Şimdi Ara

Diş macunu ile far solmasını gidermek [Fotoğraflı]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
25.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birkaç gündür forumda far solmasını nasıl giderebiliriz konusuyla ilgili araştırma içerisindeydim. İşte zımpara yaparak veya oto kuaförlerde belli bir ücret karşılığında temizletebilirsiniz gibi yorumlar geldi. Bir arkadaşta diş macunu ile temizleme yapabilirsiniz diye önermiş.

Bakınız şu video:

Olay basit videodaki şeyi özetlemek gerekirse, ilk önce farları biraz ıslatıyor ve elimiz yardımıyla diş macununu farlara güzelce yayıyoruz. Sonra peçete veya havlu tercihiniz ney ise yaklaşık 3-4 dakika kadar yuvarlak bir şekilde güzelce ovalamaya başlıyoruz. Sonra temizliyoruz. Ben bu işlemi 2 kere uyguladım daha kesin sonuç alabiliriz diye.

Benimde kafama yattı ve kolay görünüyordu. Gidip ilk işim colgate marka bir diş macunu almak oldu.

Videodaki ürün bu değil ancak en beyazlatıcı olarak reyonda bu ürün vardı ve bende bunu seçtim:

Şimdi arabamın farlarının ilk bu işlemi uygulamadan önceki halini koyuyorum,

Farların ilk hali:

Bunlarda uygulamadan sonra,

Fotoğraf akşamüstüne doğru markete gitmeden önce çektim, dönüp işlemi uygulamaya koyasıya kadar hava kararmıştı. Gündüzde yine fırsatım olursa fotoğraf eklemeye çalışacağım,

Ancak akşam olmasına rağmen aradiki fark belirgin şekilde kendini gösteriyor.

Umarım konu yararlı olmuştur, dediğim gibi diş macunu ile güzel bir sonuç elde ettim. %100 lük bir sonuç olmadı ama en azından o kötü görüntüsünü üzerinden aldı diyebilirim.

Eğer sormak istediğiniz bir soru olursa yine cevaplamaya çalışırım.

Teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Merhaba herkese tekrardan, bugünde bir arkadaşımın aracına uyguladık.

Bu sefer yine colgate kullandık ama naneliydi.

Sonuçlar işte burada:

Diş macunu ile far solmasını gidermek [Fotoğraflı] Diş macunu ile far solmasını gidermek [Fotoğraflı]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pink Floyd -- 17 Şubat 2014; 15:45:19 >
  • Pink Floyd kullanıcısına yanıt
    Bauhaus ta far parlamak için özel ürün var. Bizim arabanın da farları solmuştu aldık uyguladık güzel oldu.
    Fiyatı 13 lira idi sanırsam. Bir tane aldık sizin yaptığınızla aynı şekilde uyguladık güzelece parladı.
    Birdahaki yıl yine solunca bir tanıdıktan pasta makinası ödünç alıp yine uyguladık makine olunca daha güzel oldu.
    İçinde 2 uygulama kadar daha yetecekte malzeme var. Yine solunca yeniden uygulamak üzere saklıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • maliyeti çok düşük ancak hafif solmalar için işe yarar bir yöntem olmuş . elinize sağlık.
    daha ileri düzel solmalar ve neredeyse 0 km gibi sonuçlar için özel ürünleri temin edebilirsiniz (meguiars plastx v.b.) ileride girişirseniz aklınızda bulunsun
  • TOYOTA, şu E12 kasalarda nasıl bir far camı kullandıysa çoğu E12'nin farları kararmış.

Sonuç güzel ve zahmetsiz duruyor. Gidip de bir çift far için 200,00 TL vermek istemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ongun_44

Bauhaus ta far parlamak için özel ürün var. Bizim arabanın da farları solmuştu aldık uyguladık güzel oldu.
    Fiyatı 13 lira idi sanırsam. Bir tane aldık sizin yaptığınızla aynı şekilde uyguladık güzelece parladı.
    Birdahaki yıl yine solunca bir tanıdıktan pasta makinası ödünç alıp yine uyguladık makine olunca daha güzel oldu.
    İçinde 2 uygulama kadar daha yetecekte malzeme var. Yine solunca yeniden uygulamak üzere saklıyorum.

Özel ürünleri almak çoğu insanın zoruna geliyor, diş macunu en azından bir ekmek alırken bile markete girip temin edilebilir.

Ayrıca sanırım bir macun ile 10-15 kez bu işlem uygulanabilir. Dediğiniz ürünü bir kenara yazdım, fırsatım olursa alıp uygulamak isterim.

@Whisper911

Hocam meguiars plastx filan çok öneriliyor zaten bende yorumlarda okudum, dediğiniz gibi eğer tamamen olmayacak gibiyse dediğiniz ürün temin edilebilir. Daha kesin sonuçlar alındığı bir gerçektir mutlaka. Bu yöntem pratik bir yöntem dediğiniz gibi.

Teşekkür ederim.

@BmCpRo827

Kesinlikle katılıyorum size e12 hangi toyota görürseniz görün eğer biraz fazla kullanılmışsa farlarında solma var. Aracın kötü taraflarından birisi diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pink Floyd -- 16 Şubat 2014; 19:45:15 >
  • Benim aracın farlarında baya var yapsammı acaba ? Daha kotu olursa bi takım far aldırırım sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

TOYOTA, şu E12 kasalarda nasıl bir far camı kullandıysa çoğu E12'nin farları kararmış.

Sonuç güzel ve zahmetsiz duruyor. Gidip de bir çift far için 200,00 TL vermek istemem.

307 de de öyle. Biz farı değiştirecektik sanayide tamircimize gittik değiştir diye değiştirmedi. Parlattırıp kullanın dedi[sm=biggrinking.gifbiz de bu ürünü bulduk.

• Signal White Now ile yapsak anında beyazlığa kavuşurmu acaba ?
  • Parlattiktan sonra seffaf koruma filmi cekilirse bir dahaki matlasmadan sadece film değiştirerek kurtulabilirsiniz.

( kaput koruma filmleri )

• quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

Signal White Now ile yapsak anında beyazlığa kavuşurmu acaba ?

Ayrıca eklemek isterim, 4-5 tane diş macunu ile uygulamalı video izledim hepsinde colgate marka diş macunun kullanıyorlardı. Bende o yüzden colgate kullanmayı tercih ettim.
  • astranında çoğu farı böyle
  • Üstüne bide ağız gargarası döker silerseniz uv ışınlarına karşı koruma sağlamış olursunuz
  • Araştırdığınız, uğraştığınız ve kendi aracınızın farlarını kendiniz parlattığınız için sizi tebrik ederim
  • En guzel sonuc ince zimpara ve pasta uygulamasi. Dis macunu zimpara kadar asindirma yapamaz tahnimce.
    Yinede kolay cozum :)

• Işıklarda yakında farı siliyim mi abi diye diş macunlu adamlar görebiliriz.
    Bence güzel ve pratik bir çözüm ama zararı var mı onu konuşmak lazım.
  • Pratik bir çözüm, sonuçta diş macunu ile dişleri fırçalamak çok çok ince bir şekilde dişe zımpara atarak temizlemek demektir. Siz bunu farlarda uygulamışsınız. Pasta ile kesin çözüm alınabiliniyor üstüne de güzel bir cila atıldığı zaman çamur toz birikintisi kalmaması da cabası oluyor.

Paylaşım için sağolsun bu arada :)
  • Yaptım zamanında az da olsa faydası oluyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demin yaptim. Bikac kere daha yapicam. Ise yaricak gibi :)

• Merhaba herkese tekrardan, bugünde bir arkadaşımın aracına uyguladık.

Bu sefer yine colgate kullandık ama naneliydi.

Sonuçlar işte burada:

Diş macunu ile far solmasını gidermek [Fotoğraflı] Diş macunu ile far solmasını gidermek [Fotoğraflı]
  • Hangi renk kodlu diş macunu tavsiye edersiniz
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.