Bildirim
Honda Type_R japonyada 15000 dollar....

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Türkiyede 65 bin Ytl
Amerikada mustanglar olsun camarolar olsun cok uygun fiyatlarda -
beim hatırladıgım kadarıyla bu sedan type rlar sadece polis arabası olarak kullanılacaktı ve sadece japonya piyasası için üretilmişti.. gerçekten çok güzel bir araç. HB versiyonuna göre şeklli ve duruşu çok iyi.. eğer bu araç dünya piyasasına da açılırsa ve ülkemize gelirse eskisine nazaran cok fazla satar.. 15 binde gerçekten komik bi rakam -
Sende üret sende ucuza sat. Siz böyle bir aracı üretseniz ve başka uzak bir ülkede satmak istseniz kendi ülkenizle aynı fiyata mı satardınız? Şu durumda bu aracı ve diğerlerini ülkemizde 65,000 değil 165,000 liraya bile satsalar sesimizi çıkarmaya hakkımız yok. -
vergi bizde kol gibi -
bu araba 15.000 dolar valla ağlarmısın gülermisin yoksa afedersiniz sövermisin yaaa...ne zaman bizde atatürkün dediği gibi muhasır medeniyetler seviyesine çıkacağız nezaman ülkemizde adam gibi yaşayacağız..
bukadar vergi yükü nezaman bu milletin üstünden kalkacak..cebimizden paramız çalınıyor ama biz napıyoruz hiç..zaten istesekte bişey yapamayız ya... -
arkadaşım üretmek ile alakası yok bu işin dünyada en ucuz araç pazarı olan bir ülkede danimarka yanlış hatırlamıyorsam focus ve golf gibi araçlar orda 12.000 ila 15.000 avro arası fiyatları değişiyor üstelik bu araçlar almanyaya göre 2.000-3000 avro daha ucuz ama alman markaları olmasına rağmen danimarkada daha ucuz..
inan bana biz üretsek bile aynı şey olur en basit örneği megane sedan gibi bazı araçlar ülkemizse üretiliyor ama dünyanın öbür ucundan gelen aynı sınıf araçlar ile aynı paraya satılıyor madem ülkemizde üratiliyor neden ucuz değil ozaman..
bizdeki şu vergi politikasının düzelmesi lazım yoksa böyle olmaz..sen burda baz donanım golf aldın fiyata avrupada aynı paraya adam golf gti alıyor sen gti alman için 2 katı para vermek zorundasın..
quote:
Orjinalden alıntı: .C.O.
Sende üret sende ucuza sat. Siz böyle bir aracı üretseniz ve başka uzak bir ülkede satmak istseniz kendi ülkenizle aynı fiyata mı satardınız? Şu durumda bu aracı ve diğerlerini ülkemizde 65,000 değil 165,000 liraya bile satsalar sesimizi çıkarmaya hakkımız yok.
-
quote:
Orjinalden alıntı: volkan_kolay
arkadaşım üretmek ile alakası yok bu işin dünyada en ucuz araç pazarı olan bir ülkede danimarka yanlış hatırlamıyorsam focus ve golf gibi araçlar orda 12.000 ila 15.000 avro arası fiyatları değişiyor üstelik bu araçlar almanyaya göre 2.000-3000 avro daha ucuz ama alman markaları olmasına rağmen danimarkada daha ucuz..
inan bana biz üretsek bile aynı şey olur en basit örneği megane sedan gibi bazı araçlar ülkemizse üretiliyor ama dünyanın öbür ucundan gelen aynı sınıf araçlar ile aynı paraya satılıyor madem ülkemizde üratiliyor neden ucuz değil ozaman..
bizdeki şu vergi politikasının düzelmesi lazım yoksa böyle olmaz..sen burda baz donanım golf aldın fiyata avrupada aynı paraya adam golf gti alıyor sen gti alman için 2 katı para vermek zorundasın..
quote:
Sende üret sende ucuza sat. Siz böyle bir aracı üretseniz ve başka uzak bir ülkede satmak istseniz kendi ülkenizle aynı fiyata mı satardınız? Şu durumda bu aracı ve diğerlerini ülkemizde 65,000 değil 165,000 liraya bile satsalar sesimizi çıkarmaya hakkımız yok.
Ülkemizde üretmekten kastım yabancı bir firmanın gelip ülkemizde üretmesi değil tamamiyle bir TÜrk markası benim kastım(böyle bir şeyin mümkün olmadığını çok iyi bilenlerdenim, belirtmek istedim).
Yoksa bir firma başka ülkede fabrika açtı diye orada üretiyor diye neden o ülkeye aracı ucuza satsın ki? Aynı durumde ben olsam düşünüyorum ben de ucuza satmam, ben zaten o ülkeye istihdam sağlamışım neden ek olarak ucuz araç sağlayayım ki? Öyle de satılıyor böylede satılıyor sonuçta araçlar. Kârımı neden azaltayım ki.
Ek olarak Danimarka örneğini vermişsiniz. Çok güzel, fakat Danimarka ile Türkiye aynı ülkeler değil. Siyasi yönden bahsediyorum, ülkemize ne gibi zorlukların getirildiğini bildiğinizi sanıyorum. Derine girersek konu uzar onuda belirteyim. :)
-
quote:
Yanlış hatırlıyorsun danimarkada nerdeyse bizden pahalıya satılıyor arabalar
Hatta danimarkalılar istanbulda bu kadar luks araba gorunce saşırdılar herneyse
Bizdeki vergi politikasının düzelmesi lazım bencede ama ben artırmaktan yanayım
Bizim millet görmemiş çolugunu çoçugunu okutmayıp araba alan insanlar war
Kaldıki türkiye ithal araç kotlalarını her sene dolduruyor + greyde kotanın 2 3 katı araba satılıyor
Kısacası senin ülkende BMW olsun AUDİ olsunbunların on gordugunden katlarca araba satılıyorsa bence bir terslik vardır
Kaldıki ülkedeki toplu taşıma geliştirilsin araç almak daha uygun hale getirilip yıllık vergiler artırılmalı
OTV yada KDV bazında bir adaletsizlik oldugunu düşünmüyorum ama c sınıftan başlamak üzere yıllık vergiler artırılmalı bence
-
offfff offfffff yaa şurada 3kuruşluk keyfimiz vardı o da gittiii -
yıllık ortalam gelirleri 30.000 dolar zaten
6 ayda bi type r parası kazanıyo japon vatandaşı
bizde ise 8 yılda... -
bence vergiler düşürülsün ama benzin pahalı olsun yakıt giderleri pahalı olsun çünkü vergi sistemi otomobil dünyasını çok vuruyor dinlediğim bütün programlarda bütün markalar vergiden şikayetçi..geçenlerde seat toledo 2.3 bakmıştık 2000 model 70.000kmde araç 13.000ytl belkide pazarlık ile 12.000ytl alırsın..aynı versiyonun 1.6 sı aynı km 17 ila 19.000ytl arası gidiyor..
bence bu haksızlık o araç sıfırken 1.6 motordan pahalı alındı ama satarken 1.6 motordan daha ucuza satılıyor..ben söylemek istediğim buna bir adalet getirilmeli..özelliklede vergi sistemi..
quote:
Orjinalden alıntı: drahte 1905
quote:
Yanlış hatırlıyorsun danimarkada nerdeyse bizden pahalıya satılıyor arabalar
Hatta danimarkalılar istanbulda bu kadar luks araba gorunce saşırdılar herneyse
Bizdeki vergi politikasının düzelmesi lazım bencede ama ben artırmaktan yanayım
Bizim millet görmemiş çolugunu çoçugunu okutmayıp araba alan insanlar war
Kaldıki türkiye ithal araç kotlalarını her sene dolduruyor + greyde kotanın 2 3 katı araba satılıyor
Kısacası senin ülkende BMW olsun AUDİ olsunbunların on gordugunden katlarca araba satılıyorsa bence bir terslik vardır
Kaldıki ülkedeki toplu taşıma geliştirilsin araç almak daha uygun hale getirilip yıllık vergiler artırılmalı
OTV yada KDV bazında bir adaletsizlik oldugunu düşünmüyorum ama c sınıftan başlamak üzere yıllık vergiler artırılmalı bence
-
quote:
quote:
quote:
XXX
XXX
bence vergiler düşürülsün ama benzin pahalı olsun yakıt giderleri pahalı olsun çünkü vergi sistemi otomobil dünyasını çok vuruyor dinlediğim bütün programlarda bütün markalar vergiden şikayetçi..geçenlerde seat toledo 2.3 bakmıştık 2000 model 70.000kmde araç 13.000ytl belkide pazarlık ile 12.000ytl alırsın..aynı versiyonun 1.6 sı aynı km 17 ila 19.000ytl arası gidiyor..
bence bu haksızlık o araç sıfırken 1.6 motordan pahalı alındı ama satarken 1.6 motordan daha ucuza satılıyor..ben söylemek istediğim buna bir adalet getirilmeli..özelliklede vergi sistemi..
2.3 toledonun pahalı olma sebebi zaten benzin masrafları
Benzin sizin dediginiz gibi daha pahalı olurda arabalar ucuzlarsa mıllet bu sefer bmw 7.20 yada Audi R8 2.0tfsi alır
Kısacası eskiden kastım 70 ler benzin ucuz arabalar pahalıymıs trafik derdide yokmus
Benım gayem araba sayısının azalması herkez araba almasın
Nasıl kısıtlanır bılmıyorum ama benım ısıme gelen 55 mılyara 1600 golf v sıfır comfortlıne 65 ede Gti gibi bir fiyatlandırma beklerim ben
-
biz aracdan cok vergi ödüyoruz zaten ne işsse hayatım vergilerle gecior yaww bitmez tükenmez bişi bizim memleketimizde vergiii -
yaa böyle işte el alem 15000 dolara böyle arabalara biniyor biz yanından bile geçemiyoruz.Bunun suçlusu ise kanımca biziz. -
quote:
Bizde doblo uretiyoruz cok mu farklı iç piyasa ve dış piyasa satışı hatta bizde daha pahalıdır otellerimiz gibi.Bize pahalı turist lere ucuz ya :) -
Turkiye de de 15 000 dolar , ancak biz 15 000 dolar daha vergi oduyoruz, honda.com.tr sitesine bak da gor fabrika cikis fiyatina ... -
quote:
Orjinalden alıntı: cem_hakan
quote:
Bizde doblo uretiyoruz cok mu farklı iç piyasa ve dış piyasa satışı hatta bizde daha pahalıdır otellerimiz gibi.Bize pahalı turist lere ucuz ya :)
Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi üretmekten kastım başka firmanın TÜrkiye'de fabrika açarak üretim yapılması değil. Tamamiyle bağımsız bir üretim.
-
araba sayısını azaltalım tamamda herkes araba almasın demeni anlamadım.acaba bu ayrımı nasıl yapabilirsin kimler kabul edebilir bu ayrımı?
konuya dönersek türkiyede o fiyata tata indıgo dizel alınıyor japonyada harikalar alınıyor.nasıl bir vergilendirme sistemimiz var,zaten biliyorduk
şimdi gerçeklerle bir kere daha karşı karşıya kaldık.
quote:
quote:
quote:
quote:
XXX
XXX
2.3 toledonun pahalı olma sebebi zaten benzin masrafları
Benzin sizin dediginiz gibi daha pahalı olurda arabalar ucuzlarsa mıllet bu sefer bmw 7.20 yada Audi R8 2.0tfsi alır
Kısacası eskiden kastım 70 ler benzin ucuz arabalar pahalıymıs trafik derdide yokmus
Benım gayem araba sayısının azalması herkez araba almasın
Nasıl kısıtlanır bılmıyorum ama benım ısıme gelen 55 mılyara 1600 golf v sıfır comfortlıne 65 ede Gti gibi bir fiyatlandırma beklerim ben
-
quote:
Orjinalden alıntı: Roytoy
Burayada o fiyata getirseler... daha para vermiyorum burdaki hondalara,bende öyle ucuz istiyorum
Adam kendi üretiyor, neresine şaşırdın bunun ????
Benzer içerikler
- kgm araba
- temizlik boyası nedir
- mercedes c200 yorumları
- polo en dolu paket hangisi
- opel grandland x 1.5 dizel yorumlar
- en az yakan arabalar
- 35 tfsi ne demek
- byd han 2025
- renault logan
- sıfır araba fiyatları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X