Şimdi Ara

Honda Jazz Buluşma ve Dayanışma SAYFASI (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.208
Cevap
52
Favori
109.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caucass

    quote:

    Orijinalden alıntı: forsa

    Eskiden verdigin örnekteki gibi idik para hep cebimizde dursun derdik zaman geçtikçe vergileri bir ay önceden hata araç sigorta ve kasko işini bile bir ay önceden yaptırır olduk yedigimiz kazıkların acısını böyle ödüyoruz sanırım. Yolda kaldıkmı iki katını ödeyip birde aküyü öderdik toplam üç katı.
    Benim çocukta aynı son dakkaya kadar tuvalete gitmez gidecegi zaman tuvaletlerin ikisi'de dolu olur.
    18 yaşındaydım reno 5 yarış arabam vardı .
    Benzin göstergesi çalışmıyordu bir bidon benzin ile hava alanı yolunda kaldım.Bir bidon benzin arkada duruyordu sadece dolduracak idim. Cebimdeki bütün arayı rüşvet için verdim. ceza kes yok baglıcam para yı uzatım rüşvet bile vermeyi beceremiyorsun dedi. vaktim yok yazamıyorum verdigim para ile iki depo benzin alırdım.
    işte böyle aracın fren ışıkları yanmasa taksi cevirip gidiyorum .


    bir şey anlayan oldumu

    Gayet güzel anlatmış. Hem de birçok örnekle.

    SENİN İÇİN KISACA AÇIKLAYAYIM;
    Ucuza kaçayım deyip cimrilik yapma, yoksa başına daha büyük işler açarsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anlaşıldı..., türkçe dil kursuna yazılacağım
  • Benim Türkçem okuldada hep sınır puanlarda idi.
    Sadece siz degil cevremdeki bazı insanlarda bundan muzdarip. Bu yazıyı yazarken istanbuldaki işlerimi hemen halledip edirneye cocugu üniversiteye yetiştirmeye çalışıyorudum. Bu arada zaar bile oldum gecenlerde. Bilmeden veya bilerek diycegim ama hiçbir zaman sizi kırmak için bir söz etmedim edemem fakat buraya takılanların çok zeki oldugunu düşünerek mevlananında dedigi gibi.Gerek yok her sözü laf ile beyana.Bir bakış bin söz eder bakışdan anlayana.Genelde cümlelerim hep düşüktür buradaki çogu arkadaş beni böyle kabul etti ki ben buyum düşük kelimeci ve eksik harfler ile yazan kişiyim ben. Beni taşıyabilecek arkadaşlıgınız yok ise gerekeni yapın.
    Murat hocam saygı ile önünüzde egiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 21 Eylül 2014; 1:33:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir şey demedim hemen alınma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mars51

    Günaydın arkadaşlar
    Rüzgarlık konusunda benim de aklım karışık.Hadi bir kurban alsın da değerlendiriversin bize :)

    Erkan haklısın araç kamerası kullanıyorum. Daha önceki mesajlarımda bahsetmiştim. Forumda Olgu Erhan diye bir arkadaşımızın başlattığı güzel bir konu var. 10 - 15 civarında araç kamerası incelendi başlıkta.Şu anda 170 küsü sayfalara ulaştı.LINK
    Ben sigarayı bıraktığım dönemde ,arttırdığım parayla almıştım. Maalesef yeniden başladım...

    Başlıkta kore üretimi kaliteli ve pahalı ürünlerden , çin üretimi F/P ürünleri dahil bir çok model var.

    170 sayfanın özeti ise ;

    F/P ürünleri;

    G1W , G1WC , G1WH serisi kameralar 40 ila 70 USD arasında
    A118 70 USD
    mini801 ve 803 serisi 90 ila 110 USD civarında
    GT680W 100 USD civarında.
    SJ4000

    Bende ön camda GT680W GPS li model var.32GB kart ile kullanıyorum. Hem gündüz hem gece çekimlerinde mükemmel diyebilirim. (Güzel kaliteli bir model.Ön camda sök tak yaparak kullanıyorum. Sökme takma kolay olması için cam bağlantı kısmında ufak bir modifikasyon yaptım )

    Arka cama ise A118 kamera yine 32GB kart ile kullanıyorum. Bu kemeranın da gündüz çekimleri çok güzel ,ama arka camda olması nedeniyle sürekli far ışıklarına maruz kaldığından gece çekimleri çok tatminkar değil. Ön cama konduğunda ise gece çekimleri de güzel diyebilirim. (Arka camda yer kaplamayan ve ileride geri görüş kamerasına çevirmeyi düşündüğüm için AV Out çıkışı olan bu kamera içime sinmişti.)Ayrıca tasarım olarak diğer kameralardan farklı olduğu için ön camda saklanması kolay.Hırsızlık ihtimali nedeniyle sök tak yapmaya gerek yok)

    İlk fırsatta da SJ4000 kamerayı almayı planlıyorum.Aslında bu kamera action kamera denilen ,doğa sporları için üretilmiş bir ürün ( GoPro tarzı)

    Her iki kamerayı da foxoffer isimli siteden aldım. LINK Ali expresse göre bir kaç dolar daha pahalı oluyor ama bu güne kadar bu siteden alınan ürünlerde sahtelik veya sevk ile ilgili problem yaşanmadı.

    Konuyu ayrıca yabancı bir site olan Dashcamtalk sitesi ve forumundan da takip ediyorum. Bu sitede de piyasadaki hemen hemen her kameranın incelemeleri ve kıyaslamaları var.

    Türkiye'de satılan kameralar için ise kısaca çöp diyebilirim. Bazı satıcılar bu ürünleri getirtip internette satıyorlar ama fiyat çok fazla oluyor.

    Konu hakkında detay sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. Olgu Erhan arkadaşımız da bu konuda son derece yardım sever.Ona da PM ile ulaşabilirsiniz.

    Sonuç mu ? kamera işi bence kanunen zorunlu tutulmalı.Ben kullandığım için çok memnunum ve tavsiye ederim.

    Selamlar.




    Merih abi merhaba,

    Sözünü ettiğin sitelere göz attım ve SJ4000 wi-fi'ı hem işlevselliği, hem ebadı, hem de araç kiti ile kablo karmaşası olmadan kullanabilme imkanı sebebiyle almayı düşünüyorum. Ancak aklıma takılan bir iki detay var, yardımcı olabilir, görüşlerini paylaşabilirsen sevinirim.

    foxoffer daki ürünler belli ki orijinaller ve ebay e nispeten teması sadece bu donanımlar olduğundan daha düzgün geldi bana, keza sen de önerdiğinden üye oldum çoktan :)

    1. SJ4000 wi-fi'i gopro gibi istersek dışarıda da kullanabiliyoruz ama üzerinden gps modülü yer almıyor, keza öyle bir ek aparatı da yok. GPS modüllü olup olmamasının sence ne kadar önemi var?

    2. SJ4000'e alternatif şuna da göz at diyeceğin bir ürün önerir misin?

    3. Arka kamera şimdilik düşünmüyorum ama montaj gerektirmeyen bir çözüm olmadığını düşündüğümden. Sen nasıl ve nereye monte ettin?

    4. Esas çekincem araç aparatı, ekstra 1 pil (2 pil gümrükte sorun oluyormuş) ve şarj adaptörü ile 130 dolar civarı bir fiyata geliyor. 75 euro sınırını aştığından nasıl biz çözüm önerirsin? Dipnot: Araç kitini, pil ve şarj adaptörünü ayrıca almak istersem bir çözüm olabilir ama bu seferde onların fiyatı neredeyse iki katına çıkıyor.

    5. XV'den vazgeçtik :)

    Saygı ve selamlarımla,
    Erkan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenginoglu -- 24 Eylül 2014; 18:23:12 >




  • zenginoglu Z kullanıcısına yanıt
    Erkan günaydın

    Sorduğun sorulara kendimce cevap vermeye çalışayım.

    İlk önce SJ4000 Wi Fi ile ilgili bir iki kelime; Seninde anladığın gibi bu kamera aslında action kamera olarak üretilmiş bir model, bunun yanı sıra araç kamerası olarak da kullanılabiliyor. Ama sadece kullanılabiliyor.
    Bir araç kamerasında bence olmazsa olmaz özellikler ;

    * Hırsızlık ihtimaline karşı kolay sökülüp takılabilmesi veya ön camda güzel saklanabilmesi
    * G-Sensor olması ( Araçtaki ani ivmelenmeyi ölçüp, herhangi bir kaza anında o andaki görüntüyü kilitleyerek, üzerine başka videonun yazılmasını engellemesi.)
    Sj4000 bu iki şartı maalesef yerine getiremiyor.

    Ben de SJ 4000 kamera almayı planlıyorum ama ben gerçek kullanım alanı olan yürürken ,gezerken, denizde vb kullanmayı düşünüyorum.Dikkat edersen ilk mesajımda araç kamerası olarak sj4000 i son sıraya yazmıştım.
    Enişteme aynı senin düşündüğün nedenlerden dolayı bu, kamerayı araç kamerası niyetine de kullanırım diye aldık ( WiFi sız model). Kendisi doğa sporlarına meraklı bir kişidir. Bu kamerayı bütün bir yaz boyunca yanından ayırmadı.Bir uzvu gibi taşıdı ve yoğun olarak kullandı.Ama 1 sefer bile araca takmadı... Sebebine gelince, araç kiti olarak 7 dolara verilen ayak ve kamera birleşince , ön camda görüş açısı bir hayli kapanıyor ve söküp takmak kolay değil.

    Pilli olması bir artı olarak gözükse de , araç şarj cihazı kullanmayı düşünmediğini düşündüğümden, zorluk yaşarsın gibi geliyor. Bir pil yaklaşık olarak 2,5 saatlik bir kayıt yapıyor. Pil bitti ve sen fark etmedin. Kaza yaptın.Hani nerede görüntü ? Her bittiğinde sağa çekip pil değiştiririm dersen problem yok. Ya da bizim gibi araç çakmaklığından kablo ile elektrik alacaksın :) Bazı arkadaşlar aracın tavanındaki harita lambalarından elektrik alarak (5V olmak koşuluyla) bağladılar.
    Kablo karmaşası gözünü korkutmasın. Kabloları saklamak oldukça kolay :) Ben her iki kamerayı da 20 - 25 dak da kendim montajladım.

    WiFi olayına gelince, bu tamamen sana bağlı bir özellik, PC ye kart takıp çıkarmak bana zor gelir dersen faydalı, ama ilave bir 20 dolar eden bir özellik mi şimdilik bilemedim.İzlediğim kadarıyla video listesini yüklemesi biraz zaman alıyor.

    Yok bunlar benim için sorun değil dersen, SJ 4000 iyi ve görüntü kalitesi seni tatmin edecek bir kameradır.

    *GPS modülü çok gerekli bir aksesuar olmasa da benim kullanımımı rahatlatan bir özellik. Neden dersen, ilk önce yaptığın hızı görüntü üzerine kaydediyor ( yaklaşık % 5 lik bir hata ile) ,ikinci özellik ise ,olası bir durumda videonun bir bölümünü izlemek istiyorsun diyelim. mesela bir kaza atlattın. Onlarca minik video arasından bu videoyu bulman zaman alabiliyor. Fakat oynatıcıdaki harita üzerinden, olayın gerçekleştiği noktaya yakın bir yere tıkladığında,video o kısımdan oynamaya başlıyor. Bu olmadığında, olayın gerçekleştiği saati aklında tutman falan gerekiyor.Bence basit fakat kullanışlı bir özellik.
    Elzem mi? Değil, ama olması iyidir.

    * Bu anlattıklarımdan sonra hayır, sj 4000 almayım diyorsan, sana önerim ,benim de kullandığım GPS li GT680W olacaktır.(logosuz tam siyah model) (bunun için montaj şeklini ve ayak tasarımını biraz revize ettim..Söküp takmak 5 saniye kadar sürüyor)(alırsan detayları paylaşırım)

    * Foxoffer takip ettiğim kadarıyla iyi bir site, en azından sahte ürün satmıyorlar. Paypal kabul ediyorlar. ( Anlamsız kur farkı yememek için ,pay pal içinde bir ayar yapman gerekiyor.) Bankalara göre %3 lük bir düzeltme oluyor. Kamera konusunun ilk sayfasında nasıl yapılacağı anlatılıyor.Bakarsın.
    Foxoffer ,ebay üzerinden de mağaza kurmuş bazı ürünler kendi sitesinden daha ucuza olabiliyor.Oradan da bak istersen.Ebay kullanıcı adı foxoffer1 sanırım

    * Ben arka kamera olarak A118 aldım.Arka orta fren lambasının altına, içinden çıkan kızak ve çift taraflı bant ile montajladım. Güzel ve sade oldu.

    * Gelelim gümrük mevzuatına :) Bu çinliler bu mevzuatı bizden daha iyi biliyorlar. Kutunun üzerine 70 usd gibi bir değer yazacaklardır. Fakat bizim gümrük memurları artık yurt dışından gelen tüm ürünleri x-Ray cihazından geçirdikleri için, ürün gümrük kontrolüne gidecektir. Burada açılacak, yasaklı ürün olmadığı anlaşılacak ve senin adresine gönderilecektir. 2,6 TL alıyorlar bu nedenle. Bu güne kadar, gümrük memurunun işgüzarlığı nedeniyle 1 yada 2 kişinin ürünü yasaklı ürün olarak düşünülüp geri gönderildi.Onun dışında tüm araç kameraları sahibine geldi. Kişisel şans durumuna göre,az da olsa takılma ihtimali var..Ama Pay Pal ile aldığında paran hesabına geri yüklenir.

    Eniştemin sj 4000, benim GT680W kamera da 120 USD nin üzerinde tutmuştu. 25 gün içinde elimize ulaştı.

    * XV den neden vazgeçtin, içine sinmeyen ne oldu ?

    Kamera ile ilgili takıldığın sorular olursa sorabilirsin

    Selamlar

    (Ben günaydın diye başladım ama yazıyı bitirinceye kadar ,neredeyse öğlen olmuş)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mars51

    Erkan günaydın

    Sorduğun sorulara kendimce cevap vermeye çalışayım.

    İlk önce SJ4000 Wi Fi ile ilgili bir iki kelime; Seninde anladığın gibi bu kamera aslında action kamera olarak üretilmiş bir model, bunun yanı sıra araç kamerası olarak da kullanılabiliyor. Ama sadece kullanılabiliyor.
    Bir araç kamerasında bence olmazsa olmaz özellikler ;

    * Hırsızlık ihtimaline karşı kolay sökülüp takılabilmesi veya ön camda güzel saklanabilmesi
    * G-Sensor olması ( Araçtaki ani ivmelenmeyi ölçüp, herhangi bir kaza anında o andaki görüntüyü kilitleyerek, üzerine başka videonun yazılmasını engellemesi.)
    Sj4000 bu iki şartı maalesef yerine getiremiyor.

    Ben de SJ 4000 kamera almayı planlıyorum ama ben gerçek kullanım alanı olan yürürken ,gezerken, denizde vb kullanmayı düşünüyorum.Dikkat edersen ilk mesajımda araç kamerası olarak sj4000 i son sıraya yazmıştım.
    Enişteme aynı senin düşündüğün nedenlerden dolayı bu, kamerayı araç kamerası niyetine de kullanırım diye aldık ( WiFi sız model). Kendisi doğa sporlarına meraklı bir kişidir. Bu kamerayı bütün bir yaz boyunca yanından ayırmadı.Bir uzvu gibi taşıdı ve yoğun olarak kullandı.Ama 1 sefer bile araca takmadı... Sebebine gelince, araç kiti olarak 7 dolara verilen ayak ve kamera birleşince , ön camda görüş açısı bir hayli kapanıyor ve söküp takmak kolay değil.

    Pilli olması bir artı olarak gözükse de , araç şarj cihazı kullanmayı düşünmediğini düşündüğümden, zorluk yaşarsın gibi geliyor. Bir pil yaklaşık olarak 2,5 saatlik bir kayıt yapıyor. Pil bitti ve sen fark etmedin. Kaza yaptın.Hani nerede görüntü ? Her bittiğinde sağa çekip pil değiştiririm dersen problem yok. Ya da bizim gibi araç çakmaklığından kablo ile elektrik alacaksın :) Bazı arkadaşlar aracın tavanındaki harita lambalarından elektrik alarak (5V olmak koşuluyla) bağladılar.
    Kablo karmaşası gözünü korkutmasın. Kabloları saklamak oldukça kolay :) Ben her iki kamerayı da 20 - 25 dak da kendim montajladım.

    WiFi olayına gelince, bu tamamen sana bağlı bir özellik, PC ye kart takıp çıkarmak bana zor gelir dersen faydalı, ama ilave bir 20 dolar eden bir özellik mi şimdilik bilemedim.İzlediğim kadarıyla video listesini yüklemesi biraz zaman alıyor.

    Yok bunlar benim için sorun değil dersen, SJ 4000 iyi ve görüntü kalitesi seni tatmin edecek bir kameradır.

    *GPS modülü çok gerekli bir aksesuar olmasa da benim kullanımımı rahatlatan bir özellik. Neden dersen, ilk önce yaptığın hızı görüntü üzerine kaydediyor ( yaklaşık % 5 lik bir hata ile) ,ikinci özellik ise ,olası bir durumda videonun bir bölümünü izlemek istiyorsun diyelim. mesela bir kaza atlattın. Onlarca minik video arasından bu videoyu bulman zaman alabiliyor. Fakat oynatıcıdaki harita üzerinden, olayın gerçekleştiği noktaya yakın bir yere tıkladığında,video o kısımdan oynamaya başlıyor. Bu olmadığında, olayın gerçekleştiği saati aklında tutman falan gerekiyor.Bence basit fakat kullanışlı bir özellik.
    Elzem mi? Değil, ama olması iyidir.

    * Bu anlattıklarımdan sonra hayır, sj 4000 almayım diyorsan, sana önerim ,benim de kullandığım GPS li GT680W olacaktır.(logosuz tam siyah model) (bunun için montaj şeklini ve ayak tasarımını biraz revize ettim..Söküp takmak 5 saniye kadar sürüyor)(alırsan detayları paylaşırım)

    * Foxoffer takip ettiğim kadarıyla iyi bir site, en azından sahte ürün satmıyorlar. Paypal kabul ediyorlar. ( Anlamsız kur farkı yememek için ,pay pal içinde bir ayar yapman gerekiyor.) Bankalara göre %3 lük bir düzeltme oluyor. Kamera konusunun ilk sayfasında nasıl yapılacağı anlatılıyor.Bakarsın.
    Foxoffer ,ebay üzerinden de mağaza kurmuş bazı ürünler kendi sitesinden daha ucuza olabiliyor.Oradan da bak istersen.Ebay kullanıcı adı foxoffer1 sanırım

    * Ben arka kamera olarak A118 aldım.Arka orta fren lambasının altına, içinden çıkan kızak ve çift taraflı bant ile montajladım. Güzel ve sade oldu.

    * Gelelim gümrük mevzuatına :) Bu çinliler bu mevzuatı bizden daha iyi biliyorlar. Kutunun üzerine 70 usd gibi bir değer yazacaklardır. Fakat bizim gümrük memurları artık yurt dışından gelen tüm ürünleri x-Ray cihazından geçirdikleri için, ürün gümrük kontrolüne gidecektir. Burada açılacak, yasaklı ürün olmadığı anlaşılacak ve senin adresine gönderilecektir. 2,6 TL alıyorlar bu nedenle. Bu güne kadar, gümrük memurunun işgüzarlığı nedeniyle 1 yada 2 kişinin ürünü yasaklı ürün olarak düşünülüp geri gönderildi.Onun dışında tüm araç kameraları sahibine geldi. Kişisel şans durumuna göre,az da olsa takılma ihtimali var..Ama Pay Pal ile aldığında paran hesabına geri yüklenir.

    Eniştemin sj 4000, benim GT680W kamera da 120 USD nin üzerinde tutmuştu. 25 gün içinde elimize ulaştı.

    * XV den neden vazgeçtin, içine sinmeyen ne oldu ?

    Kamera ile ilgili takıldığın sorular olursa sorabilirsin

    Selamlar

    (Ben günaydın diye başladım ama yazıyı bitirinceye kadar ,neredeyse öğlen olmuş)




    Merih abi sana da günaydın,

    Ben de mesajıma başladıktan sonra bazen akşamı bulabiliyorum, malum işte pek vakit ayıma imkanımız olmuyor, ama bu sefer hemen yazacağım inşallah...

    Her zamanki gibi o kadar anlaşılır ve detaylı cevaplandırmışsınki abi soracak sorum yok, ellerine, emeğine sağlık, vaktini çaldım, çok sağol :)

    Mesajımı yazdıktan hemen sonra GT680W bakacağım zira beklentim de senin belirttiğin tarzda sadece araçta kullanıma uygun bir kamera almak. Ebayde foxoffer1 olarak mağazaları var kontrol ettiğimde. Bulduğum ürünün linkini aşağıda bilgin sundum ancak sanırım GPS modülü, yani kablosu haricen mi satılıyor anlayamadım.

    http://www.ebay.com/itm/Shadow-GT680W-Full-HD-1080P-Car-Dash-Camcorder-Black-No-logo-/351178699757?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item51c3e1b3ed

    Gümrük konusunda ben de bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım (bir keresinde GNC tarzı haplar ama elektronik bir ürün hiç almadım, alırsam inşallah sorunsuzca geldiğini haber veririm. Ama paypalda herhangi bir ayar bilmiyordum, paylaşabilirsen sevinirim.

    * XV konusuna gelince; aslında iç döşeme ve plastik kalitesi ile küçük hacimli bagaj sıkıntısı haricinde ben neredeyse okeydim ama en başta mevcut Jazz'ımızdaki memnuniyetimiz ve eşimin beğenmemesi yeni bir araç niyetimizi bir başka bahara kaydırdı. Kaldı ki 81 liraya XV alacağımıza 91 liraya Tiguan 1.4 Tsi Cup olduğundan, ille bir SUV alacaksak o olsun dedik. Elbette aynı sınıfta değiller ve farklı tarzlardalar ama madem SUV niyetindeyiz alçak ve özellikle de ufak bagajlı olmasın istedik. Tiguan'ın hem fiyatı, hem de yüksek yakıt tüketimine mevcut piyasadaki dalgalanmaları da ekleyince alırsak Tiguan alırız diyerek defteri şimdilik kapattık.

    Sevgi ve selamlarımla




  • Mars51 M kullanıcısına yanıt
    Ben sizin kadar konuya hakim degilim fakat.. Siz kamera ve gümrük profu olmuş sunuz hayırlı olsun.
  • zenginoglu Z kullanıcısına yanıt
    Logosuz model için verdiğin link doğru fakat dediğin gibi GPS fonksiyonu yok.
    GPS li fakat logolu olan model EBAY mağazasında 95 USD iken kendi sitesinde 115 USD

    Bu durumda EBAY üzerinden logolu olan linkteki modeli sipariş etmek daha mantıklı gözüküyor. 15 USD de hafıza kartı alımında kullanırsın.
    Logolu olması problem değil, siyah elektrik bantı ile kapatabilirsin istersen :)

    http://www.ebay.com/itm/Shadow-GT680W-Full-HD-1080P-Car-Dash-Camcorder-Black-with-GPS-logger-/121387416457?pt=US_Rear_View_Monitors_Cams_Kits&hash=item1c4340fb89


    Selamlar.




  • Ya da Ebay üzerinden satıcıyla irtibat kurup, logosuz ve gps li model istiyorum. Kaça olur falan gibi görüşebilirsin. Sana özel satış yapabilirler.
    Göndermeden önce tüm fonksiyonlarının test edilmesini iste. Özellikle GPS bağlantısının kurulup kurulmadığını test etsinler. ( Çok nadir olsa da kamera bazen GPS antenini görmüyor. Lehimleme ile ilgili bir problemmiş.) Böylece işini sağlama alırsın .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mars51 -- 25 Eylül 2014; 13:03:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mars51

    Ya da Ebay üzerinden satıcıyla irtibat kurup, logosuz ve gps li model istiyorum. Kaça olur falan gibi görüşebilirsin. Sana özel satış yapabilirler.
    Göndermeden önce tüm fonksiyonlarının test edilmesini iste. Özellikle GPS bağlantısının kurulup kurulmadığını test etsinler. ( Çok nadir olsa da kamera bazen GPS antenini görmüyor. Lehimleme ile ilgili bir problemmiş.) Böylece işini sağlama alırsın .



    Abi çok teşekkür ederim, satıcıya bu akşam mesaj gönderirim. Dediğin gibi yorumlarda GPS modülü ile ilgili sıkıntı yaşayanlar olmuş, ben sana sormadan sen söyledin :) Bir tek takıldığım detay kaldı, o da gönderdiğin linkteki ürünün araç kiti kutusunda var değil mi? Yoksa haricen mi almak gerekir, gerçi onu da sorarım. Alırsam ve gelirse montaj için yardımını rica edeceğim.

    Ercüment abi, işin ehli olan Merih abi, ben de ondan öğreniyorum valla :)

    Tekrar teşekkürler, selamlar,
    Erkan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenginoglu -- 25 Eylül 2014; 13:18:52 >




  • zenginoglu Z kullanıcısına yanıt
    kutu içeriği değişmemiştir diye tahmin ediyorum. 2 adet kamera tutucu ayak çıkıyor kutu içinden ,birisi çift taraflı bantla cama yapıştırmalı, diğeri bilinen klasik vakum tutuculu.

    Benim montaj şeklim yapıştırcı ayaklı olan. Ama bunu yapıştırmadan ,sök tak olacak şekilde ayarladım.
    linki ekte ;
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=88587660 ve fotoğraflar



    Vakumlu tutucu ile ilgili de başka bir çalışma yapmıştım.
    Linki ekte ;
    http://forum.donanimhaber.com/m_90683947/f_//tm.htm#90683947



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mars51 -- 26 Eylül 2014; 11:10:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forsa

    Ben sizin kadar konuya hakim degilim fakat.. Siz kamera ve gümrük profu olmuş sunuz hayırlı olsun.

    Ercüment mesajını atlamışım :) ..Prof demeyelim, şu sıralar ilgi alanım. Bir şeye ilgi duyunca sonuna kadar öğrenmeye çalışıyorum. İlgi duymazsam dönüp bakmıyorum bile :) Meslek hastalığı gibi..
  • Erkan
    Pay Pal ayarları ile ilgili başlığı buldum.İncelersin.

    http://forum.donanimhaber.com/m_86461010/f_//tm.htm

    Selamlar.
  • Mars51 M kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi o kadar karmaşık sorunlar ile uğraşıyoruz ki artık bir şeye yoğunlaşmak bile istemiyor insan.. Mesela ölen arkadaşımın oğlu abi kız tarafı gelecek bize gelip yardımcı olurmusun dedi annesi felan oturduk.. Neler yaptınız dedim uuuuu çocuk yapamayacağı sözler vermiş anne köpürmüş . Bir annesi var kız tarafına ayrı ev tutatız demiş...
    Vay başıma gelenler . Başkası eşiyle sorun yaşar git arayı bul . Yigen çatıda köpek besler. İnternetden derin dondurucu aldım taşırken kargo işini bitirmiş . Kayınconun polosu nun farları arızalı imiş şunu bi yaptır ya enişte. Keşke bütün derdim honda jazz olsa. Herkes bir bektenti içinde. Bazen futbol maçları görüyorum tv de ulan diyorum bunların hiç işi yok 2 saat 23 kişinin koşmasını seyrediyor mesela yamur kar demeden adam gidiyor üstüne para verseler gitmem. Merih en çok hoşlandıgım balık tutmaya gidip sesiz ce oturmak eve gelince hani balık oltaları suya bile atmıyorum. Ses sizlik ve hiç düşünce.




  • forsa kullanıcısına yanıt
    ooo forsa sen bunalmışsın ,gel izmire bir kordona gidelim seninle, istersen balık da tutarız.

    İş hayatında öğrendiğim ilk şey ,"yardım amacıyla yaptığın şeyler bir gün görevin olur "

    Bir ara baktım hem işte hem özel hayatımda herkes benden bir beklenti içine girmiş. Yapınca memnun olmuyorlar , yapmazsan kırılıyorlar. Bu da beni tüketiyor..

    bu duruma geldiğimde karşıma aldım ve Ben yokmuşum gibi planlayın her işinizi, ben bittim artık dedim. Bir süre sonra herkes yola geldi. birtek 3,5 yaşındaki kızıma laf geçiremiyorum artık :)

    Yardım etmek çok güzel ve hatta bayılırım. Ama görev haline gelince insanı bitiriyor.

    Teklifimde samimiyim, beklerim izmire.

    Selamlar.
  • Mars51 M kullanıcısına yanıt
    Samimiyetine canı gönülden inanıyorum. Özelden yazmak istedim pm atılmıyor du .Erkan ile telefon ile görüşüyoruz inan on numara pırıl pırıl bir arkadaş . Bende beklerim geldiğinde otel motel arama buyur gel. Bu gün bikafa düzetmeye gidecem hadi hayırlısı format atcaz.Kordon boyuna hep benim gibiler mi gidiyor:) merak etim
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 27 Eylül 2014; 14:41:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mars51 M kullanıcısına yanıt
    İş hayatında öğrendiğim ilk şey ,"yardım amacıyla yaptığın şeyler bir gün görevin olur "

    Çok doğru. Ancak ben öğrenmekte geç kaldım. :(
    Bazı arkadaşlarım hayatta "yardım edeyim mi" demez. Onlardan rahatı yok. Sadece kendi işlerini yapıyorlar.
  • forsa kullanıcısına yanıt
    Ercüment Kordona gitmek için bahane çok ,
    hava güzel gidelim ,
    hava kapalı gidelim hava alalım,
    İş çok yoğundu gidelim ,
    yapacak iş yok gidelim
    Bunaldım gidelim
    Keyfim yerinde gidelim...

    bir bahane buluruz gitmek için.. :)

    Selamlar..
  • insaat2121 kullanıcısına yanıt
    Ne diyeyim bilemedim. Doğrudur.ama yardım etmeden de olmuyor.. Yardım etmediğin konu gün gelip seni buluyor bir şekilde...
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.