Şimdi Ara

Honda Jazz Buluşma ve Dayanışma SAYFASI (88. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.212
Cevap
53
Favori
115.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ademsin

Jazzı almadan önce ben de bayağı bir scenic bakmıştım hocam, beni caydıran eski nesil otomatik sceniclerin yani 4 ileri olanların yakıt olarak lpg de 10-11 litreleri gördüğünün söylenmesi, aracın yavaş hızlanması, vites geçişlerini çok hissettirmesi ve otomatik şanzımanla alakalı sıkıntı yaşayanların yaptığı yorumlar, yeni nesil otomatik şanzımana sahip sceniclerin ise fiyat olarak yüksek olması nedenleriyle vazgeçtim. Jazz ı aldığıma hiç pişman olmadım birçok c sınıfı aracı aratmıyacak kadar geniş bir iç hacim ve bagajı var, ayrıca 1.4 motoru ile beklemediğim kadar seri bir araba. Ayrıca cvt şanzımanın ve hondanın sorunsuzluğu bir araya gelince... Ama ne zaman yeni kasa bir grand scenic görsem bir daha bakıyorum ne yalan söyleyeyim. Ama çok pahalı birader. Hayırlısı olsun inşallah kardeşim.

Konuyla doğrudan alakalı değil ama merak ettim, sormak istiyorum. LPG yakışının zaten benzine göre 2-3 litre daha fazla olması doğal değil mi?

örneğin benzinle 8 litre yaktığında 8*4.75=38 kuruş
    LPG ile ise 10 litre yaktığında 10*2.20=22 kuruş, 11 olsa 24 kuruş hatta 12 litre yaksa 26 kuruş

Yani şu durumda scenic'i bilmiyorum ama bana göre benzinde 8 litre yakan aracın lpg'de 11 litre yakması normal gibi geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• wolkien kullanıcısına yanıt
    Hocam tabii ki araç lpg yi benzine göre daha çok yakar bu da ortalama yüzde 20 kadardır. Ben aslında araçlar arasında bir kıyaslama yapmak açısından söylemiştim bunu. Bir örmek vermem gerekirse yaklaşık bir ay önce 600 km lik bir uzun yol seyahati yaptım ve ortalama yakıt tüketimim lpg de 7.9 litre çıktı(pompa ölçümü) . Bu bence çok iyi bir değer.

• değerli yorumların için teşekkürler kardeşim. bende jazz a doğru kayıyorum yavaş yavaş. scenic otomatiğinden emin olsam aslında iç dizaynı olsun bagajı ve renault olduğundan parça fiyatlarının ucuz olduğunu düşünerek ekonomikliği olsun baya beğenmiştim. dıştan jazz a göre biraz daha şık duruyor. tabi fun lar hariç onlar ok gibi maşallah. dediğim gibi renault un şanzumanına güvenemiyorum.
  • ademcivan A kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim yardımcı olabildiysek ne mutlu. Honda ya da Renault değil mesele Önemli olan içine sinen aracı alman.

• BiLEN_1907 kullanıcısına yanıt
    orjinal kolçak bulursun internette, ben bir ara karşılaşmıştım bir ilanla ama hangi sitedeydi hatırlamıyorum. spoiler için honda jazz tuning diye arat, mugen spolier var.
  • arkadaşlar bazen paneldeki yeşil renkli derece işareti yanıyor bu neyden kaynaklanıyor olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyz35

arkadaşlar bazen paneldeki yeşil renkli derece işareti yanıyor bu neyden kaynaklanıyor olabilir?

motor soğuk olduğunda yeşil yanıyor hocam, motor ısındığında söner, hararet yaparsa da kırmızı yanar.

• quote:

arkadaşlar bazen paneldeki yeşil renkli derece işareti yanıyor bu neyden kaynaklanıyor olabilir?

Sabahları motor ilk çalıştığında devirdaim suyu sıcaklığı düşük olduğu için yeşil yanar bu normaldir ve yazın bile yapabilir bunu önemli olan kırmızı işaretin çıkmamasıdır çünkü bu hararet göstergesidir.

• evet genelde sabahları yanıyor zaten öğlen falan arabaya bindiğimde yanmıyor çok sağol merak ettim hararetle ilgili birşey mi diye. Sağolun arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xyz35 -- 11 Mayıs 2015; 8:52:26 >
  • Kuseyr kullanıcısına yanıt
    Aynı zamanda yazmışız neyse fazla bilgi göz çıkarmaz 😀

• BiLEN_1907 kullanıcısına yanıt
    Spoiler konusunda pek bir şey bilmiyorum. Ama internette kolaylıkla bulunabilir diye düşünüyorum. Kol dayama için ben orijinal olmayan kol dayama taktım aracıma. Önceki mesajlarımda fotoları eklemiştim. Orijinali de servis dışında ,çıkmacılaradan bakmanız iyi olacaktır. Bir de araca göre orijinal kolçak üreten yerler vardı hatırladığım kadarıyla. İki koltuk arasına değil de , sürücü koltuğunun yan tarafına ,koltuk döşemesi açılarak, koltuk demirlerine kaynatılarak yapılıyordu. Sanayide bazı döşemeciler bunu rahatlıkla yapıyorlar.
  • jazz a kapı fitili montajı yaptım.

http://forum.donanimhaber.com/m_94204169/tm.htm
  • quote:

quote:

Sabahları motor ilk çalıştığında devirdaim suyu sıcaklığı düşük olduğu için yeşil yanar bu normaldir ve yazın bile yapabilir bunu önemli olan kırmızı işaretin çıkmamasıdır çünkü bu hararet göstergesidir.

Bende mavi yanıyor, hiç yeşil görmedim
  • wolkien kullanıcısına yanıt
    Renk konusunda hep tartışma var. Mavi diyen yeşil diyen turkuaz diyen. Şimdi ben de kararsız kaldım renk konusunda. Tek renk yanıyor ama ne renk? Sabah daha dikkatli bakayım. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: aboyur

jazz a kapı fitili montajı yaptım.

Hocam her seferinde hayran kalıyorum sana haberin olsun, bir arabayla uğraşmak bu kadar mı zevk verir bir insana alkış.....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aboyur

jazz a kapı fitili montajı yaptım.

Hocam her seferinde hayran kalıyorum sana haberin olsun, bir arabayla uğraşmak bu kadar mı zevk verir bir insana alkış.....

+100

• Eyvallah sağolun arkadaşlar...
  • insaat2121 kullanıcısına yanıt
    Biraz önce çöp dökmeye indiğimde baktım. Benimkinde mavi yanıyor.
  • Mars51 M kullanıcısına yanıt
    Günaydın,
    Sabah bakıldı,hararet göstergesi MAVİ yanıyor. Hemen üstündeki vites düşür yükselt ve kısa far göstergesi de yeşil yanıyor. Artık unutmam. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: insaat2121

Günaydın,
    Sabah bakıldı,hararet göstergesi MAVİ yanıyor. Hemen üstündeki vites düşür yükselt ve kısa far göstergesi de yeşil yanıyor. Artık unutmam. :)

Benimkinde malum kısa far ışığı yok

• 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.