az elektrik var, notr diye düşünüyorum. Birinde de elektrik hiç yok. İlk ikisini elektriğe bağlarsam, geriye 1 tane kablo kalıyor. Onu da A’ya bağlasam, B’ye kablo kalmıyor. ?? Bi bu şekil deneyip bakayım olmazsa. Vrt35f oda termostata üç kablo geliyordu, 3ü de kombi içindendi.

• TP-TP T kullanıcısına yanıt

Hocam sizin kombinin kullanma kılavuzuna göre 3 ve 4 nolu terminal termostat kontrol noktaları, şöyle bir kullanma kılavuzu buldum. buna göre 220 kısmı ayrı da alınabilir veya buradan gelen 220 köprü şeklinde kullanılabilir gibi duruyor. 220 yi bu bağlantıdan alacaksanız 5 nolu terminal nötr olarak kullanılacak.

4.8.1 External electrical controls

The boiler terminals 3,4 and 5 are for

connecting external controls such as a

time switch and/or room thermostat.

Terminals 3 and 4 are linked together

when the boiler is supplied. If external

controls are used, this link must be

removed, and the controls connected

across terminals 3 and 4.

Terminal 5 is an additional neutral

connection for external neutrals such

as from the anticipator of a room

• *Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    *Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları

Hocam vrt35f bu şekilde bağlıyken çalışıyor.

aynı mantıkla honeywell’e nasıl bağlamak lazım o zaman? Kafam karıştı cihazı yakacağım diye korkuyorum.

Kahve mavi ve siyah kablolar kombiden bu şekilde çıkıyorlar.

????? :(

• TP-TP T kullanıcısına yanıt

Öncelikle fazın kahverengi kablo olup olmadığını kontrol et, sanki faz kahve gibi. siyah nötr olmalı, mavi ise kombiye dönüş. T3R de bu mantık ile siyah N ye, kahverengi L ye, mavi ise B ye bağlanmalı, L ile A arasına köprü yapılmalı gibi duruyor. 220 V elektriği kombiden almaz isen N ve L ye prizden veya başka bir yerden elektrik çekeceksin, kahverengi kabloyu A ya mavi kabloyu B ye bağlayacaksın.

Elektriği kombiden alacaksan buna benzer bir bağlantı kullanacaksın, sadece L yi dışarıdan değil 3 nolu bağlantıdan cekeceksin

• Ben bu şekilde bağladım .. *Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları

Diğer bağlama metodu da bu şekilde olur, L ve N ye dışarıdan elektrik getir, A ya kahverengi kabloyu, B ye mavi kabloyu baglarsin. Siyah boşta kalır.

• Daha önce yaptığınız bağlantı üzerinden gidersek mavi kablo sökülüp B ye, Siyah kablo sökülüp N ye bağlanacak, köprü duracak ve bingoo kombi çalışacak

Hocam tam isabet. Elleriniz dert görmesin, çok teşekkür ederim. Tam olarak dediğiniz gibi “”siyah N ye, kahverengi L ye, mavi ise B ye bağlanmalı, L ile A arasına köprü yapılmalı”” şeklinde yaptım ve oldu. Sağolun.

• Hayırlı olsun, güle güle kullananın. Ancak bu termostatın klasik termostatlardan farklı olduğunu unutmayın ilk etapta size çok garip gelebilir davranışı.

Bu durumda termostatı o yukarıdaki odalara koymanız lazım. Alt katta da trv olması lazım

• Bende bu cihazı alarak aranıza katıldım. Yarın teslim edilecek büyük ihtimalle. Kombi Baymak duotec Compact. Nasıl kuracağım konusunda bir fikrim yok. Kendim yapabilir miyim bilmiyorum ama sizlerin tecrübelerinizden yararlanacağim. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar

Bu sizin kombinin bağlantı şeması 1 ve 2 numaradan köprüyü söküp termostatı bağlayacaksınız elektrik en yakın pirizden alınıp termostata bağlanacak termostat bağlantı resmini atıyorum

N ve L elektrik A ve B kombi bağlantısı

Gözlemleyeceğim. Konuyu da baştan okumaya başladım. *Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları 

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.