Şimdi Ara

Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.917
Cevap
45
Favori
483.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maxiromulus

Pcx 125(2014) eski kasa kullanıyorum geçenlerde yaşadığım sorunu aktarayım:
    Motoru çalıştırdım 400 mt kadar gittikten sonra ışıklarda durdum start stop çalıştı motor durdu, 1 dk sora yeşil yandı gaz verdim motor tır tır tır tır yaptı ama çalışmadı. Kontağı kapattım marşa bastım çalışt.
    cuma günü 4 bin km bakımı için servise gittim sorunu anlattım hallettiklerini söylediler, motor bugün aynı sorunu tekrarladı bu sefer marş ile de çalışmadı yokuş aşagı ittim zorla çalıştırdım.
    Bu sorun neden kaynaklanır ?

Motoru bugun servise goturdum iyikide goturmusum...
    aku de voltaj oldugu halde anlik olarak 0 a iniyor akunun kendisi sorunluymus garantiden degisecek 2 gun servis motoru kullanip deneyecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar motorun max taşıyabileceği ağırlık 180 kg biliyorsunuz, bugün kendim 95 kardeşimde 105 kilo olmak üzere 200kg şeklinde binmek zorunda kaldık yaklaşık 4 km. kullandım inşallah bişey olmamıştır cok içim acıdı, yavrum canı yok gidemiyoda doğru dürüst 200 kg ile. kıyamam..
  • Merhaba arkadaşlar , 2014 Yeni kasa PCX125 sahibiyim, şuan 700 km oldu , 1000 km bakım yaklaşıyor ;

1. ilk bakımda nelere dikkat etmem gerekiyor ,burdaki servis Shell 10w 40 marka yağ kullanıklarını söyledi, castrol düşünüyordum Shell sizce iyimidir?

2. Yeni kasalar için ön cam siperlik tavsiyesi olan varmı ,internette bulamadım . daha önceden tecrübe etmıs arkadaşlar kısa cam mı olmalı uzun cam mı hangısı daha makul , gönlüm kısa olan camlardan yana uzun çırkın goruntu yaratıyor.

3. Yine yenı PCX ıcın sissy bar tavsıyesı olan var mı ? bunlar acil lazım olan şeyler

bunların dışında başka tavsıye ve onerılerı olanlardan yardım bekliyorum.

Ayrıca honda pcx yedek parça aksesuar satılan en cok tavsıye edılen ınternet sıtelerını yazabılırmısınız ? şimdiden teşekkür ederim

Mecantos ; mesajında givi marka ön cam siperlik aldığını belirtmişşin , bu yenı kasa pcx ıcın mı ? eger oyleyse nerden ve kac lıraya aldın ? rica etsem soylermısın?

• 1985 yılından beri motor kullanıyorum herzaman bir iki motorum oldu. 2012den beri pcx kullanıyorum şuan 3700 km de lastik city grip, cam kappa, varyatör jcosta. Makinadan memnunum
  • Merhaba arkadaslar. ben de ağustos ayında pcx aldım. şuan 500 km deyim. ben de izlenimlerimi sizinle paylaşayım.

Motoru ağustos ayında bursa honda duran kardeşlerden 7300 e aldım. bayi masrafarın 500 lira tutabileceğini söyledi ama kendiniz yaparsanız daha ucuz oluyor. ben 390 a hallettim. sigorta 167 tuttu mesela,hem de 30 yaş altı olmama rağmen. bursada oturan arkadaşlar trafiğin orda arzuhalcilerle görüşsün sigorta için. onlar en ucuzunu buluyolar.
    Gelelim motora. öncelikle verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum. motorun kalitesi,parçaların uyumu,işçilik falan şahane.kalkışları ve ivmelenmesi çok iyi ama 125 cc olduğu için bi yere kadar tabi. zaten hız istiyorsanız 125 cc değil adres.
    Yakıt tüketimi heralde scoterler içindeki en cimri olan. gösterge doğruysa 100km de 1,7 litreye kadar düştüğünü gördüm. cidden de 20 lira ile 220 kilometre falan gittim. artısı eksisi vardır muhakkak. tabi artçısız ve 60 -70 km hızla.bır de servıstekı eleman 1000 km ye kadar start-stopu kullanma dedi.kullanmıyorum.ona rağmen böyle
    Lastiklere geleyim.kuru zemin için ortalama bi lastik ama yolda ufacık bir ıslaklık bile kaymasına yetiyor. şu çimlerin sulanmasından etrafa yayılan sular tam bi felaket zaten. hiç beklemediğin anda zemin buz pisti gibi oluyor bu lastiklerle. be de 1000 bakımda değiştirmeyi düşünüyorum. herkes city grip diyor. bursada değiştiren varsa adres verirse sevinirim.
    torpidodaki çakmak girişi çok köşede kalıyo,fiş takınca kapak kapanmıyo,ona bi çözüm bulanınız var mı ben tablet takıyorum oraya.kapağı acık bırakıyorum,kabloyu da sele altına sokuyorum. saçma bi görüntü oluyo ama yapçak bişey yok.
    süspansiyonlar aldığımda çok sertti, şu an yumuşamaya başladı,normalmidir bilmiyorum. bir de depo kapağının telini uzun tutmuşlar. düğmeye basınca hemen açılmıyor kapak, parmağımla çektiriyorum hafiften. tabi düzelmicek şeyler değil bunlar.
    Kısacası ben memnunum motorumdan. şehir içi, kıvrak, az yakacak, yolda bırakmayacak,çok nadir uzun yol yapacak arkadaşlar kesinlikle alabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: halitozbasli

1985 yılından beri motor kullanıyorum herzaman bir iki motorum oldu. 2012den beri pcx kullanıyorum şuan 3700 km de lastik city grip, cam kappa, varyatör jcosta. Makinadan memnunum

Merhaba yenı kasa PCX ıcın tavsıye edebılecegın siperlik cam , ve sissy bar var mı ?

Jcosta kullanıyorum demıssınız? Bu tam olarak ne ıse yarıyor ? gerçekten bır farkı var mı ? nereden alabılırız servıslerde takılıyor mu tavsıyelerınızı rıca edıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adventurer0008

quote:

Orijinalden alıntı: halitozbasli

1985 yılından beri motor kullanıyorum herzaman bir iki motorum oldu. 2012den beri pcx kullanıyorum şuan 3700 km de lastik city grip, cam kappa, varyatör jcosta. Makinadan memnunum

Merhaba yenı kasa PCX ıcın tavsıye edebılecegın siperlik cam , ve sissy bar var mı ?

Jcosta kullanıyorum demıssınız? Bu tam olarak ne ıse yarıyor ? gerçekten bır farkı var mı ? nereden alabılırız servıslerde takılıyor mu tavsıyelerınızı rıca edıyorum.

Yeni kasa için camlar yeni yeni gelmeye başladı bildiğim kadarı ile. Artcısız kullandığım için sisy bar hiç araştırmadım .Jcosta değişimi servis yapıyormu bilmiyorum. Bahsedildiği gibi dehşet bir fark yaratmıyor jcosta ama ilk kalkışta daha smooth bir kavraması var ve motorun ara hızlanmasını belirgin şekilde artırıyor. Son hız konusunda +4 km kadar yararı oldu ama şimdi alacak olsam almaya bilirdim . Varyatöre vereceğiz parayı tekere harcayın derim .

• bugün motorumu yan yatırdım önüme ani çıkan araç yüzünden, grenajda 2 adet 10cm ve 5cm boyunda çizik oluştu, ön çamurluk çatladı, motorla 50km/h ile giderken ellerimi bıraktığımda ön gidon sağa sola titriyor, bıraktım honda servise arayacaklar beni
  • Merhaba arkadaşlar , bir kaç sorum olacak

Yeni kasa pcx125 için michelin city grip lastık alacağım ama honda servisinde kalmamıştı , direk michelin bayisinden alıp orada taktırsam sorun olur mu ? yetkılı servıs gıbı takabılırler mı sizce?

Hala yeni kasa pcx ler ıcın aksesuarlar çeşıtlenmedı var mı bır gelısme? internetten satış adreslerı vs..

fabbri dışında ön cam siperlik, sissy bar (topcase istemiyorum).

Ayrıca motorla gıderken ufak tefek kasislere bıle gırdıgımde arkadan bır ses takırtı geliyor ,ozellıkle esneme yaptığı zaman sankı amortısorler cok yumuşak ve lastıkler camurluga degıyor , olabılır mı sızce? Pcx lerde amortisör ayarı varmıdır? sesler neden geliyordur acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinancakar1

Arkadaşlar merhaba,

Ben de 30 ağustosta Honda Konşuk' tan motorumu teslim alarak Honda ailesine katıldım hayırlısıyla. Mayıs ayı başında motor almaya karar verdim. İlk düşüncem Asya ya da Mondial'in nostalji serilerinden biri idi fakat yapacağım mesafeyi ve uzun süre kullanacağımı göz önüne alınca bunlardan vazgeçtim. Yamaha d'elight' ı araştırmaya başladım. Fakat köprü geçişlerinde rüzgardan dolayı sıkıntı yaşayacağımı düşünerek ve bütçemi oldukça aşarak PCX almaya karar verdim. Tüm masraflar dahil 7950 TL ye mal oldu. 7350 motor+600 ruhsat ve sigorta. Sigorta 310 TL' ye yaptırılmış. İşlemleri kendim halletseydim 100-150 TL altına mal olabilirdi diye düşünüyorum, fakat işten izin al, git gel, uğraş vs. değmeyecekti. 10 gündür sadece işe gidiş gelişlerde kullanıyorum. Rotam, Ümraniye (şerifali)/Ortaköy. 21 km den 27 km ye kadar alternatifler mevcut. Yoğunluğa göre sabah 30-35 dk da işyerindeyim, akşamda 35-40 dk da eve dönüyorum. Günde minimum 42-43 km yol yapıyorum. Ayda da 22 iş gününden hesaplarsak, sadece işe gidiş geliş için yaklaşık 950-1000 km yol yapacağım. Bu da yılda en az 10000-11000 km demek. Açıkçası bu kadar yolu kaldırabilecek ve en ekonomik skuter in PCX olduğunu düşünüyorum. Yakıta gelelim. Dün sabah (salı) 311 km de istasyona girdim, pompanın attığı yerde bıraktırdım. 4,97 TL den 33,15 TL' lik yakıt aldı yani 6,67 LT. Bu da 100 km' de 2.15 LT ye tekabül ediyor. Fiyat olarak km' de ne yakmış dersek 10,6 krş/km oluyor. Bana gayet makul geldi. Tabi rodaj nedeniyle ve ilk depo ağzına kadar doldurulduğu için de böyle çıkmış olabilir. 80 i 1-2 defa çok kısa mesafelerde geçtim. Bunlar dışında otobanda max 80 yapıyorum. Artçım yok. 1000km ye kadar da bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Bu hesaplarla günde 45 km den 10,6 krş/km ile 4,77 TL. günlük yakıt masrafım olmuş. 3,40 ta köprü geçişi toplamda 8,17 TL. 22 gün*8,17=180 TL. İnanılmaz bir rakam bu. Mavi kart 170 TL. Toplu taşımayla 4' er vasıta ile sabah 1s15d, akşam 1s45 dk minimum yolum vardı. Okullar açıldığında düşünmek bile istemiyorum bu süreleri. Bildiğin parayla zamanı satın almışım :) HGS' ye gelelim. Kart aldım Garanti' den. Ceketimin sol üst cebine fermuar sapına iliştirdim bi şekilde (ataş, anahtarlık halkası vs). 2 gündür elimle tutarak geçiyorum. İkisini de okumuş. Bugün müdahele etmeden görünür şekilde geçiş yapacağım, yarın cebimde görünmeden gececeğim, cuma günü de camın arkasına aparatıyla monte ederek geçeceğim kısmetse. Sonuçları paylaşacağım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sorularınızı fırsat buldukça yanıtlayabilirim. Herkese kazasız, belasız, magandasız, ayısız, hayvansız, rahat ve keyifli sürüşler.

Hayırlı olsun kardeşim
    Neredeyse hergün aynı yolu tepiyoruz seninle demek..
    Ben de Şerifali / Tatlısu'dan Şişli'ye geliyorum. 36-38 km de ben yapıyorum.
    Kazasız, sorunsuz keyifli sürüşler diliyorum herkese..

• Evet arkadaşlar, ön alt mesnet yani aşağıdaki linkteki resimdeki T şeklindeki parçada 2-3 derecelik eğiklik söz konusu, bu yüzden ellerimi bıraktığımda motor sağa dalıyor, motor park halinde sehpa üzerindeyken tam karşıdan baktığımda ön tekerde milimetrik bir eğiklik var ama çok dikkatli bakınca anlıyorum. Gidişte filan herhangi bir sağa sola çekme hissetmiyorum, titreme de yok.
    http://www.bike-parts-honda.com/pieces-honda-detail-64080-64080-WW125SD-2013-F_10_1-PCX+125.html

Honda bayisi mesneti düzeltme yapamayacağını değişim yapabileceğini ve masrafın şu olduğunu söyledi;
    Alt mesnet 600TL+bilya ve yatağı 20TL+somun 20TL+işçilik 130 TL
    Total= 770 TL
    Bu arada bu 770 TL fiyatı çıkarmak için benden 40 TL ekspertiz ücreti aldılar, eğer 770 TLyi verip motoru orada yaptırırsam bu 40 TL'yi düşeceklerini söylediler. Bende duvarda işçilik saat ücretlerini çerçeveleyip yazmışsınız neden ekspertiz ücreti diye birşey yazmadınız? diyince kem küm etti. Fazla uzatmadım sırf vergisi devlete gitsin diye kredi kartı ile 40 tl'yi ödedim. Hangi bayi olduğunu öğrenmek isteyen varsa özelden mesaj atsın cevaplayayım.

En son atölyedeki bir usta bana acımış olacakki bir ara yanıma gelip ; "Abi bu kadar para vermene hiç gerek yok istediğin gibi kullan yalnız ellerini bırakma o zaman sağa doğru çeker, vahim bi durum yok aynen devam" dedi. Zaten ellerimi bırakarak kullanma gibi bi manyaklığım yok neyseki.

(Bu arada cbf150'nin alt mesneti sadece 100 TL.)

Motora birde siz bakın karşıdan bakalım o eğikliği farkedebiliyor musunuz agalar yorumlarınızı bekliyorum.

Resimler;
    http://i.hizliresim.com/XYvqgD.jpg
    http://i.hizliresim.com/dq5ZJn.jpg

Burada ise lastik düz dururken direksiyon hafif sağa doğru
    http://i.hizliresim.com/b45M0j.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redboxer82 -- 20 Eylül 2014; 9:42:39 >

• Aynı sorun bende de var. 6 aydır bu şekilde kullanıyorum. Servis gidonu elle eğerek geçici düzeltme yapmaya çalıştı ama fayda etmedi.

Resimlerde baktım, bir gariplik göremedim.
  • Arkadaslar yaşım 46 . Uzun süredir forumu takip ediyorum. Kendim ve 20 yasındaki oğlum için 2. el 2013 model, 4000 km de, fiyata dahil olarak 1800 tl ye aldıgı shoei marka kask, branda, kuyumcu kilidi ve zincir var. Satıcı oğlumun arkadası. 6650 tl fiyat verdi bense en son 6500 tl verebileceğimi belirtip kararını vermesini söyledim. Bu akşam kararını bildirecek. Sizce uygunmudur. Cevap yazacaklara şimdiden tşk ler.
  • alıntıdır.....spacy 110 u Marmaris in tepelerinde iki gün kullandım 230 km yol yaptım,ful doldurduğum benzini bitiremedim.Kiraladığım kişi 300 km gidenler varmış dedi. (deposu da 6 litr yanılmıyosam) Çok rahat pratik sessiz bi scooter.Ankara ya gelince almaya karar verdim fakat bayideki yetkili pcx i övdü durdu.İyi dedik pcx aldık, almaz olaydım 3000 km sonra sattım spacy 110 alsam hala duruyodu,niye mi? Orta bölümü düz, rüzgarda pcx de olduğu gibi yelkenli gibi savrulmuyodu.Yokuş aşşa ya da yukarı durup, iki eli bırakıp telle görüşebiliyodun, el freni var,göklere çıkarılan pcx de yok.orta bölümü düz olduğu için beş altı torba kancaya takabiliyosun,pcx de yok.Ortada kilitli torpido gözü var gayetde yeterli, nerdeyse bi torba bile alıyo,pcx de kilitsiz bi göz var cüzdanımla tel im sığmıyodu bile ayrıca kilitli değil.pcx i almadan önce servisindeki ustaya sordumhangisinden alıyım diye usta spacy 110 dedi neden dedim.Pizzacılar,motoru bi türlü bozamıyolar dedi, o kadar düşüp kalkıyolar çok dayanıklı olduğunu söylemişti. pcx in amörtisörleri sert,kasislerde çok rahatsız edici.Fakat spacy 110 çok çok rahattı.Kullanırken en ufak bi rahatsızlık hissetmedim.Daelim s3 advance 250 aldım, fakat hala aklım spacy 110 un çok kolay ve basit kullanım kolaylığı ve pratikliğinde.Spacy 110 u anlatmak adına yazmış olduk. ...alıntıdır...

• baya tutuluyo baya seveni var sehirlerarasi yol gidenler falan ben bi kere surdum klozete oturur gibi geldi dengesini de pek begenmedim sanirim sorun bende
    ybr 125 aldim sonra ikisini de kullanan varsa yorumlayabilir

• ayna takımı arıyorum orjinal aynalar güzel değil alan kullanan varmı ?
  • evet önceki mesajlarda bahsetmiştim ufak bir kaza geçirmiştim, üzerine 60-70 km yaptım 100 km/h hızda bile problem yaşamadım, hiçbir sağa sola çekme, boşluk, ses yada vibrasyon, titreme vs. yok. Sadece düşük hızlarda ellerimi bıraktığımda hafiften sağa doğru dalıyor motor hepsi bu. O yüzden servisin tavsiye ettiği ön mesnet değişimi olayına girmeyeceğim.
  • Arkadaşlar yeni pcx125 1000 km bakım için honda servisi aradım ,tam olarak ne yapılacağını sordum sadece yağ değişeceklerini ve lastik havalarını kontrol edeceklerini ve sadece Shell yağ koyabıleceklerını soyledıler ( ben Castrol istedim , kendim getıreyım dedım olmaz garantiye ışlemem o zaman başka yerde koydur dedı ) böyle bır saçmalık var mı arkadaş , ben shellden başka yağ koymam diyor .

1. ilk bakım ve yapacakları iş olarak fiyat çok yüksek geldı 75 TL istediler ( yaptıran arkadaşlar kaç liraya yaptırdıklarını yazabılırler mı?

2.bulunduğum yerdeki honda servisi çok gevşek ,tek olduğu ıcın musterı memnunıyetı sıfır .. resmen tekelcilik yapıyor hiç oraya gıtmek ıstemıyorum ,diğer en yakın serviste 150 km .soruma gelirsek

Motor için garanti çok onemlı mı ? mesela ben hıc honda servisine gıtmesem butun bakımlarımı sanayıde herhangı bır motorcuda yaptırsam işi bilene tabı ( istedıgım marka yağda koyarım ) sonuçta uzun yıllar satmayıda düşünmüyorum motoru kafama gore takılsam servısle hıc muhattap olmasam ne gıbı dezavantajları olur ? hıc bu şekılde yapan arkadaş var mı , bır zararı olur mu ? İnanın honda servısıne hıc gıtmek ıstemıyorum hem fıyatları herseyde yüksek hemde ılgısızler , acil cevaplar bekliyorum , teşekkür ederım

• Dostlar 2013 model 2014 subat trafige cıkıslı pcx kırmızı satıyorum ilgilenen donus yapsın km 9000 fiyat en az 6000 bilginiz olsun

• Arkadaşlar 2012 model kırmızı PCX'imi Ankaradan satıyorum. İlgilenenler buradan ilana bakabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.