Şimdi Ara

Honda JAZZ 7 ileri vites!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ..........................................................................................................................................................................................................................................................
    ..........................................................................................................................................................................................................................................................

Honda Jazz da iki çeşit otomatik vites seçeneği var.
    Birincisi, 5 ileri otomatik vites.
    İkincisi, 7 ileri direksiyondan kumandalı manuel modlu vites.

Direksiyondan kumandalı vitesin artı ve eksileri nelerdir?

- Debriyaj var mı?
    - Yakıt tüketimi 5 ileri vitese göre daha mı az?

• bu manuel modlu direksiyondan kumandali dediginiz civic lerdeki oluyor. harika birsey zaten o direksiyondan kullanabilme işi cok guzel elinle kontrol edebilmek cok guzel. drive konumundayken gaza basinca motor dusunuyo 2 3 saniye ne yapsam diye ilk basta dusuk devirde hizlanimaya calisiyo iyice kokleyince anliyo heralde vitesi dusuruyo tabi o gecikmeyi yasiyosun. onu beklemektense direk s e alip atak olarak kendin kullanabilmen tabiki bi ayri guzel. ayrica 7 vitesin 5 den cok daha ekonomik olucagi kesin.motor hep dusuk devirde tutulacagi icin yakit tuketimi cok dusuk olucaktir.ama performansi nasil olur bilmem.vites araliklarinin cok kucuk olmasi yuksek devirde cok kalmayi engeliyecegi icin yuksek beygir gucunden yararlanmayi kisitlarmi bilmem. zaten konustugumuz arabada jazz oldgu icin bu nekadar kotu bisey olabilirki zaten 1.4 motorun yapabilecekleri ortada

• quote:

Orjinalden alıntı: caucass

7 vitesli olanı (CVT) her bakımdan daha iyidir

Haydaaaa. Daha önce "bende hem Civic hem de City var, tam otomatik şanzıman cvt den bariz daha iyi" gibi açıklamalar yapan sen değilmiydin??
  • Hanıma alayım ama o da benim olsun, hatta hanım kendi alsın almışken

- Debriyaj var mı?
    yok, sadece direksiyon üzerinden + / - kulakçıklardan artırıp azaltıyorsun.

daha fazla, çünkü CVT aracı optimum devirde kullanıyor, siz kendiniz vitesi geç değiştirirseniz aracı daha devirli kullanıp daha fazla yakıyorsunuz.

ben de arabamı almadan fazla heves etmiştim, sonra baktım alıştım CVT'nin rahatına, artık direksiyondan vitesi pek kullanmıyorum

Orjinalden alıntı: cevikism

quote:

Orjinalden alıntı: caucass

7 vitesli olanı (CVT) her bakımdan daha iyidir

Haydaaaa. Daha önce "bende hem Civic hem de City var, tam otomatik şanzıman cvt den bariz daha iyi" gibi açıklamalar yapan sen değilmiydin??

Doğru ama buradaki Heavy nin sorusuna cevap bak soruyu aynen aktarıyorum

quote:

- Debriyaj var mı?

dikkat edersen burada 5 vitesli ve 7 vitesli jazz dan söz ediyor, bende 7 viteslisinin daha iyi olduğunu söylemişim, ama bu jazz ın 7 viteslisi Civicin tam otm. olanından iyidir anlamına gelmez, BURADAKİ KARŞILAŞTIRMA CİVİC İLE JAZZ ARASINDA DEĞİL her ikiside jazz bilmem yeteri kadar açıklayabildimmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caucass -- 4 Kasım 2008; 19:32:15 >

• 5 ileri tam otomatik vitesli Jazz yok ki!

Orjinalden alıntı: heavyy

- Debriyaj var mı?

Sorunuz baştan yanlış..TR'ye gelen jazz'lar ya düz vites ya da CVT şanzımanlıdır..Sizin 7 ileri diye tabir ettiğiniz şey ise CVT'nin manuel modudur, vites değişimini ( dikkat edin vites geçişini demedim, çünkü CVT'de vites geçişi diye bir şey yoktur, 2 kasnak ve 1 kayıştan oluşan, devamlı değişken aktarma sözkonusudur) direksiyondaki kulakçıklardan arttırır veya azaltırsınız..Bizde 5 ileri otomatik jazz satılmıyor..CVT jazzlarda tabiki adı üstünde otomatik olduğu için debriyaj yoktur..Yakıt tüketimini eğer düz vitesliyle kıyaslayalım diyorsanız, CVT %5- 10 daha fazla yakar..

ABD'deki jazz'larda ise 5 ileri tam otomatik şanzıman vardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 7 Kasım 2008; 23:28:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.