Şimdi Ara

Honda Jazz Buluşma ve Dayanışma SAYFASI (98. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.212
Cevap
53
Favori
114.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thebaboli

2.) Bildiğim kadarıyla bu arabanın yarı otomatiği yok ama ilanda onu yazanlar var. Onlar hatalı tercih aslında tam otomatik değil mi?

Uzun sure arac baktiktan sonra yari-otomatik ile otomatik arasinda insanlar fazla bilmedikleri icin herhangi birini tercih ettiklerini anladim. Bence bu konu hakkinda net bilgi almak istersen sanzuman ile ilgili forumda baya yazi var, birkacinii kaydetmistim, birini bulabildim. arastirirsan daha fazlasini bulabilirsin

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=50255365

Ama kisaca sahibinden.com gibi sitelerde bazisi yari otomatik yaziyor bazisi otomatik yaziyor. cvt otomatiktir, vites carklari aslinda yoktur, surekli olarak devri duzenleyen koniler vardir. i-shift ise aslinda bazilarinin manumatik gibi bir sey tabir etikleri debriyajli viteslidir sadece vites degisim islemleri robotik bir mekanizma ile yurutulur. bu yuzden baziari buna yari otomatik diyor.

Sadece belirttigin yillar arasi Jazz bakiyorsan hepsi CVT olmasi lazim, sitede aratirken hem yari hem tam secmekte bir sikinti olmaz. 2009 bakarsan o yil hem cvt hem i-shift oldugundan birbirine karisabilir

• forsa kullanıcısına yanıt
    Son cümlen beni bitirdi Ercüment. "yeniden evlenirsiniz".

Yeni işin hayırlı olsun. Sağlık ve huzurla bol kazançlar dilerim. Bir bakıma sevindim.Diğer tarafla problemleri çözebildiniz mi bari ?
    Erkan yok buralarda, o artık VW forumlarına takılıyordur. :) :)

Selamlar.
  • @wolkien @forsa

Cevaplarınız için teşekkür ederim. 2. soru tamam kaldı 1-3-4-5-6
  • quote:

Arkadaşlar konunun yeri burası mı bilmiyorum. Düşünün bu kadar arabadan anlamıyorum Uzun yazı için şimdiden kusura bakmayın.

Her konuda az çok fikri olan biri olarak en cahil olduğum konu arabalar. Bende çevremde birçok hemcinsimin bildiği bir konuyu onlara sorayım dedim. Otomatik olsun şanzımanı sorunsuz olsun hatchback olsun 25000 olsun dediğimde 10 kişiden 10 u da japon araba al 9 u da Jazz al dedi. Bende kesin karar ile sadece jazz bakmaya başladım. Sonradan öğrendim ki 2002-2008 jazzlar cvt şanzıman olduğu için onları tercih etmem lazımmış. Bunların da modelleri var ama detayları ile farklarını bulamadım.

1.) ES LS Elite Sport un tam olarak detaylı bir şekilde ne olduğunu ve neden hangisini tercih edeceğim konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz?

2.) Bildiğim kadarıyla bu arabanın yarı otomatiği yok ama ilanda onu yazanlar var. Onlar hatalı tercih aslında tam otomatik değil mi?

3.) 2002-2004 ile 2005-2008 aralarındaki farklar neler?

4.) Ayrıca dikkat et diyeceğiniz detaylar/hususlar var mıdır?

5.) 23000-30000 bandında sizce hangisini tercih etmeliyim? (İlk arabam olacak ve en az 5 yıl kullanmak istiyorum)

6.) Şuan baktığım 2005-2006 model, elite versiyon, sunrooflu, kesinlikle tüp takılmamış, boyası olsa da değişeni olmayan (olsa da çamurluk yada tampon asla kaput veya kapı olmaz) 150.000 km yi geçmeyen bir araba arıyorum. Sizce ne kadar doğru bir tercih?

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

2006 model Honda Jazz Elite CVT kullanıcısı olarak sorularınızı cevaplamaya çalışayim.

1-ES ve Elite modelin full donanımlısıdır.2005 in belli bir ayına kadar full olan ES diye geçiyordu.Makyajdan sonra ELİTE oldu.LS ve sport daha az donanımlı modellerdir.Eğer bütçeniz yeterliyse elite donanım almanızı tavsiye ederim.Makyajdan önce varmı bilmiyorum ama Sunroof+otomatik klima+4 airbag+elektirkli ısıtmalı otomatik katlanan aynalar+çelik jant+ön arka sis farları+4 cam otomatik vs gibi avantajlarınız olur.

3-2002-2008 arası tüm otomatikler cvt'dir.2005 yılında jazz makyajlandı.Bu modele ait hem makyajlı hem makyajsız araç bulabilirsiniz.
    Bu modelin en fullu 2005 yılının belli ayına kadar ''ES'' olarak geçiyordu.Makyajdan sonra en full'u ''ELİTE'' oldu.Makyaj farkları çelik jantlar çok kollu oldu sanırsam jant ebatıda büyüdü.Sinyallar çamurluktan aynalara geldi.Ön ve arka tamponlar biraz değişti.İç kısım hakkında bilgim yok malesef.

4-Araçtabn beklentilerinizi bilmiyorum ama kısaca + ve - yönlerinden bahsediyim.

+ları

-Araç tam bir şehir içi otomobili.Kullanımı vites geçişlerini hissetmiyorsunuz.Yokuşlarda vs.kesinlikle yığılma olmuyor.
    -Aracın içi çok ferah dışardan küçük gibi geliyor ama içine oturanlar bu araç nekadar genişmiş diyor.
    -Bagaj hacmi 380 lt.sınıfının lideri. c sınıfı araçlarla golf,leon i30 gibi araçlarla aynı.
    -Arka koltuklar mukemmel tasarlanmış.İstersen tamamen yatıyor istersen oturma kısımları tamamen kalkıyor.
    -Bakımları özel servislerde ucuz her götürdüğüm Hondacı usta yağını suyunu koy arkana bakma diyorlar.
    -2.5 senede bakımı dışında hiçbir sorun çıkarmadı.
    -0-100 hızlanması çok iyi 10-11 sanıye gibi bir fabrika verisi var.
    Edit: 0-100 12.3 saniyeymiş.
    -Şehir içi 8 şehir dışı 6 gibi yakıt değerleri var.Çok sıkışık trafikte 10 ltleride görüyorum. İstanbul için konuşuyorum
    -Trim sesi benim aracımda yok.2,5 senedir kullanıyorum.

-leri

-120-130 u geçince yol sesi alıyor.İyi lastiklerle birazda fayda sağlanabilir.
    -100-110 kadar hızlanması çok iyi sonrasında hızlanma daha yavaş
    -Çok dik yokuşlarda biraz arkaya kaydırabiliyor.

5-Bütçenize göre 2002-2008 arası tercih edebilirsiniz.2005 sonrası kasalar makyajlandığı için ve son güncel kasa olduğundan 2006-2008 makyajlı kasaları
    tercih etmeniz daha mantıklı olabilir.Donanım konusunda beklentileriniz ne ise ona göre seçim yapabilrsiniz.

6-5 sene kullanmayı düşünüyorsanız daha az km'li bulmaya çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoy84 -- 30 Haziran 2015; 15:06:33 >

• Direksiyonum biraz aşınmaya başlamıştı, ben de Aliexpres sitesinden deri direksiyon aldım. Kendim taktım. Baya zor oldu ama sonuç güzel oldu.. Şimdi gözüme direksiyondaki logo takılıyor, onun da yapıştırmasını sipariş ettim, gelince onu da takıcam.

• Heavy1 H kullanıcısına yanıt
    Gayte hoş gözüküyor.Benim aracında direksiyonu aşınmaya başladı.Kullanımdan değilde güneşten soyuluyor sanırım.Nekadara temin ettiniz ve de kaç günde geldi acaba?Ayrıca nasıl taktınız kılıf gibi birşeymi bu?
  • aksoy84 A kullanıcısına yanıt
    Direksiyon kılıfını aşağıdaki linkten aldım. Fiyatı 36 USD. 4 seçenek var, ben "Black thread Holes" u aldım.

http://www.aliexpress.com/item/Case-for-Honda-FIT-old-model-first-generation-CITY-Steering-wheel-covers-Car-styling-DIY-genuine/32317145660.html

Yaklaşık 3-4 haftada geliyor. Uygulamadan önce direksiyonu güzelce silip üzerinde yapışan kir vs birşey kalmamasına dikkat ediyorsunuz. Önce direksiyona takıp uyduğunu ve yönünü kontrol ettikten sonra çıkarıyoruz. Çift taraflı yapışkanlarını yapıştırıp tekrar direksiyona takıyoruz. Korna altına gelecek yerleri içine sokuyoruz, yapışkanların üstündeki korumayı kaldırıp direksiyona yapıştırıyoruz. Sonrasında ipliği köşeden başlayarak mevcut dikiş yerlerinden geçirerek dikiyoruz (satıcılar normalde üstündeki iplerin arasından geçirin demişler ama ipi gerdirince koptuğunda böylesi daha iyi sonuç verdi).

İşlem yaklaşık 3-4 saat sürer. Gerekli tüm malzeme kılıfla birlikte gönderiliyor, belki fazladan bir tornavida ve ışık kaynağı gerekebilir..

• arkadaşlar herkese merhaba,aracımda usb den müzik dinlemek istiyorum cd yazdır çıkart onu koy uğraşmak istemiyorum.bu aux girişinden dönüşütürücüyle usb takabilme imkanım var mı ya da sizler nasıl yapıyorsunuz?bu cd olayını çözüm bulmam gerek

dönüştürücü

burda ki ürünü alsam usb den müzik dinleyebilir miyim?
  • quote:

Arkadaşlar konunun yeri burası mı bilmiyorum. Düşünün bu kadar arabadan anlamıyorum Uzun yazı için şimdiden kusura bakmayın.

Her konuda az çok fikri olan biri olarak en cahil olduğum konu arabalar. Bende çevremde birçok hemcinsimin bildiği bir konuyu onlara sorayım dedim. Otomatik olsun şanzımanı sorunsuz olsun hatchback olsun 25000 olsun dediğimde 10 kişiden 10 u da japon araba al 9 u da Jazz al dedi. Bende kesin karar ile sadece jazz bakmaya başladım. Sonradan öğrendim ki 2002-2008 jazzlar cvt şanzıman olduğu için onları tercih etmem lazımmış. Bunların da modelleri var ama detayları ile farklarını bulamadım.

1.) ES LS Elite Sport un tam olarak detaylı bir şekilde ne olduğunu ve neden hangisini tercih edeceğim konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz?

5.) 23000-30000 bandında sizce hangisini tercih etmeliyim? (İlk arabam olacak ve en az 5 yıl kullanmak istiyorum)

6.) Şuan baktığım 2005-2006 model, elite versiyon, sunrooflu, kesinlikle tüp takılmamış, boyası olsa da değişeni olmayan (olsa da çamurluk yada tampon asla kaput veya kapı olmaz) 150.000 km yi geçmeyen bir araba arıyorum. Sizce ne kadar doğru bir tercih?

bundan 6 ay önce senle aynı durumdaydım ben 2007 ls aldım erdim muradıma çok memnunum hiç bir sıkıntı çıkarmadı yakıtıda çok uygun içi ferah.yerinde olsam 2007-2008 elite bakarım.en kısa zamanda aramıza katılman dileğiyle

• güzel bir açıklama yapmışın, aramıza yeni katılacak olan arkadaşlara baya yardımcı olacaktır,ayrıca söylediğin herşeye katılıyorum + bu A sütünu olayı var ilk başlarda baya bir sorun yaratıyor ama alışıyor belli bir zaman sonra dikkkat etmek gerek
    Aliexpress linki var mi hocam? Biz de civic için sanayide japonculara sormustuk pek bu tip şeyler satmiyorlardi, servislerde ise çok pahalı diye hatirliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xyz35 kullanıcısına yanıt
    Direkt telefonunuzu veya mp3 çalarınızı bağlamak istiyorsanız aşağıdaki gibi basit iki ucu 3.5 mm erkek kablo işinizi görür... Ben bu şekilde kullanıyorum.

http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Audio-Cable-3-5mm-Male-to-Male-1-2M-Stereo-AUX-Car-Audio-Cable/32259842490.html?spm=2114.32010308.4.64.cjdb7K
  • quote:

1) Farkları bazı arkadaşlar detaylı olarak anlatmış. Bende ES model 2004 cvt olanı var. Alacaksan LS ve Sporttan uzak dur derim. Tercihini ES veya Eliteden yana kullan. Tabi bu birazda bütçene bağlı birşey.

2) Bu arabadaki şanzıman ne yarı otomatik ne de tam otomatik. CVT dediğimiz bu şanzıman kayışlı bir sisteme sahip. Araç 7 ileri vites ve bu kayış sayesinde programlama yoluyla 777 vitese dahi çıkılabilir. Çünkü bu şanzımanda fiziki vites çarkları yoktur ve vites geçiş aralığı diye birşey de yoktur. 30km hızla giderken 2. vitesle de gidebilirsin 4. vitesle de. Bu tamamen kullanım şartı ve yolun durumuna bağlı olarak değişiyor. Daha detaylı incelemek isterim derseniz youtubeda CVT ile ilgili çok sayıda video var.

4) Dikkat et diyeceğim hususlar.

a) Araçta ivmelenirken bir silkeleme var mı? Varsa ateşleme bobinlerinde bir sıkıntı olması olasıdır.
    b) Sunroof sızdırıyor mu?
    c) Arka lastiklerden rahatsız edici bir uğultu geliyor mu? Geliyorsa porya bilyalarında sıkıntı va demektir ve değişmeleri gerekir. (Kronik sorun)
    d) KM ile oynanmış olup olmadığını iyice sorgula.
    e) Sağ yolcu cam açma kapama tuşu ile camı indirip kaldırmayı dene. Kalkmıyor veya yavaş kalkıyorsa cam kaldırma motorunda sıkıntı var demektir.

5) O fiyata en doğru tercih jazzdır. Bulunamazsa Toyota Yaris önerebilirim.

6) Hangi arabaya bakarsan bak alacağın aracın kaput,tavan ve bagaj kapağında BOYA OLMASIN. İlerde satarken akla karayı seçersin. Şaselerde ve kaput içinde BOYA OLMASIN.

Bilmeyen arkadaşlar veya bu aracı yeni yeni araştıran arkadaşlar için belirteyim.

1- Bu araçta 8 adet ateşleme bobini ve 8 adet buji bulunmaktadır.
    2- Bu araçta triger kayışı yoktur. Yani triger değişimi diye birşey yoktur. Triger zinciri vardır ve her 200.000km de bir kontrolü yapılmaktadır. Gevşediyse sıkılır. Yok çok kötü durumdaysa anca o zaman değişimi yapılır.
    3- Bu araçta direksiyon hidroliği yoktur. Direksiyon kayışı elektriklidir. Yani yağ değişimi söz konusu değildir.(ESP=elektro hidrolik direksiyon)
    4- 30.000km de bir fren hidroliği , 40.000km de bir şanzıman yağı , 15.000km de bir motor yağı değişmesi yeterlidir.
    5- Kendi aracım CVT ve BRC lpgli. BRC bu araçlara tam uyumlu. Uzun yolda 14-15 kuruş, şehiriçi 19-20 kuruş arası yakıyor tabi bu dediğim yaz şartlarında geçerli.Gazı lukoilden alıyorum bazen Shellden alıyorum.(1.99 - 2.14 TL arası)

Teşekkürler hocam, mobilden yazıyorum internet bi ara kesildi o arada cevaplamissin

Aynı şekilde vites topuzu baktim ama hiç orijinal çıkmadı, hepsi "racing" sanki tuning arabası icin ...

• Mars51 M kullanıcısına yanıt
    Merih iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Sende daha iyi yerlere gelirsin umarım .
    Merih bir senelik ödenmeyen sigortamın tazminatını elden verdiler.
    Yeni iş için bir yer ile anlaştım bayram sonrası başlayacağım.
    Erkan gelir baklım muhabbete
    selamlar.

• @aksoy84 @xyz35 @ALBAY

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun sayenizde çok kıymetli bilgiler edindim. Hele o detay bilgiler çok çok önemliydi.

Yazılanlar ve bütçem doğrultusunda hedefim artık belli gibi ;

2005-2006 Elite Model, Benzinli (kesinlikle tüp takılmamış) (senede maksimum 7-8 bin km yaparım) bir araç bakıyorum. Mümkünse siyah olmasın ve değişeni olmasın.

Şimdi çözmem gereken durum bu arabanın eder fiyatı nedir? Kaça bulursam fırsat sayılır. Sahibinden yada arabamdan önerilerinizi görmek isterim. Hatta çok olacak belki ama bana bu arayışımda yardımcı olabilirmisiniz?

Bana pahalı geliyor mesela bu fiyat ;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2005-otomatik-elite-130.000-km-218215295/detay

• wolkien kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Aliexpress'te satıcılara yazarsan bazen siteye koymasalar da ellerinde olabiliyor.. bir şansını dene bence..
  • Arkadaşlar klima kapalı iken hava gelmesi olan bir özellikmiş.Klima açıkken dolaşımı açarsanız bie miktar hava bugu önlemek yada baş agrısını önlemek için içeriye giriyormuş.Kilimayı açıp dolaşımı kapatınca kesiliyormuş.
    cevaplar için ayrıca teşekkür ederim

Bu arada bu aliexpres ten gümrük problem çıkARMIyormu?
  • Fotodaki düğme sol tarafdaysa klima kapalıyken içeri hava girmez. Sağ tarafdaysa bir miktar hava girişi olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.