Şimdi Ara

Honda Jazz Buluşma ve Dayanışma SAYFASI (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.212
Cevap
53
Favori
116.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kuseyr

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız.
    Günlerdir kimse yazmıyor sayfaya.

Biliyorsunuz jazımı aldıktan kısa bir süre sonra AKL marka lpg kiti taktırmıştım.
    Yaklaşık 6 bin km falan oldu takalı ve gayet memnunum. Tek eksik tarafı kalkışlarda benzinli gibi atik olmaması.

Geçen gün lpg yi fulledim 28 litre gaz aldı. Günlük km yi de sıfırladım bir depoyla kaç km gideceğim bakalım diye.
    365 km de lpg bitti. Aracım 2007 model.

Sizlerin Lpg tüketimleri nasıl.

Bu aralar sayfada kaçaklar var. Bundan sonra yoklama alalım. Yazmayandan bir litre benzin isteyelim
    Tüketimin 16kuruş sanırım. Muazzam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

2006-2008 arası otomatik jazz bakıyorum, satmak isteyen yada denk geldiğini ilanlardan tavsiye etmek isteyen olursa sevinirim.

İyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vuducini

Merhaba,

2006-2008 arası otomatik jazz bakıyorum, satmak isteyen yada denk geldiğini ilanlardan tavsiye etmek isteyen olursa sevinirim.

İyi günler.

Dikkat ederim ilanlara.

• Kuseyr kullanıcısına yanıt
    Özendir din bizi bu yakıt sarfiyatı ile Güle güle kullan. Geçen gün bir şeyler yazayım dedim Sonn fakat durdum öyle az önce aklımdakini yazacak oldum baktım ikiniz gelmişsiniz ara sıra sayfaya girdiğimde üste kimlerin bağlı oldugun bakıyorum Sonn çok dikkatli takip etiğini görüyorum.

Yazacağım konu şu idi arabayı ne zaman yıkattı isem arka çamurluklara elimi sokarım ve çamurlu ise bir daha o yıkamacıya gitmem benim için görünmeyen yerleri yıkaması söylesem dahi uğraşmazlar . Aracın davlumbaz denen yerleri ve arka çamurluktaki sahanlık . Elinizde poşet tutuyormuş gibi yapıp aracın arka tekerlek üstünü tutun çamur dolu olduğunu hissedeceksiniz. Burası nasıl temizlenir ben önce su tutarak yumuşatıyorum sonra küçük bir tahta parçasını o bölgede gezdirerek çamurun dökülmesini sağlıyorum. Zira bir araç da en çabuk çürüyen yerdir gerçi bizim araçların saçları bir nevi paslanmaz da olsa takıntı işte tavsiye ederim.
    Mars51 uyuma
    Saygılar

• arkadaşlar jazzımın iç işiklarını değiştirdim . beyaz led taktım ve tasarruflu oldu. tavsiye ederim .. belki fotoda eklerim.

şimdi bagaşınkini de değiştirceğim çünkü bana göre yetersiz ..

iç ışıklar için 1.5 watt 31mm seramik cob led aldım. 3 adet.. taktım onları

http://www.ebay.com/itm/321428573354?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

bagaj için bunu alacağım .. üstelik ışık tek taraflı .. mevcut ışık gereksiz yere çift taraflı..

http://www.ebay.com/itm/261571700142?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

• radiko1 R kullanıcısına yanıt
    Elektrik denildimi ben korkuyorum göstergeleri mavi yada mor istiyorum. Vallaha resimleri merak ediyorum elinize kolunuza sağlık resimleri bekliyoruz.Mars arkadaşımız elektrik işlerini sever gerçi bende çoğu arkadaşımın evinin elektirik tesisatını ben döşedim arabadan korkuyorum.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 8 Aralık 2014; 22:18:32 >
  • Benden kaçmaz abi

• forsa kullanıcısına yanıt
    Yok Ercüment ,elektrik aslında en çok korktuğum şeydir. ama basit kablolama,anahtar ve priz takma falan gibi şeyleri yapabiliyorum. Detaylı bir elektrik işi için mutlaka elektrikçiye başvururum. Elektrikte teorik bilgim idare eder ,ama pratikte zayıfım.
    Şu lambaları değiştirme işini bende düşünüyorum. Bagaja geçen sene hareket sensörlü led labma takmıştım. Torpido gözüne de yine benzer bir lambataktım ama iç aydınlatma işine irmemiştim. Aslında far ampülleri yetersiz geliyor bana,var mı ceza yemeyeceğimiz bir çözümü?

selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mars51

Yok Ercüment ,elektrik aslında en çok korktuğum şeydir. ama basit kablolama,anahtar ve priz takma falan gibi şeyleri yapabiliyorum. Detaylı bir elektrik işi için mutlaka elektrikçiye başvururum. Elektrikte teorik bilgim idare eder ,ama pratikte zayıfım.
    Şu lambaları değiştirme işini bende düşünüyorum. Bagaja geçen sene hareket sensörlü led labma takmıştım. Torpido gözüne de yine benzer bir lambataktım ama iç aydınlatma işine irmemiştim. Aslında far ampülleri yetersiz geliyor bana,var mı ceza yemeyeceğimiz bir çözümü?

selamlar

Hocam senin araç kaç modeldi. Bu far konusu benim de canımı sıkıyor. Benim araç 2004model. Yani 11 senedir orijinal farları var ve artık çok kararma yaptı. Bir ara far temizliğini sordum. Usta bana farları hiç sökmeyeceğini dışarıdan bir makine ile 100 TL'ye sıfır ayarında yapacağını söylemişti. Diyelim ki bunu yaptırdım ve hakketen far sıfır gibi tertemiz olup hiç kararma kalmadı. Peki ampullerin yaş itibariyle zayıflamış olmasından dolayı aydınlatması çok etkilenir mic yani ampullerin değişmesi gerekir mi? Acaba farları temizletip bir de ampulleri kalitelisinden şöyle Ospram marka ile değiştirsem mi? Bu arqlar biraz elim sıkışık ne yapsam bilmiyorum. Özellikle şu kış akşamlarında hele bir de yağmur olmasın, farları ha yakmışım ha yakmamışım, inanın hiç bir şey değişmiyor aydınlatmasında. Kapkaranlık gidiyorum

• Bu arada bu ilan ne ya. Adamlar 27.000 yazmışlar bir de esp yazmışlar. Sanırım Eps olacaktı, yanılıyor muyum?http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=187775354&rnd=8542

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonNn_ -- 9 Aralık 2014; 0:35:26 >
  • SonNn_ S kullanıcısına yanıt
    Emre bu konuyu bir incele bizim mahallede bir genç öyle parlatmış ki , ben kaza yapmış da farları değiştirmiş sandım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_88075596/tm.htm

Merih sisler ile birlikte yakınca çukur çökek görünüyor . Değiş tirsek güçlü bir ampül ile ve çok ışıtır sa karşıdakinin görüşünü etkiler mi bilmiyorum araştırmak lazım şu zenon denen ışığa bir kızıyorum ki basıyorum kalayı , yağmurlu havalarda takanlarda önünü göremiyor lar dikkat edin. Araç ampulünü değiştirirken çıplak el ile ampulü tutmayın yağ ve ter den dolayı ömrü kısa oluyor muş Emre senin ampullere hiç el değmemiş jazzcı kardeşler sitesinde birinci neslin yani Emre senin aracın kullanma kitapcıgı var indir orada yazıyordur nasıl söküleceği ampulüde ordan halledersin.
    saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: erdiwederson

doğru dürüst ilan yok,otomatik araç bulmak da zor,honda bakıyorum ama yok,galiba şu araca bakmaya gideceğim: son fiyat da 29500 diyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-otomatik-vites-hatasiz-boyasiz-sanruflu-115.000-de-comfortline-188473963/detay/

Hocam gerçi otomatik demişsin ama manuel düşünürsen ilanımı inceleyebilirsin. (Konuyu inceledim baya bir arkadaş temiz jazz arıyor, aracım gerçekten çok temizdir)

http://forum.donanimhaber.com/m_100286357/f_//tm.htm#100286357

• Ben de ön camlar otomatik arkalar manuel. önlere cam modülü taktırmayı düşünüyorum, kumanda ile kapıları kilitleyince camlarda otomatik kapanacak. eski aracıma taktırmıştım iyi oluyordu, şimdi bunda bazen camları açık unutuyorum. 50 tl gibi bir maliyeti var.

• Kuseyr kullanıcısına yanıt
    Otomatik cam ların kapanması için anahtarlığa da bir şey takmaları gerekiyor diye biliyorum. Aslında bende düşünmüyor değilim kilide ikinci kez basıldığında camlar üçüncü kez basıldığında yan aynaların kapanması gibi. Çok şey mi istedim bilmiyorum
    Bu ay bakıma götürmem gerekiyor ayrıca fakat özel servise veya yağı buradan al fark almadan değiştirelim yerlerinde değiştirmeyi düşünüyorum jazcı kardeşlerden baktığımda
    Castrol Magnatec 10W-40 A3/B4 Motor Yağı 4 Lt

Bu yağı almayı düşünüyorum bilgisi olan varsa paylaşsın arkadaşlar

polen ve hava flitrelerini kendim degiştireceğim bakalım anlatırım gelişmeleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 9 Aralık 2014; 11:18:14 >
  • forsa kullanıcısına yanıt
    Anahtarlığa birşey takılmıyor hocam, beyin olarak kibrit kutusu kadar bir parça var onu takıyorlar, ondan kablo çekip cam otomatiğine bağlıyorlar.

• Abi far yenileme hakkında attığın konuda 3. Sayfada benim de diş macunuyla yaptığım denemenin resimleri mevcut. Bu geçici ve etkisiz bir yöntem. Mecbur ustaya yaptırcam bir ara. Ampul değişimi konusunda ise eğer far temizlenince aydınlatması çok farkederse, farı açtırıp da ampulleri değiştirtmeyeceğim.
    O konuda Şubat ayında yapıp attığım resimler;
    Macundan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonNn_ -- 9 Aralık 2014; 16:03:35 >

• SonNn_ S kullanıcısına yanıt
    Baya fark etmiş . Kiracılarım oto kuaförde çalışıyor 3 kardeşler üçüde bu iş ile uğraşıyorlar pasta cila makinesi ile parlatıyorlar sonuç daha iyi . Bence bir sanayiye git ve değiştir. Merih'in dediği gibi daha etkili bir ampul araştır tabi karşıdan gelen sürücüyü zora düşürmeyecek bir yapıda olsun derim. Zira çok etkili bir far ile gelene hepimiz saydırıyoruz.
    saygılar
  • Değiştir derken ampulu mu kastediyorsun abi? Ben de çakma zenon farlardan ve ayarsız direkt insanın gözünün içine vuran farlardan nefret ederim. Karşıdan bu şekilde tek araç geliyorsa direkt uzunları yakarım.

• Led isikla değiştirdim tepe isiklarini. Fotograflarda eski sarı isikla beraber olsaydi daha iyi olurdu.

• radiko1 R kullanıcısına yanıt
    Radiko senin araçda yok yok , güzel olmuş resimlerin için çok sağ ol Sonn arkadaşımıza far ampulü için önerin olurmu.
    Sonn kast ettigim ampuller .
    Şu motoryağı için önerisi veya görüşü olan varmı.
    Saygılar

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.